Skip to Content

Nya Tiders monter var den mest omtalade på hela Bokmässan. På bild presenterar chefredaktör Vávra Suk tidningen för de intresserade besökarna. Foto: Nya Tider
BOKMÄSSAN

Bildextra: Stort intresse när Nya Tider ställde ut på Bokmässan i Göteborg

Det blev ett översvallande mottagande på Bokmässan i Göteborg, då många kom för att visa sitt stöd för Nya Tider och lyckönska tidningen. Det var stundtals stor trängsel då besökare kom fram för att ställa frågor, ta en gratistidning, köpa någon bok eller lyssna till de regelbundna presentationerna.

Publicerad: 25 september, 2016, 19:53

 • Svenska

Läs även

Frågan om Nya Tiders medverkan på årets Bokmässa i Göteborg har stötts och blötts dagligen på systemmedias ledarspalter och i debattsoffor i åtskilliga veckor inför själva eventet. Om tanken var att stoppa Nya Tider så blev resultatet det motsatta, menar chefredaktör Vávra Suk, då ingen annan utställare fått i närheten av så omfattande reklam för sin medverkan.

Välbesökt på Bokmässan. Nya Tider delade ut gratistidningar, höll presentationer och visade bildspel från verksamheten. Foto: Nya Tider

Välbesökt på Bokmässan. Nya Tider delade ut gratistidningar, höll presentationer och visade bildspel från verksamheten.

 

– Jag fick flera gånger frågan från besökare hur vänsterjournalisterna egentligen tänkte, när de blåste upp detta. Mitt svar är att de troligen inte tänkte alls. De är så vana vid att de kan tysta människor genom att kalla dem rasister eller helt enkelt mobba ut kollegor som skriver på ett sätt de inte gillar. De provade detta på oss också, men vi är inte så lätta att tysta. I stället tog vi juridisk strid för att driva igenom vår rätt att delta på mässan och vi utmanade dem på debatt. Nu är de villrådiga, för så långt hade de inte tänkt. De har ju inga argument om varför vi inte skulle få delta, så nu undviker de all debatt. När jag skulle delta i SVT Aktuellt visade det sig vara omöjligt att hitta någon som antog utmaningen.

 

Många passade på att ta en tidning. Foto: Nya Tider

Många passade på att ta en tidning.

 

Väl på plats var intresset översvallande. En av de första att komma och hälsa på Nya Tiders medarbetare var Bokmässans grundare Bertil Falck:

– Så här ska yttrandefrihet fungera, det är en självklarhet att ni ska vara här, sade han och skakade hand.

Även Aftonbladets Åsa Linderborg kom förbi och skakade hand, hon som tidigare hade uppmanat till ”bus” mot Nya Tider. Dessa var dock också de enda officiella representanterna som kom fram till montern. Intresset från allmänheten var desto större. Nya Tiders personal blev överväldigad av alla besökare som trängdes vid montern och ville tacka och uppmuntra.

– Jag har aldrig varit på mässan och hade inte kommit om det inte vore för att ni var här, sade en man.

– Gratulerar till den fantastiska framgången. Yttrandefriheten har segrat, sade en annan.

 

Vávra Suk gav en kort presentation av Nya Tider flera gånger varje dag. Foto: Nya Tider

Vávra Suk gav en kort presentation av Nya Tider flera gånger varje dag.

 

Vávra Suk tackade flera gånger dem som kommit för att stödja tidningen under sina regelbundna presentationer av Nya Tider.

– Utan er insats hade vi inte kunnat vara här i dag. Det är tack vare våra prenumeranter och läsare som denna seger varit möjlig.

Nya Tider hade kontaktat Bokmässan inför eventet och påtalat att med tanke på den publicitet som hade varit så borde tidningen få en plats med större utrymme runt om, eftersom det huvudstråk man stod vid riskerade att bli igenkorkat av alla intresserade. Mässan svarade att alla monterplatser redan var bokade, och när mässhallen slog upp dörrarna visade det sig snabbt att det mycket riktigt stundtals var omöjligt att passera Nya Tiders monter på grund av alla som stod och lyssnade eller ville lyckönska redaktionen.

