Skip to Content

Karl-Olov Arnstberg har forskat inom etnologi med inriktning på minoriteter, speciellt den romska gruppen. Hans vetenskapliga böcker spänner från Zigenarens väg. Essä om en minoritet (1974) till Sverige och invandringen (2008). Han har vidare skrivit ett par dussin forskarrapporter, uppsatser och essäer, där vi hittar titlar som Provocerad svenskhet (1986), Tjejerna på kassan (1989) och Smaka känga: vägen tillbaka. Intervjuer med avhoppade nynazister (2000). För allmänheten är han mest känd för sina debatt- och populärvetenskapliga böcker, bland andra Typiskt svenskt (2005) och Svenska tabun (2007), men utan tvivel är det Invandring och Mörkläggning del I och II (2013, 2014) som fått störst spridning, trots bojkott i media. Foto: Nya Tider
DEBATT

Vår tids kättare

Veckans debattör professor Karl-Olov Arnstberg resonerar kring Europas framtid och varför Nya Tider har varit Sveriges mest omdiskuterade tidning i en månads tid.

Publicerad: 5 oktober, 2016, 16:52

 • Svenska

I efterordet till sin roman Hadrianus minnen skriver Marguerite Yourcenar att människan under en kort period levde utan religionens förtryck. På tvåhundratalet hade det romerska imperiets religion stelnat till ritualer och den nya religionen, kristendomen, hade ännu inte tagit över. En forskare jag har kontakt med drar paralleller med vår egen tid. Vi har nu levt under en period utan religion, eller kanske snarare med en religion som reducerats till ritualer. Den tiden är på väg mot sitt slut. Ser vi till den demografiska utvecklingen så behöver vi inte tvivla.

Det mesta av det vi kallar för västlig civilisation överlever inte århundradet. Mycket kommer att försvinna redan under de ännu ungas livstid. De geografiska regioner som kallas för Italien, Sverige och Holland finns troligen kvar, men världsbilden och vardagen i dessa länder kommer att ha föga gemensamt med dagens. Anledningen är att västvärlden slutat att föda barn. Oavsett vad man tycker i olika politiska frågor, så går det inte att ta sig förbi detta faktum. Ett folk som inte föder tillräckligt många barn och som heller inte förstår nödvändigheten av endogami, det vill säga giftermål inom den egna gruppen, begår självmord.

Nya Tiders största brott är inte de artiklar som skrivs utan att den ställt sig på förnuftets sida. Mycket av det som finns att läsa i Nya Tider är sådant som förtigs i systemmedia. Anledningen? Nya Tider är inte PK-religiösa, vilket betyder att de är kättare.

För er som tycker att begreppet självmord är alltför drastiskt, vänj er! Det är ett självmord det handlar om och det sker i två steg. Vi befinner oss nu i den första religiösa fasen och den religion som styr heter Politisk Korrekthet. Avsiktligt sätter jag inte citattecken kring begreppet religion, därför att den i PK-samhället rådande tankegestalten visar upp alla religionens karakteristika. Främst att den svär mot förnuftet. Det mångkulturella samhället är lika omöjligt att förverkliga som himmelriket. Dogmerna är lika egendomliga och starka som i vilken annan religion som helst. Det påstås att alla människor har lika värde. Det är inte sant och kan heller aldrig bli sant. Se bara på Bokmässans censurivrare. Inte tycker de att Nya Tiders ”extrema” journalister är lika mycket värda som de själva. Det sägs att vi inte ska skilja mellan ”vi och dom” men det gör vi ju.

Politik i ett demokratiskt samhälle handlar med nödvändighet om att fördela knappa resurser. Och värdegrunden, det är ingenting mindre än PK-samhällets trosbekännelse. Sammanfattningsvis kan man säga att religioner förnekar förnuftet och verkligheten. Det är därför som vetenskapen skiljer mellan tro och vetande. Att tro är en sak och att veta en annan, med det tillägget att i ett religiöst samhälle så är driften till att tro starkare än driften att vilja veta.

Islam heter den religion som kommer att avlösa PK-religionen. Anledningen är att utövarna inte är mottagliga för den politiska korrekthetens besvärjelser. Medan feminismen gjort veklingar av PK-samhällets män, så finns det inga sådana tecken bland muslimerna. På gott och ont är de män och bekymrar sig föga över det patriarkala förtrycket. De vet också vilka som är deras största fiender: judar, kristna och ateister. Men framför allt, muslimerna har inga problem med barnafödandet. Muslimska kvinnor föder barn. Till alla ni som gått på PK-religionens påståenden om islam som en fredens religion och att vi som befarar det värsta är rasistiska islamofober vill jag säga följande. Om ni lever tillräckligt länge, bered er på en mycket obehaglig överraskning när muslimerna tar makten.

