Skip to Content

Linus Soinjoki Wallin, precis innan han ska gå in i rättssalen. Foto: Nya tider
reportage

Nya Tider exponerar Linus Soinjoki Wallin

Fem medlemmar ur terrorgruppen Revolutionära fronten har dömts till fängelse för systematiska och politiskt motiverade våldsdåd. De totalt åtta åtalade kommer från Stockholm, Strängnäs, Eskilstuna, Örebro och Borås.

Publicerad: 9 juni, 2014, 11:00

  • Svenska
”Hembesök” och andra grova trakasserier skryter RF ofta med på internet. Stillbild ur en av RF:s egna filmer.

”Hembesök” och andra grova trakasserier skryter RF ofta med på internet. Stillbild ur en av RF:s egna filmer.

När polisen den 19 november förra året gjorde tillslag mot tretton olika lägenheter i Mälardalen och grep tio extremister ur Revolutionära fronten (RF) började en omfattande härva med politiska våldsdåd att rullas upp. Den 21 maj dömdes sju personer vid Stockholms tingsrätt för en rad grova våldsbrott. Straffen blev för fem av dem fängelse, vilket är en kontrast mot Västmanlands tingsrätt, som den 14 april på grund av rent slarv friade flera medlemmar i RF. Nya Tider har skrivit ett reportage om skandaldomen, se NyT v. 18/2014. Anledningen till att flera tingsrätter dömt i denna omfattande härva är att brotten begåtts på en rad platser i Mälardalen.

Daniel Spansk efter misshandeln på Götgatan i Stockholm. Foto: Polisen

Kommunpolitikern Daniel Spansk efter misshandeln på Götgatan i Stockholm. Foto: Polisen

Gruppen hade ägnat sig åt ren terror i syfte att förmå politiskt aktiva personer att lämna politiken. Grov misshandel och hot hörde till vardagen. Offrens hem attackerades, rutor krossades, hatiska budskap sprejades på dörrar och fasader. Ibland lämnade man en yxa i dörren. Vid flera tillfällen slängde man in brandbomber i bostäder. Enligt åklagare Malin Arentoft har brottsligheten varit organiserad, systematisk och samhällshotande.

Enligt förundersökningsledare Fredrik Hedlund satte polisen i april förra året en grupp på att utreda RF – detta trots att den politiska terrorn pågått under flera år, där RF tagit på sig många av dåden. Hedlund berättar för Nya Tider att man först inte riktigt viktigt visste vad man hade att göra med.

– Vi var ju naiva för ett år sedan, då såg vi detta brott för brott istället för att se helheten.

Genombrottet i utredningen kom när man gick igenom en av de beslagtagna datorerna. Det visade sig att RF-medlemmen Linus Soinjoki Wallin på grund av ett misstag inte krypterat sin chatt-konversationer med sina kumpaner, vilket gett polisen en unik inblick i denna ljusskygga grupps råa tankesätt. En genomgång av materialet finns i NyT v. 18/2014.

Måltavlan för RF:s kriminella verksamhet har främst varit Svenskarnas parti, men även sverigedemokrater, individuella invandringskritiker och till och med moderater betraktades som ”fascister” och därmed legitima måltavlor. Ledaren för RF, Dennis Miraballes, dömdes i 14 april bland annat för att ha ofredat Rebaz Sanar Khadja, ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Eskilstuna.

stefan.pettersson@alternamedia.se

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Korruption: Obamas ”slaskfond” stöder aktivistgrupper

USADet amerikanska justitiedepartementet inledde under president Obama en utpressningsverksamhet där storföretag tvingas betala pengar till aktivistgrupper på vänsterkanten – till stor del samma grupper som i dag, understödda av Obama, arrangerar demonstrationer och upplopp över hela USA mot den nye presidenten Donald Trump. Den minst sagt märkliga policyn har granskats av kongressens domstolsutskott, vars ordförande nu kräver att den stoppas.

Barack Obama försöker störta president Trump

USAIstället för att som brukligt dra sig tillbaka från politiken efter att ha lämnat Vita huset, planerar ex-president Barack Obama att engagera sig för en organisation som vill ”rita om USA:s politiska karta”. Enligt uppgifter till brittiska Daily Mail vill han även inspirera och leda aktivister till att ”ta sig ut på gatorna och motsätta sig Trump”.

Svensk kultur i ett nötskal

OPINION: ALF RONNBYVad är typiskt för svensk kultur? För dem som lever mitt i den svenska kulturen, är de kulturella dragen en självklarhet. Det är först när någon ställer frågan vad som kännetecknar svensk kultur, det kan vara svårt att sätta fingret på vad det är. Sociologen Alf Ronnby presenterar här kulturen i ett nötskal.

François Asselineau överraskar i franska presidentvalet

FRANKRIKEMed knappt två månader kvar till presidentvalet i Frankrike har en joker dykt upp bland kandidaterna. Det är den EU-skeptiska François Asselineau som vill återuppliva de Gaulles politik för ett starkt och oberoende Frankrike. Med liten budget men många aktivister ger han sig nu in i valkampanjen.

