Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

Orbán: Den ungerska modellen fungerar

Ungerns premiärminister Viktor Orbán talade på EU-mötet i Göteborg, där han slog fast att den ungerska modellen fungerar och att han inte har någon tanke på att öppna dörren till storskalig invandring.

Akademiker föreslår en muslimsk apartheid-stat i Frankrike

En fransk akademiker har föreslagit att en stat för enbart muslimer borde skapas i Frankrike. Detta för att förhindra en framtida storkonflikt.

Bilderbok om transsexualitet för små barn

Nya tider kräver nya barnböcker. Nu har en bilderbok för de yngsta barnen utkommit som handlar om transsexualitet. Boken heter "Hästen & Husse" och i boken kan man se en häst som vill vara en hund och en husse som gärna klär sig i klänning och sminkar sig i starka färger. "Alla är inte antingen pojke eller flicka", säger författaren Susanne Pelger.

New Yorks tunnelbanan skippar ”damer och herrar”

Tunnelbanan i New York har infört könsneutrala utrop, man kommer inte längre att hälsa passagerarna med det vanliga ”ladies and gentlemen”. Detta samtidigt som trakasserier och brott skjuter i höjden.

Nya Tider granskar mördad gängledare

Merhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet. I denna artikel granskar vi den mördade gängledaren.

Baskerna ger sig ut på gatorna i hällregn för att demonstrera mot Madrid

Över 50 000 människor protesterade i den spanska staden Bilbao, belägen i norra delen av Spanien, den 4 november. De ville visa sitt missnöje med Spaniens direktstyre över Katalonien. Baskien, som är en region i norra Spanien, har en egen separatiströrelse, ETA, som likt katalanerna kämpar för självständighet.

Vems är arvet?

INRIKESMånga äldre svenskar saknar nära anhörig och har inte skrivit något testamente. Vart går deras arv? Den egendom de arbetat ihop genom livet kan mycket väl gå till olika projekt för nyanlända, invandrarföreningar eller RFSL:s lobbyverksamhet.

Vit man vill byta etnicitet – tror att han är filippinier

”Ja Du”, kallar sig en man i Florida, USA, som är född vit och heter Adam. Han menar att hans rätta grupp egentligen är filippinier, och han vill nu formellt byta. Ja Du tillhör en liten men växande grupp av ”transras”-personer.

Orbán: underskatta inte kraften hos den mörka sidan

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán anklagar finansmogulen George Soros för att ligga bakom smutskastningen av Ungern i syfte att införa sin egen multikulturella politik i landet. Nu beordrar Orbán underrättelsetjänsten att kartlägga globalist-miljardärens nätverk.

Infödd utvisas från Danmark

Danmarks allt tuffare attityd mot kriminella utlänningar fortsätter. Nu utvisas en grovt kriminell utlänning trots att han är både född och uppväxt i Danmark. Detta berättade Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande i veckan.

Aftonbladet fortsätter att krympa

Mediekoncernen Schibsteds redovisade i början av november sin senaste kvartalsrapport. Den visar en fortsatt nedgång för kvällstidningen Aftonbladet och landar på resultatet 1,37 miljarder kronor för de tre första kvartalen 2017. Intäkterna för samma period förra året var 1,43 miljarder, vilket innebär en nedgång med drygt fyra procent. Även systertidningen SvD har ett försämrat resultat.

Den afrikanske kardinalen Robert Sarah motsäger påve Franciskus vad gäller migrationen till Europa. Foto: Wikipedia

Afrikansk kardinal: EU:s migrationspolitik förstör nationer

Den afrikanske kardinalen Robert Sarah konstaterade i ett tal att Polens rätt att särskilja flyktingar från ekonomiska migranter är nödvändig, ett uttalande som går på tvärs emot påvens välkomnande av migranter.

Fransk domstol beordrar att kristet kors på monument skall tas bort

Conseil d’Etat, Frankrikes högsta administrativa domstol, har bestämt att ett kors som höjer sig över ett kristet minnesmonument på ett torg i en fransk stad, bryter mot en lag från 1905 som förbjuder religiösa monument eller symboler på offentliga platser. Men borgmästaren kan ha en lösning.

Ny lungpest sprids i Madagaskar, riskerar att spridas till fastlandet

Mellan augusti och oktober har Världshälsoorganisationen (WHO) registrerat över 1 800 fall av pest på den afrikanska ön Madagaskar. Av dessa har 127 dött än så länge. WHO är oroliga för att den variant av pest som nu drabbar landet dessutom är ovanligt smittsam och riskerar att spridas till andra länder i regionen.

Rekordsummor för att locka asylsökare att åka hem

I år tycks Sverige komma att betala högsta beloppet någonsin i så kallade ”återetableringsstöd” ibland också kallat ”återvändarbidrag”. Hittills i år har 65 miljoner kronor betalats ut.

Jan Guillou hittade på nazist-attacker

I en krönika i vänstertidningen Aftonbladet påstod en av de mest profilerade skribenterna, Jan Guillou, att ”extremhögern” förra året satte eld på hela 50 asylboenden. Trots att siffran var helt och hållet påhittad av honom själv, drog han sig inte för att ange Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som källa.

Terroristen ropade ”Allah Akbar”

Den man som i går mejade ner ett flertal cyklister och fotgängare med en hyrd pickup ropade ”Allah Akbar” flera gånger, uppger vittnen.

Attack i New York, sex döda och flera skadade

En man körde på tisdagseftermiddagen ner ett flertal cyklister och fotgängare i en bilburen attack i centrala New York. Polisen hanterar händelsen som ett terrordåd, som än så länge kostat sex människor livet och skadat minst elva cyklister och fotgängare.

Orbán: Soros nätverk i Bryssel planerar att skapa ett ”Europa av blandfolk”

Enligt den ungerske premiärministern Viktor Orbán ligger ett nätverk finansierat och kontrollerat av finansmannen George Soros bakom en omfattande plan som skall leda till skapandet av ett ”Europa av blandfolk”.

Mike Pence lovar att hjälpa förföljda kristna genom att skära ned på FN-bistånd

Kristna är för närvarande en av de mest utsatta och förföljda grupperna i världen. Under det internationella toppmötet In Defence of Christians, 24-26 oktober, lovade USA:s vicepresident Mike Pence mer stöd genom att ändra rutinerna så att biståndet inte tar omvägen via FN.