Skip to Content

Foto Bokmässan: Göteborg Stad, Foto Maria Källsson: Nya Tider

Bokmässan håller seminarium om Nya Tider – utan Nya Tider

Det har varit många turer kring Bokmässan i Göteborg och AlternaMedias medverkan. Under mässan kommer därför ett särskilt seminarium att hållas, där ett antal representanter för etablerade medier är inbjudna, men ingen representant för detta bokförlag eller denna tidning. Nya Tider har därför kontaktat mässansvariga Maria Källsson för att höra hur hon har resonerat.

Publicerad: 19 september, 2016, 16:42

 • Svenska

Läs även

Sedan bokförlaget AlternaMedia, som ger ut Nya Tider, uppmärksammades för sin medverkan i den kommande Bokmässan i Göteborg har uppmärksamheten varit enorm i etablerade medier och beskeden från mässans ansvariga många. Efter ett vänsterdrev meddelade Bokmässans vd Maria Källsson att förlaget inte var välkommet, men ändrade sig ännu en gång då hon fick besked av sina jurister att en domstol med största sannolikhet skulle tvinga henne att följa avtalet. Med anledning av de mediala stormarna kring de olika besluten har Bokmässan valt att hålla ett särskilt seminarium söndagen den 25 september klockan 09.30 i lokal J1. I ett pressmeddelande skriver mässan:

”Bokmässans hantering av utställaren AlternaMedia/Nya Tider har väckt debatt. Dels om vilka som får medverka på Bokmässan, dels om det är lämpligt att dra gränser för vilka som får vara med i det offentliga samtalet och inte minst – var gränsen i så fall skall dras, och med vilka argument? Bokmässan inleder nu ett fördjupat internt arbete kring dessa frågeställningar och ett extrainsatt seminarium blir en startpunkt. I seminariet ges olika perspektiv på frågan.”

Märkligt nog, men inte alldeles ovanligt i denna sfär, är inga representanter för AlternaMedia eller Nya Tider inbjudna. I stället ska diskussionen hållas mellan Maria Källsson, Åsa Linderborg, kulturchef Aftonbladet, Adam Cwejman, ledarskribent Göteborgs-Posten, Ola Larsmo, ordförande Svenska PEN, och Jonathan Leman från Expo. Vi ringde upp Maria Källsson för att höra hur hon ser på detta upplägg och om man inte hade haft några funderingar kring om att bjuda in även Nya Tider till diskussionen:

 

 

Om Maria Källsson hade varit mindre angelägen om att avsluta samtalet, skulle vi också gärna ha frågat bland annat om varför Expo måste delta i en diskussion om mässans interna rutiner.

Maria Källsson, vd Bok- och Biblioteksmässan. Foto: Nya Tider

Maria Källsson, vd Bok- och Biblioteksmässan. Foto: Nya Tider

 

 

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Parsifal

  Lämnade Lina Neidestam och Henrik Arnstad återbud? Eller blev de aldrig tillfrågade? Om inte, varför? De hade ju passat in bra i det här gänget. Den ende som kan tänkas störa harmonin och konformismen något är väl Adam Cwejman som har visat prov på självständigt tänkande i bland.

 • valfisken

  Ja hon är verkligen ett kulturmarxistiskt kräk av värsta sort. Jättebra att NT tar upp hennes agerande och sprider hennes skamfulla agerande. Hennes lögnretorik är underbar, påstår att NT vill bestämma hur mässans interna rutiner skall utformas… skrattretande men det är precis så kulturmarxistiska lögnare diskuterar – de kommer med ett falskt påstående för att vända diskussionen från verkligheten till något annat. Svart blir vitt, lögn blir sanning.

  • Börje Persson

   Kalla människor för kräk det verkar vuxet men det är klart vad kan man kan inte vänta sej något annat från nya tiders sympatisörer

   • Kejsartetra

    Med tanke på vad du skriver så undrar jag vad du kallar NT´s sympatisörer?
    Redogör gärna för vad du tycker är så fint och rakryggat i Källssons beteende.

    • birgerr

     dom har då inte tappat förståndet som vissa andra

   • valfisken

    Ledsen om jag sårat Er känsliga person genom att kalla Källsson för något i mina öron alltför snällt. För övrigt kör du retorik som liknar Källssons genom att ge dig på min person istället för min argumentation och ståndpunkt.

   • birgerr

    en spade är en spade ett kräk är ett kräk inget konstigt med det

 • Baldersvis

  När något sköts “internt” då bör man knappast lägga upp det som ett seminarium ditt vem som helst kan komma. Men med begreppet “internt” menas här egentligen “inom etablissemanget”. Detta vill de ska skötas av etablissemanget på grund av att de är en del av etablissemanget och är väldigt beroende av etablissemanget.

 • Leo Roos

  Jag ser det som ett bevis att vi knappast har någon ytrandefrihet alls… Yttrandefrihete gäller åtminstone inte för tidningen Nya Tider … Och vad gör EXPO där???

