Skip to Content

Anders Tegnell vid dagens pressträff. Foto: Stillbild Youtube
HÄLSA

1 580 döda i Sverige – 15 000 bekräftat smittade

Digital utgåva

Efter att ytterligare 40 personer bekräftats döda och ytterligare 392 bekräftats smittade till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 har Sverige nu nått 15 000 smittade och 1 580 döda. Men siffrorna släpar fortfarande efter de verkliga antalen. Trots att stora delar av Sveriges befolkning följer de råd om social distansering som myndigheterna sprider börjar nu allt fler att ignorera dessa och istället gå ut och festa eller umgås. Folkhälsomyndigheten säger sig nu vilja ta hjälp av Telias övervakning av deras användares rörelsemönster.

Publicerad: 20 april, 2020, 22:07

  • Svenska

Läs även

Ytterligare 40 personer dog i Sverige idag av Covid-19, sjukdomen som coronaviruset SARS-CoV-2 kan orsaka. Totalt har 1 580 personer i Sverige nu avlidit av sviterna av coronaviruset. Samtidigt betonade Anders Tegnell på dagens presskonferens att det troligtvis finns en eftersläpning, eftersom det har varit helg, något som visat sig tidigare när Folkhälsomyndigheten velat peka på minskande siffror av smittade och döda då det dagarna därefter snabbt stigit igen. Det rör sig fortsatt om runt 60 dödsfall per dag i nuläget enligt Tegnell, men sett över en veckas tid innebär eftersläpningen i rapporteringen att det snarare hamnar kring 75 döda dagligen. Vidare har man bekräftat ytterligare 392 nya smittade vilket får den totala siffran att stiga till 14 777 – men eftersom man fortfarande bara testar personer som söker sig till sjukvården är det totala antalet smittade i landet mycket större.

Utelivet kommer igång i Stockholm – med risk att smittspridningen tar fart igen

Flera medier har rapporterat om att många människor i Stockholm tar lätt på coronaviruset och de åtgärder som myndigheterna bett dem att ta i form av social distansering och detta är något som även Folkhälsomyndigheten känner till. Statsepidemiologen Anders Tegnell kommenterade detta under dagens presskonferens.

– Det har kommit lite oroande rapporter från olika regioner, sade han och tillade att ”utelivet ser ut att ha blivit lite trångt igen”.

Han sade vidare att restaurangägarna har ett stort ansvar för att de gällande råden och bestämmelserna följs.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Mitt i coronakrisen – politikerna höjer sina egna löner

INRIKESIgår kom det väntade beslutet: Statsråden ser sina löner höjda mitt under pågående coronakris. Stefan Löfven kan se fram emot en ny lön på 180 000 kronor i månaden, en löneökning på 4 000 kronor i månaden sedan den förra löneökningen.

Dan Eliassons nya toppjobb ger fortsatt 162 500 kronor i lön

INRIKESDan Eliasson, som avgick som generaldirektör för MSB efter avslöjandet om hans resa till Gran Canaria för att gå på gayklubb, har nu fått en ny tjänst. Han får behålla både sin titel som generaldirektör och sin svulstiga lön på 162 500 kronor i månaden. Hans arbetsområde? Samordning av samhällets krisberedskap.

Håller du upp skylten blir det en allmän sammankomst – och det är förbjudet

VIDEOPå Odenplan i Stockholm demonstrerade den 16 januari ett antal personer mot pandemilagen, som de anser begränsar medborgarnas friheter på ett sätt som strider mot grundlagen. Polisens insatschef Johan Lundström berättar vad som gäller.

Privat skönhetsklinik erbjöd oskuldsoperationer – slutar med ingreppen efter kritik

INRIKESDen privata specialistmottagningen NabKliniken i Stockholm erbjöd fram till idag kvinnor att utföra ett kirurgiskt ingrepp som skulle kunna återställa den så kallade mödomshinnan. Detta övergrepp mot kvinnor avslöjades dock av tidningen Ottar, men idag kan Nya Tider komma med ännu ett för kvinnor glädjande avslöjande, nämligen att kliniken slutar med det kritiserade underlivsingreppet. I en kommentar till Nya Tider säger en receptionist på kliniken att man gör det för att slippa ”allt tjafs”.

Utvärderingen av regeringens näringspolitik sågas i en rapport från Riksrevisionen

ANALYSRegeringens politiska beslut skall bygga på saklig grund och ge så mycket nytta som möjligt för insatta resurser. I Riksrevisionens granskning av utvärderingen av effekten av regeringens näringspolitik, konstaterar man att den är helt undermålig. Bara 2 av 37 granskade utvärderingar får godkänt av Riksrevisionen . Risken för att en stor majoritet av näringspolitiken inte ger tillräcklig valuta för pengarna är uppenbar. Det är därmed högst oklart om de cirka 70 miljarder kronor som årligen satsas på näringspolitiken får önskad effekt.

Alternativ för Sverige polisanmäler polisen

INRIKESEfter att poliser gjort bedömningen att en banderoll med texten ”Återvandring nu!” skulle vara hets mot folkgrupp och anmält två medlemmar i partiet Alternativ för Sverige har partiledaren Gustav Kasselstrand beslutat sig för att göra en motanmälan om falsk tillvitelse mot polisen i Kalmar.

Svenskarnas EU-motstånd ökar – för tredje mätningen i rad

INRIKESMotståndet mot Europeiska unionen fortsätter att öka. Detta enligt Statistiska Centralbyråns stora EU-sympatiundersökning, som utkom i november 2020.

Neuropsykiatriska problem? Bli polis eller soldat!

INRIKESPolismyndigheten har blivit DO-anmälda för att personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) inte får lov att bli poliser och rensas bort automatiskt. Nu utreder DO Polisen, Försvarsmakten och Rekryteringsmyndigheten – resultatet kan komma att bli att människor med NPF kan börja arbeta inom polisen och försvaret.

Gå till arkivet

Send this to a friend