Skip to Content

Arkiv

1 2 3 592

Corona-pandemin riskerar leda till upplopp

Publicerad: april 9, 2020, 16:34

ANALYSCoronaviruset har chockat världen. De ekonomiska effekterna är redan högst påtagliga, med hela branscher som stänger ner sin verksamhet. Flyget står stilla i stor utsträckning, besöksnäringen har tagit time-out. Industrin permitterar och samhället står inför en allvarlig kris. Vissa aktörer pekar på en ökad risk för både upplopp och plundring när privatekonomin raseras för allt fler.

106 nya dödsfall i Covid-19 – Totalt 793 döda i Sverige

Publicerad: april 9, 2020, 16:32

Pandemin visar vikten av nationell självhushållning

Publicerad: april 9, 2020, 15:36

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är när varje land har egna reserver och i stor utsträckning kan producera vad man behöver som länder också kan hjälpa varandra. Den pågående pandemin har visat globalismens svagheter, men överstatliga krafter försöker ändå använda krisen till att tvinga fram mer överstatlighet.

FN varnar: Coronavirusåtgärder kan orsaka global matbrist

Publicerad: april 9, 2020, 13:42

UTRIKESFN varnar för en snart förestående global matbrist om inte regeringar agerar. Länder som stänger ned för att bromsa spridningen av Covid-19 skapar allvarliga störningar av både distributionskedjan och själva matproduktionen. Arbetare kan inte längre ta sig till jordbruken som varken kan så eller skörda. Länder tvingas införa exportförbud som förvärrar situationen än mer. Nya Tiders källor uppmärksammar oss också på för matförsörjningen än mer allvarliga bakomliggande orsaker, vilka sammantaget med långtgående pandemiåtgärder riskerar att skapa en katastrofal matsituation.

1,5 miljon människor smittade i världen

Publicerad: april 9, 2020, 09:22

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

Publicerad: april 8, 2020, 18:57

TYSKLAND

Vänstern torpederar coronasamarbete

Publicerad: april 8, 2020, 18:09

KRÖNIKA

Hemlöse Lars är död: ”Var patriot ända ut i fingerspetsarna”

Publicerad: april 8, 2020, 15:39

REPORTAGELars Bick, som var hemlös i Gamla stan, är död. I flera år arbetade han för att uppmärksamma svenska hem­lösas situation. När Sverigedemokraterna hyrde säng­platser till hemlösa i Stockholm blev Lars en informell talesperson för gruppen. Flera gånger medverkade han också i både alternativmedier och gammelmedier. Nya Tider har talat med bröderna Anders och Johan Hesselbäck, som under sitt arbete som guider i Gamla stan lärde känna Lars. Nu vill de berätta om hans öde för att uppmärksamma de hemlösas situation. ”Det är vad Lars skulle ha velat att vi gjorde”, säger de.

Invandrarförorten Seine-Saint-Denis har en ”exceptionell” överdödlighet i Covid-19 – samma på andra håll i Europa

Publicerad: april 7, 2020, 22:38

Kändisarna som coronaviruset tog

Publicerad: april 7, 2020, 20:33

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

1 2 3 592

Sök