Skip to Content

Modellen stämmer inte med verkliga temperaturer. IPCC har 102 temperaturmodeller baserade på koldioxid som drivande faktor. Här anges medelvärdet (grön linje) för dessa modeller, men ingen av de 102 modellerna stämmer med uppmätta temperatur på jordytan (röd linje) och uppe i troposfären (blå linje).
KLIMATDEBATT

CLEXIT – dags att gå ur Klimatavtalet

BREXIT var ett projekt för engelskt utträde ur EU, vilket också ledde till att England lämnade den gemensamma europeiska marknaden. CLEXIT är ett projekt som arbetar för ett utträde ur klimatöverenskommelsen. Docent Nils-Axel Mörner, världsledande forskare på havsnivåer, berättar om varför CLEXIT startats.

Publicerad: 16 december, 2016, 19:20

 • Svenska

Läs även

Orsakerna till att det är hög tid att säga upp klimatöverenskommelsen som ingicks i Paris 2015 och dess efterföljande individuella nationella ratificeringar är rent vetenskapliga: påståendet att det är koldioxid som driver vårt klimat är i grunden felaktigt. Därmed innebär projektet även ett underkännande av hela den Internationella klimatpanelens (IPCC) projekt.

Det svenska programmet som föreslagits av undertecknad i egenskap av ”regional director”, och som accepterats av den internationella gruppen per 25 september, 2016, lyder som följer:
Vi inser:

• att koldioxid är ”livets gas” och därför är välgörande för all växtlighet, och under inga omständigheter är det ett förorenande ämne (”a pollutant”).

Koldioxid är ”livets gas”. Ris-tillväxt i olika halt koldioxid (ppm): ju högre koldioxidhalt, desto bättre tillväxt, upp till en (hög) nivå. Om koldioxid har sådan god effekt på växtligheten och den inte har några negativa effekter på klimatet – varför skall vi då söka minimera våra utsläpp av den?

• att koldioxid spelar en mycket liten till obetydlig roll vad gäller klimatförändringar (om man beaktar observationsfakta och fysikens lagar istället för modeller som inte ens stämmer med uppmätta data).

• att klimatets förändringar i första hand styrs av solen, dess utstrålning av ljus och solvind, och denna utstrålnings filtrering och förstärkning av de fysikaliska processerna på jorden.

Vi framhäver att vi inte har någon som helst relation med Donald Trumps organisation, trots att även den tar avstånd från IPCC:s och COP25-organisationernas tes om en global uppvärmning orsakad av koldioxid genererad av människan.

Vi uppmanar till:

• att koldioxidhysterin måtte komma till ett ögonblickligt stopp, så att vi kan återvända till att arbeta för verkliga problem i den verkliga världen.

• att COP25-överenskommelsen blir omförhandlad i ljuset av verkliga vetenskapliga fakta.

• att våra nationella miljömål och strävanden återfokuseras på verkliga problem (vilka är både allvarliga och stora) i stället för att missrikta all uppmärksamhet på en påhittad av koldioxid orsakad nödsituation.

• att internationella strävanden återfokuseras på fattigdom och ojämlikhet i stället för på klimatförändringar.

Vår övertygelse att det inte alls är koldioxid som driver jordens klimat, utan solen, bygger på en rad vetenskapliga fakta. Vad IPCC har att komma med är modeller och åter modeller som påstås kunna förutsäga förändringarna i jordens klimat fram till år 2100 med stor noggrannhet. Modellerna anger att jordens medeltemperatur kommer att stiga med +2,7 ±0,7 °C fram till år 2100. Men det finns ett problem: modellerna stämmer inte alls med observationerna (se diagram intill).

När nu inte modellerna stämmer med verkligheten, så är det ju helt självklart att det måste vara något fundamentalt fel på modellerna. Här kan vi fylla på med mängder av fakta.

• Nya experiment visar otvetydigt att Al Gores uppvisning, där en behållare med koldioxid uppvärmdes mer och snabbare än en behållare med bara luft, inte är annat än simpelt ”ruffel och båg”, rent skoj alltså.

• Nya experiment i Norge visar att man överhuvudtaget inte kan dokumentera ökad uppvärmning med ökad koldioxidhalt.

