Skip to Content

Vávra Suk

Vávra Suk

Artiklar av Vávra Suk

Globalisternas ”gudfader” död

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Turkar är turkar, även om de bor i Europa

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Allt fler efterfrågar alternativmedia, trots svartmålning

Chefredaktören har ordet

Nya Tider återigen bland de tidningar som ökade mest i Sverige

DEBATTNya Tider ökade med 27 procent under 2016, vilket är bland de största ökningarna i landet och den största för en fristående tidning. Detta samtidigt som systemtidningar upplever kraftig nedgång. Nu är siffrorna från Tidningsstatistik för 2016 klara.

Antidemokratiska ”demokrater”

DEBATTDemokrati har kommit att betyda en uppsättning åsikter, en ”värdegrund”, inte att en folkmajoritet ska bestämma. Trump i USA bekämpas av sådana ”demokratiska” antidemokrater, och i Sverige utsätts medborgarjournalister för trakasserier.

Ryssen och de orwellska svinen

Chefredaktören har ordet

Värnplikten återinförs – mönstring redan till sommaren

INRIKESRedan under våren kallas de första till mönstring och till nästa år ska 4 000 ungdomar – både kvinnor och män – genomgå grundläggande militärutbildning. Det främsta skälet är att man trots sex års försök inte lyckats bemanna den nya krigsorganisationen på frivillig väg. Sverigedemokraterna, som länge förordat återgång till ett värnpliktssystem, tycker att det är för lite, men ett steg år rätt håll.

Etablissemanget till storms mot verkligheten

KRÖNIKADonald Trumps Sverige-kommentar är tveklöst veckans fejknyhet nummer ett. Det blev rabalder i svensk press och UD krävde att presidenten skulle förklara sig. Kritiken fick ett abrupt slut redan dagen efter när verkligheten gjorde sig påmind genom nya kravaller i Rinkeby.

Presstödet i hamn

Nationalstatens uppgift är att skydda sitt folk

KRÖNIKA

Vänsterns hat mot folkviljan och folkets passivitet

Chefredaktören har ordetSedan Donald Trump svor president­eden den 20 januari har vänstern gått till attack med lögner, förtal, hot och våld, samtidigt som de försöker blockera alla de åtgärder som folket röstade fram honom för att genomföra. Detta är inget nytt, tvärtom är det vänsterns favorittaktik – och den har varit framgångsrik. Massmedierna hetsar upp hatstämning, gatuvänstern kravallar, och jurister och andra inom etablissemanget försöker förhindra att folkviljan får genomslag.

Avspänning eller krigshets?

LEDARE

Konsten att bryta tabun

Chefredaktören har ordet

Stort kliv framåt med Trump

LEDAREEn del grät och andra jublade när Donald Trump slutligen svors in som USA:s president. Många bävar nu för att deras skumraskaffärer ska uppdagas sedan Trump lovat att rensa upp det korrupta etablissemanget. Amerikanska företag reagerar positivt och börsen når all-time-high. Även svensk systemmedia har börjat backa, men ju mer de erkänner, desto mer öppnar de upp för alternativmedia.

Drev mot SD efter krav på slopade klimatåtgärder

INRIKESSverigedemokraterna föreslår besparingar på åtta miljarder kronor vad gäller klimat och miljö. Detta har de fått utså hård kritik för, trots att Alliansen har lagt ett liknande förslag. Även debattörer som Tino Sanandaji, som ofta ger SD rätt, angriper partiet för att bestå av ”aggressiva haverister”. SD:s Martin Kinnunen menar att kritiken är orättvis och missriktad.

Systemmedia tappar masken

LEDARE

USA säljer hundratals stridsplan till Mellanöstern

UTRIKESAvgående president Barack Obama har beslutat att förse Saudiarabien med en moderniserad version av attackplanet F-15, som länge utgjort stommen i USA:s attackförmåga. Samtidigt ska Israel få det supermoderna F-35, en jätteaffär som helt betalas av amerikanska skattebetalare. För Israels del handlar det totalt om 50 stridsflygplan medan Saudiarabien beställt inte mindre än 152 plan.

Lögnkrig och desinformation i media

LEDARE: CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETNu ska Säkerhetspolisen kopplas in för att hindra Ryssland att ”desinformera” svenskar i syfte att påverka valet 2018. När Katerina Janouch i tjeckisk press tar bladet från munnen om Sverige är det ”rysk propaganda”. Samtidigt blir systempressen gång på gång påkommen med att ljuga och förvränga. Hyckleriet kunde inte ha varit tydligare.

Ingen ska kunna säga ”vi visste inte”

KRÖNIKA

Nato-vapen och rådgivare i östra Aleppo

SYRIENStora förråd av vapen och ammunition, många med västländers markeringar, har hittats i östra Aleppo efter att islamister från Nusrafronten, en lokal avdelning av al-Qaida, drivits ut ur staden av Syriska armén. Det hävdar den syriske parlamentarikern Fares Shehabi, som intervjuats av nättidningen Free West Media.