Skip to Content

Sverige behöver en injektion dunderhonung

Sverige behöver en injektion kraftfull dunderhonung i den snälla och naiva asylpolitiken, menar veckans krönikör Nina Drakfors. Hon pekar på att det i synnerhet är kvinnor som är utsatta i dag, men att det inte fungerar som i de socialdemokratiska sagornas värld att bovarna blir snälla om man är snäll mot dem. Till och med Bamse satte gränser och visade styrka, innan han kunde unna sig att vara snäll.

Publicerad: 21 juli, 2016, 20:07

  • Svenska

Vi vet att det förekommer mord, våldtäkter och sexuella övergrepp på asylboenden i Sverige. Kvinnor är förstås särskilt utsatta. SVT gjorde för en tid sedan ett reportage om kvinnors utsatthet på asylboenden i norra Sverige. Enligt SVT:s reportage är ungefär en tredjedel av de asylsökande i Sverige kvinnor och totalt är det 60 000
personer som bor på asylboende.

Det framkom mycket tydligt att kvinnorna lever under minskad frihet och i otrygghet då de känner en stor risk för att bli utsatta för sexuella övergrepp. Kvinnorna beskriver hur de måste hålla sig instängda på sina rum för att för­hindra risken för våldtäkt och sexu­ella ofredanden.

På asylboenden är kvinnors utsatthet stor. Ingen snällhet och godhet i världen kommer att få männen där att överge sin medeltida människosyn eller anamma en västerländsk kvinno­syn.

Jag sökte för cirka två år sedan ett arbete som skyddspedagog på ett företag vars syfte är att skydda kvinnor och barn från skamrelaterat våld. Företaget har sin verksamhet i Västra Götaland och är ett av flera företag som har samma arbetsuppgift. Vid intervjun framkom det att företaget stadigt växer i form av fler anställda samt skyddsbehövande. Kvinnan som intervjuade mig gjorde en kort beskrivning av företaget. Hon berättade att för tio år sedan hade de två heltidsanställda, i dag var 47 heltidsanställda med lika många timvikarier.

Företaget har alltså under en tioårsperiod ökat heltidsbemanningen med 2 250 procent och de sökte efter ytterligare heltidspersonal. Jag förutsätter att klienterna ökat minst lika mycket. Därefter har jag via Arbetsförmedlingens platsbank noterat att företaget haft flera annonser där de söker efter ytterligare personal. Alltså kan man enkelt konstatera att detta med skamrelaterade brott inte minskar utan fortsätter att breda ut sig.

Skamrelaterade brott är inte det enda som kommer i fotspåren av invandringen. I nättidningen Nya Dagbladet den 21 maj 2016 citeras Linda Staaf, chef för polisens underrättelseenhet på Nationella Operativa Avdelningen. Hon uppger: ”Nyanländas överrepresentation i olika former av sexuella övergrepp kan bero på att de har en annan kvinnosyn än majoritetsbefolkningen, men också på att de faktiskt har en helt annan människosyn”.

Polisen har i en ny lägesrapport kring anmälda sexuella övergrepp mot ungdomar i landet avslöjat att dessa brott ökar, samt att 80 procent av de sexuella övergrepp som begicks på badhus under 2015 begicks av asylsökande.

Kvinnor på asylboenden har också mördats, nu senast i Mariannelund, där en asylsökande misstänks ha bragt sin fru om livet och gjort ett treårigt barn moderlöst. På ett boende för ensamkommande ”flyktingbarn” i Mölndal knivmördades en ung kvinna som arbetade där.

Det visade sig i den efterföljande rättegången, att förövaren inte alls var ett ensamkommande barn utan en ljugande man i samma ålder som den dödade kvinnan. Rikspolischefen, Dan Eliasson, kallade i SVT mordet på det aktuella boendet för en förskräcklig händelse, men det var gärningsmannen han ömmade för med orden ”…vad har den här personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma som han bär med sig…?”

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Nina Drakfors

Löfven: ”Svenska kyrkans präster måste viga homosexuella”

SVENSKA KYRKANSvenska kyrkans präster ska tvingas till att viga homosexuella par och Socialdemokraterna kommer inte släppa makten om kyrkan – i alla fall om Socialdemokraterna får fortsätta bestämma efter höstens kyrkoval. Det är några av de besked statsminister Stefan Löfven ger i en intervju med Kyrkans Tidning. Nu hävdar dock statsvetare att Löfven är okunnig om skillnaden mellan präster och statliga ämbetsutövare.

Illegala röstade i USA i högre omfattning än tidigare känt

USAAntalet illegala invandrare som har röstat i tidigare amerikanska val är mycket högre än i tidigare beräkningar, visar en ny studie. Så många som 5,7 miljoner illegala kan ha röstat i valet 2008, som gjorde Barack Obama till USA:s president.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Gå till arkivet