Skip to Content

Mexikanska fruktplockare. Foto: Wiki Commons

Framtidens proletariat

När välfärden byggdes upp i Sverige för hundra år sedan var det med paroller som rättvisa och jämlikhet. Nu hävdar forskare att Sverige ska förbereda sig på att ett nytt låglöneproletariat kommer att bildas. Välfärden blir bara för dem som har råd.

Publicerad: 11 juni, 2016, 20:22

  • Svenska

Sverige var ett föredöme genom sitt folkhem, där ingen skulle behöva lida nöd och där alla, hög som låg, hade en viktig plats i samhället. Så är det inte längre. Frågar man på akuten hur länge det dröjer innan det är ens tur, möts man av beskedet ”tio minuter eller tio timmar, vi vet inte”. Många åker till Östeuropa för att få bättre vård.

Så är det på alla välfärdsområden. Detta är dock bara en första början på utvecklingen. Den 26 april hade Dagens Nyheter en lång intervju med den amerikanska professorn Jennifer Hunt. Så här svarar hon på frågan om det är ett problem att migranter som kommer till Sverige ofta har mycket låg utbildning:
– Normalt sett skulle jag säga att det är en fördel om invandrarna har låg utbildning. Det öppnar upp för nya typer av tjänster som städning, trädgårdsarbete eller att bära andras väskor.

Tänk på konsekvensen av detta. Sverige ska alltså gå tillbaka till en tid då mycket arbete gjordes manuellt, en tid av betjänter och pigor. Det säger sig självt att ett sådant samhälle inte har råd att erbjuda en välfärd med kvalificerad vård, skolor och andra dyra tjänster för en stor befolkning som inte gör mer än bär en väska. Sådant skapar inget välstånd. Ett nytt låglöneproletariat skapas.

Vi såg detta i Sydafrika, när tidningen gjorde en reportageresa där i mars. Där finns det gott om jobb av typen att bära väska, tanka bilen åt dig på macken, visa var det finns en ledig parkeringsplats vid stormarknaden. Där finns det också gott om fattiga. De flesta av väskbärarna bor i kåkstäder och har inte råd med doktor eller skola till barnen. I kåkstäderna bor numera även vita.

Nu försöker svenska staten dra in skatter på alla möjliga och omöjliga sätt för att finansiera den kaotiska migrationen. Vägtullar på broar är det senaste påfundet, vilket vi berättar om i detta nummer. Men det räcker inte långt. Om ingen stor förändring inträffar kommer professor Hunt att få rätt. DN:s rubrik till artikeln löd ”Nästan alla vinner på invandring”. Vi bevittnade ett sådant samhälle som är resultatet av Hunts filosofi i Sydafrika. Vi kan därför säga: ”Nästan ingen vinner på invandring”.

 

redaktion@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Gå till arkivet