Skip to Content

julbord. Asylsökande bjuds på julbord – troligen med fläsket borttaget – för integrationens skull, men kommunens anställda blir utan. Foto: Högberga Gård
ALINGSÅS

Julbord slopas när asylmottagande ska betalas

Publicerad: 23 december, 2016, 16:50

 • Svenska

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

redaktion@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dragos

  Så är det ju, pengarna måste gå till ”annat”.

 • Lars Åberg

  Omprioriteringar sker i hela samhället. Oavsett att ansvariga politiker framhåller att olika behov inte skall ställas mot varandra, går det inte att komma ifrån att, i en situation då de ekonomiska tillgångarna inte är obegränsade, ALLT vad man satsar för en verksamhet kunde ha använts för något annat ändamål.
  Detta gäller även utgifterna för migrationspolitiken, vilken med all rätt betraktas med stark misstro bland stora delar av befolkningen.
  Tyvärr vågar flertalet av dessa inte stå upp för sina åsikter i det dagliga umgänget med arbetskamrater, vilka närmast dagligen, vågar jag påstå, diskuterar kostnader, attityder bland migranter gentemot svenskar, myndigheters flathet, politikers lögner beträffande öppenhet om egentliga kostnader o nämnda problem etc..
  Det aktuella fallet i Alingsås är således endast ett bland, sannolikt, tusentals andra där den arbetande delen av befolkningen ställs åt sidan för att finansiera en insmickrande och undfallande attityd från ansvariga politikers sida.
  Exempel på detta uppenbaras dagligen i olika medier; åldringar som tvingas att leva på gröt och smörgås trots att svält bland dessa inom den kommunala ”omsorgen” återkommande kritiseras.
  Inte minst ställs kostnaden för migranter i Sverige mot de flyktingar som tvingas att leva o dö under vidriga förhållanden i krigszoner. Ett oerhört resursslöseri med finansiering av migrantomhändertagande i Sverige dödar i praktiken de som inte kan få hjälp på plats i hemlandet eftersom pengarna förbrukats i Sverige.
  Jag missunnar inte de entreprenörer, vilka genom myndigheters och politiker inkompetens och naivitet, har lagt grunden för en lönsam verksamhet att bli rika. Däremot finns det all anledning att ifrågasätta hur man från ytterst ansvarigt håll har kunnat låta utvecklingen nå den närmast katastrofala omfattning som nu är fallet.
  Sverige har enligt min uppfattning redan passerat ”point of no return” och kommer att kraschlanda.

  • Lennart

   Så är det. Migrationsindustrin har vuxit sig så stor och sysselsätter nu så mycket folk att den är omöjlig att stoppa. Om vi stängde gränserna nu, var skulle alla de tusentals anställda på Migrationsverket ta vägen? Och alla tolkar, advokater, asylboende-personal etc? Migrationsindustrin blir Sveriges undergång som välfärdsland. När bidragspengarna är slut kommer Sverige att bli ett nytt Libanon eller Balkan.

   • Avmaskad

    Var kom alla från som anställdes på Migverket när det svårt finna folk till teknikföretag?

    • Stanley

     Det krävs kompetent folk till teknikföretagen. Jag säger inte mer än så.

 • Dempa u Slotteborn

  2015 spenderade dessa kommungubbar 13.7 miljoner på representation. Detta är skamligt.

 • Lassekongo

  Det går bra nu…..

  • RollingHand

   … och ”Sverige har aldrig varit tryggare än nu” har jag fått mig förelagt..
   Fö såg jag Elvis på ICA i Nybro i julas……

Rebwar Hassan utesluts ur Miljöpartiet efter kritik mot invandring och islam

INRIKESRebwar Hassan var en av få miljöpartistiska företrädare att öppet uppmana partiet att "göra upp med islamismen". I en uppmärksammad debattartikel i en lokaltidning skrev ledamoten i Stockholms landstingsfullmäktige att det är förståeligt att svenskarna reagerar i frågor som rör invandring eftersom det "påverkar hela landet". I dagarna uteslöt Miljöpartiet Hassan eftersom han "skadar partiet allvarligt" med sina åsikter.

Så bestrider du bluff-fakturorna från Företagsopinion – utan risk!

Just nu publiceras varningar i flera medier om att inte svara på ”marknadsundersökningar” från ett företag som kallar sig Företagsopinion. Men frågan är om inte varningarna också hjälper personerna bakom företaget i deras bedrägeri. Nya Tider går igenom hur fakturorna kan bestridas enkelt, utan risk och med stor chans till framgång.

Läs hela mässnumret här

SD Malmö: Låt vuxna barnbedragare betala tillbaka bidragen

Sverigedemokraterna i Malmö vill att ”ensamkommande flyktingbarn” som ljugit om sin ålder ska polisanmälas och bli återbetalningsskyldiga för de bidrag de felaktigt fått ut. Tidigare har Moderaterna och Centern i Mariestad drivit igenom detta i sin kommun. Företrädare i SD vill nu att frågan ska väckas på fler orter.

Tio hemskickade afghaner ”massdeportation” enligt Aftonbladet

Efter att tio personer, som avslöjats med att ha ljugit om sin ålder och sina asylskäl, blivit nekade asyl twittrade vänstertidningen Aftonbladet att det var en ”massdeportering”.

Svenska ambassader lockar invandrare till Sverige med höga bidrag

En gemensam kampanj för Sveriges ambassader har mött omfattande kritik, bland annat av PM Nilsson i Dagens Industri. På ambassadernas hemsidor publiceras just nu en informationskampanj på temat ”arbeta i Sverige” översatt till en rad olika språk. Enligt nättidningen Nyheter Idag är det statliga Svenska institutet som ligger bakom kampanjen.

Twittrade om trollfabriken #jagärhär, då förlorade Bilyana sin universitetspost

REPORTAGEBilyana Martinovski var affilierad docent på Stockholms universitet. Som privatperson har hon twittrat om övergrepp mot kvinnor och barn, medialögner, censur, Donald Trump med mera. Men så twittrade hon om ”demokratiterroristerna” i #jagärhär ‒ och fick plötsligt ett brev från institutionens chef Uno Fors. Hon får inte vara förknippad med universitetet längre.

Privatpersoner kan dras inför rätta för upphovsrättsbrott – utan att veta om det

Efter ett uppmärksammat domslut där Wikimedia, en svensk sida som samlade bilder på offentliga konstverk i en sökbar databas, dömts av Patent och marknadsdomstolen att betala skadestånd till organisationen Bildupphovsrätt, har det även uppmärksammats att det är olagligt för privatpersoner att ta bilder av Sveriges offentliga konstverk och sedan sprida dessa online, till exempel på egna bloggar eller sociala medier.

Gå till arkivet