SD:s gruppledare i Sjöbo,André af Geijerstam (mitten), är nöjd med sina tv nya kollegor, Magnus Hammarskjöld (vänster) och Bertil Hultén (höger). Foto: Facebook/SD/Brand2global

19-årig svensk mördad när han försökte stoppa afrikansk våldtäktsman

Den 19-årige nationalisten Tommie Lindh knivmördades i Härnösand när han försökte stoppa en invandrare som var i färd med att våldta en kvinnlig bekant till honom. Invandraren, en sudanes som är en sedan tidigare flera gånger dömd brottsling, har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel. Vänner sörjer nu Tommie, som beskrivs som en modig person som skall ha gett sitt liv för att försöka rädda kvinnan från den pågående våldtäkten.

Det var tidigt på söndagsmorgonen, efter en fest under lördagsnatten, som den 19-åriga Tommie Lindh knivmördades i en lägenhet i Härnösand. Enligt uppgifter på sociala medier skedde mordet när Tommie försökte avbryta en pågående våldtäkt av en kvinnlig bekant på festen. Tommie skall ha knivhuggigts ett flertal gånger och fördes med ambulans till sjukhus där man konstaterade att hans liv inte gick att rädda.

Försökte stoppa våldtäkt – mördades

Enligt uppgifter till Nordfront, som talat med bekanta till Tommie, var det för att svensken upptäckt den pågående våldtäkten och försökt stoppa den som han mördades.

– Han var på en fest och då kom det någon jävla ***** dit som försökte våldta en av hans tjejkompisar. Och när Tommie försökte gå emellan blev han knivhuggen i bröstkorgen och sedan slagen när han låg ner. Sedan fortsatte [gärningsmannen] att våldta henne, sade en av Tommies vänner.

Uppgifterna om bakgrunden till mordet bekräftas även av partiet Alternativ för Sverige (AfS) som på Twitter meddelar att Tommie, som skall ha varit sympatisör till partiet, mördats när han försökt stoppa våldtäkten av en ung kvinna.

AfS om mordet i Härnösand. Bild : Twitter

 

Sudanesisk sexbrottsling häktad för mord och våldtäkt

En detalj som stödjer de än så länge knapphändiga uppgifterna om att Tommie mördades när han försökte avstyra en pågående våldtäkt av en kvinna är att polisen snabbt kunde gripa en misstänkt gärningsman. I häktningsframställan står det att mannen är medborgare i Sudan, men i en tidigare dom mot sudanesen framgår att han är medborgare i både Sudan och Sverige. Migrationsverket saknar också uppgifter om honom, vilket styrker att han har ett svenskt medborgarskap.

Den misstänkte gärningsmannen har svenskt och sudanesiskt medborgarskap, och kommer alltså inte att kunna utvisas. Foto: Facebook

Den misstänkta mannen har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, grov misshandel och olaga hot. Sedan tidigare är han dömd för bland annat stöld, snatteri, narkotikabrott och sexuellt ofredande av en flicka som vid tidpunkten var yngre än 15 år.

I åklagarens gärningsbeskrivning av det brottet, som domstolen fann styrkt i sin helhet, kan man läsa:

[Gärningsmannen] har den 3 oktober 2015 på flera platser i centrala Härnösand, Härnösands kommun sexuellt ofredat samt ofredat [flickan], som var under 15 år. Det sexuella ofredandet har bestått i att [gärningsmannen] sexuellt berört [flickan] genom att ta på hennes bröst och underliv såväl utanpå som innanför hennes kläder. Ofredandet har bestått i att [gärningsmannen] hållit fast [flickan], tryckt upp henne mot en vägg och slickat henne i ansiktet.

Sudanesen medgav under utredningen att han kände till flickans ålder, samtidigt som han skyllde sitt beteende på alkoholberusning. På grund av att han var 18 år när han ofredade flickan dömdes han endast till skyddstillsyn, trots att han var straffad sedan tidigare.

Åklagaren Stina Sjöqvist säger till SVT Västernorrland att mannen nu är misstänkt för två våldtäkter, en grov och en av ”normalgraden”, under söndagsmorgonen då även mordet begicks.

Även detta stödjer påståendet att sudanesen först våldtog kvinnan, blev avbruten och då mördade Tommie som försökte rädda kvinnan – för att sedan fortsätta våldtäkten.

Vänner sörjer nationalist

Nordfront har varit i kontakt med vänner till Tommie och dessa berättar om en ung man med starka nationalistiska övertygelser och känsla av moral.

– Jag tror inte han har någon ånger över hur han fick gå. Om jag får säga det själv skulle han inte göra det på något annat sätt, berättar en av Tommies vänner, angående hur Tommie dog.

– Han fick det ultimata testet och han visade att han hade hjärtat på rätt plats, att han menade allt han tidigare sagt. Jag vet att Valhall välkomnar honom med öppna armar.

En annan vän kommenterar även Tommies mod och moral:

– Han dog på ett bra sätt. Han dog när han försvarade en vän, han gjorde det rätta och det är den Tommie jag känner och älskar.

– Han försvarade alltid sina kamrater och tjejkompisar från både rödingar och invandrare.

På instagram skriver en av Tommies vänner om saknaden:

”Tommie, jag kommer sakna dig något enormt min älskade kamrat. Du var av en stark karaktär, du sa vad du tyckte även fast folk hatade dig för det. Du va en stark man och en sann kämpe för ditt land. Du var min vän och min broder. Du tar nu din plats bland Sveriges sanna martyrer. Tommie vila i fred och var säker på att kampen fortsätter, vad som än krävs. Vi ses i Valhalla broder!”

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Pojke våldtagen i Sundbyberg

Pojke våldtagen i Sundbyberg

🟠 NOTIS En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

Gangsterrapparen Einár mördad – avrättades på nära håll

🟠 INRIKES Den gangsterrappande artisten Nils Grönberg, 19, som gick under artistnamnet Einár, sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Den kriminella rapparen, som själv dömts för ett flertal brott, levde under stor hotbild från invandrargäng som ville döda honom. Einár sköts med flera skott i bröst och huvud i vad som liknas vid en ren avrättning.

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

SD-politiker dömd för fakta om sydsudanesers IQ

🟠 Sverigedemokratiske regionpolitikern Bertil Malmberg dömdes den 7 oktober i Nyköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp. Åsiktsbrottet består i att Malmberg vid ett möte i fullmäktige sagt att sydsudaneser har låg genomsnittlig IQ – ett oomtvistat vetenskapligt faktum.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.