Skip to Content

95-ÅRSFIRANDET hölls under högtidliga former i Folkets stora hall i Peking. Kinas militär och moderniseringen av densamma hade en central roll i det delvis uppseendeväckande tal som president Xi Jinping (infälld) höll inför de församlade partimedlemmarna. Xi Jinping är Folkrepubliken Kinas högsta ledare. Han blev generalsekreterare för Kinas kommunistiska parti och ordförande för den Centrala militärkommissionen i november 2012 och utnämndes till Folkrepubliken Kinas president den 14 mars 2013. Foton: Xinhua
KINA

Förutspår västvärldens kollaps

Xi Jinping höll på 95-årsdagen av det kinesiska kommunistpartiets grundande ett tal där det framkom att Kina inte längre tolererar nuvarande världsordning och inte räds de ”onda krafter” som upprätthåller den. Den kinesiske presidenten sade även att en allians med Ryssland kommer göra Nato maktlöst. Etablissemangsmedia i väst har inte återgett något av talet och det är inte svårt att förstå varför.

Publicerad: 13 september, 2016, 17:18

  • Svenska

Vid den mycket högtidliga partisammankomsten i Kinas huvudstad Peking gjorde den kinesiske presidenten Xi Jinping en del uppseendeväckande uttalanden, bland annat om en ny världsordning där ett uppstigande Öst inte längre kommer tillåta det sönderfallande Väst att diktera villkoren.

Vi ser hur EU gradvis faller sönder och den amerikanska ekonomin håller på att kollapsa. Detta kommer att sluta i en ny världsordning. Så om tio år kommer vi att ha en ny världsordning som inte liknar något tidigare, där nyckeln kommer vara Unionen Ryssland och Kina.
– Xi Jinping

Militärallians mot Nato

– Världen står på randen till radikala förändringar. Vi ser hur EU gradvis faller sönder och den amerikanska ekonomin håller på att kollapsa. Detta kommer att sluta i en ny världsordning. Så om tio år kommer vi att ha en ny världsordning som inte liknar något tidigare, där nyckeln kommer vara Unionen Ryssland och Kina, sade Xi.

DIREKTSÄNDNING av firandet av Kinas kommunistiska partis 95-årsdag sändes över hela landet och samlade många av de över 82 miljoner partimedlem­marna framför tv-apparaterna. Här syns några som andäktigt följer sändningen i byn Xinfeng, vilken ligger i provinsen Fujian i sydöstra Kina. Foto: Xinhua, Zhang Guojun Fotnot: Xinhua (sv. Nya Kina) är den officiella nyhetsbyrån för den kinesiska regeringen och står direkt under Kinas kommunistiska partis avdelning för samhällsinformation. Byrån är baserad i Peking och har över 10 000 anställda, vilket kan jämföras med Reuters cirka 1 300 anställda.

DIREKTSÄNDNING av firandet av Kinas kommunistiska partis 95-årsdag sändes över hela landet och samlade många av de över 82 miljoner partimedlem­marna framför tv-apparaterna. Här syns några som andäktigt följer sändningen i byn Xinfeng, vilken ligger i provinsen Fujian i sydöstra Kina.
Foto: Xinhua, Zhang Guojun
Fotnot: Xinhua (sv. Nya Kina) är den officiella nyhetsbyrån för den kinesiska regeringen och står direkt under Kinas kommunistiska partis avdelning för samhällsinformation. Byrån är baserad i Peking och har över 10 000 anställda, vilket kan jämföras med Reuters cirka 1 300 anställda.

Den ökände George Soros som vi skrev om i NyT v.36/2016 har tidigare kallat ett sådant förbund för ”ett hot mot världsfreden”. Något som många bedömare tar som intäkt för att verkligheten är precis den motsatta.
Den kinesiske presidenten fortsatte med att förklara att de goda förbindelserna mellan Ryssland och Kina kommer att få en betydelsefull militär komponent.

– Vi bevittnar nu aggressiva handlingar begångna av USA mot Ryssland och Kina. Jag tror att Ryssland och Kina kommer att bilda en allians inför vilken Nato kommer att vara maktlöst och det kommer att sätta stopp för västs imperialistiska ambitioner, förkunnade den kinesiska presidenten, som menade att Kinas armé måste moderniseras ytterligare för att klara detta.

– Skapandet av en armé som motsvarar vårt lands internationella status är en strategisk uppgift. För att modernisera armén måste vi kombinera ekonomisk utveckling med utvecklingen av försvaret, för att göra den modern och standardiserad /.../ Vi måste helhjärtat främja reformer på det militära området för att skapa en armé som är disciplinerad och kan vinna, proklamerade Xi Jinping.