 

stefan Torssell presenterade sin bok M/S Estonia – Svenska statens haveri, och signerade böcker.

stefan Torssell presenterade sin bok M/S Estonia – Svenska statens haveri, och signerade böcker.

 

– Det är fantastiskt att så många kom hit för vår skull. Visst anade jag att vi hade stort stöd, men detta slog alla mina förväntningar. Vi har fått många nya prenumeranter och många som redan är prenumeranter var också här för att träffa oss eller högt och tydligt förklara sitt stöd.

Några protester att tala om inträffade egentligen inte, annat än då en handfull ungdomar under några minuter stod med skyltar, men de försvann snabbt när de insåg att de riskerade att bli fotograferade. Ett antal gånger hände det också att kritiker ville föra fram sina synpunkter, varav en del till och med ansåg att Nya Tider inte hade på Bokmässan att göra, vilket ledde till intressanta diskussioner. Det märktes att det trevliga och kompetenta bemötande som dessa kritiker fick inte motsvarade vad de hade väntat sig.

 

 

En höjdpunkt var när det ställdes en fråga efter en av Suks presentationer av tidningen, av en kvinna som presenterade sig som frilansjournalisten Ulrika Nandra. Hon berättade att hon jobbat för många olika medier och inte alls kände att det förekom någon snedvridning. Det hela utvecklade sig till en halvtimmes debatt, där Suk bland annat förklarade den åsiktskorridor som Expressens Ann-Charlotte Marteus hade bekänt att hon hade varit med om att skapa för att styra opinionen. Nandra försökte med olika frågor och påståenden, men verkade allt mer besvärad för att till slut hänfalla till att peka finger mot Nya Tiders kamera.

– Hon trodde nog att hon skulle kunna sätta mig på plats, men hon fick sig en rejäl tankeställare. Jag misstänker att hon nu kommer att gå hem och googla åsiktskorridoren och andra saker hon nu fick reda på. Synd bara att hon blev så barnslig mot slutet av debatten och skulle peka finger åt oss, säger Suk.

 

Debatt. En av de mest underhållande debatterna var när en journalist började ställa frågor till Vávra Suk. Hon sade ironiskt ”jag jobbar för er förhatliga systemmedia. Här har du mig, vad är det vi döljer och ljuger om?” Hon fick en svår dust. Ett stort antal åhörare samlades nyfiket och fick en övertygande föreläsning om hur åsiktskorridoren fungerar.

Debatt. En av de mest underhållande debatterna var när en journalist började ställa frågor till Vávra Suk. Hon sade ironiskt ”jag jobbar för er förhatliga systemmedia. Här har du mig, vad är det vi döljer och ljuger om?” Hon fick en svår dust. Ett stort antal åhörare samlades nyfiket och fick en övertygande föreläsning om hur åsiktskorridoren fungerar.

 

Varje dag rullade ett program i montern, där olika författare presenterade sin litteratur, varvat med tidningens presentationer av bland annat reportageresor till Mellanöstern, Sydafrika, Ryssland och Ukraina. Merparten av de 8 000 gratisexemplar av Nya Tider som tryckts hade gått åt när mässan var till ända och storsäljare var som väntat Stefans Torssells bok M/S Estonia, där kön ofta ringlade lång av köpare som ville få sin kopia signerad.

Frågan om Nya Tider på Bokmässan har dock blivit långt större än själva nyhetstidningen. Det har satt strålkastarljuset på den åsiktskorridor som faktiskt finns inom systemmedia och satt frågan på sin spets om vad etablissemanget egentligen tolkar in i ordet yttrandefrihet.

 

nybdsc_0100

Jan Sjunnesson presenterar sina böcker.

Jan Sjunnesson presenterar sina böcker.

 

Författaren Nikola Majstrovic.

Författaren Nikola Majstrovic.

 

Stundtals var det så många intresserade framme vid montern att det blev stopp i gången.

