Skip to Content

Matkowitzc glad Tårtkasterskan Irene Matkowitzc njöt av uppmärksamheten. Foto: Nya Tider
Nya Tider granskar:

Hela historien om Irene Matkowitzc

Den 1 april kom domen mot Irene Matkowitzc, som förra året tryckte upp en tårta i ansiktet på SD:s partiledare Jimmie Åkesson, när han signerade sin bok Satis polito på Södermalm i Stockholm. Tårtningen rubricerades som ofredande.

Publicerad: 14 april, 2014, 19:17

  • Svenska

”Tårtkvinnan dömd till fängelse för tårtningen av Åkesson” har varit en flitigt använd rubrik i nyhetsrapporteringen om detta mål. Påståendet är dock felaktigt. Hon döms till fängelse för tre fall av olovlig körning. Själva ofredandet är ett bötesbrott, men eftersom detta brott slås ihop med straffet för de övriga brotten så blev det inga böter. Hon döms däremot att betala skadestånd till Jimmie Åkesson på 5 000 kronor för kränkning och 300 kronor för kemtvätt.

Rättegången i Stockholms tingsrätt var Irene Matkowitzc dag i rampljuset. Hon betedde sig som vore hon en rockstjärna och vinkade till sin fanclub, som bestod av halvt maskerade vänsterextremister. Våldssekten Revolutionära fronten har officiellt tagit på sig uppdraget att ”skydda” Matkowitzc.

Nya Tider var på plats vid rättegången och har även kartlagt Matkowitzc omfattande kriminalregister. Hon är dömd över hundra gånger, flera av brotten är synnerligen allvarliga.

Läsa hela artikeln i Nya Tider vecka 15 om Matkowitzc kriminalitet och den mördare som hon gifte sig med när de båda satt i häkte. Beställ prenumeration eller just detta nummer här.

Irene Majstrovizc

Irene Majstrovizc lugnar nerverna med en cigarett inför förhandlingen i Stockholms tingsrätt. Foto: Nya Tider

Matkowitzc media

Det blev många intervjuer. Matkowitzc ansåg att tårtkastningen inte borde ha gett fängelse. Det var dock inte ofredandet hon dömdes till fängelse för, utan för de återkommande olovliga körningarna. Foto: Nya Tider

Matkowitzc presidium

Domare och nämndemän i rätten. Foto: Nya Tider

Matkowitzc portratt

Irene Matkowitzc. Foto: Nya Tider

 

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Gå till arkivet