Skip to Content

KRÖNIKA

Nationalstatens uppgift är att skydda sitt folk

Publicerad: 26 februari, 2017, 18:26

 • Svenska

Läs även

Migrationsstatistiken för 2016 är klar och talar sitt tydliga språk. I veckans nummer sammanställer Dan Malmqvist officiella siffror och jag vill fästa uppmärksamheten på två aspekter: för det första att asylinvandringen visserligen minskat, men att det fortfarande kommer flera tusen varje månad till Sverige. Strömmen går alltså fortsatt åt fel håll.

För det andra har det bevisats att politiska åtgärder faktiskt har en tydlig effekt på migrantströmmarna, tvärt­emot vad som officiellt hävdats. Potentiella migranter är i dag välinformerade om vilket land som är mest fördelaktigt att åka till, människosmugglare har bra koll på vilka rutter som är lukrativa och inte.

Det är dock en omvändelse under galgen från politikernas sida. Liksom Angela Merkel i Tyskland måste regeringen backa från sin politik för att inte reta upp folket alltför mycket. Deras ambition står dock kvar, att göra om Europa till mångkulturella ”regioner”, det är bara takten man slagit av på.

Man använder olika argument för att övertyga de motsträviga befolkningarna om varför de måste ge upp sina länder till förmån för allehanda andra folkslag och kulturer från fjär­ran platser. Flera av argumenten slår Tino Sanandaji effektivt hål på i sin nyutkomna bok Massutmaning, som recenseras i detta nummer: Sverige har aldrig varit mångkulturellt eller haft en stor invandring. Massimport av okvalificerad arbetskraft löser inte problemet med en åldrande befolkning, tvärtom har denna grupp svårt att ens försörja sig själv och belastar därmed ytterligare välfärden.

Sanandaji gjorde en insamling för att bekosta utgivningen av boken och slog svenskt rekord i gräsrotsfinansiering: 400 000 kronor insamlade på tre dagar. Totalt blev det över 600 000 kronor. Det måste dock ha blivit något av en besvikelse när Tino i december förra året ändrade fokus på boken: ”Den är huvudsakligen överspelad sedan Sverige kapitulerade inför verkligheten och började stänga gränserna. Jag har därför ändrat bokens fokus mot nästa stora problem, att integrera alla de invandrare som Sverige redan tagit emot.”

Att Sveriges gränser skulle vara stängda med hundratals nya asyl­sökande varje vecka är helt enkelt inte sant. Och varför är det nödvändigt att integrera de hundratusentals som Sverige tagit emot, när Tino själv konstaterar att de utgör en stor belastning på en redan haltande välfärd? Titta på exempelvis Norge, som inte bara låter migranterna åka hem igen när läget är säkert, utan dessutom ogiltigförklarar permanenta uppehållstillstånd och medborgarskap om man upptäcker att den asylsökande till exempel ljugit om sitt ursprungsland. Av asylsökande i Sverige saknar åtta av tio pass, 20-30 procent vägrar till och med att uppge ursprungsland, de registreras som ”statslösa”.
Inte ens Sanandaji berör nämligen pudelns kärna: vad är en nationalstat bra för? Varför har folk gått samman för att bilda ett land?

Statens viktigaste uppgift är att skydda sin befolkning, det gäller både kortsiktigt – mot krigets fasor, men även långsiktigt – mot att utplånas som folk genom undanträngning eller av andra orsaker. Det är därför ett folk skapar en stat, för att trygga deras intressen och då främst det kollektiva intresset av att få fortsätta att existera som folk, som en av världens unika och oersättliga etniska grupper.

Sanandaji föreslår bland annat att bara kvalificerad arbetskraft ska tillåtas invandra till Sverige, en modell som till exempel Danmark tillämpar. Det kanske kunde lösa den rent arbetsmässiga frågan kring en åldrande befolkning, men skulle i praktiken bara innebära en behagligare död för den befolkning som håller på att bytas ut. Sanandaji kanske inte tycker att det är så viktigt, då han inte själv är europé, men rent moraliskt borde det även för en utomstående betraktare sticka i ögonen att en åldrande europeisk befolkning byts ut mot en ung arabisk dito.

