Skip to Content

Stefan Pettersson

Artiklar av Stefan Pettersson

Fem afghaner dömda för homosexuell gruppvåldtäkt

INRIKESDe fem afghaner som våldtog en minderårig pojke i höstas utvisas till Afghanistan. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens beslut – och anser att brottet är så allvarligt att de inte ska stanna i Sverige. Experter på afghansk kultur varnar dock för det som Nya Tider redan uppmärksammat – att afghaner som kommer till Sverige inte lämnar sin kultur hemma i Afghanistan.

Ordningsvakt på Malmö tingsrätt: ”Att gränsen skulle vara stängd är bara löjligt”

INRIKESMångkulturella Malmö har varit föremål för många skriverier under en längre tid. Skjutningarna duggar tätt och polisen hinner inte med att utreda alla mord och mordförsök. Finns det en etnisk aspekt på kriminaliteten i Malmö? Hur överrepresenterade är personer av utländsk härkomst? Nya Tider tog reda på fakta.

SVT-journalist dömdes för människosmuggling

INRIKESSVT-journalisten Fredrik Önnevall och två av hans medarbetare döms för människosmuggling, sedan de fört Abed, 15, till Sverige med hjälp av falska handlingar. SVT-tolken låtsades vara ”mamma” till Abed. Nya Tiders kriminalreporter Stefan Pettersson var på plats i Malmö tingsrätt.

Serievåldtäktsman hjärntvättade sina offer

INRIKESIraniern Daniel Romeo Glenvi, 38, har våldtagit unga kvinnor sedan 1996. I januari dömdes han av Göteborgs tingsrätt till fyra års fängelse för flera grova brott, bland annat två våldtäkter. Nya Tider kan avslöja vad systemmedia tigit om.

Bibliotekarie misshandlad på sin arbetsplats

INRIKESEn bibliotekarie på Norrtälje stadsbibliotek bad en missbrukare att inte dricka alkohol inne på biblioteket. Då gick missbrukaren till attack.

Döms gång på gång – utvisas ej

INRIKESHur länge kan en utlänning utan arbete eller bostad uppe­hålla sig i Sverige? Sidas från Litauen är ett exempel på en person med kriminell livsföring som döms gång på gång, men aldrig utvisas.

Körde ihjäl brandman – dömdes till villkorlig dom

INRIKESI början av januari dömdes en 70-åring för att ha kört ihjäl en brandman efter en vansinneskörning vid en olycksplats. Han döms för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik, straffet blev villkorlig dom.

Syrier i clownmask dömd

INRIKESEn person som uppger sig vara född 1999 tog på sig en clownmask och knivhotade två personer vid två separata tillfällen i västgötska Tibro en dag i oktober förra året. Nya Tider kan som enda tidning avslöja att gärningsmannen är asylsökande från Syrien.

Gruppvåldtäkt på pojke ”en del av afghansk kultur” enligt koalitionsstyrkorna

Den homosexuella våldtäkten på en pojke i Uppsala har upprört många, liksom det faktum att gärningsmännen inte utvisas. Traditionen med att ha pojkar som sexslavar är dock väldigt utbredd i Afghanistan, något som de västerländska koalitionsstyrkorna låtit fortgå med hänvisning till att det är en del av landets kultur.

Emmaus Björkå kan inte förklara sina grova beskyllningar

Nya Tider ringer uppUnder årets Bokmässa i Göteborg gick asylaktivisterna i gruppen Emmaus Björkå ut med pressmeddelandet ”Nynazister från Nya Tider i aktion mot flyktingar inne på bokmässan”. Bakgrunden var att en person, som inte har någon koppling till Nya Tider, tog några tidningar från Nya Tiders monter och lade dem på asylgruppens bord.

53-årig rörmokare misshandlad av sin lärling

INRIKESI slutet av november dömdes en 25-årig rörmokarlärling för grov misshandel av sin svenske arbetskamrat i deras gemensamma bostad. Han döms till fängelse i tre år och fyra månader. Rörmokaren fick bland annat svåra skador i ansiktet och en punkterad lunga.

Nya Tider på konsert: Simon & Garfunkel Revival Band

Ännu ett av dessa tråkiga tribute-band? Nej! Nya Tiders Stefan Pettersson fick ett minne för livet när han såg ett band hylla Paul Simon, en av vår tids främsta låtskrivare.

Tre döms för att ha rivit ned uppmärksammad SD-reklam

INRIKESTre personer har dömts för att ha rivit ned SD-reklam på en tunnelbanestation i augusti förra året. Trots att en hel mobb vandaliserade reklamen, något som även filmades, har alla utom dessa tre gått fria.

Nya Tider ger svar på tal: vi är en nyhetstidning, inget annat

Vi har tillfrågat en socionom, en professor och en jurist om hur de skulle beskriva Nya Tider. De känner till tidningen väl – alla tre har själva skrivit i Nya Tider.

29:e Juli 1965 och andra olösta försvinnanden

BOKRECENSIONVarje år anmäls 7 000-8 000 människor som försvunna. De flesta kommer till rätta, men 20-30 hittas inte. Nya Tider har läst en bok som tar upp tio olösta fall där människor försvunnit i Sverige från 1948 till 1976. ”Ambitiöst” är bara förnamnet, enligt Nya Tiders recensent.

Irakier dömd för attack på poliskvinna – utvisas inte

UPPLOPPUnder ett våldsamt upplopp tänder en 20-årig irakier på en fyrverkeripjäs, siktar i ansiktshöjd mot en kvinnlig polis och släpper iväg den. Nu har Mohammed dömts till åtta månaders fängelse. Åklagaren yrkade inte på utvisning. Nya Tider är enda tidning som fått en intervju med Mohammed.

19-årig somalier dömd för åldringsrån – igen

BROTTNya Tider har under förra året rapporterat om somaliern och åldringsrånaren Ahmed Barre. Nu är det, tyvärr, dags igen. Den här gången tog det nio dagar innan han återföll i brott. Fem svenska pensionärer blev hans offer.

Två månader för att ha misshandlat och spottat på småbarnsmamma

BROTTEn småbarnsmamma ingrep när en asylsökande algerier försökte stjäla från en äldre dam i Stockholms tunnelbana. Algeriern gav sig då i stället på mamman och misshandeln fångades av övervakningskameror. Nu har mannen fått sin dom: två månaders fängelse.

Nya Tider besöker Baracken vid Klaraberg

ASYLBOENDEUnder några månaders tid i höstas kom tusentals migranter i veckan till Sveriges huvudstad. Då stod det tält utanför Centralstationen i Stockholm och Migrationsverket och Röda Korset fanns på plats. Efter införande av gräns- och id-kontroller har flödet minskat något, så NyT skickade ut Stefan Pettersson för att dokumentera hur det ser ut i dag.

Iranier hotade Jimmie Åkesson

POLITISKA HOTDen 37-årige iraniern Rozbeh Aslanian dömdes i januari för att ha mordhotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid ett torgmöte i Göteborg i maj 2014. Aslanian kallade sin 21-åriga sambo som vittne och efter rättegången poserade han för Expressens fotograf. Iranierns advokat kollade om någon av nämndemännen i målet var utsedd av Sverigedemokraterna.