Skip to Content

TBC upptäckt på skola i Norrtälje

På Långsjöskolan i Rimbo i Norrtälje kommun konstaterades ett fall av tuberkulos under höstterminen 2015. Skolan hävdar att de fick vetskap om fallet först i mars i år och gick då ut med information till föräldrar vars barn hade kommit i kontakt med eleven ifråga.

Publicerad: 9 april, 2016, 12:00

  • Svenska

Läs även

Det blir allt vanligare att smittsamma sjukdomar som sedan länge varit utrotade i Sverige återkommer i takt med fjärrmigrationen. Under förra hösten konstaterade man tuberkulos på Långsjöskolan i Rimbo hos en invandrarelev som studerar svenska för invandrare (SFI) i skolans lokaler. I en intervju med lokaltidningen Norrtelje Tidning tonade skolans rektor Niclas Gustafsson ned smittorisken:
– Det handlar om ytterst få personer som varit i kontakt med eleven. Därför har vi inte gått ut med information till alla vårdnadshavare. Den info vi fått från smittskyddsenheten vid Stockholms läns landsting är att det inte föreligger någon smittorisk på skolan och att föräldrar inte behöver oroa sig.

Nya Tider har talat med en man vars barnbarn går på Långsjöskolan, som är en liten skola med 226 elever från förskola upp till nionde klass. Han menar att skolan hade känt till situationen under en lång tid och agerade först efter påtryckningar från föräldrar:
– Mina barn, som är föräldrar, de blev ju vansinniga och tog kontakt med skolan. Först så mörkade de och sade att det inte var någonting, men sedan kröp det fram att det ju fanns en smittad i en SFI-klass.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

tobias.svensson@nyatider.nu

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Framtidens kultur är till höger

OPINION: JOHN OCH LILOU DÜBECK

USA-hegemonins ”chefsarkitekt” död

UTRIKES

Tungmetaller ökar i livsmedel

HÄLSALivsmedelsverket har i en ny rapport analyserat den genomsnittlige svenskens diet och funnit både glädjande och oroväckande tecken. Halten av vissa tungmetaller är oförändrad eller ökar, medan jodinnehållet i kosten sjunker. Å andra sidan minskar förekomsten av olika organiska föroreningar som dioxin och svensken äter hälsosammare.

Ny myndighet ska ”lyfta utsatta områden”

UTRIKESVid ett regeringssammanträde tidigare i våras beslutades om ett så kallat kommittédirektiv i syfte att utse en särskild utredare som ska förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet med namnet Delegationen mot segregation. Myndigheten ska ha i uppgift att bidra till att lyfta socialt utsatta områden och bryta segregationsmekanismer strukturellt. Tanken är att verksamheten ska inledas den 1 oktober i år.

Somalier och araber i våldsamt upplopp i Trollhättan

TROLLHÄTTANUnder natten till torsdagen i förra veckan startade ett fyrtiotal ungdomar ett våldsamt upplopp i förorten Kronogården i Trollhättan. Oroligheterna, som började som ett revirbråk mellan arabiska och somaliska gäng, fortsatte även under torsdags- och fredagskvällen och vändes i allmänt upplopp mot polisen som fick gå in med pepparsprej och batonger.

Gå till arkivet