Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Karl-Olov Arnstberg har forskat inom etnologi med inriktning på minoriteter, speciellt den romska gruppen. Hans vetenskapliga böcker spänner från Zigenarens väg. Essä om en minoritet (1974) till Sverige och invandringen (2008). Han har vidare skrivit ett par dussin forskarrapporter, uppsatser och essäer, där vi hittar titlar som Provocerad svenskhet (1986), Tjejerna på kassan (1989) och Smaka känga: vägen tillbaka. Intervjuer med avhoppade nynazister (2000). För allmänheten är han mest känd för sina debatt- och populärvetenskapliga böcker, bland andra Typiskt svenskt (2005) och Svenska tabun (2007), men utan tvivel är det Invandring och Mörkläggning del I och II (2013, 2014) som fått störst spridning, trots bojkott i media. Foto: Nya Tider
DEBATT

Vår tids kättare

Veckans debattör professor Karl-Olov Arnstberg resonerar kring Europas framtid och varför Nya Tider har varit Sveriges mest omdiskuterade tidning i en månads tid.

Publicerad: 5 oktober, 2016, 16:52

 • Svenska

I efterordet till sin roman Hadrianus minnen skriver Marguerite Yourcenar att människan under en kort period levde utan religionens förtryck. På tvåhundratalet hade det romerska imperiets religion stelnat till ritualer och den nya religionen, kristendomen, hade ännu inte tagit över. En forskare jag har kontakt med drar paralleller med vår egen tid. Vi har nu levt under en period utan religion, eller kanske snarare med en religion som reducerats till ritualer. Den tiden är på väg mot sitt slut. Ser vi till den demografiska utvecklingen så behöver vi inte tvivla.

Det mesta av det vi kallar för västlig civilisation överlever inte århundradet. Mycket kommer att försvinna redan under de ännu ungas livstid. De geografiska regioner som kallas för Italien, Sverige och Holland finns troligen kvar, men världsbilden och vardagen i dessa länder kommer att ha föga gemensamt med dagens. Anledningen är att västvärlden slutat att föda barn. Oavsett vad man tycker i olika politiska frågor, så går det inte att ta sig förbi detta faktum. Ett folk som inte föder tillräckligt många barn och som heller inte förstår nödvändigheten av endogami, det vill säga giftermål inom den egna gruppen, begår självmord.

Nya Tiders största brott är inte de artiklar som skrivs utan att den ställt sig på förnuftets sida. Mycket av det som finns att läsa i Nya Tider är sådant som förtigs i systemmedia. Anledningen? Nya Tider är inte PK-religiösa, vilket betyder att de är kättare.

För er som tycker att begreppet självmord är alltför drastiskt, vänj er! Det är ett självmord det handlar om och det sker i två steg. Vi befinner oss nu i den första religiösa fasen och den religion som styr heter Politisk Korrekthet. Avsiktligt sätter jag inte citattecken kring begreppet religion, därför att den i PK-samhället rådande tankegestalten visar upp alla religionens karakteristika. Främst att den svär mot förnuftet. Det mångkulturella samhället är lika omöjligt att förverkliga som himmelriket. Dogmerna är lika egendomliga och starka som i vilken annan religion som helst. Det påstås att alla människor har lika värde. Det är inte sant och kan heller aldrig bli sant. Se bara på Bokmässans censurivrare. Inte tycker de att Nya Tiders ”extrema” journalister är lika mycket värda som de själva. Det sägs att vi inte ska skilja mellan ”vi och dom” men det gör vi ju.

Politik i ett demokratiskt samhälle handlar med nödvändighet om att fördela knappa resurser. Och värdegrunden, det är ingenting mindre än PK-samhällets trosbekännelse. Sammanfattningsvis kan man säga att religioner förnekar förnuftet och verkligheten. Det är därför som vetenskapen skiljer mellan tro och vetande. Att tro är en sak och att veta en annan, med det tillägget att i ett religiöst samhälle så är driften till att tro starkare än driften att vilja veta.

Islam heter den religion som kommer att avlösa PK-religionen. Anledningen är att utövarna inte är mottagliga för den politiska korrekthetens besvärjelser. Medan feminismen gjort veklingar av PK-samhällets män, så finns det inga sådana tecken bland muslimerna. På gott och ont är de män och bekymrar sig föga över det patriarkala förtrycket. De vet också vilka som är deras största fiender: judar, kristna och ateister. Men framför allt, muslimerna har inga problem med barnafödandet. Muslimska kvinnor föder barn. Till alla ni som gått på PK-religionens påståenden om islam som en fredens religion och att vi som befarar det värsta är rasistiska islamofober vill jag säga följande. Om ni lever tillräckligt länge, bered er på en mycket obehaglig överraskning när muslimerna tar makten.

