Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

President Trump representerar ett trendbrott

Publicerad: 16 november, 2016, 08:34

  • Svenska

Läs även

När det stod klart att Donald Trump blir USA:s näste president verkade alla hämningar släppa för journalister inom Sveriges systemmedia. Från att tidigare ha rapporterat kraftigt vinklat men ändå nödtorftigt försökt dölja sitt starka ogillande av Trump bakom allehanda proffstyckare, ramlade masken av fullständigt på morgonen den 9 november. ”Isande vindar över hela världen”, skrev till exempel DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, trots att de isande vindarna främst hemsöker impopulära ledare som likt det amerikanska etablissemanget trampat på den tysta majoriteten alltför länge.

Det måste ha varit mycket tandagnisslan och floder av tårar på Aftonbladets, Expressen, Dagens Nyheters och Svenska Dagbladets redaktioner, när man tittar på den vanmäktiga klagosång man ser på deras twitterflöden och Facebookinlägg.

Hos Nya Tiders redaktion är det givetvis annorlunda. Donald Trump representerar ett gigantiskt – och ytterst välbehövligt – trendbrott. Amerikanerna (hälften av de avgivna rösterna, och det räckte) röstade äntligen mot självutplåning, mot upplösandet av Västerlandets gränser, normer och värderingar, och mot globalistiska särintressens undergrävande av demokratin. Efter Brexit gör nu USA en Amexit från frihandelsavtal och globalism.
Amerikanerna röstade också för fred och mot krig, men detta faktum kan vänsterliberala aktivister/journalister helt enkelt inte greppa. Trump måste vara farlig för världsfreden, enligt dem, trots att han lovat att inte dra in Förenta staterna i några onödiga krigsäventyr.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    En vecka har passerat sedan Donald Trump valdes till president av amerikanska folket och den värsta hysterin har lagt sig. Nu kan vi läsa att risken för kärnvapenkrig är på lägsta nivå och att Trump rensat ut lobbyisterna från sin närhet.
    I Sverige fortsätter förstås ”terrierna gläfsa” i första hand Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt men även sosse- regeringen med Stefan Löfven i spetsen. Alla verkar fortfarande yrvakna och har inte förstått att spelet är över, eller ”the game is over” som Trump antagligen skulle sagt.
    ”Det är slut med Västvärlden” hasplar Bildt ur sig och Reinfeldt säger att, ”allt som byggts upp sedan 40 talet raseras” ingen av dessa båda har givit någon förklaring om vad de menar?
    Det börjar gå upp för allt fler att Hillary Clinton som USA,s president, hade varit ett hot emot världsfreden, istället vad medierna skrivit under hela valkampanjen att Trump utgjort det hotet.

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKA

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

OPINION: KATERINA JANOUCHSverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

De låga förväntningarnas rasism, ny kulturrevolution och framtiden för Trump

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUpploppen i Förenta staterna växer sig allt större, men vad vill egentligen Black Lives Matter? Som vår reporter Dan Malmqvist redogör för i detta nummer så är det en omfattande kravlista som rörelsen presenterat, en lista på olika förmåner som man kräver åt alla svarta. Allt fler påpekar nu att kvotering, öronmärkta bidrag och andra etniska förmåner inte är annat än rasism.

Sverige – mörklagt land

KRÖNIKAVi svenskar lever i en hemsk bubbla. Vi kvävs bokstavligen av den våta filt av lögner som politikerna brett ut över folket. Media är tystade slavar på vagnen. Vi hör inte omvärldens allt högre varningsrop. Utan andra jämförelser liknar vi de missledda italienska och tyska folken på 30-talet. Först gick det bra, sedan gick det åt helvete.

Gå till arkivet

Send this to a friend