Skip to Content

Václav Klaus, Tjeckiens före detta president (t.v.), presenterar sin bok Folkvandring tillsammans med Vlaams Belangs partiledare Tom Van Grieken i det flamländska parlamentet. Foto: Vlaams Belang
UTRIKES

Vlaams Belang portat från bokmässa

Den 31 oktober till den 11 november hölls Antwerpens bokmässa i Belgien, med 200 programpunkter och 80 utställare. Förlaget Egmont, som är kopplat till det nationalistiska partiet Vlaams Belang, har dock nekats tillträde till mässan. Förlaget var dock välkommet till Europas största bokmässa i Frankfurt för mindre än en månad sedan.

Publicerad: 23 november, 2016, 15:26

  • Svenska

Läs även

Vlaams Belang är det enda politiska partiet i landet vars företrädare inte är välkomna på denna bokmässa, medan de grönas Kristof Calvo, marxisten Peter Mertens och till och med den muslimske aktivisten Dyab Abou Jahjah har deltagit.

Vid världens största bokmässa, Frankfurter Buchmässe i Tyskland den 19-23 oktober, fick dock Egmont och företrädare för Vlaams Belang närvara, och partiets Europaparlamentariker Gerolf Annemans kunde där presentera sin bok Quid nunc?. Denna skillnad kommenteras på partiets hemsida av Filip De Man, som är knuten till både Egmont och Vlaams Belang:

– Det som inte går i Flandern, går alltså tydligen bra i Tyskland. Där används inte bara uttrycket ”Tanken är fri”, utan efterlevs också.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

tobias.svensson@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Chockutrensningar i Saudiarabien

UTRIKESKronprins Mohammed bin Salman har beordrat mängder av arresteringar och frysta konton i en historisk utrensning förklädd till korruptionsutredning. Biljonbelopp är på väg att konfiskeras. De drabbade är inflytelserika och förmögna prinsar, ministrar, mediebolagschefer och affärsmän i oljelandets toppskikt. De nu pågående utrensningarna kommer inte bara omvandla ökenmonarkin, utan förändra hela regionen och dess framtid. Att Saudiarabiens främsta allierade är USA och Israel gör att även världen kommer påverkas.

Kirstin Stanzel, Wienbaserad känd företagare. Foto: Privat

Krim: Lovande framtidsperspektiv

INTERVJU:Den Wienbaserade välkända företagaren Kirstin Stanzel ger i denna intervju sin syn på problemen och möjligheterna vad gäller de ekonomiska perspektiven mellan Europa och Ryssland.

Spionen George Blake hyllas i rysk tv. Stillbild: Rossija 24

Förrådde sina kollegor – uppvaktas av rysk säkerhetstjänst

Direktören för Rysslands utrikes underrättelsetjänst SVR, Sergej Naryshkin, uppvaktar dubbelspionen George Blake på dennes 95-årsdag.

Baskerna ger sig ut på gatorna i hällregn för att demonstrera mot Madrid

Över 50 000 människor protesterade i den spanska staden Bilbao, belägen i norra delen av Spanien, den 4 november. De ville visa sitt missnöje med Spaniens direktstyre över Katalonien. Baskien, som är en region i norra Spanien, har en egen separatiströrelse, ETA, som likt katalanerna kämpar för självständighet.

jadu

Vit man vill byta etnicitet – tror att han är filippinier

”Ja Du”, kallar sig en man i Florida, USA, som är född vit och heter Adam. Han menar att hans rätta grupp egentligen är filippinier, och han vill nu formellt byta. Ja Du tillhör en liten men växande grupp av ”transras”-personer.

Kurz Strache

ÖVP och FPÖ presenterar sina första projekt

Förhandlingarna mellan österrikiska konservativa ÖVP och Frihetspartiet FPÖ pågår för fullt. Man har nått samsyn i flera frågor, bland annat att införa en väntetid på fem år för migranter innan de blir berättigade till det sociala skyddsnätet. Regeringsbildningen väntas bli klar till jul.

soros-orban

Orbán: underskatta inte kraften hos den mörka sidan

Den ungerske premiärministern Viktor Orbán anklagar finansmogulen George Soros för att ligga bakom smutskastningen av Ungern i syfte att införa sin egen multikulturella politik i landet. Nu beordrar Orbán underrättelsetjänsten att kartlägga globalist-miljardärens nätverk.

Partilös vann första valomgången i borgmästarval i Lübeck

Den avgående borgmästaren Bernt Saxe (SPD) som innhaft titeln sedan år 2000, tänkte lämna över till sin yngre partivän Jens Lindenau, 38 år, efter valet. Men det blev en s.k. oberoende kandidat som blev största röstmagneten i första valomgången.

Gå till arkivet