Skip to Content

Vill rensa i korruptionsträsket. Trump skrämmer etablissemanget genom att lova att göra rent hus med de lobbygrupper och finansfamiljer som köper sig politiska eftergifter. Foto: Pressfoto
USA

Vänstern i chock när folket har sagt sitt

Reaktionerna i den vänsterorienterade pressen är hysteriska, i synnerhet i Sverige. Det politiskt korrekta etablissemanget kan inte förstå att folket på allvar vänt dem ryggen, nu även i USA. Samtidigt jublar amerikaner och med dem många andra folk, som anser att demokratin har talat. Bort med de stora finanshusens inblandning i politiken, bort med åsiktskorridorer, bort med påtvingad mångkultur. Folket har sagt sitt!

Publicerad: 16 november, 2016, 19:17

 • Svenska

Läs även

Det blev inte den promenadseger för Hillary Clinton som många opinionsinstitut förutspådde. Donald Trump besegrade Hillary med 290 elektorsröster mot 228.

Expressens löpsedel dagen efter valet var ”Chocken – Trump skakade världen i morse”. I princip alla svenska systemmedier talade om ”chock”, flera hade till och med en speciell artikel med råd från en psykolog till föräldrar hur man skulle berätta om Trump för sina barn. Det var dock knappast världen som var i chock, även om många blev överraskade. Chocken bredde i stället ut sig på systemmedias redaktioner, inom de politiskt korrekta självutnämnda ”eliterna” och hos politiker som är en produkt av denna åsiktskorridor.

I världen, synnerhet västvärlden, har beskedet mötts med glädje bland folket. Kanske inte för att man håller med Trump om alla hans åsikter, men för att han är ett levande bevis på att folket kan vinna mot den samlade kraften av hela den politiskt korrekta median uppbackad av de mäktigaste globalistiska finansintressena.

Förändring på riktigt

Misstron mot institutionerna har brett ut sig allt mer i USA. Och då får man tänka på att de medborgerliga friheterna är avsevärt större än vi är vana vid från Europa och i synnerhet Sverige. Även senatorn Bernie Sanders, som gav sig in i kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat, erkände efter valet att Trump vann på grund av att väljare ur medelklassen är ”trötta på etablissemangets ekonomi, etablissemangets politik och etablissemangsmedia”.

President Barack Obama vann många röster för åtta år sedan på att han lovade förändring. Han visade sig dock snart vara en del av samma etablissemang som sina föregångare, att han är svart gjorde i detta fall ingen som helst skillnad. Annat är det med Trump, som inte har några band till media eller lobbygrupper. Han finansierar sin kampanj själv, och upplevs därför som ett stort hot av alla de mäktiga intressen som är vana vid att kunna köpa sig inflytande.

Hillary Clinton å sin sida symboliserar för många människor all denna korruption och svågerpolitik. Wikileaks kunde till exempel bevisa att Hillary bakom lyckta dörrar sagt till bankirer att hon var för frihandel och öppna gränser, och att direktörer på Wall Street var de bäst skickade att hjälpa till att omvandla USA i den riktningen.

Martin Gelin, DN:s utrikeskorrespondent, tycktes få panik efter valresultatet och började maniskt twittra och återtwittra Trumpfientliga inlägg. Valresultatet skyllde han bland annat på att ”medias besatthet av en löjlig e-postskandal” hjälpt Trump att vinna.

I själva verket rör det sig om två e-postskandaler. Den ena handlar om att Hillary Clinton under sin tid som rikets första dam hanterade sin officiella e-post på ett sätt som bröt mot alla säkerhetsrutiner och eventuellt var olagligt. FBI har utrett saken men hon har hittills inte kunnat åtalas för något.

Den andra handlar om ett antal e-postmeddelanden som hackare lyckats komma över från e-postkonton som tillhört Hillarys medarbetare, och som släppts av Wikileaks. Hillary var då redan utrikesminister. Dessa har gett obehagliga inblickar i Washingtons politiska liv och stärkt Trumps ifrågasättanden av hela systemets legitimitet. Hillarys samröre med diverse stenrika finansiärer i utbyte mot politiska tjänster, täta kontakter med mäktiga mediehus, hennes lömska och oärliga behandling av partikamraten och konkurrenten Bernie Sanders – en socialistisk kandidat som i likhet med Trump stod utanför etablissemanget – och andra inblickar i samma korrumperade värld, bidrog till att minska hennes anhängares entusiasm.

I svenska systemmedier är det, så vitt Nya Tider kunnat finna, bara Aftonbladets Åsa Linderborg som ens skrivit om den rent osannolika omfattningen av Hillarys korruption. Hennes slutsats? ”I november har amerikanerna att välja mellan en av västvärldens mest korrupta politiker och en som kan utvecklas till fascist. (…) Med detta på bordet måste man håglöst välja den genomkorrupta kandidaten.”

