Skip to Content

Arkiv

1 2 3 539

Rasistisk afrikan slipper fängelse

Publicerad: december 11, 2019, 18:40

BROTT OCH STRAFFDen 22-årige, av massmedia så kallade ”cykelmannen”, slapp fängelsestraff i Eskilstuna tingsrätt. Trots att han dömdes för fyra fall av misshandel, sju fall av ofredande och ett fall av olaga hot och hade anmälts av totalt 17 offer så menade man att hans två månader i häkte räckte. Han fick även lova att inte fortsätta anfalla etniska svenskar. Trots att man bedömer risken för fortsatta brott som hög kommer den somaliske svenskhataren inte att utvisas.

ABBA-Björn bakom politisk påverkanskampanj riktad mot Sveriges gymnasieungdomar

Publicerad: december 11, 2019, 17:46

INRIKESDen gamla ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus riktar in sig mot gymnasieelever genom en politisk påverkanskampanj i kampen mot fejknyheter och alternativa fakta. Hans förlag ger ut en politisk stridsskrift som kan beställas av lärare inför jul. Filosofiprofessorn Åsa Wikforss, som gjort sig känd som ivrig motståndare till alternativa perspektiv, är författare till boken.

Stora skillnader i skolresultat beroende på bakgrund

Publicerad: december 11, 2019, 16:07

UTBILDNINGFinland placerar sig återigen i absoluta toppen vad gäller skolresultat, på andra plats bland de europeiska länderna, när PISA-mätningen för 2018 presenterades den 3 december. Bäst skolresultat i Europa uppvisar eleverna i Estland. Sverige klättrar något och är nu på femte plats i Europa.

Vänsterns herrementalitet och behov av offer

Publicerad: december 11, 2019, 14:39

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVänstermänniskor älskar att utmåla sig själva som altruister och filantroper, men för att kunna göra det behöver de konstruera offer – de andra – som de från sin inbillat överlägsna position av bättre vetande och högre moral ska sträcka ut en hjälpande hand till.

Det Fria Sverige 2 år

Publicerad: december 11, 2019, 10:58

INRIKESDet var fest i Älgarås när Det Fria Sverige (DFS) firade två år den 30 november, som inte är vilken dag som helst. Det är Karl XII:s dödsdag som har varit en märkesdag för svenska nationalister i långt mer än hundra år. En vårdkase tändes ceremoniellt på fältet utanför Svenskarnas Hus.

Tvingas betala extra för att hon är för miljömedveten

Publicerad: december 11, 2019, 10:04

INRIKESMiljö- och klimatfrågan är ett av de hetaste ämnena i dagens debatt. Lokaltidningen Mitt i Stockholm rapporterar om en invånare i Järfälla som tvingas betala mer därför att hon alstrar för lite sopor.

Nato behöver en miljard dollar för att hålla AWACS i luften

Publicerad: december 11, 2019, 01:04

UTRIKESDet var Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg själv som uppgav att en miljard dollar skulle behövas för att förlänga den operativa livslängden för AWACS. AWACS är förkortningen för Airborne Warning And Control System, ett luftburet larm-och ledningssystem.

Milda domar för ”ungdomar” som försökte bränna poliser

Publicerad: december 10, 2019, 23:51

UTRIKESTretton unga myndiga män – alla med invandrarbakgrund – närvarade i domstolen i det franska departementet Essonne, men fick endast milda domar för sina avskyvärda gärningar.

Nobelpriset belyser manliga vetenskapliga prestationer

Publicerad: december 10, 2019, 21:57

INRIKESSom varje år (förutom litteraturpriset då) så har Nobelpriserna utdelats. Vinnarna i kategorierna fysik, kemi och medicin är, som så många år tidigare, uteslutande manliga. Sammantaget har pristagarna inom naturvetenskap sedan 1901 varit över 95 procent manliga.

Anti-dopningsmyndigheten WADA utesluter Ryssland från internationella tävlingar

Publicerad: december 10, 2019, 19:48

UTRIKESWorld Anti-Doping Agency (WADA) informerade den ryska antidopningsbyrån (RUSADA) att Ryssland kommer att uteslutas från stora sportevenemang i fyra år.

1 2 3 539

Sök