Skip to Content

53-årige rörmokaren Björn misshandlades svårt av sin lärling. Björn vårdades på sjukhus i en vecka och sjukskrevs i 45 dagar. Foto: Polisen
INRIKES

53-årig rörmokare misshandlad av sin lärling

I slutet av november dömdes en 25-årig rörmokarlärling för grov misshandel av sin svenske arbetskamrat i deras gemensamma bostad. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader. Rörmokaren fick bland annat svåra skador i ansiktet och en punkterad lunga.

Publicerad: 7 december, 2016, 16:51

 • Svenska

Läs även

En 53-årig rörmokare, vi kan kalla honom Björn, är anställd på Kolmården VVS och har arbetat där som projektledare sedan 2014. Under 2015 anställdes Arez Namdari Katz, en 25-åring med pappa från Iran och mamma från Finland, på företaget och började arbeta ihop med Björn som lärling. De två kom senare att bo tillsammans i Tumba där de delat en inredd källarlokal i en villafastighet. Sommaren 2016 blev Björn utsatt för ett våldsamt angrepp av sin lärling, då denne utdelade ett stort antal slag mot dennes huvud och kropp med bland annat ett stolsben.

Tillhygge. Björn miss­handlades bland annat med ett stolsben, och fick motta slag mot både huvud och kropp. Foto: Polisen

Björn berättade om händelsen i domstolen. Att bo ihop fungerade ganska bra till en början och Arez var då lugn av sig. Dock ändrades det så småningom och Björn kände ibland att Arez var trött och irriterad samt att något var fel. Han frågade ofta Arez vad som var fel, men Arez berättade inte varför. Deras relation blev allt sämre och kulminerade med den grova misshandeln. Det är en sak som Björn minns särskilt, som sitter inpräntat. Det var att Arez stod med stolsbenet och sade till honom ”du ska inte fucka mig” och så slog Arez honom flera gånger. Han minns att han var rädd och tänkte ”tar det aldrig slut?” samt att Arez log stort under händelsen.

Björn vårdades på sjukhus i en vecka och var sjukskriven på heltid i 45 dagar. Han har genomgått många operationer. Av händelsen fick han två ärr i pannan och ett längs ena kinden. Han har inopererat ett gångjärn i armbågen och även en ställning vid tänderna/käkarna som ska opereras bort så småningom. Han kommer behöva uppsöka sjukvård flera gånger till samt genomgå flera operationer. Man har även diskuterat plastik­operation.

Det rättsmedicinska yttrandet visar att Björn fått omfattande skador, bland annat flera frakturer på ansiktsskelettet och käkarna. Han ådrog sig flera revbensfrakturer och kollapsad lunga, vilket enligt yttrandet varit livshotande och kunde ha lett till döden om inte Björn fått avancerad medicinsk vård.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • YOTHI_TARZAN

  Mitt kusinbarn blev misshandlad på Stortorget i Malmö av några afrikaner.
  Han blev lika skadad som Björn.
  Det tog flera år för honom att bli normal igen.
  Han är IT konsult och jobbar nu på MALTA!

  • urskiljning

   Skönt han kunde ta sig från därifrån i alla fall, antar att han sällan sätter sin fot i Malmö numera.

 • Big Feline

  ”tre år och fyra månader” Det förefaller mig vara ett lindrigt straff för denna avskyvärda gärning. Jag skulle rekommendera full Albert Pierrepointbehandling.

Undersökning pekar på minskat förtroende för rättsväsendet

Antalet brott mot privatpersoner har ökat till ännu högre nivåer enligt årets Nationella Trygghetsundersökning, NTU. En av de största ökningarna kommer från sexualbrotten, där hela 14 procent av kvinnor i åldern 16-24 år uppger sig ha utsatts för ett sexualbrott under förra året.

Bilderbok om transsexualitet för små barn

Nya tider kräver nya barnböcker. Nu har en bilderbok för de yngsta barnen utkommit som handlar om transsexualitet. Boken heter "Hästen & Husse" och i boken kan man se en häst som vill vara en hund och en husse som gärna klär sig i klänning och sminkar sig i starka färger. "Alla är inte antingen pojke eller flicka", säger författaren Susanne Pelger.

”Antirasister” i bråk om status och bidrag: inte en ”oändlig resurs”

Det regimtrogna nätverket #jagärhär har fått mothugg från oväntat håll, nämligen det lika lojala nätverket ”Inte rasist men” som tycker det är orättvist att bara #jagärhär ska få betalt för att de stödjer regimen, och menar att de är precis lika lydiga.

Nya Tider granskar mördad gängledare

Merhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet. I denna artikel granskar vi den mördade gängledaren.

Magnesium – mineralet för den stressade nutidsmänniskan

HÄLSAForskare och expertis är eniga. Magnesium är ett av våra absolut viktigaste mineraler, som kan åstadkomma underverk i våra kroppar. Det kallas ibland för ”mirakelmineralen” och ”mineralen som räddar liv”, tack vare dess förmåga att bota och lindra sjukdomar. Magnesium har en central betydelse för att våra kroppar ska fungera ordentligt. Brist på mineralet orsakar hjärt- och kärlsjukdomar och nedsatt mental förmåga. Ändå lider många i västvärlden av magnesiumbrist. Hur är det möjligt?

Amerikanska Nyhetsanalyser jubilerar

Podden Amerikanska Nyhetsanalyser som drivs av Ronie Berggren sänder i dagarna sitt femhundrade avsnitt. Podden berömmer sig av att vara Sveriges mest initierade och balanserade nyhetskälla för amerikansk politik, men innehåller också annat material om bland annat islam, Brexit och massinvandringen.

Sverige köper Patriotrobotar

INRIKESFörsvarsmakten har nu meddelat vilket medeldistansluftvärnssystem som skall köpas in. Valet föll på det amerikanska Patriotsystemet, känt sedan första Gulfkriget. Beslutet får hård kritik från en rad debattörer och från Sverigedemokraterna som hellre ser att det fransk-italienska SAMP/T-systemet köps in, men med svensk målradar. En anledning till valet av Patriot sägs vara att knyta Sverige närmare till USA försvarspolitiskt.

Thomas Jackson har fått rätt om de apatiska barnen

INRIKESLäkaren Thomas Jackson har i över ett årtionde varit aktiv i debatten om ”apatiska flyktingbarn”. Han menade redan från början att det var föräldrarna som orsakade barnens tillstånd och att botemedlet var att separera dem från barnen. Metoden har i tysthet tagits upp av ett vårdhem i Skara ‒ med hundraprocentig framgång. Nu har Jackson stämt Aftonbladets ansvarige utgivare Jan Helin för förtal ‒ ett mål som han planerar att ta hela vägen till Europadomstolen om så krävs.

Gå till arkivet