  Men mer gratis reklam blir det ju .
  http://www.nyatider.nu

 • Leo Roos

  Systemmedia och det vänsterextrma EXPO är inbjudna, men inte tidningen Nya Tider … Är det de som kallas för yttrandefrihet? ?? …
  Men den så kallade ytrandefriheten gäller tydligen inte för Nya Tider … Vad skall EXPO och Systemmedia smutskasta samt juga om Nya Tider är frågan …
  Vilket fall så blir det gratis reklam för Nya Tider …

  • birgerr

   klart dom inte kan vara med det är ju dom skall tala om NT hur skulle det se ut

 • Snoddas

  Yttrandefrihet.. Ett mittenfinger får hon utav mig för sitt resonerande! Är det så vi ska ha det(;

 • RMG49

  Bokmässan är ett stort business centrum för folk som vill tjäna pengar. Yttrandefrihet existerar inte vare sig på mässan eller i den svenska politiken. Mässan skämmer ut sig igen som en politisk marionette åt demokratiförstörande globalister och affärsmän. Som vilken cirkus som helst. Patetiskt är ordet !

 • Peter Svan

  Usch, vilken sjukt vänster indoktrinerat kreatur Maria Källsson är.

  Och tyvärr har vi alldeles för många av hennes sort i detta landet.

  • birgerr

   diktaturens kreatur har blottat sig

 • MartinA

  Ställ er och dela ut Nya Tider vid ingången till seminariet. Nya Tider kan tala för sig själv!

 • MartinA

  Det här tycker vi är en bra och adekvat panel. Och den har vi också prövat mot våra samarbetspartners.

  Låter som hon säger mellan raderna “jag lyder bara order“. Det vore intressant att veta vilka dessa samarbetspartners är? Om man gräver i sverige så brukar ju spaden rätt snabbt slå i gamla kommunister.

 • Daiwa

  Dom där expo verkar nässla sej in överallt.
  Vad har en sådan organisation med starka “egenintresse” för hållhakar på de etablerade,???
  Konkurrens skäl kanske,???

 • Enough

  Snacka om offentligt självmål av Vd’n!!!! Skapa ett seminarium om gränser för yttrandefrihet? Jaa, vänstern förnekar sig aldrig…….

 • christer

  Vad som gäller i Sverige är det som Jan Helin sa: ”rasistiska och nazistisiska” organisationer får frågas ut och granskas – men på inga villkor debatteras med.

Globalistiska intressen bakom Hongkongprotester

HONGKONG– Xi Jinping (Kinas president) är den farligaste fienden till det ”öppna samhället”, förklarade George Soros för världens makthavare i Davos i början av året. Två månader senare utbröt gatuprotester i Hong­kong med udden mot Peking. Är proteströrelsen ett försök att splittra och försvaga Kina eller är det en legitim demokratirörelse? Nya Tider har tittat närmare på protesterna i Hongkong och vilka intressen som döljer sig bakom kulisserna.

Att rädda landet

INRIKESI Svenska Dagbladets elektroniska upplaga (fredagen den 13 september) skriver Wilhelm Agrell, Sveriges ende professor i underrättelseanalys, följande: ”Vi måste agera för att rädda landet”. Den primära hänvisningen avser skjutningarna och explosioner. Men i hans text finns mycket mer än så.

Fick sina vapen omhändertagna för två år gammalt engagemang

INRIKESAnatolij Udodov är 68-årig pensionär, diplomerad vapenmakare och ostraffad medborgare. Den 1 augusti kom fem poliser hem till hans lägenhet i Stockholm för att omhänderta hans legala sportvapen. Polisen motiverar detta med att han är aktiv inom Nordiska motståndsrörelsen, men själv säger han att han gick ur för två år sedan.

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Ryska protesten visar nätjättarnas dubbelmoral

OPINION: TOBIAS SVENSSONRyssland har i bland annat USA anklagats för att blanda sig i andra länders valkampanjer, men under de senaste ryska lokal­valen visade det sig att amerikanska nätjättar bröt mot ryska lagar om valannonsering. Problemet med privata företag som tillhandahåller sociala plattformar är dock oerhört mycket större än denna historia, då nätjättarnas dominans påverkar politisk information över hela världen, menar veckans debattör Tobias Svensson.

Hizbollah slår tillbaka mot Israel – IDF flydde och övergav gränsbas i Avivim

UTRIKESIsrael har under sommaren trappat upp luftanfallen mot granländerna. Inte bara Syrien flygbombas nu regelbundet, utan luftattacker har skett i både Libanon och Irak med både dödade militärer och civila som följd. Den libanesiska shiamilisen Hizbollah svor att hämnas och gjorde det första dagen i september genom att angripa ett israeliskt stridsfordon i norra Israel. Vad som skedde finns det kraftigt motstridiga uppgifter om och Nya Tider reder här ut händelsen som får ses som en tämligen allvarlig upptrappning av det redan spända läget vid Israels norra gräns.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Gå till arkivet

Send this to a friend