Skip to Content

KRÖNIKA

Den ylande journalisten

Publicerad: 21 februari, 2017, 14:51

  • Svenska

Läs även

Jag har en gammal hund som tvingar mig till långa morgonpromenader. Övrig tid ligger hon och sover i närheten av mig, där jag sitter vid min dator. Hon heter Jazza, men jag har börjat kalla henne för Journalisten, därför att om det ringer på dörren så blir det ett djävla liv. Hon ylar, skäller och morrar om vartannat. Ibland krockar ljuden i strupen på henne. När jag öppnar dörren och hon gjort det som hon uppfattar som sitt jobb, återvänder hon till sitt mer eller mindre somnabula tillstånd.

En av de nyheter som lite då och då återkommit under den senaste månaden är att Ryssland näst intill avkriminaliserat straffet för våld i hemmet. Det verkar betyda att ryska män kan slå sina fruar utan att riskera några påföljder. Svenska journalister ylar. Det är ju för djävligt! Det tycker jag med, men yla kan jag göra själv, utan deras hjälp. Jag vill ha en förklaring. Hur gick resonemanget i den ryska duman innan politikerna antog strafflindringen?

Eller ta Rumänien, där straffen för korruption ska mildras. Återigen ylas det. Men, hur tänkte politikerna och varför trodde de att de ska gå iland med det, utan folkliga protester? Ingen behöver tala om för mig hur upprörd jag bör vara. Jag vill veta vad som ligger bakom. Går vi vidare till det mer eller mindre permanenta drevet mot Trump, så uj vad det ylas över hans temporära inreseförbud från sju länder. Varför? Det är väl varken första eller sista gången som ett land stänger sina gränser för medborgare från utvalda länder.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Curteus

    Jättebra krönika! Tackar!

Sverige har inte råd med allas lika värde

KRÖNIKARegeringen och dess stödpartier gör sitt bästa för att förtränga verklighetens bokslut. Det hjälper inte att dra till med floskeln om allas lika värde i sammanhang där det inte har någon som helst relevans. En annan propagandistisk dimridå är målsättningen att inte ställa grupp mot grupp. Hur kan man fatta beslut om prioriteringar i samhället och budgeten utan att just ställa grupp mot grupp? Tänk om våra förtroendevalda beslutsfattare kunde införa så mycket ärlighet i debatten att de slutade tala fikonspråk.

Vi har seglat över kanten

OPINION

Vänsterliberal kollaps i EU-valet

KRÖNIKAEn fartblind, vänsterliberal elit fortsatte att ånga på om mer överstatlighet, EU-skatter och jordens klimatundergång. Men väljarna tycks inte helt imponerade, Liberalerna överlevde valet med nöd och näppe och frågan är om vi kan förvänta oss liberal självkritik eller liberal självutplåning framöver.

EU har blivit sjöpirater?

LEDARE

Börja arbeta tidigare!

KRÖNIKADen nya pensionsuppgörelsen fokuserar på hur länge vi skall arbeta. Men den missar att vi börjar arbeta senare än vi gjorde förr. Det minskar vår totala arbetstid och innebär att färre arbetade timmar skall betala för fler oavlönade både före och efter arbetslivet.

Anne Ramberg – maktens megafon

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGFör Anne Ramberg är populismen ett hot mot demokratin. Att populismen är folkets protest mot att det politiska etablissemanget tömt demokratin på sitt egentliga innehåll – ett slags demokratins immunförsvar – den tanken tror jag aldrig hon ens snuddat vid. Jag frestas att ta till plattityden att hon har otur när hon tänker, men faktiskt tror jag inte att hon tänker. Inte på riktigt. Genom Anne Ramberg talar makten, den svenska politiska och opinionsbildande nomenklaturan, skriver Karl-Olov Arnstberg, författare, debattör och pensionerad professor i etnologi vid Stockholms universitet.

Visste du att EU utser dina ledare bakom din rygg?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUrsula von der Leyen blir ny EU-president, det vill säga ordförande för den mäktiga EU-kommissionen som i praktiken styr EU. Detta blev resultatet av tre dagars maratonförhandlingar och möten bakom lyckta dörrar. Men varför har vi inte fått välja våra egna företrädare?

Låsta balkonger hjälper inte

Befolkningsutvecklingen på landsbygden har sedan industrialismens genombrott gått från fyra miljoner 1890 till strax över en miljon idag.

Gå till arkivet

Send this to a friend