Marine Le Pen framåt i opinionen

FRANKRIKEMed ungefär två månader kvar till det franska presidentvalets första valomgång möts etablissemangskandidaterna av motgångar i opinionen. Den borgerlige François Fillon, som länge hade störst väljarstöd, dalade i opinionen efter att polisen började utreda honom för korruption. Den ”oberoende” socialliberalen Emmanuel Macron har fått bekymmer på grund av sina nedsättande uttalanden om Frankrikes koloniala historia. Den nationalkonservativa Marine Le Pen – som tidigare varit uträknad – seglar nu upp i opinionen.

Tyskland och Nederländerna i hemligt migrantavtal med Turkiet

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Nederländernas premiärminister Mark Rutte gick i mars 2016 med på ett turkiskt förhandlingsbud om att årligen ta emot hundratusentals migranter som befinner sig i Turkiet – allt utan att informera de övriga EU-ledarna.

Sankt Patrick blir ett ryskt helgon

RELIGION

Globalisternas ”gudfader” död

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Sanna Hill: ”Hatkampanjer” är det stormedia som står för

”Earth Hour” får konkurrens av ”Human Achievement Hour”

TEKNIKLördag den 25 mars, klockan 20.30-21.30 lokal tid är det ”Earth Hour”, där människor uppmanas att inte använda elektricitet eller fossila bränslen, i syfte att höja medvetenheten om jordens ändliga resurser. I år får denna timme konkurrens av ”Human Achievement Hour”, vars anhängare i stället vill peka på mänsklighetens framgångar genom att tända så många lampor som möjligt. Dessa menar att Världsnaturfonden WWF och andra som står bakom Earth Hour har nedmontering av det teknologiska samhället på programmet.

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

YTTRANDEFRIHETSidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat.

Turkar är turkar, även om de bor i Europa

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Wilders frihetsparti andra största parti i Nederländerna

NEDERLÄNDERNALiberalen Mark Rutte blir av allt att döma kvar som premiärminister i Nederländerna, trots att hans parti backade något när nederländarna gick till val. Geert Wilders och hans frihetsparti gick framåt, men fick inte de framgångar som det politiska etablissemanget och systemmedia befarat. Samtidigt gjorde socialdemokraterna ett katastrofval och ett litet turkiskt parti valdes in i parlamentet. Nu väntar svåra regeringsförhandlingar.

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

TYSKLANDTysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Fem afghaner dömda för homosexuell gruppvåldtäkt

INRIKESDe fem afghaner som våldtog en minderårig pojke i höstas utvisas till Afghanistan. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens beslut – och anser att brottet är så allvarligt att de inte ska stanna i Sverige. Experter på afghansk kultur varnar dock för det som Nya Tider redan uppmärksammat – att afghaner som kommer till Sverige inte lämnar sin kultur hemma i Afghanistan.

Så ska folket värja sig mot migrationskrisen

BOKRECENSIONFör att vägleda de européer som inte nöjde sig med systemmediernas och politikernas förklaringar till den enorma och plötsliga massinvandringen hösten 2015, satte sig den förre presidenten i Tjeckien, Václav Klaus och hans medarbetare, ekonomen och arabisten Jiří Weigl, ned och skrev ihop en kort skrift. Den finns nu även översatt till svenska.

Medias epitet har blivit kodord för ”hjälte”

KRÖNIKA

Ny statistik om gruppvåldtäkterna

INRIKESSedan ett år tillbaka samlar sajten gangrapesweden.com in information om i första hand gruppvåldtäkter i Sverige. Det är skakande läsning, särskilt för den som inbillar sig att invandringen inte påverkar detta. Det är enligt den anonyma sajtens beräkningar 2 210 procent mer sannolikt att en utländsk person i Sverige begår sexbrott i grupp än att en svensk gör det. Statistiken tyder också på en dramatisk ökning under 2016 av brottslingar som begår sexbrott i grupp. En konservativ uppskattning visar att bara kostnaderna att hålla de dömda förövarna inlåsta i fängelse landar på runt 225 miljoner kronor.

Internationellt hälsomöte i Göteborg

INRIKESDen 25 mars håller hälsofrihetsorganisationen NHF Sweden tillsammans med tidningen 2000-Talets Vetenskap och Föreningen SARA seminarium i Stora salen i Kulturum i Partille, strax utanför Göteborg.

Nytryck! Stefan Torssells uppskattade bok om M/S Estonia

KULTURBoken M/S Estonia – Svenska statens haveri har sålt slut men beställningarna fortsätter att strömma in. Förlaget har därför beslutat att göra ett tilltryck. Vi passar på att ställa några frågor till författaren Stefan Torssell, som nu reser land och rike runt för att föreläsa om boken och den mörkläggning den tragiska katastrofen omgärdats av i 25 års tid.

Gå till arkivet