• Nya analyser av IPCC-modellernas grundförutsättningar visar att de innehåller våldsamma överdrifter, och att även centrala matematiska fel föreligger.

• Integrerade analyser av tillgängliga data visar att halten av koldioxid har ingen till negligerbar effekt på klimatet.

• När man detaljstuderar hur olika faktorer ändras så står det klart att den inbördes ordningen är; först ändrar temperaturen i havet, därefter temperaturen på land och så först därefter halten koldioxid i atmosfären. Detta gäller års- till hundraårsvariationer. • För långa tidsserier gäller att koldioxid kommer efter temperaturen med 500-800 år. Väderleksförutsägelser (till exempel Met-Office i England) är oftast erbarmligt dåliga för längre perioder. Piers Corbyn, som driver en egen väderlekstjänst, har däremot haft en förbluffande träffsäkerhet. Hans modell baseras på solen och terrestra variabler. För honom är koldioxid en följd av klimatvariationerna; det vill säga tvärt emot vad Met-Office, liksom IPCC, antar.

• Koldioxid är ”livets gas” och gör bara jorden grönare.

• Uppträdandet av ”extremt väder” visar ingen som helst ökning med tiden och med ökande halt av koldioxid i atmosfären.

• Havsytans rörelser – så kolossalt överdrivna av IPCC – visar ingen som helst påverkan från ökad koldioxidhalt.
Däremot kan vi med mycket stor träffsäkerhet visa att det är solen och dess variationer i utstrålning (ljus såväl som solvind) som driver klimatet på jorden. Vid den stora klimatkonferensen i London 8-9 september i år ägnade vi en hel dag åt just dessa frågor.

Det är detta som motiverar ett CLEXIT. Koldioxiden har inga påvisbara negativa effekter på klimatet. Däremot har det mycket starka positiva effekter på växtligheten. Detta rycker brutalt undan all motivering för ”en världsrevolution” mot koldioxidutsläpp, det vill säga överenskommelsen COP25 i Paris 2015 och basen i alla IPCC-rapporter. Det är dags att fokusera på verkliga problem i världen.

CLEXIT

CLEXIT arbetar som en koalition av regionala och nationella CLEXIT-grupper, där varje grupp har rätt att utforma sitt eget program. Sverige har ett Svenska CLEXIT-projekt med programförklaring daterad 25 september, 2016.

Det var den första grupp som skrev ett eget program och fick det utlagt på nätet, som en underavdelning av internationella CLEXIT.

Medlemskap i Svenska CLEXIT är öppet för alla och kostar inget. Kontaktperson är Nils-Axel Mörner som nås via morner@pog.nu. Källa: www.clexit.net.

Nils-Axel Mörner är docent och världsledande forskare på havsnivåer. Tidigare ordförande för INQUA, International Union for Quaternary Research, kommission för ”Variationer i havsytan och kusternas dynamik”.
Nils-Axel Mörner

debatt@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Erik Marlandson

  Hoppas att våra folkvalda kan ta till sig av fakta och inse att klimatbluffen är just en bluff avsedd att ta fokus från verkliga problem. Ingen temperaturhöjning de senaste sexton åren talar sitt tydliga språk ”modellerna” är totalt felaktiga.

 • Ulf Dahl

  Solforskarna tror att Solen är på väg in i en ny liten istid ett så maunders minimum. Det är en tid då solen är väldigt inaktiv och märks framför allt med väldigt få Solfläckar Man vet att Solen har minskat utstrålningen sen början på 1950 talet med 13%. Jag tröttnade på klimat modeller när jag förstod att dom alltid räknar med att Solens strålning är konstant när man vet att det inte är så.

  • Bertil Andersson

   Och i denna debatt hör man sällan ngn beakta jordens och övriga planeters föränderliga banor runt solen.
   Jordaxelns lutning, jordaxelns vobbling, ändringar av solens poler mm.

