Skip to Content

53-årige rörmokaren Björn misshandlades svårt av sin lärling. Björn vårdades på sjukhus i en vecka och sjukskrevs i 45 dagar. Foto: Polisen
INRIKES

53-årig rörmokare misshandlad av sin lärling

I slutet av november dömdes en 25-årig rörmokarlärling för grov misshandel av sin svenske arbetskamrat i deras gemensamma bostad. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader. Rörmokaren fick bland annat svåra skador i ansiktet och en punkterad lunga.

Publicerad: 7 december, 2016, 16:51

 • Svenska

Läs även

En 53-årig rörmokare, vi kan kalla honom Björn, är anställd på Kolmården VVS och har arbetat där som projektledare sedan 2014. Under 2015 anställdes Arez Namdari Katz, en 25-åring med pappa från Iran och mamma från Finland, på företaget och började arbeta ihop med Björn som lärling. De två kom senare att bo tillsammans i Tumba där de delat en inredd källarlokal i en villafastighet. Sommaren 2016 blev Björn utsatt för ett våldsamt angrepp av sin lärling, då denne utdelade ett stort antal slag mot dennes huvud och kropp med bland annat ett stolsben.

Tillhygge. Björn miss­handlades bland annat med ett stolsben, och fick motta slag mot både huvud och kropp. Foto: Polisen

Björn berättade om händelsen i domstolen. Att bo ihop fungerade ganska bra till en början och Arez var då lugn av sig. Dock ändrades det så småningom och Björn kände ibland att Arez var trött och irriterad samt att något var fel. Han frågade ofta Arez vad som var fel, men Arez berättade inte varför. Deras relation blev allt sämre och kulminerade med den grova misshandeln. Det är en sak som Björn minns särskilt, som sitter inpräntat. Det var att Arez stod med stolsbenet och sade till honom ”du ska inte fucka mig” och så slog Arez honom flera gånger. Han minns att han var rädd och tänkte ”tar det aldrig slut?” samt att Arez log stort under händelsen.

Björn vårdades på sjukhus i en vecka och var sjukskriven på heltid i 45 dagar. Han har genomgått många operationer. Av händelsen fick han två ärr i pannan och ett längs ena kinden. Han har inopererat ett gångjärn i armbågen och även en ställning vid tänderna/käkarna som ska opereras bort så småningom. Han kommer behöva uppsöka sjukvård flera gånger till samt genomgå flera operationer. Man har även diskuterat plastik­operation.

Det rättsmedicinska yttrandet visar att Björn fått omfattande skador, bland annat flera frakturer på ansiktsskelettet och käkarna. Han ådrog sig flera revbensfrakturer och kollapsad lunga, vilket enligt yttrandet varit livshotande och kunde ha lett till döden om inte Björn fått avancerad medicinsk vård.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Om straffet

Domen på Katz är intressant av flera skäl. Om man ska gå efter svensk praxis är hans straff synnerligen strängt. Låt oss ta ett färskt exempel. I augusti i år dömdes 29-årige Jens Sjöström i överinstans för ett fall av grov misshandel. Han hade slagit sitt offer med ett järnrör mot både kropp och huvud och sedan med en tång dragit ut tänder, ”allt mot en liggande, obeväpnad och försvarslös person”, som det står i domen. För detta dömdes Sjöström till fängelse i två år och tre månader. Och han är en ökänd våldsverkare, tidigare dömd för mycket allvarliga brott. Så olika kan domstolar döma.

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • YOTHI_TARZAN

  Mitt kusinbarn blev misshandlad på Stortorget i Malmö av några afrikaner.
  Han blev lika skadad som Björn.
  Det tog flera år för honom att bli normal igen.
  Han är IT konsult och jobbar nu på MALTA!

  • urskiljning

   Skönt han kunde ta sig från därifrån i alla fall, antar att han sällan sätter sin fot i Malmö numera.

 • Big Feline

  ”tre år och fyra månader” Det förefaller mig vara ett lindrigt straff för denna avskyvärda gärning. Jag skulle rekommendera full Albert Pierrepointbehandling.

Korruption: Obamas ”slaskfond” stöder aktivistgrupper

USADet amerikanska justitiedepartementet inledde under president Obama en utpressningsverksamhet där storföretag tvingas betala pengar till aktivistgrupper på vänsterkanten – till stor del samma grupper som i dag, understödda av Obama, arrangerar demonstrationer och upplopp över hela USA mot den nye presidenten Donald Trump. Den minst sagt märkliga policyn har granskats av kongressens domstolsutskott, vars ordförande nu kräver att den stoppas.

Barack Obama försöker störta president Trump

USAIstället för att som brukligt dra sig tillbaka från politiken efter att ha lämnat Vita huset, planerar ex-president Barack Obama att engagera sig för en organisation som vill ”rita om USA:s politiska karta”. Enligt uppgifter till brittiska Daily Mail vill han även inspirera och leda aktivister till att ”ta sig ut på gatorna och motsätta sig Trump”.

Svensk kultur i ett nötskal

OPINION: ALF RONNBYVad är typiskt för svensk kultur? För dem som lever mitt i den svenska kulturen, är de kulturella dragen en självklarhet. Det är först när någon ställer frågan vad som kännetecknar svensk kultur, det kan vara svårt att sätta fingret på vad det är. Sociologen Alf Ronnby presenterar här kulturen i ett nötskal.