Stundtals var det så många intresserade framme vid montern att det blev stopp i gången.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • hallerharry

  Goda nyheter är man inte bortskämd med. Grattis Nya Tider och alla vi andra.

 • Mats Olsson

  Fantastiskt, fick själv inte loss tid för att åka ner. Vi är många som ser fram emot en ny dagstidning inom en inte alltför avlägsen framtid.

 • Parsifal

  Kan det ha varit frilansjournalisten Ulrika Nandra som var Åsa Linderborgs utlovade bus?

 • TookTheRedPill

  Och vad i h sysslar de med nu då?
  http://www.gp.se/nöje/upprop-för-nazifri-bokmässa-1.3818688

  Nazimässa? De är ta mig f-n helt ifrån vettet.
  Nya tider har absolut ingenting med nazism att göra, de bara hittar på och slänger ut sig det mest hutlösa vansinne.
  Blir så trött!

  • Börje Persson

   Kolla bara vavra suks bakgrund det räcker för att koppla tidningen till Nazismen

   • TookTheRedPill

    Jag VET vilken bakgrund han har, men det säger faktiskt ingenting om tidningens innehåll. Skall man för evigt bara stämplad eller associerad med någonting man gjort tidigare?
    Det är dags att höja sig en nivå och sluta med associationer och titta på vad folk egentligen säger eller och sedan argumentera för eller emot det.
    Den intellektuella rättvisan tycker jag verkligen vi kan förvänta oss, om vi svenskar inte för evigt skall sitta i vår lilla sandlåda och sprätta sand medan vi säger “du är nazist”, “nähä, för du är kommust, det ha pappa sagt”, “nähä, för du hatar judar, det har mamma sagt”, “vilken ful spade du har, den vill jag inte använda”, “och du då, din spann är helt oduglig”.

    Precis exakt så låter det konstant i Sverige och den intellektuella nivån är på femåringsnivå.

    Så kom igen innan du kör med dina “nazister”.

   • 2Big2Jail

    Och hur hanteras de bruna rötter som finns hos Socialdemokrater och borgare i media?

    http://robsten.blogspot.se/p/bruna-rotter-hos-socialdemokrater-och.html

    Man fäller endast en sån kommentar såvida man inte läst NyT öht. Under de tre år som jag läst den har jag inte sett nått “brunt” eller annat konstigt. Nyanserade artiklar med mycket högre sanningshalt än MSM. Lägg därtill många unika reportage och inte en massa skit hämtat från propagandaorganen TT eller AP.

   • Svensk Skåning

    Kolla sossarnas bakgrund, sedan kan du kalla någon för nazist.

    • Börje Persson

     vavra suks historia ,Startade nationaldemokraterna (kolla deras partiprogram så måste väl tom du se vad det rör sej om,jag säger bara salemmarchen) medlem i Sverige demokraterna

     • sacke5

      Du är rätt så korkad. Kolla vartenda kommunists historia, de är inte särskilt människovänliga de heller.

     • Börje Persson

      Jaha du tycker också att vraka suk är människofienlig Äntligen en högerextremist som är ärlig

     • sacke5

      Vilket skulle bevisas. Att en hjärndöd vänsterpatrask tar ordet människofientlig i sin mun om andra är skrattretande…

     • sacke5

      Till skillnad från en vänsterextremist som du, oärlig, människofientlig OCH korkad.

   • KrugalSvylse

    Han har för flera år sedan varit med i Nationaldemokraterna, ett utbrytarparti från SD som i grund och botten ansåg att varje folk har rätt till sitt eget land. De skilde sig från SD främst genom att envisas med att massiv invandring hade varit fel även om invandrarna varit välutbildade och inte ställt till med problem, eftersom det i grunden är moraliskt fel att ersätta ett folk med andra folkslag ifall det leder till att den ursprungliga befolkningen förvandlas till oigenkännlighet.

