Skip to Content

Sverige behöver en injektion dunderhonung

Sverige behöver en injektion kraftfull dunderhonung i den snälla och naiva asylpolitiken, menar veckans krönikör Nina Drakfors. Hon pekar på att det i synnerhet är kvinnor som är utsatta i dag, men att det inte fungerar som i de socialdemokratiska sagornas värld att bovarna blir snälla om man är snäll mot dem. Till och med Bamse satte gränser och visade styrka, innan han kunde unna sig att vara snäll.

Publicerad: 21 juli, 2016, 20:07

  • Svenska

Vi vet att det förekommer mord, våldtäkter och sexuella övergrepp på asylboenden i Sverige. Kvinnor är förstås särskilt utsatta. SVT gjorde för en tid sedan ett reportage om kvinnors utsatthet på asylboenden i norra Sverige. Enligt SVT:s reportage är ungefär en tredjedel av de asylsökande i Sverige kvinnor och totalt är det 60 000
personer som bor på asylboende.

Det framkom mycket tydligt att kvinnorna lever under minskad frihet och i otrygghet då de känner en stor risk för att bli utsatta för sexuella övergrepp. Kvinnorna beskriver hur de måste hålla sig instängda på sina rum för att för­hindra risken för våldtäkt och sexu­ella ofredanden.

På asylboenden är kvinnors utsatthet stor. Ingen snällhet och godhet i världen kommer att få männen där att överge sin medeltida människosyn eller anamma en västerländsk kvinno­syn.

Jag sökte för cirka två år sedan ett arbete som skyddspedagog på ett företag vars syfte är att skydda kvinnor och barn från skamrelaterat våld. Företaget har sin verksamhet i Västra Götaland och är ett av flera företag som har samma arbetsuppgift. Vid intervjun framkom det att företaget stadigt växer i form av fler anställda samt skyddsbehövande. Kvinnan som intervjuade mig gjorde en kort beskrivning av företaget. Hon berättade att för tio år sedan hade de två heltidsanställda, i dag var 47 heltidsanställda med lika många timvikarier.

Företaget har alltså under en tioårsperiod ökat heltidsbemanningen med 2 250 procent och de sökte efter ytterligare heltidspersonal. Jag förutsätter att klienterna ökat minst lika mycket. Därefter har jag via Arbetsförmedlingens platsbank noterat att företaget haft flera annonser där de söker efter ytterligare personal. Alltså kan man enkelt konstatera att detta med skamrelaterade brott inte minskar utan fortsätter att breda ut sig.

Skamrelaterade brott är inte det enda som kommer i fotspåren av invandringen. I nättidningen Nya Dagbladet den 21 maj 2016 citeras Linda Staaf, chef för polisens underrättelseenhet på Nationella Operativa Avdelningen. Hon uppger: ”Nyanländas överrepresentation i olika former av sexuella övergrepp kan bero på att de har en annan kvinnosyn än majoritetsbefolkningen, men också på att de faktiskt har en helt annan människosyn”.

Polisen har i en ny lägesrapport kring anmälda sexuella övergrepp mot ungdomar i landet avslöjat att dessa brott ökar, samt att 80 procent av de sexuella övergrepp som begicks på badhus under 2015 begicks av asylsökande.

Kvinnor på asylboenden har också mördats, nu senast i Mariannelund, där en asylsökande misstänks ha bragt sin fru om livet och gjort ett treårigt barn moderlöst. På ett boende för ensamkommande ”flyktingbarn” i Mölndal knivmördades en ung kvinna som arbetade där.

Det visade sig i den efterföljande rättegången, att förövaren inte alls var ett ensamkommande barn utan en ljugande man i samma ålder som den dödade kvinnan. Rikspolischefen, Dan Eliasson, kallade i SVT mordet på det aktuella boendet för en förskräcklig händelse, men det var gärningsmannen han ömmade för med orden ”…vad har den här personen varit med om för någonting? Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma som han bär med sig…?”

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Nina Drakfors

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Tillsammans bygger vi framtidens media

chefredaktören har ordet

Amerikanska Nyhetsanalyser jubilerar

Podden Amerikanska Nyhetsanalyser som drivs av Ronie Berggren sänder i dagarna sitt femhundrade avsnitt. Podden berömmer sig av att vara Sveriges mest initierade och balanserade nyhetskälla för amerikansk politik, men innehåller också annat material om bland annat islam, Brexit och massinvandringen.

Genom munhuggning i SVT Agenda blir tittarna inte klokare

Partiledardebatten i SVT Agenda var upplagd så att rappast tunga skulle få övertaget, inte den mest genomtänkta politiken. Inte blev det bättre av att vår tids viktigaste frågor; den massiva invandringen och repatrieringen, EU-medlemskapet och Sveriges militära anslutning till främmande makt var uteslutna på förhand.

Norska invandringsforskare omplacerade på Statistisk sentralbyrå

INRIKESErling Holmøy på Statistisk sentralbyrå (SSB) i Norge arbetade som forskningsledare med kostnadsberäkningar för invandringens ökande kostnader. Flera anmärkningsvärda och avslöjande resultat kom från hans penna. Bland annat räknade han ut att varje norrman måste betala 10 000 norska kronor extra i skatt årligen från 2025 och framåt. Nu omplaceras han och 25 kollegor på SSB och får inte jobba med forskning längre.

Sverige köper Patriotrobotar

INRIKESFörsvarsmakten har nu meddelat vilket medeldistansluftvärnssystem som skall köpas in. Valet föll på det amerikanska Patriotsystemet, känt sedan första Gulfkriget. Beslutet får hård kritik från en rad debattörer och från Sverigedemokraterna som hellre ser att det fransk-italienska SAMP/T-systemet köps in, men med svensk målradar. En anledning till valet av Patriot sägs vara att knyta Sverige närmare till USA försvarspolitiskt.

Thomas Jackson har fått rätt om de apatiska barnen

INRIKESLäkaren Thomas Jackson har i över ett årtionde varit aktiv i debatten om ”apatiska flyktingbarn”. Han menade redan från början att det var föräldrarna som orsakade barnens tillstånd och att botemedlet var att separera dem från barnen. Metoden har i tysthet tagits upp av ett vårdhem i Skara ‒ med hundraprocentig framgång. Nu har Jackson stämt Aftonbladets ansvarige utgivare Jan Helin för förtal ‒ ett mål som han planerar att ta hela vägen till Europadomstolen om så krävs.

Lanko Aziz, 30, dömd till livstid för dubbelmord på kriminella

INRIKESMerhawi Aregai, 26, som beskrivs som ledare för det kriminella nätverket Lejonen, och hans vän Yonathan Hector Väänänen, sköts till döds i Kista i mars i år. De båda offren färdades tillsammans med Lanko Aziz i en bil när Lanko ska ha avlossat de dödande skotten från baksätet.

Chockutrensningar i Saudiarabien

UTRIKESKronprins Mohammed bin Salman har beordrat mängder av arresteringar och frysta konton i en historisk utrensning förklädd till korruptionsutredning. Biljonbelopp är på väg att konfiskeras. De drabbade är inflytelserika och förmögna prinsar, ministrar, mediebolagschefer och affärsmän i oljelandets toppskikt. De nu pågående utrensningarna kommer inte bara omvandla ökenmonarkin, utan förändra hela regionen och dess framtid. Att Saudiarabiens främsta allierade är USA och Israel gör att även världen kommer påverkas.

Gå till arkivet