Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

Folkmassa stormar Kensingtons stadshus efter branden i London

LONDONPolis fick tillkallas för att hantera situationen i London, där människor stormade Kensingtons stadshus under rop om "mördare" och krav på förklaringar.

Oliver Stone hävdar att det amerikanska militär-industriella komplexet vill ha krig med Ryssland

RYSSLANDDet amerikanska militär-industriella komplexet har ansvaret för att relationerna mellan USA och Ryssland har försämrats, menar den amerikanske regissören Oliver Stone. Han liknar detta komplex vid ett penningslukande "monster".

Macrons ”jordskredsseger” döljer de franska väljarnas ilska

FRANKRIKEEtablerade mediers beskrivning av en "jordskredsseger" för Macrons parti, La République en Marche, som tillsammans med det mindre partiet MoDem kan komma att vinna så många som 445 av 577 mandat i parlamentet, är något optimistisk, då ilskan tilltar över hur valresultatet har manipulerats.

May utser invandringsförespråkare till stabschef

STORBRITANNIENTheresa May ser ut att nu bli en zombie som premiärminister. Hon har också gjort värsta tänkbara val, när hon utsåg Gavin Barwell till sin stabschef efter att hennes två rådgivare Nick Timothy och Fiona Hill lämnat.

En av sex amerikaner missnöjda med medierna

USAAmerikaner är inte nöjda med sina nyhetsmedier och nästan sex av tio säger att dessa göra dem arga och missnöjda i en ny opinionsundersökning. Den tidigare FBI-chefen James Comeys framträdande inför Senatens underrättelseutskott kan ha påverkat denna inställning ytterligare.

Vittnen motsäger polisens bild av bilattack i Amsterdam

NEDERLÄNDERNADen nederländska polisen uteslöt terrormotiv då åtta personer skadades när en bil körde på dem utanför Amsterdams centralstation. Vittnen har dock givit en annan bild av händelsen än den som polisen har målat upp, och kallar den "skrämmande".

Tysk dömd till böter för delning av invandringsskämt på Facebook

YTTRANDEFRIHETEn tysk Facebook-användare dömdes till 1 350 euro i böter efter att ha delat och "gillat" ett skämt som drev med invandrare, rapporterar dagstidningen Berliner Morgenpost.

Putin bemöter anklagelser från NBC:s Megyn Kelly

RYSSLANDI Megan Kellys intervju med Vladimir Putin för NBC:s "Sunday Night with Megyn Kelly" anklagade den ryske presidenten USA för att "aktivt blanda sig i andra länders valkampanjer".

Halshuggning av presidenter: Chelsea Clinton skrattar inte längre

TERRORISMHillary Clinton utbrast en gång, angående mordet på Muammar Kadaffi efter bland annat USA:s ingripande i Libyen, att "vi kom, vi såg, han dog", följt av ett skratt. Hennes dotter Chelsea är dock en av de som inte uppskattar skämt om att döda presidenter.

Att bryta vänsterns kvävande hegemoni

YTTRANDEFRIHETFör en månad sedan förklarade Jörg Baberowski, professor vid Humboldt-universitetet i Tyskland, i en intervju för Neue Zürcher Zeitung att "vänsterns kulturella hegemoni" bör brytas ned så att ett nytt intellektuellt utrymme kan skapas.

New York Times snedvrider Putins nekande till rysk hackning

DESINFORMATIONI veckan gav New York Times en falsk bild av Putins förnekande av att Ryssland skulle vara inblandat i hackning av Demokraternas kampanj för att stoppa Hillary Clinton från att väljas till president.

Människor nedmejade och knivhuggna i nytt dåd i London

TERRORISMPå lördagskvällen mejade terrorister ned fotgängare med en minibuss och fortsatte sedan knivhugga människor i London.

Attacker mot etniska bulgarer i Ukraina

UKRAINAI regionen Bessarabien i Ukraina ökar motsättningarna när den bulgariska befolkningen trakasseras av ukrainska så kallade ultranationalister.

Matteo Salvini (Lega Nord) redo för kommunalvalen

ITALIENDet italienska EU-kritiska partiet Lega Nords populäre ledare Matteo Salvini går till attack mot EU:s lotsande av migrantbåtar från Libyen till Italien. Kritiken levererades efter att han skördat en övertygande seger i partiets primärval.

Paris borgmästare stöder festival förbjuden för vita

SegregationI en serie av meddelanden på Twitter menade Paris borgmästare Anne Hidalgo att en "tydlig lösning hade hittats" för den afro-feministiska festivalen Nyansapo, som förbjöd vita att delta: Den skulle delvis fortsätta att vara stängd för vita.

De flesta amerikaner misstror etablerade medier

En undersökning utförd av universitetet Harvard har visat att en majoritet av USA:s invånare, i hela det politiska spektrat, ser etablerade mediers rapportering som falska nyheter.

Fransk läkare suspenderad efter uppmaningar till våldtäkt

FRANKRIKEEn läkare i Frankrike som uppmanade etniska minoriteter att våldta vita kvinnliga anhängare till Front National (FN) tvingades lämna sitt arbete efter ett beslut av landets läkarförbund. I ett inlägg kallat "Gör FN-kvinnan gravid", publicerat i december 2015, föreslog Thierrry Lecoquierre våldtäkt som ett medel för att skapa "färgade avkomlingar" och "döda giftet i ägget".

Allt fler länder vill lämna NATO

Medan etablerade medier ständigt slår ett slag för att utöka antalet medlemmar i NATO, där Montenegro är det senaste tillskottet, sägs mycket lite om trenden med länder som vill lämna organisationen.

Kievs behandling av ungersk minoritet: ”Arrogant, cynisk och barnslig”

IntervjuI en exklusiv intervju för Free West Media (FWM) beskriver den ungerske parlamentsledamoten Marton Gyöngyösi hur etniska minoriteter behandlas i Ukraina, där skyltar på ungerska plockas ned, aktivister arresteras och förtryck utövas i regionen Transkarpatien. Nya Tider publicerar intervjun med tillstånd från FWM.

Skickar barn till internatskola i Somalia för att förhindra integration

UTRIKESTvå ”danska” flickor går i skolan i Somalia – familjerna vill ha pengar från Danmark, men barnen får inte bli danska. Det avslöjade norska tv-kanalen NRK den 5 maj efter att två flickor rymde från en internatskola bara för somalier som bor i Europa.