Är det något de religiösa hatar, så är det kättare. Anledningen är att kättarna inte bara tänker annorlunda än de religiösa utan vanligtvis också har rätt. Vi vet alla hur farligt det är att resa invändningar mot islam. IS skär helt enkelt halsen av de otrogna och skryter med det i videos, som de lägger ut på nätet. Med terror och hot sträcker sig islams tillbedjare långt in i vår västerländska värld. Fatwan gentemot Salman Rushdie har förnyats i år. Iranska staten betalar mer än fem miljoner kronor till den som lyckas ta livet av honom. Det finns några länder som har brutit sina diplomatiska förbindelser med Iran, men inget land som gjort det på grund av fatwan mot Salman Rushdie. Västerländska män har förstått att muslimer kan vara farliga och aktar sig.

Vänder vi oss till historien så är den full med exempel på hur kättare ska behandlas. Det mest berömda är nog när Galilei Galileo vid sjuttio års ålder publicerade sin bok om de två världssystemen och gav fel svar på frågan om det var jorden eller solen som var världsalltets centrum. Han kallades till Rom för att ställas till svars inför inkvisitionen. På knä tvingades han avsvära sig sina läror. Därefter sattes han i husarrest för resten av sitt liv.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Ilo Var

  Även utrikes födda i Sverige får fler barn i genomsnitt och den svenskfödda delen föder för få barn för att ersätta sig själv:

  ”Om man ser till hela gruppen utrikes födda så har de en högre frukt-
  samhet jämfört med svenskfödda. Det summerade fruktsamhetstalet
  för utrikes födda uppgick år 2007 till 2,21 barn per kvinna medan
  svenskfödda uppnådde ett fruktsamhetstal på 1,82 barn per kvinna.
  I riket som helhet var det summerade fruktsamhetstalet 1,88 barn
  per kvinna. För att uppnå en situation där befolkningen fullt ut kan
  ersätta sig själv, det vill säga nå full reproduktionsnivå, krävs att det
  föds minst 2,1 barn per kvinna.”

  Källa: SCB ”Barnafödande bland inrikes och utrikes födda” ISSN 1654-1510

  • pappa sven

   För att inte komma ut som PK måste jag inflika att ifall barnbidragen var högre föräldraledigheten längre pensionsavsättningarna kunde fördelas mellan sambo/gifta/partners i stället för att ett överskott blir skatt….
   Ja men säger någon att då skulle alla skaffa fler barn…..
   inte säkert för det som redan har sitt bröd för dagen genom bidrag och dessutom ibland större bidrag än inrikes födda har ju inget incitament eftersom bidragen redan kommer varje månad…..
   OCH etablissemanget skulle ju kunna göra en ökning av supporten till barnfamiljer i stället för att importera ”barnfamiljer” . dock demografin säger att andelen barn i gruppen utrikes födda är samma lika men andelen äldre (pensionärer) är lägre bland utrikes födda… men bara med den låga andelen i riktigt arbete som vänder demografin så utrikes födda har större andel pensionärer incl. de facto dito….
   100 miljarder fördelat på de familjer som har barn (knappt 1 miljon familjer) skulle ge 100 000 kr per familj extra årligen och 300 miljarder 300 000 kr extra per år/famlj…

  • clareal

   Sedan början av sjuttiotalet, då när abort blev fullt ut tillåtet, alltså i mer än fyrtio års tid, har minst 25 procent av alla konceptioner i Sverige blivit avbrutna. Det rör sig i absoluta tal om 35 000 foster per år. Ett nätt litet folkmord på runt 1.5 miljoner sedan dess. Med en mer restriktiv abortlagstiftning skulle troligen födelsesiffrorna ha varit väsentligt mycket högre.

 • Baldersvis

  Mycket intressant och viktig krönika! Jag vill dock resonera lite kring självmordsresonemanget. Inte för att jag tycker det är för drastiskt utan snarare tvärtom. För självmordet är inte ett självmord i den meningen att svenska folket har frivilligt valt att dö ut. Snarare kan man se det som att nationen har drabbats av ett självskadebeteende. Detta är inte enbart självorsakat, även om det givetvis finns ett stort ansvar hos nationen att stå uppför sig själv och bevara sig själv. Det finns helt enkelt krafter i världen som vill förgöra nationer och skapa nya världsordningar där människor inte längre ska ha sin lojalitet till nationen utan leva i andra system. Dessa krafter riktar främst in sig på västerländska länder och Sverige har varit särskilt sårbart bland annat på grund av en lång historia av fred.

