Skip to Content

Stillbild från en filmsekvens där Rozbeh Aslanian står och skriker otrevligheter till en kvinnlig sverigedemokrat. Aslanian var extra upprörd över att kvinnan själv är invandrare och därmed ”sviker” alla invandrare. Aslanian skriker att sverigedemokrater är fascister och att SD inte är ett demokratiskt parti. I nästa mening uppger Aslanian att han är kommunist. Vid rättegången poserade Aslanian för Expressens fotograf och därför maskar vi inte hans ansikte. Stillbild från YouTube-klipp

Iranier hotade Jimmie Åkesson

Den 37-årige iraniern Rozbeh Aslanian dömdes i januari för att ha mordhotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Göteborg i maj 2014. Aslanian kallade sin 21-åriga sambo som vittne och efter rättegången poserade han för Expressens fotograf. Iranierns advokat kollade om någon av nämndemännen i målet var utsedd av Sverigedemokraterna.

Publicerad: 13 februari, 2016, 15:25

  • Svenska

Enligt åtalet ska Rozbeh Aslanian, 37, ha uttalat hot i stil med ”jag ska plocka dig”. Nya Tider har läst domen och tittat lite närmare på Aslanian. Den aktuella dagen skulle Jimmie Åkesson tala vid ett planerat möte vid Götaplatsen. Rozbeh Aslanian hade tillsammans med många andra människor begett sig till platsen för att protestera mot att SD höll torgmöte. Jimmie Åkesson berättade följande under rättegången. I väntan på att få tala gick han tillsammans med partikamraten Jörgen Fogelklou fram till Sverigedemokraternas anhängare. Han fick ögonkontakt med Rozbeh Aslanian, som betedde sig aggressivt och hotfullt genom att gestikulera, skrika och gapa. Utöver att kalla honom fascist och rasist skrek denne bland annat ”kom hit om du vågar”, ”jag ska ta dig, plocka dig” och liknande. Hotet upprepades flera gånger, varje gång de fick ögonkontakt. Han såg när polisen förde bort Rozbeh Aslanian och är säker på att det var denne som uttalade hotet.

Från 2014 års valturné minns han särskilt ett par-tre personer och Rozbeh Aslanian är en av dessa. Både vittnet Jörgen Fogelklou och en polisman stödjer Åkessons berättelse. Rozbeh Aslanian säger att han är oskyldig. Han har medgett att han stod vid staketet och försökte påkalla Jimmie Åkessons uppmärksamhet samt kallade honom ”parasit”, ”cancersvulst” och ”fascist”, men inte något hot eller något som kunde uppfattas som hotfullt. Aslanians 21-åriga sambo Hanna Jonsson vittnade till Aslanians fördel och påstod att hon inte hade hört några hotelser. Hanna Jonsson är dock närstående till Aslanian och har därför inte hörts under ed, så hennes uppgifter får ”värderas med försiktighet”, som det står i domen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Tre albaner åtalas för att ha gruppvåldtagit ung kvinna

Tre män gruppvåldtog i tur och ordning en berusad och utsatt kvinna i Göteborg i maj i år. Bevisläget anses gott men bara två av de tre misstänkta åtalas nu för grov våldtäkt, den tredje är ännu på fri fot.

Grova räknefel i våldtäktsrapporten ‒ Jonasson har mer rätt än han själv förstått

En rapport om sexualbrott som tagits fram av amatörforskaren Joakim P Jonasson har spritts som en löpeld bland invandringskritiker. Nya Tider har upptäckt allvarliga räknefel i rapporten. Men felen gör snarast rapporten ännu mer brännande ‒ författaren underskattar nämligen grovt invandrares överrepresentation. Män från Gambia är exempelvis 50 gånger mer våldtäktsbenägna än svenska män, inte "bara" nio gånger som rapporten ger intryck av.

Ny statistik om sexualbrott visar kraftig överrepresentation

I medborgarstudien ”Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet” som publicerats den 23 oktober av den sverigedemokratiske politikern Patrik Jonasson framkommer omfattande och unik statistik. Han har gått igenom över 4 000 fällande domar som visar att män med utomeuropeisk härkomst begår 84 procent av de grova våldtäkterna i Sverige, samt att 90 procent av gruppvåldtäkterna begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan. Detta är bara toppen på ett isberg av information och statistik som studien tar fram.

Syraattacker ökar kraftigt – kopplas till kriminella gäng

UTRIKESAttacker med frätande vätskor ökar stort i England. Under 2016 skedde 458 attacker i London, en ökning med 65 procent från föregående år, och attackerna fortsätter med oförminskad styrka även i år. Nu kopplas kriminella gäng till de grova brotten som drabbar oskyldiga och lämnar dem med livslånga och plågsamma ärr och skador.

Upprörda känslor över medias lögner efter Göteborgsdemonstration

Lördagen den 30 september demonstrerade Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg. Polisens agerande och mediernas bevakning av händelserna har väckt ont blod hos många debattörer i sociala medier, även sådana som står mycket långt från NMR politiskt.

Vårdcentraler byggs om för det nya Sverige ‒ patienter och personal separeras

Hot och våld mot sjukvårdspersonal blir allt vanligare. Nu planerar Region Skåne att bygga om vårdcentraler efter en modell anpassad till den nya svenska verkligheten. Patienterna och vårdpersonalen hålls åtskilda så långt det går. Läkare ska dessutom ha flyktvägar om patienter blir hotfulla.

Polisman knivhuggen nära afghansk sittstrejk

En polisman knivhöggs i dag i nacken i en oprovocerad attack i anslutning till Medborgarplatsen i Stockholm, där en pågående demonstration hålls av afghaner som motsätter sig avvisning från landet. Enligt Polisens presstjänst smög sig den misstänkte gärningsmannen upp bakom polismannen som patrullerade på platsen och högg honom i nacken med en kniv.

Hundratusentals kräver att Vita huset ska klassa AFA som terrorgrupp

Efter sammandrabbningarna i Charlottesville startades en namninsamling för att kräva att Antifa, ett nätverk av våldsbenägna vänsterextremister, officiellt ska klassas som en terroristorganisation. Redan efter tre dagar hade den fått ihop de 100 000 underskrifter som krävs för att Vita huset ska kunna avkrävas ett svar. Idag har antalet underskrifter passerat en kvarts miljon.

Gå till arkivet