Skip to Content

Matkowitzc glad Tårtkasterskan Irene Matkowitzc njöt av uppmärksamheten. Foto: Nya Tider
Nya Tider granskar:

Hela historien om Irene Matkowitzc

Den 1 april kom domen mot Irene Matkowitzc, som förra året tryckte upp en tårta i ansiktet på SD:s partiledare Jimmie Åkesson, när han signerade sin bok Satis polito på Södermalm i Stockholm. Tårtningen rubricerades som ofredande.

Publicerad: 14 april, 2014, 19:17

  • Svenska

”Tårtkvinnan dömd till fängelse för tårtningen av Åkesson” har varit en flitigt använd rubrik i nyhetsrapporteringen om detta mål. Påståendet är dock felaktigt. Hon döms till fängelse för tre fall av olovlig körning. Själva ofredandet är ett bötesbrott, men eftersom detta brott slås ihop med straffet för de övriga brotten så blev det inga böter. Hon döms däremot att betala skadestånd till Jimmie Åkesson på 5 000 kronor för kränkning och 300 kronor för kemtvätt.

Rättegången i Stockholms tingsrätt var Irene Matkowitzc dag i rampljuset. Hon betedde sig som vore hon en rockstjärna och vinkade till sin fanclub, som bestod av halvt maskerade vänsterextremister. Våldssekten Revolutionära fronten har officiellt tagit på sig uppdraget att ”skydda” Matkowitzc.

Nya Tider var på plats vid rättegången och har även kartlagt Matkowitzc omfattande kriminalregister. Hon är dömd över hundra gånger, flera av brotten är synnerligen allvarliga.

Läsa hela artikeln i Nya Tider vecka 15 om Matkowitzc kriminalitet och den mördare som hon gifte sig med när de båda satt i häkte. Beställ prenumeration eller just detta nummer här.

Irene Majstrovizc

Irene Majstrovizc lugnar nerverna med en cigarett inför förhandlingen i Stockholms tingsrätt. Foto: Nya Tider

Matkowitzc media

Det blev många intervjuer. Matkowitzc ansåg att tårtkastningen inte borde ha gett fängelse. Det var dock inte ofredandet hon dömdes till fängelse för, utan för de återkommande olovliga körningarna. Foto: Nya Tider

Matkowitzc presidium

Domare och nämndemän i rätten. Foto: Nya Tider

Matkowitzc portratt

Irene Matkowitzc. Foto: Nya Tider

 

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Migrationsverket vill dumpa invandrare utanför kommunhusen

INRIKESMigrationsverket kommer att börja bussa invandrare till bångstyriga kommuners respektive kommunhus och dumpa dem där. Främst är det Kävlinge och Staffanstorp som stretat emot, anser verket, som hänvisar till en ny lag som säger att det är kommunernas ansvar att skaffa fram bostäder åt migranterna.

Här ljuger Regeringskansliet i e-post till Nya Tider

I förra veckans nummer av Nya Tiders pappersupplaga berättades att Barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér utsett det ”ensamkommande flyktingbarnet” Mushtagh Hosseini till en av sina rådgivare i Barnrättsdelegationen trots att han dömts för att han onanerat på en buss och misshandlat ett barn. Nya Tiders granskning visade att regeringen inte ens visste Mushtagh Hosseini riktiga namn när de utsåg honom till rådgivare. Åsa Regnér har fortfarande inte svarat på Nya Tiders frågor om detta, och regeringsdepartements pressekreterare fortsätter ändra sina svar om den pinsamma fadäsen.

Undersökning pekar på minskat förtroende för rättsväsendet

Antalet brott mot privatpersoner har ökat till ännu högre nivåer enligt årets Nationella Trygghetsundersökning, NTU. En av de största ökningarna kommer från sexualbrotten, där hela 14 procent av kvinnor i åldern 16-24 år uppger sig ha utsatts för ett sexualbrott under förra året.

Bilderbok om transsexualitet för små barn

Nya tider kräver nya barnböcker. Nu har en bilderbok för de yngsta barnen utkommit som handlar om transsexualitet. Boken heter "Hästen & Husse" och i boken kan man se en häst som vill vara en hund och en husse som gärna klär sig i klänning och sminkar sig i starka färger. "Alla är inte antingen pojke eller flicka", säger författaren Susanne Pelger.

”Antirasister” i bråk om status och bidrag: inte en ”oändlig resurs”

Det regimtrogna nätverket #jagärhär har fått mothugg från oväntat håll, nämligen det lika lojala nätverket ”Inte rasist men” som tycker det är orättvist att bara #jagärhär ska få betalt för att de stödjer regimen, och menar att de är precis lika lydiga.

Nya Tider granskar mördad gängledare

Merhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet. I denna artikel granskar vi den mördade gängledaren.

Amerikanska Nyhetsanalyser jubilerar

Podden Amerikanska Nyhetsanalyser som drivs av Ronie Berggren sänder i dagarna sitt femhundrade avsnitt. Podden berömmer sig av att vara Sveriges mest initierade och balanserade nyhetskälla för amerikansk politik, men innehåller också annat material om bland annat islam, Brexit och massinvandringen.

Sverige köper Patriotrobotar

INRIKESFörsvarsmakten har nu meddelat vilket medeldistansluftvärnssystem som skall köpas in. Valet föll på det amerikanska Patriotsystemet, känt sedan första Gulfkriget. Beslutet får hård kritik från en rad debattörer och från Sverigedemokraterna som hellre ser att det fransk-italienska SAMP/T-systemet köps in, men med svensk målradar. En anledning till valet av Patriot sägs vara att knyta Sverige närmare till USA försvarspolitiskt.

Gå till arkivet