 • Dacke

  Utmärkt av N-A Mörner att han tar loven av ”folkmordsförespråkarna” för det är vad det egentligen handlar om! Vi kan gå tillbaka till Charles Darwin där rasbiologin började, sedan är det bara att följa tråden fram till våra dagars förespråkare för en ”anpassad teknologi”. Vi finner att det är samma människor som pläderar om en ”värld utan gränser” tillika miljardärer som står bakom klimatbluffen. I första hand David Rockefeller, Prins Bernhard, Prins Philip och Julian Huxley (vars farfar arbetade med C Darwin) som bildade Bilderberggruppen och senare WWF. Dessa org. har alltid motsatt sig en utveckling i 3:e världen och när Romklubben bildades 1968 har det öppet talats om vilket hot som fler människor utgör mot jordens klimat. Tror alla minns Obama som ”lovade” att Afrika inte skall få tillgång till modern teknologi och Anders Wijkman (ordförande Romklubben) som menade att jorden kan inte hysa fler människor än 500 mjlj. Listan kan göras lång, Prins Philip ville ”återfödas som ett dödligt virus som eliminerade en stor del av jordens befolkning” antar att det enbart gällde u-länder. Jacques-Yves Cousteau hoppades att någon ”kom på” något som gjorde att 250 tusen lämnade jordelivet varje dag. En av Greenpeace grundare Paul Watson anser att 1 miljd. är max vad vår jord kan klara av. Det var inte så länge sedan förre chefen för Worldwatch Institute Lester Brown såg en fara med att kineserna fick det allt bättre och han räknat ut ”om alla kineser åt ett ägg om dagen, skulle hela Australiens spannmålsskörd gå åt för att mata hönsen som värpte dessa ägg”. Som vi alla vet lever och frodas över 1,3 miljd. kineser och fattigdom och svält är snart utrotad. Precis som ”beviset” med den höjda havsnivån och likaså globala temperaturen är det ett stort bedrägeri som kostar över 1 bilj. årligen.
  Ett bra sätt att avslöja ”klimatfanatikerna” är att fråga, ”vad tror du om höjd levnadsstandard i – u-länder”?

  • Bertil Andersson

   Då kan Miljöpartiet avveckla verksamheten nu?

Korruption: Obamas ”slaskfond” stöder aktivistgrupper

USADet amerikanska justitiedepartementet inledde under president Obama en utpressningsverksamhet där storföretag tvingas betala pengar till aktivistgrupper på vänsterkanten – till stor del samma grupper som i dag, understödda av Obama, arrangerar demonstrationer och upplopp över hela USA mot den nye presidenten Donald Trump. Den minst sagt märkliga policyn har granskats av kongressens domstolsutskott, vars ordförande nu kräver att den stoppas.

Barack Obama försöker störta president Trump

USAIstället för att som brukligt dra sig tillbaka från politiken efter att ha lämnat Vita huset, planerar ex-president Barack Obama att engagera sig för en organisation som vill ”rita om USA:s politiska karta”. Enligt uppgifter till brittiska Daily Mail vill han även inspirera och leda aktivister till att ”ta sig ut på gatorna och motsätta sig Trump”.

Svensk kultur i ett nötskal

OPINION: ALF RONNBYVad är typiskt för svensk kultur? För dem som lever mitt i den svenska kulturen, är de kulturella dragen en självklarhet. Det är först när någon ställer frågan vad som kännetecknar svensk kultur, det kan vara svårt att sätta fingret på vad det är. Sociologen Alf Ronnby presenterar här kulturen i ett nötskal.

François Asselineau överraskar i franska presidentvalet

FRANKRIKEMed knappt två månader kvar till presidentvalet i Frankrike har en joker dykt upp bland kandidaterna. Det är den EU-skeptiska François Asselineau som vill återuppliva de Gaulles politik för ett starkt och oberoende Frankrike. Med liten budget men många aktivister ger han sig nu in i valkampanjen.

Marine Le Pen framåt i opinionen

FRANKRIKEMed ungefär två månader kvar till det franska presidentvalets första valomgång möts etablissemangskandidaterna av motgångar i opinionen. Den borgerlige François Fillon, som länge hade störst väljarstöd, dalade i opinionen efter att polisen började utreda honom för korruption. Den ”oberoende” socialliberalen Emmanuel Macron har fått bekymmer på grund av sina nedsättande uttalanden om Frankrikes koloniala historia. Den nationalkonservativa Marine Le Pen – som tidigare varit uträknad – seglar nu upp i opinionen.

