Skip to Content

KRÖNIKA

Begynnande uppror på Gotland?

Publicerad: 10 oktober, 2016, 21:54

 • Svenska

Läs även

Gotland kokar av ilska just nu. I år har minst 28 våldtäkter ägt rum på ön, som för bara några år sedan brukade betraktas som den sista någorlunda svenska utposten i landet. Enligt obekräftade uppgifter ska samtliga gärningsmän vara invandrare. Droppen som fick bägaren att rinna över var när en rullstolsbunden kvinna anmälde att hon blivit gruppvåldtagen av sex män, som av allt att döma är asylinvandrare från Mellanöstern – den nya lagen som började gälla från den 1 oktober gör att uppgifterna om misstänkta hemligstämplas.

Bara en vecka tidigare hade två invandrade ynglingar på Gotland anmält att de blivit misshandlade av två okända män. Då gick polisen genast ut med att angriparna var ”väldigt svenska”. Man förkunnade att angriparna var ”fegisar” – trots att de inte varit fler än de misshandlade ynglingarna. Man slog praktiskt taget fast att det måste vara ett så kallat hatbrott, sådana som ska prioriteras av polisen enligt varenda politiskt korrekt ledarskribent i landet.

Efter våldtäkten där sex män ska ha våldtagit en ensam, rullstolsbunden kvinna gick det inte alls lika bra att berätta att de misstänkta var ”väldigt utländska”. Inte heller förklarade polisen att de misstänkta var fegisar. Inte heller spekulerade polisen i att de förmodligen inte hade begått samma brott mot en ickesvensk kvinna. Istället lade man locket på.

Ilskna människor ville få veta vilka de misstänkta är, men det ville inte polisens förundersökningsledare Ayman Aboulaich höra talas om. Gotlandspolisens Facebooksida gick varm, kommentarer raderades och polisen förklarade att etnicitet inte var viktig att rapportera. Utom när gärningsmännen är ”väldigt svenska”, tydligen.

Fem av männen satt anhållna i tre dagar men släpptes sedan. Åklagare Mats Wihlborgs motiv till frisläppandet framstår som märkliga. En av orsakerna som angavs var att kvinnans berättelse ”avviker så mycket från de misstänktas berättelse”. Kvinnans målsägarbiträde uppgav också att hon mådde mycket dåligt efter de ”ingående, långa förhör” hon genomgått i samband med förundersökningen.

Åklagarens beslut resulterade i vrede bland gotlänningar som via sociala medier arrangerade en spontandemonstration. Ett hundratal arga medborgare tågade mot polishuset för att visa sitt missnöje. Polisen försöker hitta en arrangör till den icke tillståndsgivna demonstrationen för att kunna straffa denne, men demonstranterna förklarar att det är en gemensam manifestation utan ledare.

Något tidigare på dagen hade en hantverkare och medlem i nationalsocialistiska NMR skällt ut tre av de misstänkta våldtäktsmännen på stan. Han blev senare, enligt egen utsago, stoppad och trakasserad av polisen under arbetstid. De flesta gotlänningar tycks uppskatta mannens initiativ, vilket knappast innebär att de flesta gotlänningar hux flux gått och blivit nationalsocialister. De uppskattar däremot att en svensk äntligen säger ifrån, oavsett vem han är.
Åklagare Wihlborg uppsöktes i sitt hem sent på kvällen av uppretade medborgare. Exakt vad som utspelade sig vill inte polisen kommentera, men något våld tycks inte ha förekommit.

Den hårt kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson har förklarat läget på Gotland som en ”särskild händelse” och skickat stora förstärkningar till ön. Detta provocerar naturligtvis ortsbefolkningen som tycker att man kunde ha satsat resurserna på att klara upp de många våldtäkter som drabbat ön i asylinvandringens spår. Istället satsar man dem på åtgärder som Mikael Pettersson, befäl vid den regionala ledningscentralen vid Stockholmspolisen, beskriver så här i en kommentar till Aftonbladet:
– Det är en personalförstärkning för att möta eventuella opinionsyttringar.
En ”särskild händelse” brukar handla om kravaller, bombhot, terrorism och liknande. Vad är det man fruktar från den svenska civil­befolkningen på Gotland? Att de ska yttra sin opinion?

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Hippopotamusrex

  Med tanke på att de som protesterar verkar känna till vilka de misstänkta personerna är så verkar det inte helt osannolikt att polisen fruktar någon form av hämndaktion. Hämndaktioner mot personer som inte är dömda (oavsett om de är skyldiga eller inte) samt hot mot åklagare är ganska klara tecken på att rättsstaten utmanas. Att det blir en stark reaktion mot det är inte så konstigt, rättssäkerheten är trots allt en uråldrig princip som det västerländska samhället byggt på i hundratals år.

 • samuelafugglas

  BATRA borde be offren om ursäkt för det h***te hon ställt till med.

  • Falken

   “Stidshingsten” (som tydligen var en fegis – drog som en fis i rymden) och stats-svetsaren har väl ändå större skuld än stolpskottet AKB? Eller?

  • evert

   Till det krävs det en intelligens hon inte besitter.

 • Arnrik Henstad

  PK-etalissemanget är väl rädda för folkligt uppror och motsättningar mellan svenskar och nyanlända.

