Skip to Content

53-årige rörmokaren Björn misshandlades svårt av sin lärling. Björn vårdades på sjukhus i en vecka och sjukskrevs i 45 dagar. Foto: Polisen
INRIKES

53-årig rörmokare misshandlad av sin lärling

I slutet av november dömdes en 25-årig rörmokarlärling för grov misshandel av sin svenske arbetskamrat i deras gemensamma bostad. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader. Rörmokaren fick bland annat svåra skador i ansiktet och en punkterad lunga.

Publicerad: 7 december, 2016, 16:51

  • Svenska

Läs även

En 53-årig rörmokare, vi kan kalla honom Björn, är anställd på Kolmården VVS och har arbetat där som projektledare sedan 2014. Under 2015 anställdes Arez Namdari Katz, en 25-åring med pappa från Iran och mamma från Finland, på företaget och började arbeta ihop med Björn som lärling. De två kom senare att bo tillsammans i Tumba där de delat en inredd källarlokal i en villafastighet. Sommaren 2016 blev Björn utsatt för ett våldsamt angrepp av sin lärling, då denne utdelade ett stort antal slag mot dennes huvud och kropp med bland annat ett stolsben.

Tillhygge. Björn miss­handlades bland annat med ett stolsben, och fick motta slag mot både huvud och kropp. Foto: Polisen

Björn berättade om händelsen i domstolen. Att bo ihop fungerade ganska bra till en början och Arez var då lugn av sig. Dock ändrades det så småningom och Björn kände ibland att Arez var trött och irriterad samt att något var fel. Han frågade ofta Arez vad som var fel, men Arez berättade inte varför. Deras relation blev allt sämre och kulminerade med den grova misshandeln. Det är en sak som Björn minns särskilt, som sitter inpräntat. Det var att Arez stod med stolsbenet och sade till honom ”du ska inte fucka mig” och så slog Arez honom flera gånger. Han minns att han var rädd och tänkte ”tar det aldrig slut?” samt att Arez log stort under händelsen.

Björn vårdades på sjukhus i en vecka och var sjukskriven på heltid i 45 dagar. Han har genomgått många operationer. Av händelsen fick han två ärr i pannan och ett längs ena kinden. Han har inopererat ett gångjärn i armbågen och även en ställning vid tänderna/käkarna som ska opereras bort så småningom. Han kommer behöva uppsöka sjukvård flera gånger till samt genomgå flera operationer. Man har även diskuterat plastik­operation.

Det rättsmedicinska yttrandet visar att Björn fått omfattande skador, bland annat flera frakturer på ansiktsskelettet och käkarna. Han ådrog sig flera revbensfrakturer och kollapsad lunga, vilket enligt yttrandet varit livshotande och kunde ha lett till döden om inte Björn fått avancerad medicinsk vård.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

stefan.pettersson@alternamedia.se

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Tungmetaller ökar i livsmedel

HÄLSALivsmedelsverket har i en ny rapport analyserat den genomsnittlige svenskens diet och funnit både glädjande och oroväckande tecken. Halten av vissa tungmetaller är oförändrad eller ökar, medan jodinnehållet i kosten sjunker. Å andra sidan minskar förekomsten av olika organiska föroreningar som dioxin och svensken äter hälsosammare.

Ny myndighet ska ”lyfta utsatta områden”

UTRIKESVid ett regeringssammanträde tidigare i våras beslutades om ett så kallat kommittédirektiv i syfte att utse en särskild utredare som ska förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet med namnet Delegationen mot segregation. Myndigheten ska ha i uppgift att bidra till att lyfta socialt utsatta områden och bryta segregationsmekanismer strukturellt. Tanken är att verksamheten ska inledas den 1 oktober i år.

Somalier och araber i våldsamt upplopp i Trollhättan

TROLLHÄTTANUnder natten till torsdagen i förra veckan startade ett fyrtiotal ungdomar ett våldsamt upplopp i förorten Kronogården i Trollhättan. Oroligheterna, som började som ett revirbråk mellan arabiska och somaliska gäng, fortsatte även under torsdags- och fredagskvällen och vändes i allmänt upplopp mot polisen som fick gå in med pepparsprej och batonger.

Gå till arkivet