    Är detta en hemsk åsikt, tycker du? För mig känns den ganska självklar. Jag gillar personligen japaner, uppskattar japansk traditionell kultur, och japanska invandrare är i regel väldigt välanpassade (gissar att deras brottslighet är till och med lägre än etniska svenskars). Men om miljontals japaner ville flytta hit (eller för den delen, om miljontals europeer ville flytta till Japan) så skulle jag vara emot det, eftersom jag vill att det ska finnas svenskar och japaner även i framtiden.

    Tack och lov är Japan inte tillräckligt efterblivet för att gå på multikultismörjan och håller sin invandring på en mycket låg nivå. Svenskar däremot är efterblivna nog att köpa all denna dynga och är i full färd med att utplåna sin egen ursprungsbefolkning. Att det skulle vara “nazism” att vara emot detta är så dumt att man baxnar.

    Möjligen syftar du istället på guilt by association-anklagelsen att ND ibland gick i samma demonstration (Salemmanifestationen) som nationalsocialistiska grupper. För ett par år sedan gick Stefan Löfven i samma “antirasistiska” demonstration i Kärrtorp som diverse våldsromantiker i avgrundsvänstern. Är statsministern därmed att betrakta som kommunistisk revolutionär? Ska vi anta att han “egentligen” inte är demokrat som han påstår, utan vill införa proletariatets diktatur med hjälp av våld och terror? Varför skulle vi INTE anta att statsministern är en blodtörstig kommunist, ifall vi ska anta att Vavra Suk – som i 150+ ledarartiklar under tre års tid tagit tydlig ställning för demokrati, frihet och fred – “bara låtsas” vara demokrat?

    Släpp sargen och kom in i matchen.

    • Parsifal

     Jag är så förbannat trött på dessa “kopplingar”, “rötter”, “kontakter” och all annan guilt by association-dravel som emanerar från Expo!

    • Börje Perssoon

     Ditt svar visar bara vilken rasist du är

     • Baldersvis

      Det är inte rasism att vilja bevara jordens folk. Däremot är det rasism och i varierande grad folkmord att förneka vissa folk deras rätt till existens samtidigt som man kraftigt försämrar förutsättningarna för folken att överleva.

     • johannanilsson

      Ditt svar visar att du är totalt verklighetsfrånvarande och har svalt propagandan i dagpressen med hull och hår.

      Vavra Suk staterad klart och tydligt att dagspress och MSM har mörkat viktiga frågor som han själv vill belysa. Det anser jag är extremt viktig. Folk måste få veta vilka som begår brotten i Sverige. Vilka dom verkliga kostnaderna är. Sanningen bakom Syrienkriget och Irakkriget. Sanningen bakom vilka som äger resten av pressen i Sverige osv.

      Men fortsätt du och använd propagandatermer för att tysta debatten. Precis som ordet konspirationsteoretiker så används ordet nazist för tysta sanningen.

     • Börje Persson

      Spelar ingen roll vad du säger ,titta vad nazisterna gjorde.Sådana svin vill vi inte ha i sverige

     • johannanilsson

      Nej men IS medlemmar är välkommen dumpära

     • Börje Persson

      Ok jag kanske är dum men blir aldrig
      Nazist som du

     • Arne Flecktarn

      Nazisterna i Sverige har aldrig varit fler än någon procentenhet och det var väl för 70-80 år sedan. Att värna sitt folk, sitt land, sin religion, sitt språk och sina traditioner betyder inte att man är rasist eller nazist. Ta Israel som exempel. Judarna gör ju allt det jag räknade upp och dessutom på andras bekostnad utan behöva stå till svars.

    • Börje Perssoon

     Läs partiprogrammet som han vad med att utarbeta ,att han har helt vänt om vilket bullskit

   • sacke5

    Kolla samtliga socialisters bakgrund. Det räcker för att stämpla dem som despoter, diktaturkramare och mördarsupportrar.

   • Arne Flecktarn

    Stora delar av den svenska journalistkåren kan man koppla till olika röda folkmordsideologier.

    • Börje Persson

     Har varva suk inbillat dej det,ni är lurad som människorna i maranata o livets ord

     • Arne Flecktarn

      Jag sätter större värde på vad Maranata och Livets ord säger än svensk media. De två första kan jag välja att inte vara med i medan svensk media måste man aktivt välja bort för överleva mentalt.