Är det något de religiösa hatar, så är det kättare. Anledningen är att kättarna inte bara tänker annorlunda än de religiösa utan vanligtvis också har rätt. Vi vet alla hur farligt det är att resa invändningar mot islam. IS skär helt enkelt halsen av de otrogna och skryter med det i videos, som de lägger ut på nätet. Med terror och hot sträcker sig islams tillbedjare långt in i vår västerländska värld. Fatwan gentemot Salman Rushdie har förnyats i år. Iranska staten betalar mer än fem miljoner kronor till den som lyckas ta livet av honom. Det finns några länder som har brutit sina diplomatiska förbindelser med Iran, men inget land som gjort det på grund av fatwan mot Salman Rushdie. Västerländska män har förstått att muslimer kan vara farliga och aktar sig.

Vänder vi oss till historien så är den full med exempel på hur kättare ska behandlas. Det mest berömda är nog när Galilei Galileo vid sjuttio års ålder publicerade sin bok om de två världssystemen och gav fel svar på frågan om det var jorden eller solen som var världsalltets centrum. Han kallades till Rom för att ställas till svars inför inkvisitionen. På knä tvingades han avsvära sig sina läror. Därefter sattes han i husarrest för resten av sitt liv.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Karl-Olov Arnstberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Ilo Var

  Även utrikes födda i Sverige får fler barn i genomsnitt och den svenskfödda delen föder för få barn för att ersätta sig själv:

  “Om man ser till hela gruppen utrikes födda så har de en högre frukt-
  samhet jämfört med svenskfödda. Det summerade fruktsamhetstalet
  för utrikes födda uppgick år 2007 till 2,21 barn per kvinna medan
  svenskfödda uppnådde ett fruktsamhetstal på 1,82 barn per kvinna.
  I riket som helhet var det summerade fruktsamhetstalet 1,88 barn
  per kvinna. För att uppnå en situation där befolkningen fullt ut kan
  ersätta sig själv, det vill säga nå full reproduktionsnivå, krävs att det
  föds minst 2,1 barn per kvinna.”

  Källa: SCB “Barnafödande bland inrikes och utrikes födda” ISSN 1654-1510

  • pappa sven

   För att inte komma ut som PK måste jag inflika att ifall barnbidragen var högre föräldraledigheten längre pensionsavsättningarna kunde fördelas mellan sambo/gifta/partners i stället för att ett överskott blir skatt….
   Ja men säger någon att då skulle alla skaffa fler barn…..
   inte säkert för det som redan har sitt bröd för dagen genom bidrag och dessutom ibland större bidrag än inrikes födda har ju inget incitament eftersom bidragen redan kommer varje månad…..
   OCH etablissemanget skulle ju kunna göra en ökning av supporten till barnfamiljer i stället för att importera “barnfamiljer” . dock demografin säger att andelen barn i gruppen utrikes födda är samma lika men andelen äldre (pensionärer) är lägre bland utrikes födda… men bara med den låga andelen i riktigt arbete som vänder demografin så utrikes födda har större andel pensionärer incl. de facto dito….
   100 miljarder fördelat på de familjer som har barn (knappt 1 miljon familjer) skulle ge 100 000 kr per familj extra årligen och 300 miljarder 300 000 kr extra per år/famlj…

  • clareal

   Sedan början av sjuttiotalet, då när abort blev fullt ut tillåtet, alltså i mer än fyrtio års tid, har minst 25 procent av alla konceptioner i Sverige blivit avbrutna. Det rör sig i absoluta tal om 35 000 foster per år. Ett nätt litet folkmord på runt 1.5 miljoner sedan dess. Med en mer restriktiv abortlagstiftning skulle troligen födelsesiffrorna ha varit väsentligt mycket högre.

 • Baldersvis

  Mycket intressant och viktig krönika! Jag vill dock resonera lite kring självmordsresonemanget. Inte för att jag tycker det är för drastiskt utan snarare tvärtom. För självmordet är inte ett självmord i den meningen att svenska folket har frivilligt valt att dö ut. Snarare kan man se det som att nationen har drabbats av ett självskadebeteende. Detta är inte enbart självorsakat, även om det givetvis finns ett stort ansvar hos nationen att stå uppför sig själv och bevara sig själv. Det finns helt enkelt krafter i världen som vill förgöra nationer och skapa nya världsordningar där människor inte längre ska ha sin lojalitet till nationen utan leva i andra system. Dessa krafter riktar främst in sig på västerländska länder och Sverige har varit särskilt sårbart bland annat på grund av en lång historia av fred.

