Skip to Content

Václav Klaus, Tjeckiens före detta president (t.v.), presenterar sin bok Folkvandring tillsammans med Vlaams Belangs partiledare Tom Van Grieken i det flamländska parlamentet. Foto: Vlaams Belang
UTRIKES

Vlaams Belang portat från bokmässa

Den 31 oktober till den 11 november hölls Antwerpens bokmässa i Belgien, med 200 programpunkter och 80 utställare. Förlaget Egmont, som är kopplat till det nationalistiska partiet Vlaams Belang, har dock nekats tillträde till mässan. Förlaget var dock välkommet till Europas största bokmässa i Frankfurt för mindre än en månad sedan.

Publicerad: 23 november, 2016, 15:26

  • Svenska

Vlaams Belang är det enda politiska partiet i landet vars företrädare inte är välkomna på denna bokmässa, medan de grönas Kristof Calvo, marxisten Peter Mertens och till och med den muslimske aktivisten Dyab Abou Jahjah har deltagit.

Vid världens största bokmässa, Frankfurter Buchmässe i Tyskland den 19-23 oktober, fick dock Egmont och företrädare för Vlaams Belang närvara, och partiets Europaparlamentariker Gerolf Annemans kunde där presentera sin bok Quid nunc?. Denna skillnad kommenteras på partiets hemsida av Filip De Man, som är knuten till både Egmont och Vlaams Belang:

– Det som inte går i Flandern, går alltså tydligen bra i Tyskland. Där används inte bara uttrycket ”Tanken är fri”, utan efterlevs också.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

tobias.svensson@nyatider.nu

Löfven: ”Svenska kyrkans präster måste viga homosexuella”

SVENSKA KYRKANSvenska kyrkans präster ska tvingas till att viga homosexuella par och Socialdemokraterna kommer inte släppa makten om kyrkan – i alla fall om Socialdemokraterna får fortsätta bestämma efter höstens kyrkoval. Det är några av de besked statsminister Stefan Löfven ger i en intervju med Kyrkans Tidning. Nu hävdar dock statsvetare att Löfven är okunnig om skillnaden mellan präster och statliga ämbetsutövare.

Illegala röstade i USA i högre omfattning än tidigare känt

USAAntalet illegala invandrare som har röstat i tidigare amerikanska val är mycket högre än i tidigare beräkningar, visar en ny studie. Så många som 5,7 miljoner illegala kan ha röstat i valet 2008, som gjorde Barack Obama till USA:s president.

Bilderbergmötet 2017: Ljusskygg agenda sedan 1954

Bilderbergarna vill i dag gärna ge sken av att gruppen är helt oförarglig och att de inte har något att dölja. I ett halvt århundrade var emellertid Bilderberggruppen så hemlig att inte ens erfarna samhällsbevakare kände till dess existens.

Bilderbergmötet 2017: Globalisterna slår tillbaka?

REPORTAGEEtt antal av världens mäktigaste finansmän samlades den 1-4 juni bakom stängda dörrar tillsammans med politiker och andra makthavare från hela Västvärlden för att diskutera världsutvecklingen – och enligt kritiker, staka ut kursen för densamma. Som vanligt lade de stora massmedierna locket på, som de gjort sedan 1954. Det 65:e Bilderbergmötet hölls på ett lyxhotell bara några kilometer från Vita huset, där ett av ämnena för årets diskussioner sitter på presidentposten.

”Hur många terrorattacker har ni haft i London?”

EUEn polsk parlamentsledamot från det regerande partiet Lag och rättvisa såg till att upplysa sin värd i BBC om det hot öppna gränser innebär.

Globalisterna mot folket

KRÖNIKA

Dans kring majstången och sju sorters blommor

UTRIKES”Små grodorna, små grodorna, är lustiga att se.” Många svenskar har någon gång i livet deltagit i denna traditionsenliga danslek kring en majstång klädd i gröna björklöv på midsommarafton som infaller mellan 20-26 juni – i år den 24:e. Midsommarfirandet är vid sidan av julen den viktigaste högtiden i Sverige och är en hyllning till sommaren, ljuset och växtligheten. Midsommarnatten troddes vara en av de mest magiska.

USA nobbar klimatåtagande

UTRIKESDen 1 juni meddelade president Donald Trump att USA inte längre kommer att stå bakom den frivilliga överenskommelse om klimatpolitik som i svensk media felaktigt kallas Parisavtalet. Det handlar inte om ett formellt avtal utan om en överenskommelse som man kan lämna när som helst genom att inte uppfylla de överenskomna åtagandena.

Gå till arkivet