  • Ratatosk_SE

   Jag kommer ihåg när jag var yngre och käftades med vänsterfolk. Det var så innerligt enkelt att hemfalla åt epitet, som att kalla dem bolsjeviker och stalinister. Men även så fel. Även om de nu närde drömmen om det ouppnåbara kommunistiska samhället, där alla lever rättvist och utan avund, var det nog få som önskade de massgripanden, fängslanden, tortyren och massmördandet av dem som var eller ansågs vara motståndare till systemet. Det var säkert tio år sedan jag nedlät mig till sådan löjeväckande retorik, man kan ju säga att jag kanske blivit lite mer politiskt vuxen.
   Detsamma kan ju inte sägas om vänstern och liberalerna. De sammankopplar fortfarande viljan att kunna vara stolt över sin nation, en stark och trygg nation, med koncentrationsläger och gaskammare. De är kvar i den politiska åldern när de tror och hoppas att skrika och skvätta sand omkring sig i sandlådan, ska få de andra barnen att gå hem. Det fungerar inte så. För vi lever i en demokrati. Och i den demokratin bör alla få komma till tals, ifall vi ska prata om någon form av yttrandefrihet.

   • TookTheRedPill

    Exakt så!

   • Börje Persson

    Inga nazister skall få komma till tals

    • Ratatosk_SE

     Att tysta folk för vad de tycker på det sätt du menar, låter befängt. Vi lever väl ändå i en demokrati?
     Så länge folk håller sig inom lagens råmärken, tycker jag det är oklokt att hindra någon från att säga sitt, vare sig om de representerar eller uttrycker åsikter från rödvänster, brunvänster eller tokliberaler. Det är enda sättet att faktiskt kunna bemöta deras vanskliga idéer och förhoppningsvis få dem att tänka om.

    • Arne Flecktarn

     Jag anser att alla skall komma till tals annars är det ingen demokrati.

 • TookTheRedPill

  Vill tacka Stefan Torsell för att han hade försignerat böcker så att jag kunde köpa ett exemplar på Lördagen. “Med en hälsning, Stefan Torsell” står det.
  Värmer i kroppen att veta att han skrivit i boken.

  Jag läser så sidorna nästan brinner, det är en känslomässig resa att förstå hur de anhöriga behandlats och hur uselt allt skötts, och till och med avsiktligt förvanskas.

  I alla fall, jag fick hälsa på Jan Sjunneson och även prata ett par ord med Vavra. Vi talade om Sannas mod när hon åker till krigshärdarna och rapporterar, modigt och beundransvärt.

  Tack skall ni ha för allt Nya Tider, hoppas vi syns nästa år.

 • Ballaklavan

  Grattis Nya Tider och Grattis svenska folket som törstar efter en nyhetskanal utan propaganda och åsiktskorridorer!

 • Ballaklavan

  Typiskt för system-medias representanter…Antingen vägrar man debatt face to face eller så debatterar man och inser att man blivit golvad…avslutar med fingret och drar! Haha, så typiskt!

 • Orgasmic_Pleasure

  Har inte själv deltagit på Bokmässan i Göteborg men efter det lilla man läst, hört och sett så är det solklart att MSM känner sig hotade när deras fascistmetoder förlorar sin forna verkanseffekt gentemot media som väljer att delge obekväma detaljer som normalt inte får lov att publiceras enligt MSM-standarden.

  Ett simpelt exempel är SVT idag gällande samma inslag:
  Rapport 18:00: “[…] som pratar hans språk för att han skulle hålla sig vaken”. Obs! Ej ordagrant eller komplett citerad.
  Sydnytt 18:30: “[…] för att han skulle hålla sig vaken”. Obs! Ej ordagrant eller komplett citerad.

  Det tog inte mer än 30 minuter innan censuren slog till inom MSM.