  • Falken

   Precis! Och då ligger deras egna “bakar” illa till.

 • Bo

  Så de menar att det var en gang bang älskande kvinna i rullstol som ljugit om det hela i efterhand. Det som vi får veta är bara en droppe i havet tyvärr. Jag skäms för hur dessa PK människor av båda könen tycker att kvinnor skall behandlas för att det är ju ännu mer synd om de ofta vuxna barnen som inte får ett harem vid ankomsten. Kaffer det är vad de kallar oss.

 • Konstitutionspartiet

  Putin kommer snart för att rädda den kristna befolkningen på Gotland. Vad skulle sjuklövern göra då?
  Jag tror knappast amerikanerna kommer att offra några amerikanska liv för att låta Gotland förbli svenskt.

  • latmask

   Han tog ju Krim så Gotland vore ju enkelt. Undrar vad EU gör då.

 • Big Feline

  Det är åt helvete, minst sagt!

 • SWE=DDR

  Precis som i de forna öststaterna så sätter statsmakten in polis mot den egna befolkningen när de protesterar mot det de anser är fel i samhället, statsmakten bedriver idag en politik som helt saknar folkligt stöd.
  Det spelar dock ingen roll för överheten, den eller de som inte accepterar statens vilja ses per automatik som en fiende till staten, dvs en nazist!
  För enligt gällande regelbok så är det bara nazister som är någon typ av fiende!
  Kommunister och islamister förlåts alltid och hängs aldrig ut i media!

 • DJdinamarca

  om man har 28våldtäkter på ett år på gotland och alla gm är invandrare. det vet ju rättsväsendet såklart.men inte gör någonting åt det. då finns bara förklaringen att svenskar är inte värda ett piss.

 • mari

  Maktens största skräck är SANNINGEN !!!!!

 • alarik36

  Jag pissar på S ointelligenta beteende. Hur kommer gotlänningarna reagera på det dryga politiska etablissemanget under Almedalen undrar man?

 • Raidkoast

  Nånting i mig önskar att hela nationen tar till gatorna snart…

Rapport från mittens rike

INRIKESFabian Fjälling är mest känd för sina skarpa frågor till politiker, journalister och andra makthavare inom ramen för det populära initiativet Granskning Sverige. Hans egentliga yrke är dock som kommersiell pilot. Detta har gett honom möjligheten att jämföra Kinas sociala medium WeChat med vårt eget Facebook, något som fått honom att inse att den repression som frispråkiga medborgare i Kina och Väst möter bär både likheter och stora skillnader.

Ett nytt kapitel i mediakriget kan börja!

KRÖNIKA

Hundratals attacker mot franska kyrkor – SVT skriver om ”antisemitism”

KRÖNIKAI svenska medier har attack efter attack mot franska kyrkor passerat obemärkt. När nu en så pass känd katedral som Notre-Dame i cent­rala Paris står i lågor, verkar SVT vilja flytta fokus genom att i stället ta upp antisemitiska händelser i landet – som är betydligt färre till antalet. Dessutom ljuger public service om vilka det är som begår dessa brott, allt för att inte skapa ytterligare motvilja mot mångkulturen. Först efter protester från läsare gjorde SVT så småningom ett halvkvädet tillägg.

Mångkultur

KRÖNIKAVåra politiker, framförallt på den yttersta vänsterkanten, men även Centern och Liberalerna, har i åratal försökt övertyga oss om förträffligheten med ett nytt, mångkulturellt Sverige med en mångfald av språk, kultur och etnicitet, vilket de redan var i gång med att utforma åt oss okunniga, utan att ens tillfråga oss vanliga, enfaldiga skattebetalare ifall vi vill vara med och stå för notan. Hur de tänkte och vad de menade med det nya, mångkulturella Sverige och vad det var för fel på det gamla, framgångsrika vilket vi skattebetalare med våra ansträngningar gemensamt har skapat, var det ingen av dem som hade något vettigt svar på.

Våldtäkt – ett hopplöst debattämne

OPINION: ROLF HILLEGRENSexualbrotten tillhör de brott som är svårast att bevisa. Detta gör att dessa brott har och även i fortsättningen kommer att ha en mycket låg uppklarningsprocent i förhållande till andra brott. Då gärningarna oftast sker i slutna rum och då uppgift vanligen står mot uppgift borde detta inte vara svårt att förstå – i synnerhet i fall då skador eller annan bevisning saknas. Före detta kammaråklagare Rolf Hillegren reflekterar över varför så många ändå har åsikter om nedlagda åtal och friande domar vid sexualbrott.

IS-krigare återvänder – till Sverige eller hem till Mellanöstern?

LEDARE

Vad ska hända med IS-terroristernas barn?

DEBATTVad ska hända med IS-terroristernas barn? Frågan har seglat upp som en av de allra svåraste i spåren av det fallna islamistiska ”kalifatet” i Irak och Syrien. Säpo beräknar att det rör sig om ett 80-tal barn till IS-terrorister med anknytning till Sverige som fortfarande finns kvar i Syrien. Barnen finns både i läger i och i krigszonen i östra Syrien. De lever under svåra förhållanden och är i många fall undernärda. Ansvaret för barnen är givetvis deras föräldrars, menar journalisten Julia Caesar.

Ingen plats för normala människor

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet