Skip to Content

Stillbild från en filmsekvens där Rozbeh Aslanian står och skriker otrevligheter till en kvinnlig sverigedemokrat. Aslanian var extra upprörd över att kvinnan själv är invandrare och därmed ”sviker” alla invandrare. Aslanian skriker att sverigedemokrater är fascister och att SD inte är ett demokratiskt parti. I nästa mening uppger Aslanian att han är kommunist. Vid rättegången poserade Aslanian för Expressens fotograf och därför maskar vi inte hans ansikte. Stillbild från YouTube-klipp

Iranier hotade Jimmie Åkesson

Den 37-årige iraniern Rozbeh Aslanian dömdes i januari för att ha mordhotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Göteborg i maj 2014. Aslanian kallade sin 21-åriga sambo som vittne och efter rättegången poserade han för Expressens fotograf. Iranierns advokat kollade om någon av nämndemännen i målet var utsedd av Sverigedemokraterna.

Publicerad: 13 februari, 2016, 15:25

  • Svenska

Enligt åtalet ska Rozbeh Aslanian, 37, ha uttalat hot i stil med ”jag ska plocka dig”. Nya Tider har läst domen och tittat lite närmare på Aslanian. Den aktuella dagen skulle Jimmie Åkesson tala vid ett planerat möte vid Götaplatsen. Rozbeh Aslanian hade tillsammans med många andra människor begett sig till platsen för att protestera mot att SD höll torgmöte. Jimmie Åkesson berättade följande under rättegången. I väntan på att få tala gick han tillsammans med partikamraten Jörgen Fogelklou fram till Sverigedemokraternas anhängare. Han fick ögonkontakt med Rozbeh Aslanian, som betedde sig aggressivt och hotfullt genom att gestikulera, skrika och gapa. Utöver att kalla honom fascist och rasist skrek denne bland annat ”kom hit om du vågar”, ”jag ska ta dig, plocka dig” och liknande. Hotet upprepades flera gånger, varje gång de fick ögonkontakt. Han såg när polisen förde bort Rozbeh Aslanian och är säker på att det var denne som uttalade hotet.

Från 2014 års valturné minns han särskilt ett par-tre personer och Rozbeh Aslanian är en av dessa. Både vittnet Jörgen Fogelklou och en polisman stödjer Åkessons berättelse. Rozbeh Aslanian säger att han är oskyldig. Han har medgett att han stod vid staketet och försökte påkalla Jimmie Åkessons uppmärksamhet samt kallade honom ”parasit”, ”cancersvulst” och ”fascist”, men inte något hot eller något som kunde uppfattas som hotfullt. Aslanians 21-åriga sambo Hanna Jonsson vittnade till Aslanians fördel och påstod att hon inte hade hört några hotelser. Hanna Jonsson är dock närstående till Aslanian och har därför inte hörts under ed, så hennes uppgifter får ”värderas med försiktighet”, som det står i domen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

stefan.pettersson@alternamedia.se

Löfven: ”Svenska kyrkans präster måste viga homosexuella”

SVENSKA KYRKANSvenska kyrkans präster ska tvingas till att viga homosexuella par och Socialdemokraterna kommer inte släppa makten om kyrkan – i alla fall om Socialdemokraterna får fortsätta bestämma efter höstens kyrkoval. Det är några av de besked statsminister Stefan Löfven ger i en intervju med Kyrkans Tidning. Nu hävdar dock statsvetare att Löfven är okunnig om skillnaden mellan präster och statliga ämbetsutövare.

Illegala röstade i USA i högre omfattning än tidigare känt

USAAntalet illegala invandrare som har röstat i tidigare amerikanska val är mycket högre än i tidigare beräkningar, visar en ny studie. Så många som 5,7 miljoner illegala kan ha röstat i valet 2008, som gjorde Barack Obama till USA:s president.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Gå till arkivet