  Man kan därför säga att den svenska nationen har dragits in i ett självskadebeteende som i förlängningen innebär död. Dessa destruktiva krafter möter dock motstånd och det finns goda möjligheter till en sund framtid för det svenska folket men det kräver självklart en större ansträngning mot det destruktiva och ett omskapande av samhället utifrån en vilja att överleva.

 • clareal

  Arnstberg har naturligtvis rätt i sitt resonemang, ovan. Jag vill dock tillägga, och det har jag ofta gjort, och det är att vi svenskar alltid har stått under ett stort inflytande från utlandet och alldeles särskilt från stormakter, inte minst de som ligger tämligen nära oss geografiskt. När vår Moraliska Storhetstid på sextio-och sjuttiotalet blomstrade som bäst, hade, som professor Bo Södersten plägade säga, det föregåtts av runt hundra år av verklig storhetstid, alltså från 1870-tal och fram till den tidpunkt då Vänstervågen rullade in och började spola bort allt vad sunt tänkande hette. Det var då, när det Första Tyska Riket 1871 grundades och en mer än fyrtioårig tysk storhetstid inleddes, som kom att avbrytas av en i huvudsak brittisk konspiration, som sett dagens ljus 1891 i ett “Secret Society” i London. Brittisk “nobility” tillsammans med Rothschilds Bankhus och en begynnande gryning för den Sionistiska Rörelsen, var betydande ingredienser, som kompletterades av amerikanska koloniala drömmar och som med den 1913 frammanipulerade Federal Reserve Bank (FED), fick den slutgiltiga utformning, som nu i 100 år har bestämt var, när och hur, krig skall föras, samt inte minst slå ned på andra statsmakter, som på något sett har velat göra dem rangen stridig. Den anglo-amerikansk-israeliska sfären, tillsammans med de andra engelsktalande vasallstaterna, beslöt efter Kommunismens fall 1989-92, att nu var tiden mogen för att införa “A New World Order”, en i grunden monopolär ordning, med ett (officiellt) maktcentrum, alltså FN (Internet har i dagarna blivit FN:s ansvar!). Det bildades ju redan i augusti 1941, innan USA kommit med i VKII, ombord på ett krigsfartyg ute i Atlanten, mellan Winston Churchill och Franklin D Roosevelt, med målet att totalt förgöra Tyskland (och Japan). Tre år senare skrev båda dessa herrar på “Morgenthau-planen” som mer detaljerat beskrev hur Tyskland skulle förintas och för alltid utmålas som Ondskan i Koncentrat.
  Jovisst, historia skrivs av segrarmakten, men i detta sammanhang kan man undra varför det sedan lång tid tillbaka neutrala Sverige, och som under sina “bästa 100 år” hade så goda och lyckosamma förbindelser med Tyskland, inte kunde skaffa sig en egen uppfattning om händelserna, som de till exempel beskrevs på våren 1945 av segrarnas propaganda.
  Nej, opportunism och ekonomisk vinning vann och vi blev av Eliten härstädes inrangerade i The Free World, även om några tappra krafter pekade på “den svenska modellen”, eller “en tredje väg”.
  Om vi stod starka på sextiotalet, så gjorde vi det definitivt inte trettio år senare, utan runt 1998 ville både topp-sossar och topp-moderater, påfösta av den ekonomiska adeln, att nu skulle vi gå med i tåget riktning The NWO. Rent synbart finns detta att beskåda i det faktum att både LO och SAF sålde sina “flaggskepp” Aftonbladet och Svenska Dagbladet till Wall Streets Storbanker. (Publikum fick sväva i ovisshet om detta länge, innan Mats Svegfors sa som det var). Ja, sedan började även “högern” liksom redan tidigare “vänstern” gjort, att önska “mångfald” och “världskultur” och förvandlade sig själva till de mest Politisk Korrekta, de med den rätta värdegrunden.
  Ett stort “aber” inträffade förstås, som inte var inplanerat mer än bland några hos “kärntrupperna”. Det var “9/11”, …. “a New Pearl Harbor”, …. ett stort mordiskt tilltag, …. som kick-startade krigen i Mellersta Östern och Nordafrika: “de krig som på fem år skulle ta’ ut sju länder” enligt General Wesley Clark och som en bonus för Den Monopolära Maktordningens Företrädare, även tillförde alla de människoskaror som sökt sig norrut i Europa
  i avsikt att främja söndring i utbyte mot styrning på ett enkelt och beprövat kolonialt sätt.
  Den kvarstående frågan är varför den antikapitalistiska och tidigare så anti-amerikanska Vänstern nu tiger och hjälper till att mörka och att samtycka till det kriminella som sker i skuggan av “9/11” under detta vårt nya årtusende. Är det bara den underliga önskan om Mångkultur och Etnisk Blandsallad, som tydligen bor inne i mången vänstersjäl, som nu gör sig hörd. Alla små social-ingenjörer som önskar att livet är påverkbart och skall vara så som det borde vara och inte på sätt som det faktiskt är, tycks ha förenat sig.