François Asselineau överraskar i franska presidentvalet

FRANKRIKEMed knappt två månader kvar till presidentvalet i Frankrike har en joker dykt upp bland kandidaterna. Det är den EU-skeptiska François Asselineau som vill återuppliva de Gaulles politik för ett starkt och oberoende Frankrike. Med liten budget men många aktivister ger han sig nu in i valkampanjen.

Marine Le Pen framåt i opinionen

FRANKRIKEMed ungefär två månader kvar till det franska presidentvalets första valomgång möts etablissemangskandidaterna av motgångar i opinionen. Den borgerlige François Fillon, som länge hade störst väljarstöd, dalade i opinionen efter att polisen började utreda honom för korruption. Den ”oberoende” socialliberalen Emmanuel Macron har fått bekymmer på grund av sina nedsättande uttalanden om Frankrikes koloniala historia. Den nationalkonservativa Marine Le Pen – som tidigare varit uträknad – seglar nu upp i opinionen.

Tyskland och Nederländerna i hemligt migrantavtal med Turkiet

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Nederländernas premiärminister Mark Rutte gick i mars 2016 med på ett turkiskt förhandlingsbud om att årligen ta emot hundratusentals migranter som befinner sig i Turkiet – allt utan att informera de övriga EU-ledarna.

Sankt Patrick blir ett ryskt helgon

RELIGION

Globalisternas ”gudfader” död

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Sanna Hill: ”Hatkampanjer” är det stormedia som står för

”Earth Hour” får konkurrens av ”Human Achievement Hour”

TEKNIKLördag den 25 mars, klockan 20.30-21.30 lokal tid är det ”Earth Hour”, där människor uppmanas att inte använda elektricitet eller fossila bränslen, i syfte att höja medvetenheten om jordens ändliga resurser. I år får denna timme konkurrens av ”Human Achievement Hour”, vars anhängare i stället vill peka på mänsklighetens framgångar genom att tända så många lampor som möjligt. Dessa menar att Världsnaturfonden WWF och andra som står bakom Earth Hour har nedmontering av det teknologiska samhället på programmet.

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

YTTRANDEFRIHETSidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat.

Turkar är turkar, även om de bor i Europa

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Wilders frihetsparti andra största parti i Nederländerna

NEDERLÄNDERNALiberalen Mark Rutte blir av allt att döma kvar som premiärminister i Nederländerna, trots att hans parti backade något när nederländarna gick till val. Geert Wilders och hans frihetsparti gick framåt, men fick inte de framgångar som det politiska etablissemanget och systemmedia befarat. Samtidigt gjorde socialdemokraterna ett katastrofval och ett litet turkiskt parti valdes in i parlamentet. Nu väntar svåra regeringsförhandlingar.

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

TYSKLANDTysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Fem afghaner dömda för homosexuell gruppvåldtäkt

INRIKESDe fem afghaner som våldtog en minderårig pojke i höstas utvisas till Afghanistan. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens beslut – och anser att brottet är så allvarligt att de inte ska stanna i Sverige. Experter på afghansk kultur varnar dock för det som Nya Tider redan uppmärksammat – att afghaner som kommer till Sverige inte lämnar sin kultur hemma i Afghanistan.

Så ska folket värja sig mot migrationskrisen

BOKRECENSIONFör att vägleda de européer som inte nöjde sig med systemmediernas och politikernas förklaringar till den enorma och plötsliga massinvandringen hösten 2015, satte sig den förre presidenten i Tjeckien, Václav Klaus och hans medarbetare, ekonomen och arabisten Jiří Weigl, ned och skrev ihop en kort skrift. Den finns nu även översatt till svenska.

Medias epitet har blivit kodord för ”hjälte”

KRÖNIKA

Ny statistik om gruppvåldtäkterna

INRIKESSedan ett år tillbaka samlar sajten gangrapesweden.com in information om i första hand gruppvåldtäkter i Sverige. Det är skakande läsning, särskilt för den som inbillar sig att invandringen inte påverkar detta. Det är enligt den anonyma sajtens beräkningar 2 210 procent mer sannolikt att en utländsk person i Sverige begår sexbrott i grupp än att en svensk gör det. Statistiken tyder också på en dramatisk ökning under 2016 av brottslingar som begår sexbrott i grupp. En konservativ uppskattning visar att bara kostnaderna att hålla de dömda förövarna inlåsta i fängelse landar på runt 225 miljoner kronor.

Internationellt hälsomöte i Göteborg

INRIKESDen 25 mars håller hälsofrihetsorganisationen NHF Sweden tillsammans med tidningen 2000-Talets Vetenskap och Föreningen SARA seminarium i Stora salen i Kulturum i Partille, strax utanför Göteborg.

Nytryck! Stefan Torssells uppskattade bok om M/S Estonia

KULTURBoken M/S Estonia – Svenska statens haveri har sålt slut men beställningarna fortsätter att strömma in. Förlaget har därför beslutat att göra ett tilltryck. Vi passar på att ställa några frågor till författaren Stefan Torssell, som nu reser land och rike runt för att föreläsa om boken och den mörkläggning den tragiska katastrofen omgärdats av i 25 års tid.

Gå till arkivet