Skip to Content

53-årige rörmokaren Björn misshandlades svårt av sin lärling. Björn vårdades på sjukhus i en vecka och sjukskrevs i 45 dagar. Foto: Polisen
INRIKES

53-årig rörmokare misshandlad av sin lärling

I slutet av november dömdes en 25-årig rörmokarlärling för grov misshandel av sin svenske arbetskamrat i deras gemensamma bostad. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader. Rörmokaren fick bland annat svåra skador i ansiktet och en punkterad lunga.

Publicerad: 7 december, 2016, 16:51

 • Svenska

Läs även

En 53-årig rörmokare, vi kan kalla honom Björn, är anställd på Kolmården VVS och har arbetat där som projektledare sedan 2014. Under 2015 anställdes Arez Namdari Katz, en 25-åring med pappa från Iran och mamma från Finland, på företaget och började arbeta ihop med Björn som lärling. De två kom senare att bo tillsammans i Tumba där de delat en inredd källarlokal i en villafastighet. Sommaren 2016 blev Björn utsatt för ett våldsamt angrepp av sin lärling, då denne utdelade ett stort antal slag mot dennes huvud och kropp med bland annat ett stolsben.

Tillhygge. Björn miss­handlades bland annat med ett stolsben, och fick motta slag mot både huvud och kropp. Foto: Polisen

Björn berättade om händelsen i domstolen. Att bo ihop fungerade ganska bra till en början och Arez var då lugn av sig. Dock ändrades det så småningom och Björn kände ibland att Arez var trött och irriterad samt att något var fel. Han frågade ofta Arez vad som var fel, men Arez berättade inte varför. Deras relation blev allt sämre och kulminerade med den grova misshandeln. Det är en sak som Björn minns särskilt, som sitter inpräntat. Det var att Arez stod med stolsbenet och sade till honom ”du ska inte fucka mig” och så slog Arez honom flera gånger. Han minns att han var rädd och tänkte ”tar det aldrig slut?” samt att Arez log stort under händelsen.

Björn vårdades på sjukhus i en vecka och var sjukskriven på heltid i 45 dagar. Han har genomgått många operationer. Av händelsen fick han två ärr i pannan och ett längs ena kinden. Han har inopererat ett gångjärn i armbågen och även en ställning vid tänderna/käkarna som ska opereras bort så småningom. Han kommer behöva uppsöka sjukvård flera gånger till samt genomgå flera operationer. Man har även diskuterat plastik­operation.

Det rättsmedicinska yttrandet visar att Björn fått omfattande skador, bland annat flera frakturer på ansiktsskelettet och käkarna. Han ådrog sig flera revbensfrakturer och kollapsad lunga, vilket enligt yttrandet varit livshotande och kunde ha lett till döden om inte Björn fått avancerad medicinsk vård.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • YOTHI_TARZAN

  Mitt kusinbarn blev misshandlad på Stortorget i Malmö av några afrikaner.
  Han blev lika skadad som Björn.
  Det tog flera år för honom att bli normal igen.
  Han är IT konsult och jobbar nu på MALTA!

  • urskiljning

   Skönt han kunde ta sig från därifrån i alla fall, antar att han sällan sätter sin fot i Malmö numera.

 • Big Feline

  ”tre år och fyra månader” Det förefaller mig vara ett lindrigt straff för denna avskyvärda gärning. Jag skulle rekommendera full Albert Pierrepointbehandling.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Gå till arkivet

Send this to a friend