Skip to Content

Vänsterextremism

Skandaldom upphävdes av Svea hovrätt

Skandaldomen mot de sex vänsterextremister som stod åtalade för en organiserad terrorkampanj mot nationalister revs upp av Svea hovrätt. Medan Västmanlands tingsrätt endast dömde två av de åtalade till löjeväckande straff, fäller hovrätten samtliga de åtalade och skärper straffen kraftigt.

Publicerad: 4 juli, 2014, 07:04

  • Svenska

I Nya Tider vecka 18 berättade vi om den skandalösa domen mot sex medlemmar i den vänsterextrema våldssekten Revolutionära Fronten (RF). Genom en kombination av gediget utredningsarbete och att en av organisationens medlemmar hade slarvat med krypteringen, kunde åklagaren presentera bevis för en omfattande kriminell verksamhet som helt och hållet kretsade kring politiskt våld mot meningsmotståndare – företrädesvis nationalister men även moderater, liberaler och andra som Revolutionära Fronten betraktar som ”fascister”.

Tack vare krypteringsmissen fick man tillgång till chattloggar som gav en skrämmande inblick i vänsterextremisternas värld. I Revolutionära Frontens interna kommunikation kallas meningsmotståndare konsekvent för olika nedvärderande tillmälen som ”horungar” och ”nassehoror”. En central del av verksamheten går ut på att göra ”hembesök” hos dessa för att genom skadegörelse, misshandel och hot förmå dem att hoppa av sitt politiska engagemang. Uttryck som går ut på att sektens motståndare ska få ”smaka kniv” eller ”köttas” duggar tätt, och man skryter öppet sinsemellan med sådant som att ha slagit en ung kvinna i ansiktet med ett dammsugarrör, att ha hoppat på en småvuxen ung mans huvud, och att ha deltagit i oprovocerade överfall.

Chattloggarna visade även att den av massmedia hyllade ”feministen” och ”vänsteraktivisten” Showan Shattak var ”prospect” i RF. Det framgick inte huruvida han passerat det viktigaste inträdeskravet för fullt medlemskap, nämligen att begå brott för att bevisa sin lojalitet till sekten.

Läs hela artikeln i Nya Tider v. 27

dan.malmqvist@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Gå till arkivet