  Man kan därför säga att den svenska nationen har dragits in i ett självskadebeteende som i förlängningen innebär död. Dessa destruktiva krafter möter dock motstånd och det finns goda möjligheter till en sund framtid för det svenska folket men det kräver självklart en större ansträngning mot det destruktiva och ett omskapande av samhället utifrån en vilja att överleva.

 • clareal

  Arnstberg har naturligtvis rätt i sitt resonemang, ovan. Jag vill dock tillägga, och det har jag ofta gjort, och det är att vi svenskar alltid har stått under ett stort inflytande från utlandet och alldeles särskilt från stormakter, inte minst de som ligger tämligen nära oss geografiskt. När vår Moraliska Storhetstid på sextio-och sjuttiotalet blomstrade som bäst, hade, som professor Bo Södersten plägade säga, det föregåtts av runt hundra år av verklig storhetstid, alltså från 1870-tal och fram till den tidpunkt då Vänstervågen rullade in och började spola bort allt vad sunt tänkande hette. Det var då, när det Första Tyska Riket 1871 grundades och en mer än fyrtioårig tysk storhetstid inleddes, som kom att avbrytas av en i huvudsak brittisk konspiration, som sett dagens ljus 1891 i ett ”Secret Society” i London. Brittisk ”nobility” tillsammans med Rothschilds Bankhus och en begynnande gryning för den Sionistiska Rörelsen, var betydande ingredienser, som kompletterades av amerikanska koloniala drömmar och som med den 1913 frammanipulerade Federal Reserve Bank (FED), fick den slutgiltiga utformning, som nu i 100 år har bestämt var, när och hur, krig skall föras, samt inte minst slå ned på andra statsmakter, som på något sett har velat göra dem rangen stridig. Den anglo-amerikansk-israeliska sfären, tillsammans med de andra engelsktalande vasallstaterna, beslöt efter Kommunismens fall 1989-92, att nu var tiden mogen för att införa ”A New World Order”, en i grunden monopolär ordning, med ett (officiellt) maktcentrum, alltså FN (Internet har i dagarna blivit FN:s ansvar!). Det bildades ju redan i augusti 1941, innan USA kommit med i VKII, ombord på ett krigsfartyg ute i Atlanten, mellan Winston Churchill och Franklin D Roosevelt, med målet att totalt förgöra Tyskland (och Japan). Tre år senare skrev båda dessa herrar på ”Morgenthau-planen” som mer detaljerat beskrev hur Tyskland skulle förintas och för alltid utmålas som Ondskan i Koncentrat.
  Jovisst, historia skrivs av segrarmakten, men i detta sammanhang kan man undra varför det sedan lång tid tillbaka neutrala Sverige, och som under sina ”bästa 100 år” hade så goda och lyckosamma förbindelser med Tyskland, inte kunde skaffa sig en egen uppfattning om händelserna, som de till exempel beskrevs på våren 1945 av segrarnas propaganda.
  Nej, opportunism och ekonomisk vinning vann och vi blev av Eliten härstädes inrangerade i The Free World, även om några tappra krafter pekade på ”den svenska modellen”, eller ”en tredje väg”.
  Om vi stod starka på sextiotalet, så gjorde vi det definitivt inte trettio år senare, utan runt 1998 ville både topp-sossar och topp-moderater, påfösta av den ekonomiska adeln, att nu skulle vi gå med i tåget riktning The NWO. Rent synbart finns detta att beskåda i det faktum att både LO och SAF sålde sina ”flaggskepp” Aftonbladet och Svenska Dagbladet till Wall Streets Storbanker. (Publikum fick sväva i ovisshet om detta länge, innan Mats Svegfors sa som det var). Ja, sedan började även ”högern” liksom redan tidigare ”vänstern” gjort, att önska ”mångfald” och ”världskultur” och förvandlade sig själva till de mest Politisk Korrekta, de med den rätta värdegrunden.
  Ett stort ”aber” inträffade förstås, som inte var inplanerat mer än bland några hos ”kärntrupperna”. Det var ”9/11”, …. ”a New Pearl Harbor”, …. ett stort mordiskt tilltag, …. som kick-startade krigen i Mellersta Östern och Nordafrika: ”de krig som på fem år skulle ta’ ut sju länder” enligt General Wesley Clark och som en bonus för Den Monopolära Maktordningens Företrädare, även tillförde alla de människoskaror som sökt sig norrut i Europa
  i avsikt att främja söndring i utbyte mot styrning på ett enkelt och beprövat kolonialt sätt.
  Den kvarstående frågan är varför den antikapitalistiska och tidigare så anti-amerikanska Vänstern nu tiger och hjälper till att mörka och att samtycka till det kriminella som sker i skuggan av ”9/11” under detta vårt nya årtusende. Är det bara den underliga önskan om Mångkultur och Etnisk Blandsallad, som tydligen bor inne i mången vänstersjäl, som nu gör sig hörd. Alla små social-ingenjörer som önskar att livet är påverkbart och skall vara så som det borde vara och inte på sätt som det faktiskt är, tycks ha förenat sig.