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Kan bara instämma! Det finns tydliga likheter med USA och Sverige och hur folk röstar. Vi vet sedan länge att sossarna är beroende av röster från alla som uppbär bidrag av någon form. Ser vi på resultatet från
  amerikanska valet, så är det, det arbetande folket som lagt sin röst på Trump och som visat sig vara övervägande ”vita” med ”gamla” värderingar att ett samhälle byggs inte upp med bidrag och Sverige är ett varnande exempel. I USA lovade Trump utbildning och arbete för svarta i försummade städer (Detroit, Chicago m.m) och märkligt nog röstade en majoritet (88 %) på Hillary Clinton? Kan det istället förhålla sig så att Trump ”skrämde” iväg de svarta med det ”vallöftet”? Upp till åtta generationer svarta i den s.k. slummen har levt på socialbidrag och är så gott som analfabeter och vet inte vad arbete vill säga.
  Flyttar över dessa tankegångar till Sverige och nog finns det det slående likheter? Det här får man icke skriva om i vårt land för då kommer dom vanliga fördömanden om, främlingsfientlighet, rasism, ”allas lika värde”
  Sakfrågan går inte att diskutera, i Sverige och samma i USA.
  Hur som helst med Trump som president, så kommer vi att se vad EU och övriga länders statsöverhuvudens ord är värda då många redan har dömt ut USA,s val av president. De största förlorarna är alla som satsade stora slantar på Clinton som Soros, Facebook, Google, Twitter, YouTube m.m.och alla medier som lade sig för Hillary som CNN, New York Times o.s.v. Det var massor av ”kändisar” som skulle lämna landet om Trump vann.och än så länge har ingen gjort det? Det gäller att hålla sina ”vallöften” då trovärdigheten försvinner, som med vinden.

 • hi hi

  Vänsterextremisterna kommer att få betala ett högt pris. Kappvänderi kommer inte att fungera. Ni är dokumenterade…

 • Perq Elest

  De sjuka journalisterna som anser att ljuga för folket och undanhålla viktiga nyheter är tryckfrihet. Det måste komma en tid när sådant beteende kallas för landsförräderi av åklagare med rejält hårda påföljder. Allt som skrivits och motarbetats måste ju finnas kvar på många dataservrar.

  Annars kommer samhället att brytas ned av imbecilla som tyvärr kan styra så mycket trots låg IQ. Hur skall man annars förklara fenomenet?

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Spengler i sidobelysning

KULTURVi känner alla till Oswald Spenglers storverk, Västerlandets undergång (1918-1922). En tegelsten som skisserar den historiska utvecklingen i hela världen utifrån vissa synvinklar, såsom att kulturerna utvecklas och fulländas separat. Någon övergripande ”civilisationens frammarsch” anses inte finnas. Och vår del av världen, Västvärlden eller den faustiska kulturen, tecknas såsom att den uppstått på medeltiden, blomstrat under barocken och nu går mot sitt slut. Visionen kan kritiseras på många punkter men Spengler har förvisso stilen att framställa allt detta medryckande. Och då kan man fråga sig: vilka tänkare påverkade honom i den vision han hade?

Hemmet på frammarsch

KULTUR OCH TRADITIONTänk att hemmet har blivit en så viktig plats i dessa coronatider. Vill man göra nytta för sina medmänniskor ska man stanna hemma. Det är länge sedan hemmet betydde så här mycket som det gör just nu. När man inte kan eller får bjuda hem släktingar och vänner drabbas de flesta människor av någon slags uppvaknande och börjar se på sitt hem med nya ögon.

Finns det numera en svensk intelligentia?

ANALYSFörr fanns en bildad klass, men Sverige gjorde sig medvetet av med den. Vad utgör då den ”intelligentia” vi har i dag, den som Karl-Olov Arnstberg nämner i sin debattartikel i Nya Tider v. 23/2020? Sophie Kielbowska redogör för hur det gick till när Sverige förlorade sin bildning och vad som blev resultatet.

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

EU använder coronapandemin för att motivera maktöverföring från medlemsstaterna till unionen

ANALYSPå midsommarafton (EU firar inte denna heliga svenska dag) inleddes slutförhandlingarna om EU:s nya långtidsbudget och en planerad ny ”återhämtningsfond” till stöd till de EU-länder som drabbats hårdast av coronapandemin. Effekten av fonden blir ett nytt sätt för EU att stärka greppet om den ekonomiska makten över medlemsstaterna. Rådets ordförande, belgaren Charles Michel, agerar hårt för att beslutet skall tas snabbt. Det är en vanlig EU-metod för att stoppa kritiska röster.

Polens president ger vallöfte att försvara barn från hbtq-rörelsen

UTRIKESPolens president Andrzej Duda utlovar ett antal familjevänliga reformer om han vinner en andra mandatperiod i presidentvalet den 28 juni. I programmet finns löftet att ”försvara barn från hbtq-ideologin”.

Gå till arkivet

Send this to a friend