Skip to Content

Irene Matkowitzc i rättssalen. 1985 var Irene med när hennes dåvarande sambo, Stevica Matkovic, sköt ihjäl en person med k-pist i en lägenhet i Helsingborg. I hovrätten dömdes Stevica till tolv års fängelse för detta mord och flera andra brott. Paret gifte sig efter förhandlingen i tingsrätten, när de båda satt häktade. Foto: Nya Tider
Nya Tider på plats

”Tårtkvinnan” i rätten – attackerade NyT:s fotograf

Kvinnan på bilden är dömd för över ett hundra brott. Hon är 62 år och spenderade större delen av 1980-talet och 1990-talet inlåst, flerfaldigt dömd för mycket allvarlig brottslighet. Hon har aldrig haft ett jobb i hela sitt liv. Hon har kostat svenska skattebetalare miljontals kronor. Hon blev rikskändis när hon kastade en tårta i ansiktet på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Kvinnan på bilden heter Irene Matkowitzc.

Publicerad: 16 mars, 2015, 20:59

  • Svenska

Under rättegången våren 2014, där Matkowitzc dömdes för ofredande av Åkesson, strålade hon av lycka och poserade villigt för TV-kameror och fotografer. Hon tyckte det var ”löjligt” av Åkesson att polisanmäla henne. Nu har hon gjort precis som Åkesson. Den 16 mars var Irene Matkowitzc, mer känd som ”Tårtkvinnan”, i rätten. Denna gång efter att ha polisanmält en nu 19-årig kvinna för att ha ”tårtat” henne i samband med en intervju. Nu var hon dock inte lika intresserad av att bli fotograferad, som framgår av bildserien. Hon gick emot Nya Tiders fotograf och slog till kameran med handen. Se hatet i hennes blick.

attack-2attack-5attack-13attack-20attack-23attack-slut

När dom meddelats, kommer vi att publicera en längre artikel om Matkowitzc och hennes kriminella bakgrund, exklusivt i pappersupplagan av Nya Tider. Kompletterat med unika bilder.

fullsatt

Intresset för rättegången var stort, alla åhörarplatser fylldes.

 

Stefan Pettersson

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Löfven: ”Svenska kyrkans präster måste viga homosexuella”

SVENSKA KYRKANSvenska kyrkans präster ska tvingas till att viga homosexuella par och Socialdemokraterna kommer inte släppa makten om kyrkan – i alla fall om Socialdemokraterna får fortsätta bestämma efter höstens kyrkoval. Det är några av de besked statsminister Stefan Löfven ger i en intervju med Kyrkans Tidning. Nu hävdar dock statsvetare att Löfven är okunnig om skillnaden mellan präster och statliga ämbetsutövare.

Illegala röstade i USA i högre omfattning än tidigare känt

USAAntalet illegala invandrare som har röstat i tidigare amerikanska val är mycket högre än i tidigare beräkningar, visar en ny studie. Så många som 5,7 miljoner illegala kan ha röstat i valet 2008, som gjorde Barack Obama till USA:s president.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Gå till arkivet