Skip to Content

julbord. Asylsökande bjuds på julbord – troligen med fläsket borttaget – för integrationens skull, men kommunens anställda blir utan. Foto: Högberga Gård
ALINGSÅS

Julbord slopas när asylmottagande ska betalas

Publicerad: 23 december, 2016, 16:50

 • Svenska

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dragos

  Så är det ju, pengarna måste gå till ”annat”.

 • Lars Åberg

  Omprioriteringar sker i hela samhället. Oavsett att ansvariga politiker framhåller att olika behov inte skall ställas mot varandra, går det inte att komma ifrån att, i en situation då de ekonomiska tillgångarna inte är obegränsade, ALLT vad man satsar för en verksamhet kunde ha använts för något annat ändamål.
  Detta gäller även utgifterna för migrationspolitiken, vilken med all rätt betraktas med stark misstro bland stora delar av befolkningen.
  Tyvärr vågar flertalet av dessa inte stå upp för sina åsikter i det dagliga umgänget med arbetskamrater, vilka närmast dagligen, vågar jag påstå, diskuterar kostnader, attityder bland migranter gentemot svenskar, myndigheters flathet, politikers lögner beträffande öppenhet om egentliga kostnader o nämnda problem etc..
  Det aktuella fallet i Alingsås är således endast ett bland, sannolikt, tusentals andra där den arbetande delen av befolkningen ställs åt sidan för att finansiera en insmickrande och undfallande attityd från ansvariga politikers sida.
  Exempel på detta uppenbaras dagligen i olika medier; åldringar som tvingas att leva på gröt och smörgås trots att svält bland dessa inom den kommunala ”omsorgen” återkommande kritiseras.
  Inte minst ställs kostnaden för migranter i Sverige mot de flyktingar som tvingas att leva o dö under vidriga förhållanden i krigszoner. Ett oerhört resursslöseri med finansiering av migrantomhändertagande i Sverige dödar i praktiken de som inte kan få hjälp på plats i hemlandet eftersom pengarna förbrukats i Sverige.
  Jag missunnar inte de entreprenörer, vilka genom myndigheters och politiker inkompetens och naivitet, har lagt grunden för en lönsam verksamhet att bli rika. Däremot finns det all anledning att ifrågasätta hur man från ytterst ansvarigt håll har kunnat låta utvecklingen nå den närmast katastrofala omfattning som nu är fallet.
  Sverige har enligt min uppfattning redan passerat ”point of no return” och kommer att kraschlanda.

  • Lennart

   Så är det. Migrationsindustrin har vuxit sig så stor och sysselsätter nu så mycket folk att den är omöjlig att stoppa. Om vi stängde gränserna nu, var skulle alla de tusentals anställda på Migrationsverket ta vägen? Och alla tolkar, advokater, asylboende-personal etc? Migrationsindustrin blir Sveriges undergång som välfärdsland. När bidragspengarna är slut kommer Sverige att bli ett nytt Libanon eller Balkan.

   • Avmaskad

    Var kom alla från som anställdes på Migverket när det svårt finna folk till teknikföretag?

    • Stanley

     Det krävs kompetent folk till teknikföretagen. Jag säger inte mer än så.

 • Dempa u Slotteborn

  2015 spenderade dessa kommungubbar 13.7 miljoner på representation. Detta är skamligt.

 • Lassekongo

  Det går bra nu…..

  • RollingHand

   … och ”Sverige har aldrig varit tryggare än nu” har jag fått mig förelagt..
   Fö såg jag Elvis på ICA i Nybro i julas……

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend