Skip to Content

KRÖNIKA

Vad är en hatsajt?

Publicerad: 12 februari, 2017, 18:45

 • Svenska

För inte alltför länge sedan höll landets dagstidningar god kvalitet. På ledarsidorna fick man del av tidningens officiella hållning i politiska frågor. På nyhetssidorna serverades nyheter utan ovidkommande synpunkter. På debattsidorna framfördes åsikter i de mest skilda ämnen på ett sätt som gjorde att dessa levde upp till sitt namn. På kultursidorna kunde man läsa om konst, böcker, teater och film utan att behöva ta del av skribenternas politiska preferenser. Det var helt enkelt ordning och reda och tidningarna visade respekt för sina läsare.

Numera befolkas tidningsredaktionerna av ett otal aktivister som, omedvetna om sin ringa livserfarenhet, gjort det till sin uppgift att i samförstånd med landets politiker uppfostra dess medborgare. Resultatet blir successivt alltmer tydligt. Förtroendet för den etablerade pressen (mainstream media, MSM) och landets politiker minskar stadigt.

Om övriga partier skött sin uppgift hade SD fortfarande varit ett marginellt parti. Och om pres­sen skött sin uppgift hade marknaden för så kallade hatsajter varit avsevärt mindre.

Som en följd av det har många läsare helt eller delvis övergått till att söka information på annat håll, företrädesvis hos så kallade alternativa medier. Detta borde rimligen mana till eftertanke och självkritik hos MSM. Men i stället har följden blivit att konkurrerande medier på nätet konsekvent och utan urskillning kallas hatsajter. Till och med Nya Tider har fått detta epitet någon gång, trots att det rör sig om en papperstidning. Det är tveklöst så att dessa sajter läses av ett stort antal kunniga medborgare av kategorin ”vanligt folk” samt att dessa läsare har förmåga att självständigt bedöma vad som är trovärdigt och rimligt oavsett om de läser MSM eller en nätsajt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Hillegren

rolf.hillegren@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bertil Andersson

  Rolf har så rätt. Är man uppriktig och öppen för andra åsikter än sina egna så finns det inget behov av hatmedia.
  Men nu kommer vi till tiotusenkronorsfrågan: Är politiker och MSM lika duktiga på att erkänna att man har gjort fel? Eller fick man tunghäfta av denna hatfråga?

 • Dacke

  Det som drastiskt förändrat debattklimatet är att gemene man blivit upplyst om globalisternas agenda vilket inte msm ser med blida ögon. Vilken, eller vilka, är det egentligen som sprider detta hat? Jo, våra knähundar till journalister som lyder det svenska Bilderbergetablissemanget, som i första hand är Bonnier, Wallenberg. Bland våra politiker är det Bildt, Reinfeldt och Löfven som är frälst i tron på, ”en värld utan gränser”.
  Hatet kommer ifrån dem som inte tolererar att svenska folket har en annan verklighetsuppfattning än Expressen, Aftonbladet, DN, SvD och SVT. Samma fenomen har vi i dagens USA där hatet emot Trump når nya nivåer för var dag och då främst från CNN, CBS, CNBC och tidn. som New york Times.
  Våra msm sticker inte under stol med att de hatar Trump, men då kallas det inte för hat, utan – upplysning.

 • Nja… Visserligen framstod de som mer objektiva förr, men dessa borgerliga tidningar, ägda av utländska intressen, hade ändå sina egna politruker som filtrerade grovt. Som nationell demokratisk socialist var jag tvungen att på olika vis lura grindvakterna för att kunna få en syl i vädret. Jag har nu bytt taktik. Länka inte till MSM, nämn inte MSM! De har nämligen blivit något som en media inte får bli, nämligen irrelevanta.

 • Parsifal

  Sista meningen var verkligen mitt i prick. Touche!

Korruption: Obamas ”slaskfond” stöder aktivistgrupper

USADet amerikanska justitiedepartementet inledde under president Obama en utpressningsverksamhet där storföretag tvingas betala pengar till aktivistgrupper på vänsterkanten – till stor del samma grupper som i dag, understödda av Obama, arrangerar demonstrationer och upplopp över hela USA mot den nye presidenten Donald Trump. Den minst sagt märkliga policyn har granskats av kongressens domstolsutskott, vars ordförande nu kräver att den stoppas.

Barack Obama försöker störta president Trump

USAIstället för att som brukligt dra sig tillbaka från politiken efter att ha lämnat Vita huset, planerar ex-president Barack Obama att engagera sig för en organisation som vill ”rita om USA:s politiska karta”. Enligt uppgifter till brittiska Daily Mail vill han även inspirera och leda aktivister till att ”ta sig ut på gatorna och motsätta sig Trump”.

Svensk kultur i ett nötskal

OPINION: ALF RONNBYVad är typiskt för svensk kultur? För dem som lever mitt i den svenska kulturen, är de kulturella dragen en självklarhet. Det är först när någon ställer frågan vad som kännetecknar svensk kultur, det kan vara svårt att sätta fingret på vad det är. Sociologen Alf Ronnby presenterar här kulturen i ett nötskal.

François Asselineau överraskar i franska presidentvalet

FRANKRIKEMed knappt två månader kvar till presidentvalet i Frankrike har en joker dykt upp bland kandidaterna. Det är den EU-skeptiska François Asselineau som vill återuppliva de Gaulles politik för ett starkt och oberoende Frankrike. Med liten budget men många aktivister ger han sig nu in i valkampanjen.

