Skip to Content

INRIKES

Statliga miljoner till kända vänsterextremister

När den statliga myndigheten Vetenskapsrådet nu har tillkännagivit sina bidrag till forskning inom humaniora och samhällsvetenskap för verksamhet fram till 2019, står det klart att 65 miljoner kommer att gå till projekt som kallar sig ”antirasistiska”. Bland mottagarna återfinns kända personer från den yttersta vänstern, som Tobias Hübinette, Mattias Gardell och hans fru Edda Manga.

Publicerad: 17 november, 2016, 10:01

 • Svenska

Läs även

Tobias Hübinette, som får 1 840 800 kronor, är knuten till stiftelsen Mångkulturellt centrum och Södertörns högskola och kallar sig själv ”antirasistisk forskare och aktivist”. Han har själv beskrivit sig som en av grundarna till tidskriften Expo, vilken han startade under sin tid i AFA, en politisk terrororganisation.

Flerfaldigt brottsdömde Tobias Hübinette får 1,8 miljoner kronor för studien Att rasialisera Sverige. Stillbild från YouTube

Flerfaldigt brottsdömde Tobias Hübinette får 1,8 miljoner kronor för studien Att rasialisera Sverige. Stillbild från YouTube

Hübinette, som själv har koreanskt ursprung, är en av de främsta förespråkarna för att ras ska lyftas fram i den antirasistiska kampen, och menar att vita människor genom sin etnicitet per definition är rasister. I denna anda har han kritiserat relationer mellan européer och östasiater, som han menar är ett uttryck för pedofila böjelser hos den vite mannen.

Av både privata och politiska skäl har han gjort sig skyldig till en mängd brott, från olaga hot till misshandel och mordbrand, något som han bland annat kommenterade i Kurdo Baksis tidskrift Svartvitt 1996:
– Jag började helt enkelt attackera och mer eller mindre misshandla personer som betedde sig direkt rasistiskt i min närhet. Det kunde röra sig om allt från fullfjädrade skinheads, till barn i skolåldern eller äldre herrar och damer.

Hübinette tycker även att det är viktigt att ha kvar begreppet ”ras”, än så länge. Han utvecklade tanken i Svenska Dagbladet den 7 augusti 2014:
”Strävandet mot ett jämlikt samhälle där föreställningar om ras inte längre har någon betydelse är dömt att misslyckas om begreppet utmönstras innan rådande rasmaktsordning åtgärdats.”

Studien som nu finansieras av Vetenskapsrådet kallas Att rasialisera Sverige: Berättelser om en ny svenskhet.

Mattias Gardell, främst känd för sitt försvar av islamism, får närmare tre miljoner kronor. Foto: Wikipedia

Mattias Gardell, främst känd för sitt försvar av islamism, får närmare tre miljoner kronor. Foto: Wikipedia

Även Mattias Gardell, som mottar runt tre miljoner kronor, är en veteran i dessa sammanhang och har också varit aktiv inom AFA. Han har vidare varit en av de tidigaste svenska försvararna av islamism och skrev redan på 1990-talet om svart militant islam i USA. På senare år har han talat om islamism i Mellanöstern som ”folkhemsislamism”, som han menar är ”en politisk miljö som spänner mellan kristdemokraterna och ett slags socialdemokrati”. Titeln på den studie som nu får bidrag är "Arga vita män? En studie av våldsbejakande rasism, korrelationen mellan organiserad och oorganiserad våldsbrottslighet och ultranationalismens affektiva dimensioner".

Edda manga, gift med Mattias Gardell, får nästan fem miljoner för att studera metoder för att mäta diskriminering. Foto: Facebook

Edda manga, gift med Mattias Gardell, får nästan fem miljoner för att studera metoder för att mäta diskriminering. Foto: Facebook

Edda Manga, en colombiansk kommunist som är gift med Mattias Gardell, får närmare fem miljoner kronor för att studera hur man ska ”skapa etiskt och vetenskapligt hållbara metoder att mäta diskriminering på grund av etnicitet, hudfärg och religion”. Hon gjorde sig bland annat känd för att 2014 kalla studenter vid Göteborgs universitet för ”fascismens medlöpare” när de bland politiska ungdomsförbund även hade bjudit in SDU. Också Socialdemokraternas petning av islamisten Omar Mustafa bedömde hon vara ett utslag av fascism.