Det finns ju flitiga och arbetsamma invandrargrupper, som till exempel de kristna syrianerna som i Södertälje tagit över i princip alla butiker och friser­salonger. Men på vilket sätt är det bra för svenskarna att det finns en syriansk stad i Sverige? Tvärtom är högutbildad arbetskraftsinvandring ett mera försåtligt sätt att byta ut befolkningen, då det inte utgör ett lika uppenbart problem.

Dessutom finns ju aspekten att de högutbildade migranterna är oumbärliga för att bygga upp sina egna länder. Hur ska dessa någonsin lämna u-landsstadiet annars? Att svenska, tyska och andra europeiska folkslags födelsetal är så låga tyder på att något är galet i samhället och det är detta problem myndigheterna först och främst borde åtgärda.

Erik Almqvist redogör i veckans nummer ingående för hur Ungern tacklat detta problem, något som bevisar att familjepolitiska åtgärder och en positiv familjevänlig atmosfär i ett land kan vända den dystra trenden.
Det står i dag helt klart att alla argument för ett mångkulturellt samhälle bara är bluff. Tvärtom är det i ordets rätta bemärkelse rasistiskt att påstå att ett folk inte klarar sig utan en massiv invandring av andra folkslag. Skulle man våga säga det om något icke-europeiskt folk?

Sverige, ett land berömt för sina uppfinnare, ingenjörer och forskare. Ett land som klarat sig genom tusentals år och vars befolkning uthärdat både krig och hungersnöd, kan nog klara att ta hand om sina gamla själva.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Gunnar

  Gud vad tröttsamt med denna totala okunskap i ”svensk” historia! Öppna en bok och läs om vilka som byggde upp det svenska välståndet på 1600 talet och vilka som räddade den svenska industrin på 60-talet!

  • Nusrat Fatih Alih Khan

   För det första kom det endast knappt 1000 valloner till Sverige under stormaktstiden. För det andra anlände de under en period på närmare ett halvsekel. För det tredje kunde de tack vare sin kulturella närhet assimileras fullt ut i det svenska samhället.

   Du kan inte på fullt allvar hävda att det finns några meningsfulla paralleller att dra mellan den situationen och de senaste årens massinvandring med tusentals asylsökande från tredje världen varje vecka.

   Bitvis håller jag dock med dig. Det är extremt tröttsamt med okunskap om svensk historia.

 • PETER NYMAN

  Att invandring har hjäpt till att bygga Sverige till ett välståndsland är säkert,men dessa har kommit för att arbeta och dragit sitt strå till stacken,och det skall vi vara glada för.Dom som kommer nu varken kan eller vill delta i samhället utan enbart ta del i den välfärd som byggts upp.DOM önskar enbart skapa en betald möjlighet att fortsätta sin egen agenda.Detta för att DOM inte klarar att bygga sina egna odugliga länder till ett normalt och fungerande samhälle.
  Så alla dessa noll utbildade som kommer för att ta del av ett lyckat samhälle,kommer från odugliga länder till ett dukatbord,som skapats genom hårt arbete och förstånd.Hur skulle dessa outbildade oduglingar kunna tillföra Sverige något positivt? När DOM inte kan det i sina egna underutvecklade odugliga länder.

  • Anna Catherine af Trampe

   Jag ser egentligen inget berömligt i att folk som kommer till Sverige ”drar sitt strå till stacken”. Det annars självklara framstår naturligtvis som något berömvärt när man tvingas att jämföra med dagens lycksökare.

 • Anna Catherine af Trampe

  En lisa för min äkta europeiska själ att läsa chefredaktörens spalt. Svensken tycks nu vara så genomsyrad av multikulti att ”hen” inte förmår att ställa sig kritisk till annan invandring än den vars skadlighet för Sverige har blivit omöjligt att bortförklara.

 • Anna Catherine af Trampe

  En mycket bra ledarkrönika, en lisa för min europeiska själ.

Dags att sluta smutskasta kolloidalt silver

KRÖNIKA

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Gå till arkivet

Send this to a friend