Tyskland och Nederländerna i hemligt migrantavtal med Turkiet

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Nederländernas premiärminister Mark Rutte gick i mars 2016 med på ett turkiskt förhandlingsbud om att årligen ta emot hundratusentals migranter som befinner sig i Turkiet – allt utan att informera de övriga EU-ledarna.

Sankt Patrick blir ett ryskt helgon

RELIGION

Globalisternas ”gudfader” död

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Sanna Hill: ”Hatkampanjer” är det stormedia som står för

”Earth Hour” får konkurrens av ”Human Achievement Hour”

TEKNIKLördag den 25 mars, klockan 20.30-21.30 lokal tid är det ”Earth Hour”, där människor uppmanas att inte använda elektricitet eller fossila bränslen, i syfte att höja medvetenheten om jordens ändliga resurser. I år får denna timme konkurrens av ”Human Achievement Hour”, vars anhängare i stället vill peka på mänsklighetens framgångar genom att tända så många lampor som möjligt. Dessa menar att Världsnaturfonden WWF och andra som står bakom Earth Hour har nedmontering av det teknologiska samhället på programmet.

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

YTTRANDEFRIHETSidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat.

Turkar är turkar, även om de bor i Europa

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Wilders frihetsparti andra största parti i Nederländerna

NEDERLÄNDERNALiberalen Mark Rutte blir av allt att döma kvar som premiärminister i Nederländerna, trots att hans parti backade något när nederländarna gick till val. Geert Wilders och hans frihetsparti gick framåt, men fick inte de framgångar som det politiska etablissemanget och systemmedia befarat. Samtidigt gjorde socialdemokraterna ett katastrofval och ett litet turkiskt parti valdes in i parlamentet. Nu väntar svåra regeringsförhandlingar.

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

TYSKLANDTysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Fem afghaner dömda för homosexuell gruppvåldtäkt

INRIKESDe fem afghaner som våldtog en minderårig pojke i höstas utvisas till Afghanistan. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens beslut – och anser att brottet är så allvarligt att de inte ska stanna i Sverige. Experter på afghansk kultur varnar dock för det som Nya Tider redan uppmärksammat – att afghaner som kommer till Sverige inte lämnar sin kultur hemma i Afghanistan.

Så ska folket värja sig mot migrationskrisen

BOKRECENSIONFör att vägleda de européer som inte nöjde sig med systemmediernas och politikernas förklaringar till den enorma och plötsliga massinvandringen hösten 2015, satte sig den förre presidenten i Tjeckien, Václav Klaus och hans medarbetare, ekonomen och arabisten Jiří Weigl, ned och skrev ihop en kort skrift. Den finns nu även översatt till svenska.

Medias epitet har blivit kodord för ”hjälte”

KRÖNIKA

Ny statistik om gruppvåldtäkterna

INRIKESSedan ett år tillbaka samlar sajten gangrapesweden.com in information om i första hand gruppvåldtäkter i Sverige. Det är skakande läsning, särskilt för den som inbillar sig att invandringen inte påverkar detta. Det är enligt den anonyma sajtens beräkningar 2 210 procent mer sannolikt att en utländsk person i Sverige begår sexbrott i grupp än att en svensk gör det. Statistiken tyder också på en dramatisk ökning under 2016 av brottslingar som begår sexbrott i grupp. En konservativ uppskattning visar att bara kostnaderna att hålla de dömda förövarna inlåsta i fängelse landar på runt 225 miljoner kronor.

Internationellt hälsomöte i Göteborg

INRIKESDen 25 mars håller hälsofrihetsorganisationen NHF Sweden tillsammans med tidningen 2000-Talets Vetenskap och Föreningen SARA seminarium i Stora salen i Kulturum i Partille, strax utanför Göteborg.

Nytryck! Stefan Torssells uppskattade bok om M/S Estonia

KULTURBoken M/S Estonia – Svenska statens haveri har sålt slut men beställningarna fortsätter att strömma in. Förlaget har därför beslutat att göra ett tilltryck. Vi passar på att ställa några frågor till författaren Stefan Torssell, som nu reser land och rike runt för att föreläsa om boken och den mörkläggning den tragiska katastrofen omgärdats av i 25 års tid.

Gå till arkivet