Skip to Content

Jordbrand under Medeltidsveckan. Foto: Nya Tider
KULTUR

Medeltidsmusiker äntrade scenen

Ösigt värre blev det när bandet Jordbrand under medeltidsveckan på Gotland äntrade scenen och rev av en timmes konsert med rockig medeltidsmusik.

Publicerad: 16 oktober, 2016, 17:40

  • Svenska

Läs även

Gruppen Jordbrand var ett av de stora namnen på medeltidsveckans konsertlista. De kallas för en ”supergrupp”, då de består av en rad rutinerade medeltidsmusiker som vågat utmana gränserna och kombinera den medeltida musiken med ett mer rockigt och ösigt inslag. Med detta lyckades de tämligen bra. Fioler, nyckelharpa, elgitarr, trummor, sång och ett och annat vrål drev upp tempo och stämning på en gång i den fullsatta och mycket stora kyrkoruinen.

Publiken applåderade entusiastiskt i takt med musiken. Det var fartigt och det var kul, dock saknades lite dynamik då tempo och tryck på såväl instrument som röster låg på högvarv på ungefär samma sätt konserten igenom. En timme av glädje är väl aldrig fel och publikens jubel var inte att ta miste på.

dsc_0076_600x400_tn

Foto: Nya Tider

dsc_0071_600x400_tn

Foto: Nya Tider

dsc_0063_600x400_tn

Foto: Nya Tider

Hanna Forsberg

hanna.forsberg@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Gå till arkivet