Skip to Content

Chefredaktören har ordet

Ryssen och de orwellska svinen

Publicerad: 9 mars, 2017, 17:23

 • Svenska

Läs även

Plötsligt, tidigt på våren, upptäcktes något oroande. Snöboll besökte i hemlighet bondgården på natten! Djuren var så upprörda över detta att de knappt kunde sova i sina bås. Varje natt, sades det, kom han smygande i skydd av mörkret och ställde till med allt möjligt förtret. Han stal säden, han välte mjölkspannarna, han hade sönder äggen, han trampade i såbäddarna, han gnagde barken av fruktträden. Så snart något gick snett blev det vanligt att man pekade ut Snöboll som den skyldige.

Råttorna, som varit besvärliga den vintern, sades också vara i maskopi med Snöboll.
Det ovanstående är ett utdrag ur George Orwells roman Djurfarmen, men den som i dag har fått Snöbolls otacksamma roll i det allmänna medvetandet – åtminstone i den mån detta styrs av systempressen – är Vladimir Putin, eller helt enkelt ”ryssen”.

På bara några år har ryssen lagt sin näsa i blöt precis överallt. Om vi får tro systemmedierna har ryska hackare, naturligtvis på Snöbolls Putins uppdrag, lagt sig i det amerikanska valet och sett till att Donald Trump vann det. Nu planerar ryssen att göra samma sak i det franska valet. Den 14 februari gick presidentkandidaten Emmanuel Macron ut med att ryska myndigheter försöker hacka hans datorer. Hans kampanjchef hävdar att attackerna kan spåras till ”den ryska gränsen”.

De ryska superhackarna – som getts namn som ”Fancy Bear” och ”Cozy Bear” av de amerikanska säkerhetsföretag som intygar att de verkligen är verkliga och arbetar på uppdrag av Snöboll Kreml – är nämligen så djävulskt skickliga att de kan påverka valresultaten i en rad olika länder, men samtidigt så inkompetenta att de inte klarar av att dölja sina IP-adresser. Någon borde faktiskt tipsa dessa superhackarbjörnar om en behändig uppfinning som kallas VPN, som används av miljoner vanliga privatpersoner för att dölja sin IP-adress från snokande myndigheter och företag.

De lömska ryssarna skulle då kunna få det att se ut som om hackerattackerna kom från, säg, Washington istället för Moskva där de egentligen sitter. Konstigt att de inte tänkt på det – men å andra sidan har de också för vana att lämna kvar små stycken av kyrillisk text i sina koder. Det är så vi vet att de är ryssar, och genom de oskyddade IP-adresserna förstås.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • plexgear

  Haha…mitt i prick! Suveränt beskrivet!

 • Konspirationsteoretiker där! 😉 Klart man kan lita på USA:s konfliktskapande mellan Ryssland och EU. Fråga Carl Bildt!

 • Ishockey&Fotboll

  Så är det behovet av en yttre fiende i ”utmanande” tider går som en röd tråd genom historien. Putin har t.o.m. hackat Anders Lindbergs brödrost.

 • PJ

  Mycket bra skrivet Vavra! Spot on!

 • SVENOG

  Instämmer! Mitt i prick!

 • PETER NYMAN

  Putin ler gott när VI lägger våra lånade pengar på lågIQ analfabeter och några småpengar på försvaret.Putin tänker inte sätta igång något krig.Den som upprustar mest är dummskallen Stoltenberg,till Ryssarnas stora glädje.SVERIGES upprustning består av ensamkommande till en kostnad av 34.5miljarder,men försvaret fick hela 500miljoner vilket slöseri på försvaret.

 • Anna Catherine af Trampe

  Återigen en lysande krönika av Vávra Suk.

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKA

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

OPINION: KATERINA JANOUCHSverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

De låga förväntningarnas rasism, ny kulturrevolution och framtiden för Trump

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETUpploppen i Förenta staterna växer sig allt större, men vad vill egentligen Black Lives Matter? Som vår reporter Dan Malmqvist redogör för i detta nummer så är det en omfattande kravlista som rörelsen presenterat, en lista på olika förmåner som man kräver åt alla svarta. Allt fler påpekar nu att kvotering, öronmärkta bidrag och andra etniska förmåner inte är annat än rasism.

Sverige – mörklagt land

KRÖNIKAVi svenskar lever i en hemsk bubbla. Vi kvävs bokstavligen av den våta filt av lögner som politikerna brett ut över folket. Media är tystade slavar på vagnen. Vi hör inte omvärldens allt högre varningsrop. Utan andra jämförelser liknar vi de missledda italienska och tyska folken på 30-talet. Först gick det bra, sedan gick det åt helvete.

Gå till arkivet

Send this to a friend