Skip to Content

Karl-Olov Arnstberg
KRÖNIKA

Meningen med livet

Publicerad: 4 februari, 2017, 12:54

 • Svenska

När medierna envisas med att, under beteckningen flyktingar, bunta samman alla som söker asyl, så är tanken att väcka vår empati. Dessa utsatta människor, som flytt från krig och andra vidrigheter, måste få vår hjälp! Det går att skönja ett mönster i det material som medierna lyfter fram, respektive ligger lågt med – eller till och med håller tyst om. Om någon asylsökande har behandlats uppenbart orättvist av en myndighet, så är det nyhetsmaterial. Är det någon som journalisterna tycker borde ha beviljats asyl, eller någon annan förmån, så är det också bra nyhetsmaterial.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • evert

  Flertalet människor har förlorat kontakten med sitt eget inre och håller på att förlora sig i en värld av prylar som totalt saknar mening för vår inre mentala kärna. Den totala hjärntvätt som våra ”ledare” länge utsatt landets befolkning för har sedan åstadkommit resten av det moraliska och etiska förfall samhället nu befinner sig i. Har man inte ett väl utrustat inre försvar, faller man förr eller senare offer för ren skräppropaganda. I denna förfallets sfär befinner sig många i dag. Flertalet människor har ingen som helst rustning till försvar mot de uppenbara lögner vi dagligen serveras av MSM och diverse samvetslösa politiker. Kunskapsnivån hos flertalet invånare i vårt land är p.g.a. den passivisering de under lång tid utsatts för av våra ”makthavare” så låg, att man inte längre av egen kraft har förmågan att skilja på en sann och en falsk utsaga. ”Den breda massan” lever i dag på en grov lögn och verkar medvetet ha förts bakom ljuset av våra makthavare. Det finns dock något som kan ändra på allt detta och det är befolkningens kollektiva undermedvetna. Det finns tecken som tyder på att det håller på att vakna till liv med kraft nu. Mycket av utvecklingen som man nu kan börja skönja runt om oss i världen tyder på att så är fallet. Händer det i full skala i Sverige, finns det gott om politiker och mediafolk som gör klokt i att lämna landet.

 • plojje

  Men detta som pågår nu är bortom all vett och sans.När det gång på gång uppdagas fall där Svenskar blir åsodosatta av samhället,då är det sjukt.Senast idag läste jag om en Cancerjuk Svensk tjej som blev nekad pengar från försäkringskassan.Uppenbarligen pågår ett folkutbyte.Sedan vill jag kommentera att det finns inget födelseunderskott i Sverige,tvärtom så är det ett födelseöverskott.Verkar som Arnstberg har gått på samma mytbildning som många andra.

 • kjelle

  Jag tror det handlar om att rättfärdiga sitt eget liv för många inom media och politik . Avsaknad av egen identitet kombinerat med ett underliggande förakt för vanliga människor . Som uppstått av att man innerst inne vet med sig att lögner egenintresse har varit den enda drivkraften i ens liv . I detta läge så vore det ologiskt att vurma för dom man hyser avsmak för ,Mao oss . Då blir det lättare att tvätta sitt samvete med alla stackars utsatta Hbtqb ,flyktingar
  Och tiggare .
  Det sjuka i ekvationen är att så få medborgare inte sätter press på makthavare och media !
  Tror inte ens om huvudstaden brinner så kommer det erkännas att misstag begåtts .
  Nej vi lever i konstiga tider nu ..
  Kjelle

Dags att sluta smutskasta kolloidalt silver

KRÖNIKA

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Gå till arkivet

Send this to a friend