Skip to Content

Nya Tider åter välkommen på Bokmässan

Publicerad: 31 augusti, 2016, 17:18

 • Svenska

Läs även

Efter att först ha välkomnat Nya Tiders förlag AlternaMedia till Bokmässan i Göteborg, för att sedan avboka utställaren efter påtryckningar, har Bok & Bibliotek i Nordens VD Maria Källsson nu ändrat sig ännu en gång. På mässans hemsida förklarar hon:

– Det här är en komplex fråga. Att det finns vitt skilda uppfattningar om vad som är rätt och fel har de senaste veckornas debatt tydligt visat. Årets tema yttrandefrihet har ställts på sin spets. Det finns många parametrar att ta hänsyn till men nu måste vi förhålla oss till den strikt juridiska i den här frågan. Vi ser fram emot fortsatta samtal om yttrandefrihet på årets mässa och har nu fullt fokus också på alla andra program, aktiviteter och utställare på Bokmässan 2016.

I klartext betyder det att Bokmässan har insett att ett kontraktsbrott skulle kosta mer än upprördhet från kulturvänstern.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Leo Roos

  Bok & Bibliotek i Nordens VD Maria Källsson har nu ändrat sig ännu en gång och tillåter nu tidningen Nya Tider att ställa upp på bokmässan i Göteborg där dom får en monter att stå i .
  Yttrandefrihet är årets temat …
  Kontraktsbrott skulle kosta mycket för Bokmässan …Och jag tycker även att det skulle kunna se det som ett yttrandefrihets mål …
  Grattis till tidningen Nya Tider och ni som jobbar där .
  Rätvisan har segrat.
  Längtar efter nästa nummer och tills ni kommer till Bokmässan i Göteborg.

 • Baldersvis

  Underbart! En seger för rättvisan och för samhällsdebatten! Hoppas att kulturvänstern och andra ännu mer suspekta element kan bete sig bland folk bara =)

 • Parsifal

  Kulturmarxisterna och den totalitära vänstern bidrar aktivt till reklam och marknadsföring av Nya Tider och Alterna Media. Det är bara att tacka och ta emot!

 • JonasMartins

  En viktig seger för såväl yttrandefriheten som lag och rätt. Men försöket att porta Nya Tider från en bokmässa med temat yttrandefrihet visar hur djupt den totalitära rötan och hyckleriet spridit sig hos det svenska kulturetablissemanget. Grunden för en fungerande demokrati är att alla röster får komma till tals på lika villkor och alla dessa försök att tysta oppositionella röster genom att hänvisa till den vaga termen “värdegrund” urholkar demokratin i ordets rätta betydelse. Motståndare till Nya Tiders politiska färg bör betänka att mycket få diktaturer officiellt är just diktaturer, även en hård diktatur som DDR kallade sig demokratiskt. Det är inte fina ord i grundlagen som definierar ett land som demokratiskt eller icke-demokratiskt, det är hur orden efterlevs i praktiken som gör det.

  Invändningen att Bokmässan är privat och inte statlig är bara en dålig undanflykt, det faller på staten att se till att så betydande aktörer som Bokmässan inte tillåts diskriminera publicister utefter politiska kriterier. Nu har statens lagar dessbättre tvingat Bokmässan att fullgöra sina åtaganden men det är uppenbart att publicister behöver ett starkare skydd från mäktiga privata intressegrupper som anser sig ha rätten att diktera vilka röster som ska få eller inte få utrymme på viktiga arenor för det fria ordet.

  • Xristos Theodoridis

   Tack! Det var det bästa jag läst på länge.

  • … fast jag maste erkanna att den har pinsamma farsen var underhallande sa lange den varade.

 • John Carr

  Bokmässans helomvändning är kappvänderi av världsklass. Jag har tidigare flitigt besökt mässan, men nu har jag gjort det för sista gången, då jag föredrar mässor som står för demokrati och yttrandefrihet.
  Enda fördelen är att många slumrande svenskar nu genom all gratisreklam har fått upp ögonen för Nya Tider som kan bli en viktig ögonöppnare av stor betydelse för dem som bara läst AB.

 • Karpstryparn

  En viktig seger för yttrandefriheten och demokratin detta!

 • jens

  Heja Vávra Suk.

 • Kristjan Valdimarsson

  Det är bra att yttrandefriheten har segrat! Jag finner att många i samhället bara har en vag aning vad demokrati och yttrandefrihet är för något. Jag skyller detta på det svenska skolväsendet.

 • Perq Elest

  Bokmässans nej gjorde mej till prenumerant på Nya Tider. Kände mej tvungen för demokratin och landet Sverige.
  Kommer att fortsätta stödja denna viktiga röst i mediabruset.

 • Usedom Wollin

  Simon Wiesenthal-centret i Los Angeles har skrivit till regeringen och ber den stoppa Nya Tiders deltagande på Bokmässan;
  “Lone-wolf recruitment – from your neighbour Norway’s Breivik to Jihadi terror across Europe – all begin with the word, whether written or electronic.”

  Hoppas centret kan ge ut en lista på de ord som inte ska få användas.
  Samt att vi slipper detta evinnerliga tjat om förintelsen.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gå till arkivet

Send this to a friend