Centerpartiet är de skyldiga

KRÖNIKACenterpartiet och Federley – en modernismprofilering som slog helt fel. För 25 år sedan ville Centerpartiet in i storstäderna. De homosexuella nätverken inom partiet, den drogliberala Stureplanscentern och några invandrartyper skulle göra partiet stort.

Det kontantlösa samhället kommer närmare – unga storstadsbor positiva, äldre personer oroade

ANALYSKampen om kontanterna skärps och inställningen till kontanter och andra betalningssätt delar befolkningen mellan stad och land samt mellan ung och gammal. Det finns även en konflikt mellan synen på smidiga betalningar och ett stabilt betalningssystem. En annan aspekt är makten över betalningarna och vem som tjänar pengar på betalningstransaktioner. Striden om kontanterna närmar sig ett avgörande. Bankerna vinner på ett kontantlöst samhälle, medan den enskilde medborgaren förlorar.

Helsingborg överlåter mark för byggande av en stor moské

INRIKESDen 17 november beslutade Helsingborgs kommunfullmäktige att godkänna marköverlåtelse till den muslimska församlingen Al-Sunnah för uppförande av en moské. Samtliga partier i kommunen röstade för, utom SD. I debatten som föregick beslutet, menade Michael Rosenberg (SD) att de övriga partierna låter parallellsamhällen växa fram, utan att ens inse det.

När våldsvänstern blir maktens redskap och vanliga medborgare ”fascister”

OPINION: TOBIAS SVENSSONIdeologin fascism hade en gång makten i ett land, och dess motståndare kom följaktligen att kal­las antifascister. I dag har begreppen fått närmast omvänd betydelse, menar veckans debattör Tobias Svensson. Samtidigt som människor i flera länder protesterar mot vad de uppfattar som alltför totalitär lagstiftning i coronasmittans spår, utmålas de som ”fascister” och lovligt byte för de våldsamma grupperingar som kal­lar sig själva ”antifascister”. I själva verket har de sistnämnda blivit ett verktyg för makten, och tillåts attackera vanliga människor som inte gör som makthavarna säger.

EU vill förbjuda jakt på 10 procent av Sveriges yta

EUROPEISKA UNIONENEU-kommissionen föreslår att jakt ska förbjudas på en stor del av Sveriges yta. Detta enligt unionens strategi för biologisk mångfald, där minst 10 procent av EU:s yta skulle omfattas av så kal­lat ”strikt skydd”. Denna skyddsnivå ser även ut att upphäva den svenska allemans­rätten, då endast ”strikt kontrollerad turism” ska tillåtas. Svenska Jägareförbundet är starkt kritiska till förslaget och skriver att det är ”anmärkningsvärt att jakt – som är ett hållbart brukande – likställs med gruvdrift”. Nya Tider har talat med Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som säger att det är tydligt att EU söker allt fler befogenheter inom jaktpolitiken.

EU angriper allemansrätten

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAllemansrätten brukar kallas för något av det svenskaste vi har. ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten”, fastslår till och med en av Sveriges grundlagar, regeringsformen. Nu vill EU-kommissionen att endast ”strikt kontrollerad turism” ska få förekomma på minst 10 procent av Sveriges yta, en åtgärd återigen motiverad med Agenda 2030.

”Ingrid och Maria” frikänns från hets mot folkgrupp

INRIKESDen 23 november friades de båda samhällskritiska journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celander från hets mot folkgrupp. Åtalet gällde en debattartikel om risken med muslimer som arbetar på apotek, publicerad på deras hemsida i juli förra året. Till Nya Tider säger Carlqvist att hon egentligen inte befarade en fällande dom, men att frikännandet är oerhört viktigt för den svenska yttrandefriheten.

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Gå till arkivet

Send this to a friend