 • Svensk Skåning

  Grattis Nya Tider nu kan jag stolt fortsätta att vara prenumerant och månadsgivare, nu kommer jag även att köpa boken M/S Estonia.

 • rinkeby

  Kul med en mönsterbrytare som ger seriöst intryck. Gott jobbat. Synd bara att Ulrika Nandra skulle falla för “fingertricket” när hon faktiskt tog upp en diskussion. Dålig förlorare,, kanske?

  • Leo Roos

   Ja märkbart dålig förlorare …

 • Jag var där och det var trevligt. Träffade trevliga Jussi.

 • Börje Persson

  kolla vavra suks historia det räcker för mej.Ang steriliserade så om det nu var s så ,synd att dom missade dom som startade sverigedemokraterna o Nationaldemokraterna(Nazistpartierna)

  • sacke5

   Rasbiologiska institutet, nuff said. Du är patetisk, och korkad på kuppen.

   • Börje Persson

    Intelegent svar av dej att kalla människor för korkad ,det bevisar bara vilken människofientliga
    Person du är men det är klart sympatiserar man typ SD så får man ha överseende med dej
    Kanske man skall be för dej istället så att du kommer på att du är grundlurad.

    • sacke5

     Börja med att bilda dig innan du uttalar dig lillen. Kommunistpatrask skall inte ta ordet människofientlig i sin mun, det går emot deras övertygelse…

    • sacke5

     Det kanske är bättre att sympatisera med SD än med stalinister, vars ideologi mördat 100 tals miljoner människor. Så ja, den enda människofientliga typen här är du, och det kan man inte ha överseende med din patetiske kommunist. Be för dig själv, och för alla offer din ideologi orsakat.

  • Parsifal

   Vavra Suks historia visar att han är bekymrad för det här landets framtid och definitivt inte är någon konformistisk medlöpare till etablissemanget!

 • Roger Gustafsson

  Fantastiskt glädjande nyheter som gör mig både glad för Nya Tiders skull men också hoppfull inför åsiktskorridorens slutgiltiga och totala kollaps, denna åsiktskorridor som byggts upp, underhållits och vaktats av det alltid lika skränande, epitetkastande och demokratifientliga vänsterpatrasket – Skäms på er era Pissepottor::((

 • Arne Flecktarn

  Etablissemanget stod för ett antal präktiga självmål i detta ärende. Bäst av allt var att det skedde inför öppen ridå. Jag tror och hoppas att många fick upp ögonen hur skendemokratiska etablissemanget är och har varit. Fram till för tjugo år sedan hade man monopol på det skrivna ordet och kunde diktera verklighetsbeskrivningen helt och hållet. Tack och lov för Internet! En uppfinning i folkets tjänst.

 • Nellie

  Man blir lite misstänksam när själva titeln
  på boken “M/S Estonia – svenska statens haveri ” är ett syftningsfel i sig.

  Vad menar han? Att svenska staten är som Estonia? Är svenska staten sjunkande?
  Ute i orosväder? Vore det kanske passande med diverse adjektiv alternativt nån förklaring? Yes?
  Kanske: M/S Estonia – eller när svenska staten visade sitt rätta ansikte
  vore lite bättre? Eller: M/S Estonia – vad som faktiskt hände… Eller nåt.
  Men inte bara ett töntigt syftningsfel. Tack.
  Svenskarna är så absurda. Naturligtvis mörkar myndigheter sina misstag.
  Så är det överallt. Svenskarna är bara så löjligt klumpiga. Jag ser inte problemet.
  Shit happens. Den mänskliga faktorn finns överallt.
  När exakt fick Stefan Torsell för sig att världen är perfekt? När han var ett väldigt litet barn?

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Göteborg: Vänsterextremister stoppar trafiken medan polisen tittar på

INRIKESEtt fyrtiotal aktivister från den vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion samlades under fredagseftermiddagen för att spärra av vägar i centrala Göteborg under polisens överinseende. På plats fanns bland andra Jonathan Pye som dömdes till fängelse i fyra år för inblandning i Göteborgskravallerna 2001.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Gå till arkivet

Send this to a friend