Störst bidrag inom denna gren, nästan sju miljoner kronor och alltså 2,3 miljoner per år, får Paulina de los Reyes för Invandrade mödrar – rasifierade barn. Vägval, konflikter och visioner. Hon har länge varit verksam i postmodernistiska fält som ”intersektionalitet”. Rasifierad är ett nyord som betyder ungefär person som av omgivningen uppfattas att tillhöra en viss ras, och begreppet används av vänsterforskare för att kunna prata om folkgrupper samtidigt som man hävdar att dessa bara är en social konstruktion.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Varmlandstok

  Det är stor skandal, att flumskallar som dessa skall försörjas av hårt nerpressade skattebetalare.
  Man kan undra, om Sverige någonsin har varit mer ruttet, än vad det är i våra dagar.

  • brisslan

   Flumskallar och dumskallar lever i ett cymbios i det gränslösa landet. Dumskallarna 87% röstade fram flumskallarna vid sista valet.

  • evert

   Det här förvånar nog ingen normalbegåvad svensk. Den å huvudets vägnar lågpresterande skara som nu leder landet är kapabla att sjunka hur lågt som helst. Sverige håller på att utvecklas till ett andligt- och moraliskt träsk och vår internationella status har nog aldrig legat så lågt som den gör nu. Dessvärre är det nog risk för att nivån kommer att sjunka ännu mer, om det inte händer något drastiskt som får det sovande svenska folket att vakna upp och inse vart vi är på väg som nation.

  • Britt-marie Johansson

   det har det inte

 • Dacke

  Det är så här man belönar skattebetalande svenskar och det är uteslutande etniska svenskar som pekas ut? Tror svenska folket är heligt förbannade på alla de här parasiterna som levt på bidrag från just dom utpekade. Många som hävdar att svenskar är rasister och kommer från länder som de kan återvända till, men de är fjättrade vid bidragen, så det är kanske inte så lätt då ingen av dessa snyltare aldrig bidraget något till det svenska samhället. Antar att jag nu hamnar i “arga vita mäns skara” men jag är evinnerligt trött på att höra hur rasistiskt svenska folket är!

 • buscador

  Om 50% av en befolkning inte röstar på någon kandidat i ett val, där
  endast två kandidater presenteras och har chans att “vinna” och en av
  dessa två vinner i valurne racet, vilket i sin tur betyder att 25% av
  den totala befolkningen tar regeringsmakten, kan man då kalla detta
  demokrati, när endast 25% regerar över 75% av befolkningen? Om då en
  befolkning presenteras två kandidater, vilka en majoritet inte vill ha,
  men en av dessa två ändå “vinner” i valet är inte det den perfekta vägen
  mot en diktatur?

  • Bertil Andersson

   Mycket insiktsfullt. Du beskrev Trumps framgång mycket väl. Tittar vi på Sverige så är detta en del av förklaringen till att de etablerade partierna inte skyr några som helst medel för stoppa SD. Efter att de etablerade partierna under många år har gjort sken av att de har var sin politik så har nu korthuset börja falla samman och vi ser nu hur väldigt lika de olika blocken är. Första gången detta visades sig på riktigt var när Ny Demokrati drog igång. Det var inte frågan om att låta dem komma fram då de kunde hota etablissemanget. Så båda sidor betedde sig rent ut sagt vidrigt för att inte tala om vår “oberoende” media.Det visar också hur otillräckligt vårt parlamentariska system är. Våra grundlagar skrevs på en tid när politiker hade en annan “värdegrund” än idag.

   • Dacke

    våra grundlagar skrevs på den tiden då en grundlag betydde grundlag och inte ändrades hur vindarna blåser. Vi ser idag i.o.m. att Trump valdes till USA,s president, hur våra svenska politiker börjar rätta sig i leden och titta på varandra om vad som skall sägas och när någon sagt något fördelaktigt om Trump kommer alla andra, “jag har egentligen alltid varit för Trump”!

 • Fritiof

  Sluta betala om ni inte gillar att göda dessa parasiter.

 • Parsifal

  Någon här på denna sajt som tror att någon av ovan nämnda personer är i stånd att producera sakliga och objektiva rapporter och utredningar? Fulla av dubbla agendor och politiska sidohänsyn som de är är det extremt osannolikt. Pengar rakt ut i meningslösheten med andra ord.

