Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

De konservativa förlorar majoriteten i Storbritannien

STORBRITANNIEN

SVT attackerar Nya Tider

SVT:s Kulturnyheterna bjöd in Nya Tiders redaktör Vávra Suk till en intervju den 7 juni för att få reda på mer om hur Nya Tider arbetar och om redaktörens politiska bakgrund. Det hela utmynnade dock i ett inslag där SVT på alla tänkbara sätt försökte skandalisera Nya Tider. Vávra Suk förklarar själv hur han ser på inslaget.

Åldersbestämning – ska alla kritiker få erkännande nu?

LEDARE

Centern – etablissemangets nya hopp?

KRÖNIKAI förra numret skrev jag om de nya skenbart oberoende kandidater som etablissemanget tar från sina led nu när socialdemokratin och högerliberaler ratas av Europas väljare. I Sverige ser vi också tendenser till nyordning i det politiska landskapet, och här är det Annie Lööf (C) som systemmedia lyfter fram av mer än någon annan.

Respekt för andras åsikter?

KRÖNIKA

Nytt mode: ”oberoende” politiker ska fånga upp missnöjda väljare

Chefredaktören har ordetMacron i Frankrike, Van der Bellen i Österrike – ska fler etablissemang ta efter knepet att utse en ur sina led till att bli ”oberoende” och föra fram honom som en låtsaskandidat mot etablissemanget för att avleda väljarnas misstro mot den sittande makten?

Australien planerar ersätta papperspass

AUSTRALIENAustralien arbetar på att helt gå över till ett biometriskt system, där pass ersätts av ”kontaktlösa system” som ska avläsa ansiktsdrag, iris och fingeravtryck och matcha dem mot en databas.

Nya Tider i samtal med Bechir Rabani: ”Vårt tjafs sinsemellan kommer bli vår undergång”

INTERVJUBechir Rabani uppmanar till enighet och säger att det viktigaste man kan göra är att hålla ihop om man anser att Sverige är på fel väg. Palestinsk/svenske Bechir Rabani väckte liv i en debatt om etisk journalistik när han knackade på hos Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för två månader sedan. Nya Tider har talat med Bechir om uppmärksamheten, att Expressen ringt hans arbets­givare och hans senaste projekt.

Vem får vara stolt över sitt ursprung?

KRÖNIKA

Kontrollerad media och fri media

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETExpressens chefredaktör Thomas Mattsson menar att det är skillnad på hans tidning och Nya Tider, eller rättare sagt på alternativ media och den media han själv representerar. Skillnaden består i att etablissemangets media är med i det pressetiska systemet, ”kontrollerad media”, som han själv uttrycker det.

Sverige sviker sina egna

chefredaktören har ordetI Sollefteå läggs förlossningsavdelningen ned i brist på pengar. På akutmottagningarna är det inte ovanligt att man får vänta tolv timmar eller mer för att få hjälp. Nyligen tog en åldring sitt liv för att han inte fick plats på ett äldreboende. Är det värdigt en ”humanitär stormakt” där ”alla har lika värde”?

MSB: Håll minst tre dagars vattenförråd hemma!

INRIKESMyndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) genomförde nyligen en Krisberedskapsvecka i syfte att höja allmänhetens förmåga att möta kriser. Bland annat uppmanas hushållen att alltid ha minst tre dagars vattenförråd hemma.

14 000 twitterkonton blockas på @sweden

YTTRANDEFRIHETDen statliga svenska myndigheten Svenska Institutet har blockerat 14 000 twitter-konton från att interagera med den officiella kanalen @sweden för att skydda den mot ”hat, hot och hets”. Man kallar dock inskränkningen för ”skydd av yttrandefrihet”.

Hamburg beslagtar bostäder och ger till migranter

Tyska myndigheter i Hamburg har konfiskerat sex lägenheter i Hamm-distriktet nära stadens centrum, enligt lokala medier. Tidigare har kommersiella fastigheter rekvirerats för att bereda plats åt migranter, men detta är första gången privata hem tas med tvång.

Arbogamålet: Sexbarnsmamman – en kallblodig mördare?

ARBOGAMÅLETRättegången där en 42-årig kvinna åtalas för att ha låtit sin 19-årige afghanske pojkvän mörda sina föräldrar har kallats decenniets brottmål. Den mediala uppmärksamheten är omfattande och Nya Tider var på plats när rättegången inleddes.

Byggföretag riskerar vite för uzbeker utan arbetstillstånd

Nio svartjobbare från Uzbekistan greps vid ett tillslag mot ett bygge i Huddinge i södra Stockholm. De ska nu utvisas medan byggföretaget riskerar böter.

Fotanglar mot brandkår

I samband med en anlagd brand i Sigtuna norr om Stockholm hade någon satt ut fotanglar utanför brandstationen. En brandbil fick punktering.

Nya Tider på Stockholms Stadsbibliotek

INRIKESFlera vänstertidningar har försvunnit från hyllorna på grund av svagt intresse från besökarna. Samtidigt har Nya Tider köpts in för att så många efterfrågat den. Alternativ media är på frammarsch även på biblioteken.