Skip to Content

Mannen från Sudan åtalas på flera punkter. Foto: Tingsrätten/Facebook
INRIKES

19-årig svensk mördad när han försökte stoppa afrikansk våldtäktsman

Digital utgåva

Den 19-årige nationalisten Tommie Lindh knivmördades i Härnösand när han försökte stoppa en invandrare som var i färd med att våldta en kvinnlig bekant till honom. Invandraren, en sudanes som är en sedan tidigare flera gånger dömd brottsling, har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel. Vänner sörjer nu Tommie, som beskrivs som en modig person som skall ha gett sitt liv för att försöka rädda kvinnan från den pågående våldtäkten.

Publicerad: 13 maj, 2020, 17:45

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Swatch

  esch, det vara bara en ung svensk kille – -det har vi många av, resonerar makten.
  En sudanes däremot, han är framtidens hopp och sällsynt.
  (att hur mycket svenska väljare tål är obegripligt)

  • RL, Vallentuna

   Det är helt otroligt att en man från Sudan lyckats ta sig till Sverige och dessutom få ett medborgarskap…..
   Helt overkligt faktiskt…

   • Swatch

    Det är inte han – det är vi, svenska folket.
    Man kan inte komma hit och stjäla, köpa, råna sig till ett medborgarskap.
    Det får man av svenska politiker.

 • RL, Vallentuna

  Ja..det har du rätt i. Om afrikanen fallit offer hade Löfven rusat till platsen med blommor och hade hållit snyftande tal. Expo hade fått lyckorus , Malou hade myst i sin soffa , och hela landets MSM hade samfällt krävt utökade HMF lagar , fler antirasistkampanjer , osv…
  Nu är det så tyst att man kan höra en knappnål falla….

 • RL, Vallentuna

  Det går inte längre att hålla räkningen på alla dödade svenskar . På Flashback finns massor av info om mördade Wilma som varit försvunnen länge. På sid 2680 hittar man ett FUP.
  Den misstänkte heter Tishko Shabaz , och den “kroppsdel” polisen efter långt om länge hittade i den misstänktes bostad visar sig vara flickans huvud. !!!
  Det visar sig att den 17 åriga flickan som saknade instinkt att avhålla sig från erotiska kontakter med främlingar levt i ett helvete av förnedring. Bl.a. hade Tishko fått en annan svensk tjej att ställa upp på 3 kant -men Wilma hade vägrat och fått lyssna i rummet bredvid.
  Kan ni tänka er liknande med omvända roller ?? Där svenskar skulle betett sig så här…med muslimska flickor ?
  Och det är toppen av ett isberg vi ser. !!
  Jag är stolt över att verkligen hata den ondska våra styrande utsätter oss för , visst skall vi hata och förakta de politiker, lobbygrupper , poliser , journalister m.fl. som är orsaken till att alla försök till protester slås ned.
  Vad som pågår är ett rent folkmord !!
  Och vi bekostar vår mördares uppehälle och lyxliv med våra skatter.
  Men uppräknade ansvariga må betänka att DDR rasade ihop som ett korthus , Ceausescu i Rumänien åkte ut …
  Snart är det er tur.!!!
  Googla på Tishko Shabaz så finns det foton…på den Irakiske ” drömprinsen ”
  Ps..Denne man arbetade inom Hemtjänsten !!!!! Ds

 • RL, Vallentuna

  När Tommies vänner ville ha en minnesstund kallar MSM det för ” nazidemonstration ” och landshövdingen säger att om hon varit hemma skulle hon försökt stoppa Tommies vänner. En riktigt usel kvinna. Givetvis (S) märkt.
  Man blir rejält ilsken över Berit Högmans agerande.
  En svensk ung man mördas bestialiskt av en asylmissbrukare och en svensk myndighetsperson förminskar och hånar…..jag kan knappast vänta tills Berit H. får möta rättvisan.
  Tillsammans med alla andra (S) småpåvar .

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Taxidådet i Borlänge en hämnd för anmälan om sextrakasserier

INRIKESEn somalisk taxichaufför sitter häktad efter en vansinneskörning i Borlänge, där han medvetet körde på fem personer. Brottsrubriceringen är ett försök till mord samt fyra fall av grov misshandel. Somaliern är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman på ett socialkontor, då han inte fick igenom sin vilja angående bidrag.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend