Skip to Content

KRÖNIKA

Rasism finns, men inte raser

Publicerad: 2 december, 2016, 14:12

 • Svenska

Läs även

Evyn Redar heter en 23-årig tjej som skriver krönikor i gratistidningen Metro. Den 18 november berättade hon om hur hon gick in på den nationalsocialistiska organisationen Nordfronts hemsida, efter deras stora demonstration i Stockholm den 12 november. Hon upptäckte att deras samhällsbild liknar hennes egen och skrev: ”Vi ser samhällsklyftorna och kämpar starkt för att få bort dem och vi välkomnar alla i vår kamp”. Nordfront slåss för vita laget medan hon slåss för de svarta, eller, som det heter i hennes kretsar: de rasifierade. Lite elakt nynnar jag en strof av Cornelis: ”samma demonstranter här som där”. Kanske jag hellre borde ha sjungit: ”samma rasister här som där”.

Evyn Redar. Foto: Instagram

Evyn Redar. Foto: Instagram

De rasifierade anser att de diskrimineras på grund av att de inte är vita. Tyvärr syns det inte på bilden att Evyn Redar inte är vit. Såvitt jag kan se är hon minst lika vit som jag. Av flera skäl är det förvirrande. Ett är att hon skriver kritiskt i sina krönikor om vårt rasistiska Sverige och den så kallade vithetsnormen. Ett annat är att de rasifierade inte anser att det finns några raser, men däremot rasism. Inte bara en liten skvätt rasism utan vårt samhälle är fullkomligt genomdränkt av rasism. Därför kräver de rasifierade säkra rum, dit de vita inte har tillträde. Vad strävar de rasifierade efter? Ett samhälle med omvänd apartheid?

De vita finns tydligen också, trots att det inte finns raser. Sverige härbärgerar den mest privilegierade vitheten i världen, det ”germanska skönhetsidealet”. Vi är långa och välväxta, har ljus hy, blont hår och blå ögon. Jag ser mig själv i spegeln, stryker mig över skulten och blir både förvånad och belåten. Jaså, det är så jag ser ut!

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Nog är det så alltid! Brukar vända på alla anklagelser mot ”vita” till ”svarta” och vips blir det i högsta grad rasistiskt? Vi har vant oss vid tillmälen ”White trash” utan att ta illa upp, men försök vända på det till ”black trash” och då är man evigt dömd som en fullblods rasist. Snart kan vi inte använda uttryck som, ”jobba svart” en ”svart själ” ”se allt i svart” eller ”svart som natten” o.s.v.? Frågan är om vi kan sjunga sången ”gamle svarten?
  Har lagt märke till att ingen av dessa ”vithatare” har ett arbete som de fått p.g.a. studiemeriter, utan enbart på sina politiska ställningstaganden, som snabbt snappas upp av pk-medierna och SVT och SR där en anställning väntar och då utan vidare konkurrens.

 • Bhoman

  Det finns hur mycket Karlgöra som helst , men inte att enda Kvinnogöra .

  Same , Same but different .

Dags att sluta smutskasta kolloidalt silver

KRÖNIKA

Covid 1984 – övervakning är ”det nya normala”

DEBATTKanske är viruset SARS-CoV-2 naturligt, kanske har det sluppit ut från ett labb av misstag, kanske har det konstruerats och planterats avsiktligt. Det kommer nog aldrig att kunna avgöras. Säkert är att läkemedelsindustrin och de stora drakarna (Gates, Wellcome, Rockefeller, med flera) som opererar i skymningslandet bakom politiken, är väl förberedda. De har väntat på det här. Det visade sig kanske för svårt och tidsödande att skrämma fram den nya världsordningen med klimatfrågan. De har nu på tre månader åstadkommit mer för att förverkliga sin plan än de gjort på 30 år med klimatskrämseln. Debattör Åke Blomdahl menar att coronapandemin används som svepskäl till att införa omfattande kontroll och restriktioner.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Public service ska vara till för folket

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu är SVT och Sveriges Radio helt skattefinansierade, så nu om inte förr är det dags att journalisterna faktiskt börjar tjäna befolkningen och inte ser som sitt uppdrag att uppfostra och mästra sin publik.

Kritik är inte hat

OPINION: FREDRIK LARSONDen vi inte får lov att kritisera styr våra liv. Oavsett vem som skrivit citatet är det ett sant idiom. Den som känner sig kränkt blandar ofta ihop kritik med hat. Man hävdar att hat genomsyrar kritiserande part. Men oftast är det hat som genomsyrar idén de försvarar från kritik. Veckans debattör Fredrik Larson skriver om den märkliga tid vi lever i just nu.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Hur tar sig världen ur lockdown?

LEDAREI Sverige kan det vara svårt att föreställa sig hur det ser ut i resten av världen, men i princip alla andra länder har infört omfattande restriktioner. Hur hade de då tänkt sig komma ur dessa? Det verkar det inte finnas någon bra plan för.

Gå till arkivet

Send this to a friend