Samarbete istället för påtvingad globalism

Xi var dock noga med att påtala att den nya världsordningen inte ska dikteras av ett land (läs: USA) eller några få, vilket är fallet i dag, utan genom en bred internationell överenskommelse. Han menade att det ska vara ”människor i alla länder som genom samråd avgör vilken slags internationell ordning och globalt styrsystem” som bäst kan gynna världen och dess befolkning.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Pelle

    Redan på första raden faktafel, 95 år hahaha

    • Vad menar du? Titta på t ex Wikipedia, partiet grundades 1 juli 1921.

  • Pelle

    Kan man få en länk till källan?

Egen identitet och livsstil på frammarsch i det nederländska språkområdet

UTRIKESNederländerna och den del av Belgien där man talar flamländska utgör en utmärkt fallstudie av många av de moderna europeiska nationernas problem; strävan att försvara den egna identiteten och livsstilen mot EU:s ambitioner att bedriva massinvandring och skapa en superstat. Det finns dock avsevärda skillnader mellan de båda regionerna, där Nederländerna präglas av tolerans och yttrandefrihet, i motsats till den ”cordon sanitaire” som drabbar de som försvarar flamländska intressen. Nya Tider har besökt de båda länderna.

Frankrike förbjuder mobiltelefoner i skolan

FRANKRIKEEtt totalförbud mot mobiltelefoner i skolan kommer att införas i Frankrike från och med september 2018 bekräftar utbildningsministern.

Niger godkänner beväpnade drönare

INRIKESEfter flera års påtryckningar från Washington böjer sig nu Nigers statsledning och accepterar beväpnade drönare i sitt luftrum. Många amerikaner befarar nu att supermakten är på väg att trassla in sig i ytterligare ett krig. USA bygger en ny drönarbas i Niger som ligger i anslutning till det viktigaste navet för den helt öppna rutten för människosmugglingen till Libyen och Europa. Samtidigt löper en dold migrationsström av terrorister från Mellanöstern till Afrika. Den ökande amerikanska militära närvaron i Afrika sker i skuggan av en hårdnande kamp med främst Kina om kontinentens råvaror.

Google anställer tusentals personer för att censurera YouTube

CENSURDen 4 december meddelade YouTubes vd Susan Wojcicki att den populära sidan för uppladdning av videoklipp nästa år kommer att ha över 10 000 personer som arbetar med att ta bort videor och kommentarer som anses strida mot företagets riktlinjer. Även den automatiska censuren ska intesifieras.

På plats: Maktkamp i Lugansk – statschefen avsatt

UTRIKESStatschefen för den självutropade Folkrepubliken Lugansk (LPR) Igor Plotnitskij har tvingats avgå. Den 21 november rullade säkerhetsstyrkor in i staden Lugansk på order av inrikesministern och chefen för republikens säkerhetstjänst. De anklagade statsöverhuvudets kansli för att vara infiltrerat av ukrainska agenter. Till Nya Tiders utsände säger inrikesministern att agenterna filtrerat informationen till statschefen och fått honom att fatta beslut på falska grunder.

Misslyckad självmordsbombare i New York

En muslimsk invandrare detonerade en hemmagjord sprängladdning vid en busstation i centrala New York i dag. Tre oskyldiga skadades lindrigt – allvarligast skadad blev muslimen själv. Mannen, en 27-åring som enligt uppgifter flyttat till USA från Bangladesh för sju år sedan, kunde gripas på platsen och vårdas nu för sina skador.

Bulgarien sitter på en förmögenhet i Bitcoin, kan rasera hela marknaden

Efter ett tillslag mot en kriminell liga i våras beslagtog de bulgariska myndigheterna 213 519 Bitcoin. Eftersom värdet på Bitcoin stigit som en raket den senaste tiden har värdet på tillslaget mer än trettiodubblats och värderas nu till över 27 miljarder kronor. Om Bulgarien nu säljer av dessa kan de rasera hela marknaden för Bitcoin i ett slag.

Jihadister skapar app för förskolebarn i Europa

I ett försök att indoktrinera barn med arabisk bakgrund har Islamiska staten (IS) skapat en app till mobiltelefoner och tablets som skall lära dem arabiska och bekanta dem med jihadism. Som matematikuppgifter får barnen bland annat räkna kulor och raketer.

Gå till arkivet