Skip to Content

M/V Delphin var tänkt som asylförläggning med 662 platser. Foto: Wikipedia
INRIKES

Inkompetens och fulspel vid Migrationsverkets båtaffärer

Turerna kring kryssningsfartyget Ocean Gala, som skulle ge plats åt 1 800 asylsökande, skapade tidigare i år en viss uppmärksamhet. Fartyget anlände till hamnen i Härnösands kommun, men har sedan dess stått tomt och företaget Floating Accomodations vill därför stämma Migrationsverket på 250 miljoner kronor. De var dock inte den enda leverantören som var inblandad i verkets jakt på stora boenden. Nya Tider har talat med Patrik Olsson, en av de övriga leverantörerna, som berättar om Migrationsverkets inkompetens och fulspel, och många miljoner i obetalda fakturor.

Publicerad: 17 december, 2016, 17:54

 • Svenska

Läs även

I NyT v 38/2016 skrev vi om asylfartyget Ocean Gala, som skulle fyllas med upp till 1 800 asylsökande till en kostnad av 800 000 kronor per dygn, i ett läge då Migrationsverket var desperat. Efter regeringens skärpningar på migrationsområdet minskade dock behovet och Floating Accomodations vd Kjell Tandberg kunde berätta om hur kommunalpolitiker, Migrationsverket och regeringsföreträdare använde olika taktiska knep för att få leverantören att dra sig ur kontraktet.

För Nya Tider kan Patrik Olsson, från leverantören TEC Farragon, ge en liknande bild av den inkompetens som präglade Migrationsverkets hantering och det fulspel som tog vid. Företaget har hittills fakturerat myndigheten 58 miljoner kronor, pengar Migrationsverket vägrar att betala, och Patrik Olsson sammanfattar situationen:
– Det är en historia som är så patetiskt sorglig så det finns inte.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

tobias.svensson@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • nilsanders

  så hanteras våra skattepengar som vi betalar in….Jag ser framemot att vi får namnen på dom som skötte upphandlingen…ävenså att något parti vågar ta upp denna affär i Riksdagen för diskussion…

 • Avmaskad

  Har undrat hur Migrationsverket kunde finna tusen medarbetare för en marknad sim tidigare inte funnits. I byggbranschen kan det vara svårt att finna några konstruktörer.
  Nu förstår jag hur det gått till.

 • Peter Kolmodin

  DETTA VISAR ATT DET ÄR HÖG TID ATT GRANSKA ALLA STATLIGA VERK , KOMMUNER OCH LANDSTING PÅ KOMPETENS ! VISA VÄRMESTUGOR HAR INTE TID MED ATT SVARA PÅ FRÅGOR ENS . DÄR VORE DET BRA MED EN RIKTIG TIDSSTUDIE . DET FINNS I DAG 500.000 SOM GÅR UTAN ”RIKTIGT” ARBETE” SÅ VARFÖR INTE BEVÄPNA 5.000 MED KLOCKOR OCH GRANSKA ALLA ORGANISATIONER !!

Undersökning pekar på minskat förtroende för rättsväsendet

Antalet brott mot privatpersoner har ökat till ännu högre nivåer enligt årets Nationella Trygghetsundersökning, NTU. En av de största ökningarna kommer från sexualbrotten, där hela 14 procent av kvinnor i åldern 16-24 år uppger sig ha utsatts för ett sexualbrott under förra året.

Bilderbok om transsexualitet för små barn

Nya tider kräver nya barnböcker. Nu har en bilderbok för de yngsta barnen utkommit som handlar om transsexualitet. Boken heter "Hästen & Husse" och i boken kan man se en häst som vill vara en hund och en husse som gärna klär sig i klänning och sminkar sig i starka färger. "Alla är inte antingen pojke eller flicka", säger författaren Susanne Pelger.

”Antirasister” i bråk om status och bidrag: inte en ”oändlig resurs”

Det regimtrogna nätverket #jagärhär har fått mothugg från oväntat håll, nämligen det lika lojala nätverket ”Inte rasist men” som tycker det är orättvist att bara #jagärhär ska få betalt för att de stödjer regimen, och menar att de är precis lika lydiga.

Nya Tider granskar mördad gängledare

Merhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet. I denna artikel granskar vi den mördade gängledaren.

Magnesium – mineralet för den stressade nutidsmänniskan

HÄLSAForskare och expertis är eniga. Magnesium är ett av våra absolut viktigaste mineraler, som kan åstadkomma underverk i våra kroppar. Det kallas ibland för ”mirakelmineralen” och ”mineralen som räddar liv”, tack vare dess förmåga att bota och lindra sjukdomar. Magnesium har en central betydelse för att våra kroppar ska fungera ordentligt. Brist på mineralet orsakar hjärt- och kärlsjukdomar och nedsatt mental förmåga. Ändå lider många i västvärlden av magnesiumbrist. Hur är det möjligt?

Amerikanska Nyhetsanalyser jubilerar

Podden Amerikanska Nyhetsanalyser som drivs av Ronie Berggren sänder i dagarna sitt femhundrade avsnitt. Podden berömmer sig av att vara Sveriges mest initierade och balanserade nyhetskälla för amerikansk politik, men innehåller också annat material om bland annat islam, Brexit och massinvandringen.

Sverige köper Patriotrobotar

INRIKESFörsvarsmakten har nu meddelat vilket medeldistansluftvärnssystem som skall köpas in. Valet föll på det amerikanska Patriotsystemet, känt sedan första Gulfkriget. Beslutet får hård kritik från en rad debattörer och från Sverigedemokraterna som hellre ser att det fransk-italienska SAMP/T-systemet köps in, men med svensk målradar. En anledning till valet av Patriot sägs vara att knyta Sverige närmare till USA försvarspolitiskt.

Thomas Jackson har fått rätt om de apatiska barnen

INRIKESLäkaren Thomas Jackson har i över ett årtionde varit aktiv i debatten om ”apatiska flyktingbarn”. Han menade redan från början att det var föräldrarna som orsakade barnens tillstånd och att botemedlet var att separera dem från barnen. Metoden har i tysthet tagits upp av ett vårdhem i Skara ‒ med hundraprocentig framgång. Nu har Jackson stämt Aftonbladets ansvarige utgivare Jan Helin för förtal ‒ ett mål som han planerar att ta hela vägen till Europadomstolen om så krävs.

Gå till arkivet