EU-staten enligt sina ”fäder”

UTRIKESEU-valet kretsar allt mer kring om EU ska få mer eller mindre makt, och om fler Exit-rörelser kommer att växa fram eller inte. De som förespråkar ett Europas förenta stater brukar stödja sig på föregångare som Jean Monnet och greve Richard Coudenhove-Kalergi, som står staty lite varstans för att vaka över det ”nya” Europa. Men vad ville de egentligen och vad var slutmålet med deras vision?

Sveriges avgift till EU kommer öka med hela 55 procent

ANALYSEU:s nya långtidsbudget för perioden 2021-2027 presenteras av Kommissionen som ”modernare, tydligare och enklare”. Att det kommer att bli väsentligt dyrare för Sverige är dock klarlagt. Vi riskerar också att få ett minskat stöd tillbaka, genom ”moderniseringen”. Kort sagt, Sverige ser ut att förlora både på gungorna och karusellen.

Den musikaliske, om ”sångarprinsen” Gustaf och hans verk

HISTORIAFör 201 år sedan, år 1818, efterträdde Jean-Baptiste Bernadotte Karl XIII som kung av Sverige och Norge under namnet Karl XIV Johan. År 2018 var således ett så kallat ”Bernadotteår” som uppmärksammades, i synnerhet på de kungliga slotten. Varje år sjungs dock här i Sverige två sånger som är komponerade av Karl XIV Johans sonson, Gustaf, och dessa är ”Studentsången” och ”Vårsång”. Prins Gustaf dog ung, men under sitt korta liv komponerade han flera musikstycken och blev allmänt känd som ”sångar­prinsen”.

Fyra MENA-kvinnor i Linköping döms för grov mordbrand

PÅ PLATSDen 9 maj meddelade Linköpings tingsrätt dom i målet mot ”MENA-ligan”, bestående av nio stycken kvinnor från Mellanöstern och Afrika i åldern 19 till 25 år. Domen är ett svårt bakslag för åklagaren, men fyra kvinnor döms i alla fall för grov mordbrand till kännbara fängelsestraff. Rättsprocessen har kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp. Nya Tider var på plats i Linköping.

Pensionärerna kommer!

OPINION: DAN AHLMARKPensionärerna har glömts bort i ett samhälle som hela tiden lyfter fram unga karriärister med ett levebröd att riskera om de tänker allt för självständigt. Men pensionärerna är många – väldigt många till och med. Och arga – hur arga kan vi snart komma att bli varse om, menar forskaren och affärsutvecklaren Dan Ahlmark.

Försvarsberedningens rapport ett paradigmskifte

FÖRSVARETFörsvarsberedningen presenterade sin rapport den 14 maj. Förslagen innebär omfattande organisationsförändringar och målsättningar som definitivt bryter med det tidigare utdömda insatsförsvaret. Detta är de första stegen till att återupprätta invasionsförsvaret. Försvarsberedningen är däremot till skillnad från förra gången oenig och det gäller ett infekterat bråk om skrivningar avseende finansiering där åsikterna går isär vad som gäller.

Den som bakar kakor för ”extremhögern” får ej ha uppdrag i kyrkan

TYSKLANDDen evangeliska kyrkans ledning i delstaterna Berlin och Brandenburg kräver politisk kontroll av sina medlemmar inför valet till kyrkoråd och styrelser i delstaterna, som hålls i november. Detta framkommer i kyrkans nya handledning och dess avsnitt om uteslutning ur kyrkoförsamlingarnas styrelser.

Rockefeller – En klimat-smart historia

BOKRECENSIONJacob Nordangård har undersökt Rockefellerklanens politik och agerande under nästan 150 år och fem generationer. Resultatet är boken Rockefeller – En klimat­smart historia, som släpptes på Earth Day den 22 april. Nordangård visar att familjen Rockefeller sedan lång tid tillbaka agerat ytterst välplanerat och målmedvetet. Det handlar om mycket mer än att tjäna ofattbart mycket pengar. På den här nivån är pengar inte längre målet. Pengar är däremot ett redskap för att få makt – stor makt – om möjligt världsherravälde.

Gå till arkivet

Send this to a friend