Ärans och hjältarnas språk

OPINION: JULIA CAESARAllt färre behärskar sitt eget modersmål i tal och skrift. Inte minst på universiteten slår man larm om att studenter – varav en del själva ska bli lärare – inte klarar av att uttrycka sig på ett begripligt sätt. Julia Caesar, som haft förmånen att gå i den svenska folkskolan, realskolan och gymnasiet på 1950-60-talen medan de ännu var bra, menar att språket inte bara är viktigt för kommunikationen, utan också för nationens överlevnad.

Visselblåsare: Sjukvårdspersonal vågar inte prata om orsakerna till rekordlånga vårdköer

INRIKESÖver 120 000 svenskar står nu i köer så långa att det strider mot lagen. Samtidigt har flera sjukhus i landet anställningsstopp och på Karolinska sjukhuset varslas nu 600 anställda om uppsägning – man har inte råd att behålla personalen. Regeringen har tidigare skyllt situationen på att svenskar blir allt äldre. Enligt flera läkare som Nya Tider talat med är dock massinvandringen en betydligt större faktor, men det råder en ”tystnadskultur” som gör att man inte vågar prata om det.

Alternativ för Tyskland mer än fördubblades i Thüringen

UTRIKESDen 27 oktober fick delstaten Thüringen, på gränsen till Tjeckien, välja sitt lokala parlament. Flest röster fick vänsterpartiet Linke, 31 procent. Alternativ för Tyskland mer än fördubblade sitt röstetal från 10 procent till 23 procent och blir näst störst i delstatsparlamentet. För såväl kristdemokratiska CDU som socialdemokratiska SPD blev valet en katastrof. Båda förlorade ungefär en tredjedel av sina väljare. Nu pågår koalitionsförhandlingar.

”Han vill tvinga mig att sälja min själ” – Essi, 79, stämd av Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg

INRIKESTomas Åberg, frontfigur för den hårt kritiserade angivargruppen Näthatsgranskaren, har gjort en affärsverksamhet av att stämma äldre kvinnor som delat information om honom på nätet. I åtminstone ett fall har han dock erbjudit en ”utväg”. Nya Tider har intervjuat Essi Gerrby, som erbjöds att slippa skadestånd mot att hon gick med på att förnedra sig i sociala medier och be Åberg om ursäkt.

Stöld och utförsel av kapitalvaror ett fortsatt allvarligt problem

ANALYSAktuell statistik visar dystra siffror över brottsligheten i Sverige. Stölderna av stora utombordsmotorer till båtar, dyra bilar, jordbruks- och entreprenadmaskiner och mycket annat ökar. Samtidigt klaras en allt mindre andel av stölderna upp. Utförseln av stulna varor sker mer eller mindre utan kontroll och politikerna vågar inte ta i problemen. Både Tullen och Polisen står maktlösa. Samtidigt duckar BRÅ för beräkningar av samhällets kostnader för kriminaliteten.

Ny armenisk höger vill se ny världsordning

UTRIKESEfter ännu en färgrevolution och ännu en statskupp – nu organiserar sig en ny höger i Armenien. Deras mål är att slänga ut utländska aktivister och lobby­ister såsom George Soros nätverk, samt att ingå i ett geopolitiskt block som spänner över Ryssland och EU och som kan utmana den neokonservativa och vänsterliberala världsordningen.

Raseri i SVT när näringslivstopp säger som det är

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETLeif Östling, Scanias tidigare vd, gjorde några träffande observationer om Sverige i en intervju med SwebbTV, vilket fick SVT att gå i taket och börja yra om ”vit makt”. Det är tydligt att ju fler som vågar påtala det mångkulturella misslyckandet, desto mer urskillningslöst slår makthavarna ifrån sig.

Vems är landet du bor i?

DEBATTKriminella invandrargäng har tagit kontrollen i många förorter i Sverige och polisen står handfallen. Veckans debattör, rektor emeritus Henrik Paetau, menar att det nu behövs krafttag för att återställa ordningen i det svenska samhället.

Gå till arkivet

Send this to a friend