Skip to Content

Vänsterextremism

Skandaldom upphävdes av Svea hovrätt

Skandaldomen mot de sex vänsterextremister som stod åtalade för en organiserad terrorkampanj mot nationalister revs upp av Svea hovrätt. Medan Västmanlands tingsrätt endast dömde två av de åtalade till löjeväckande straff, fäller hovrätten samtliga de åtalade och skärper straffen kraftigt.

Publicerad: 4 juli, 2014, 07:04

  • Svenska

I Nya Tider vecka 18 berättade vi om den skandalösa domen mot sex medlemmar i den vänsterextrema våldssekten Revolutionära Fronten (RF). Genom en kombination av gediget utredningsarbete och att en av organisationens medlemmar hade slarvat med krypteringen, kunde åklagaren presentera bevis för en omfattande kriminell verksamhet som helt och hållet kretsade kring politiskt våld mot meningsmotståndare – företrädesvis nationalister men även moderater, liberaler och andra som Revolutionära Fronten betraktar som ”fascister”.

Tack vare krypteringsmissen fick man tillgång till chattloggar som gav en skrämmande inblick i vänsterextremisternas värld. I Revolutionära Frontens interna kommunikation kallas meningsmotståndare konsekvent för olika nedvärderande tillmälen som ”horungar” och ”nassehoror”. En central del av verksamheten går ut på att göra ”hembesök” hos dessa för att genom skadegörelse, misshandel och hot förmå dem att hoppa av sitt politiska engagemang. Uttryck som går ut på att sektens motståndare ska få ”smaka kniv” eller ”köttas” duggar tätt, och man skryter öppet sinsemellan med sådant som att ha slagit en ung kvinna i ansiktet med ett dammsugarrör, att ha hoppat på en småvuxen ung mans huvud, och att ha deltagit i oprovocerade överfall.

Chattloggarna visade även att den av massmedia hyllade ”feministen” och ”vänsteraktivisten” Showan Shattak var ”prospect” i RF. Det framgick inte huruvida han passerat det viktigaste inträdeskravet för fullt medlemskap, nämligen att begå brott för att bevisa sin lojalitet till sekten.

Läs hela artikeln i Nya Tider v. 27

dan.malmqvist@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Nya Tider granskar mördad gängledare

Merhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet. I denna artikel granskar vi den mördade gängledaren.

Tre albaner åtalas för att ha gruppvåldtagit ung kvinna

Tre män gruppvåldtog i tur och ordning en berusad och utsatt kvinna i Göteborg i maj i år. Bevisläget anses gott men bara två av de tre misstänkta åtalas nu för grov våldtäkt, den tredje är ännu på fri fot.

Grova räknefel i våldtäktsrapporten ‒ Jonasson har mer rätt än han själv förstått

En rapport om sexualbrott som tagits fram av amatörforskaren Joakim P Jonasson har spritts som en löpeld bland invandringskritiker. Nya Tider har upptäckt allvarliga räknefel i rapporten. Men felen gör snarast rapporten ännu mer brännande ‒ författaren underskattar nämligen grovt invandrares överrepresentation. Män från Gambia är exempelvis 50 gånger mer våldtäktsbenägna än svenska män, inte "bara" nio gånger som rapporten ger intryck av.

Ny statistik om sexualbrott visar kraftig överrepresentation

I medborgarstudien ”Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet” som publicerats den 23 oktober av den sverigedemokratiske politikern Patrik Jonasson framkommer omfattande och unik statistik. Han har gått igenom över 4 000 fällande domar som visar att män med utomeuropeisk härkomst begår 84 procent av de grova våldtäkterna i Sverige, samt att 90 procent av gruppvåldtäkterna begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan. Detta är bara toppen på ett isberg av information och statistik som studien tar fram.

Syraattacker ökar kraftigt – kopplas till kriminella gäng

UTRIKESAttacker med frätande vätskor ökar stort i England. Under 2016 skedde 458 attacker i London, en ökning med 65 procent från föregående år, och attackerna fortsätter med oförminskad styrka även i år. Nu kopplas kriminella gäng till de grova brotten som drabbar oskyldiga och lämnar dem med livslånga och plågsamma ärr och skador.

Upprörda känslor över medias lögner efter Göteborgsdemonstration

Lördagen den 30 september demonstrerade Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg. Polisens agerande och mediernas bevakning av händelserna har väckt ont blod hos många debattörer i sociala medier, även sådana som står mycket långt från NMR politiskt.

Vårdcentraler byggs om för det nya Sverige ‒ patienter och personal separeras

Hot och våld mot sjukvårdspersonal blir allt vanligare. Nu planerar Region Skåne att bygga om vårdcentraler efter en modell anpassad till den nya svenska verkligheten. Patienterna och vårdpersonalen hålls åtskilda så långt det går. Läkare ska dessutom ha flyktvägar om patienter blir hotfulla.

Polisman knivhuggen nära afghansk sittstrejk

En polisman knivhöggs i dag i nacken i en oprovocerad attack i anslutning till Medborgarplatsen i Stockholm, där en pågående demonstration hålls av afghaner som motsätter sig avvisning från landet. Enligt Polisens presstjänst smög sig den misstänkte gärningsmannen upp bakom polismannen som patrullerade på platsen och högg honom i nacken med en kniv.

Gå till arkivet