Marine Le Pen framåt i opinionen

FRANKRIKEMed ungefär två månader kvar till det franska presidentvalets första valomgång möts etablissemangskandidaterna av motgångar i opinionen. Den borgerlige François Fillon, som länge hade störst väljarstöd, dalade i opinionen efter att polisen började utreda honom för korruption. Den ”oberoende” socialliberalen Emmanuel Macron har fått bekymmer på grund av sina nedsättande uttalanden om Frankrikes koloniala historia. Den nationalkonservativa Marine Le Pen – som tidigare varit uträknad – seglar nu upp i opinionen.

Tyskland och Nederländerna i hemligt migrantavtal med Turkiet

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Nederländernas premiärminister Mark Rutte gick i mars 2016 med på ett turkiskt förhandlingsbud om att årligen ta emot hundratusentals migranter som befinner sig i Turkiet – allt utan att informera de övriga EU-ledarna.

Sankt Patrick blir ett ryskt helgon

RELIGION

Globalisternas ”gudfader” död

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Sanna Hill: ”Hatkampanjer” är det stormedia som står för

”Earth Hour” får konkurrens av ”Human Achievement Hour”

TEKNIKLördag den 25 mars, klockan 20.30-21.30 lokal tid är det ”Earth Hour”, där människor uppmanas att inte använda elektricitet eller fossila bränslen, i syfte att höja medvetenheten om jordens ändliga resurser. I år får denna timme konkurrens av ”Human Achievement Hour”, vars anhängare i stället vill peka på mänsklighetens framgångar genom att tända så många lampor som möjligt. Dessa menar att Världsnaturfonden WWF och andra som står bakom Earth Hour har nedmontering av det teknologiska samhället på programmet.

Populär alternativ hälsosajt avstängd från Googles söktjänst

YTTRANDEFRIHETSidor från Natural News, som bland annat skriver kritiskt om vaccin, GMO och läkemedelsbolagen, försvann den 22 februari från Googles sökresultat.

Turkar är turkar, även om de bor i Europa

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Wilders frihetsparti andra största parti i Nederländerna

NEDERLÄNDERNALiberalen Mark Rutte blir av allt att döma kvar som premiärminister i Nederländerna, trots att hans parti backade något när nederländarna gick till val. Geert Wilders och hans frihetsparti gick framåt, men fick inte de framgångar som det politiska etablissemanget och systemmedia befarat. Samtidigt gjorde socialdemokraterna ett katastrofval och ett litet turkiskt parti valdes in i parlamentet. Nu väntar svåra regeringsförhandlingar.

Tysklands katolska biskopar: ”AfD är okristligt”

TYSKLANDTysklands katolska biskopar har vid sitt senaste möte uttalat sig om Alternativ för Tyskland (AfD).

Fem afghaner dömda för homosexuell gruppvåldtäkt

INRIKESDe fem afghaner som våldtog en minderårig pojke i höstas utvisas till Afghanistan. Hovrätten ändrar därmed tingsrättens beslut – och anser att brottet är så allvarligt att de inte ska stanna i Sverige. Experter på afghansk kultur varnar dock för det som Nya Tider redan uppmärksammat – att afghaner som kommer till Sverige inte lämnar sin kultur hemma i Afghanistan.

Så ska folket värja sig mot migrationskrisen

BOKRECENSIONFör att vägleda de européer som inte nöjde sig med systemmediernas och politikernas förklaringar till den enorma och plötsliga massinvandringen hösten 2015, satte sig den förre presidenten i Tjeckien, Václav Klaus och hans medarbetare, ekonomen och arabisten Jiří Weigl, ned och skrev ihop en kort skrift. Den finns nu även översatt till svenska.

Medias epitet har blivit kodord för ”hjälte”

KRÖNIKA

Ny statistik om gruppvåldtäkterna

INRIKESSedan ett år tillbaka samlar sajten gangrapesweden.com in information om i första hand gruppvåldtäkter i Sverige. Det är skakande läsning, särskilt för den som inbillar sig att invandringen inte påverkar detta. Det är enligt den anonyma sajtens beräkningar 2 210 procent mer sannolikt att en utländsk person i Sverige begår sexbrott i grupp än att en svensk gör det. Statistiken tyder också på en dramatisk ökning under 2016 av brottslingar som begår sexbrott i grupp. En konservativ uppskattning visar att bara kostnaderna att hålla de dömda förövarna inlåsta i fängelse landar på runt 225 miljoner kronor.

Internationellt hälsomöte i Göteborg

INRIKESDen 25 mars håller hälsofrihetsorganisationen NHF Sweden tillsammans med tidningen 2000-Talets Vetenskap och Föreningen SARA seminarium i Stora salen i Kulturum i Partille, strax utanför Göteborg.

Nytryck! Stefan Torssells uppskattade bok om M/S Estonia

KULTURBoken M/S Estonia – Svenska statens haveri har sålt slut men beställningarna fortsätter att strömma in. Förlaget har därför beslutat att göra ett tilltryck. Vi passar på att ställa några frågor till författaren Stefan Torssell, som nu reser land och rike runt för att föreläsa om boken och den mörkläggning den tragiska katastrofen omgärdats av i 25 års tid.

Gå till arkivet