Skip to Content

Mannen från Sudan åtalas på flera punkter. Foto: Tingsrätten/Facebook
INRIKES

19-årig svensk mördad när han försökte stoppa afrikansk våldtäktsman

Digital utgåva

Den 19-årige nationalisten Tommie Lindh knivmördades i Härnösand när han försökte stoppa en invandrare som var i färd med att våldta en kvinnlig bekant till honom. Invandraren, en sudanes som är en sedan tidigare flera gånger dömd brottsling, har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel. Vänner sörjer nu Tommie, som beskrivs som en modig person som skall ha gett sitt liv för att försöka rädda kvinnan från den pågående våldtäkten.

Publicerad: 13 maj, 2020, 17:45

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Swatch

  esch, det vara bara en ung svensk kille – -det har vi många av, resonerar makten.
  En sudanes däremot, han är framtidens hopp och sällsynt.
  (att hur mycket svenska väljare tål är obegripligt)

  • RL, Vallentuna

   Det är helt otroligt att en man från Sudan lyckats ta sig till Sverige och dessutom få ett medborgarskap…..
   Helt overkligt faktiskt…

   • Swatch

    Det är inte han – det är vi, svenska folket.
    Man kan inte komma hit och stjäla, köpa, råna sig till ett medborgarskap.
    Det får man av svenska politiker.

 • RL, Vallentuna

  Ja..det har du rätt i. Om afrikanen fallit offer hade Löfven rusat till platsen med blommor och hade hållit snyftande tal. Expo hade fått lyckorus , Malou hade myst i sin soffa , och hela landets MSM hade samfällt krävt utökade HMF lagar , fler antirasistkampanjer , osv…
  Nu är det så tyst att man kan höra en knappnål falla….

 • RL, Vallentuna

  Det går inte längre att hålla räkningen på alla dödade svenskar . På Flashback finns massor av info om mördade Wilma som varit försvunnen länge. På sid 2680 hittar man ett FUP.
  Den misstänkte heter Tishko Shabaz , och den “kroppsdel” polisen efter långt om länge hittade i den misstänktes bostad visar sig vara flickans huvud. !!!
  Det visar sig att den 17 åriga flickan som saknade instinkt att avhålla sig från erotiska kontakter med främlingar levt i ett helvete av förnedring. Bl.a. hade Tishko fått en annan svensk tjej att ställa upp på 3 kant -men Wilma hade vägrat och fått lyssna i rummet bredvid.
  Kan ni tänka er liknande med omvända roller ?? Där svenskar skulle betett sig så här…med muslimska flickor ?
  Och det är toppen av ett isberg vi ser. !!
  Jag är stolt över att verkligen hata den ondska våra styrande utsätter oss för , visst skall vi hata och förakta de politiker, lobbygrupper , poliser , journalister m.fl. som är orsaken till att alla försök till protester slås ned.
  Vad som pågår är ett rent folkmord !!
  Och vi bekostar vår mördares uppehälle och lyxliv med våra skatter.
  Men uppräknade ansvariga må betänka att DDR rasade ihop som ett korthus , Ceausescu i Rumänien åkte ut …
  Snart är det er tur.!!!
  Googla på Tishko Shabaz så finns det foton…på den Irakiske ” drömprinsen ”
  Ps..Denne man arbetade inom Hemtjänsten !!!!! Ds

 • RL, Vallentuna

  När Tommies vänner ville ha en minnesstund kallar MSM det för ” nazidemonstration ” och landshövdingen säger att om hon varit hemma skulle hon försökt stoppa Tommies vänner. En riktigt usel kvinna. Givetvis (S) märkt.
  Man blir rejält ilsken över Berit Högmans agerande.
  En svensk ung man mördas bestialiskt av en asylmissbrukare och en svensk myndighetsperson förminskar och hånar…..jag kan knappast vänta tills Berit H. får möta rättvisan.
  Tillsammans med alla andra (S) småpåvar .

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Allmänna arvsfonden – miljardrullning utan kontroll

ANALYSAllmänna Arvsfonden har sedan 1928 ansvaret för att hantera kvarlåtenskapen från avlidna utan legala arvingar eller giltiga testamenten. Pengarna samlas in och förvaltas av Kommarkollegiet och fördelas till olika projekt av Arvfondsdelegationen. Arvfondsdelegationen gör sin egen uppföljning utan krav på öppen extern revision, som svenska myndigheter normalt är underkastade. Resultatet är en verksamhet som sprider avlidnas tillgångar på ett sätt som gör att många säkert vrider sig i graven.

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Gå till arkivet

Send this to a friend