Skip to Content

”Konfiskerar Danmark migranters pengar?”

Det danska folketinget beslutade tidigare i år om vilka tillgångar som den danska staten kan kräva att asylsökande lämnar ifrån sig för att täcka sina levnadsomkostnader så länge de vistas i landet för att få sina asylskäl prövade. Även i Sverige borde vi ha en ordentlig debatt om de mycket stora överföringarna från svenska skattebetalare till de stora grupper bidragstagare som massmigrationen fört med sig, menar Axel Karlsson.

Publicerad: 12 juni, 2016, 23:44

  • Svenska

Läs även

Den 1 juni trädde en ny lag i kraft i Sverige enligt vilken vissa grupper migranter som fått avslag på sina ansökningar och uppmanats att lämna landet inte längre får dagersättning, boende och mat gratis. Det gäller bara några tusen personer, men redan i år räknar staten med att spara in drygt 200 miljoner kronor på ersättningarna. Det är en allmän mänsklig och rättslig grundsats att den som kan försörja sig själv också skall göra det. Ingen som har egna tillgångar bör leva på andras. Rimligen gäller denna princip även människor som är på flykt och söker asyl. Även de som saknar tillgångar tas emot av de länder som erkänner Genèvekonventionen om asylrätt. Det mottagande landet bekostar mat och logi så länge asylprövningen pågår, och i regel även under betydande tid därefter.

Denna generositet har inneburit en lockelse för oseriösa asylsökande, eventuellt lurade av människosmugglare, att söka sig till olika länder. Det har visat sig att hälften av dem som kommer till såväl Sverige som till Tyskland saknar lagliga asylskäl. En del har sökt sig till Tyskland på grund av påståenden om en generös dagpeng, som man kunnat ta med sig om man avvisas, något som inte stämmer. Tyska myndigheter har därför beslutat att ändra försörjningen av de asylsökande så att en mindre del ges i kontanter och mer blir i form av kuponger för mat, kläder, hygienartiklar och liknande.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

axel.karlsson@nyatider.nu

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Gå till arkivet