Skip to Content

Mannen från Sudan åtalas på flera punkter. Foto: Tingsrätten/Facebook
INRIKES

19-årig svensk mördad när han försökte stoppa afrikansk våldtäktsman

Digital utgåva

Den 19-årige nationalisten Tommie Lindh knivmördades i Härnösand när han försökte stoppa en invandrare som var i färd med att våldta en kvinnlig bekant till honom. Invandraren, en sudanes som är en sedan tidigare flera gånger dömd brottsling, har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel. Vänner sörjer nu Tommie, som beskrivs som en modig person som skall ha gett sitt liv för att försöka rädda kvinnan från den pågående våldtäkten.

Publicerad: 13 maj, 2020, 17:45

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Swatch

  esch, det vara bara en ung svensk kille – -det har vi många av, resonerar makten.
  En sudanes däremot, han är framtidens hopp och sällsynt.
  (att hur mycket svenska väljare tål är obegripligt)

  • RL, Vallentuna

   Det är helt otroligt att en man från Sudan lyckats ta sig till Sverige och dessutom få ett medborgarskap…..
   Helt overkligt faktiskt…

   • Swatch

    Det är inte han – det är vi, svenska folket.
    Man kan inte komma hit och stjäla, köpa, råna sig till ett medborgarskap.
    Det får man av svenska politiker.

 • RL, Vallentuna

  Ja..det har du rätt i. Om afrikanen fallit offer hade Löfven rusat till platsen med blommor och hade hållit snyftande tal. Expo hade fått lyckorus , Malou hade myst i sin soffa , och hela landets MSM hade samfällt krävt utökade HMF lagar , fler antirasistkampanjer , osv…
  Nu är det så tyst att man kan höra en knappnål falla….

 • RL, Vallentuna

  Det går inte längre att hålla räkningen på alla dödade svenskar . På Flashback finns massor av info om mördade Wilma som varit försvunnen länge. På sid 2680 hittar man ett FUP.
  Den misstänkte heter Tishko Shabaz , och den ”kroppsdel” polisen efter långt om länge hittade i den misstänktes bostad visar sig vara flickans huvud. !!!
  Det visar sig att den 17 åriga flickan som saknade instinkt att avhålla sig från erotiska kontakter med främlingar levt i ett helvete av förnedring. Bl.a. hade Tishko fått en annan svensk tjej att ställa upp på 3 kant -men Wilma hade vägrat och fått lyssna i rummet bredvid.
  Kan ni tänka er liknande med omvända roller ?? Där svenskar skulle betett sig så här…med muslimska flickor ?
  Och det är toppen av ett isberg vi ser. !!
  Jag är stolt över att verkligen hata den ondska våra styrande utsätter oss för , visst skall vi hata och förakta de politiker, lobbygrupper , poliser , journalister m.fl. som är orsaken till att alla försök till protester slås ned.
  Vad som pågår är ett rent folkmord !!
  Och vi bekostar vår mördares uppehälle och lyxliv med våra skatter.
  Men uppräknade ansvariga må betänka att DDR rasade ihop som ett korthus , Ceausescu i Rumänien åkte ut …
  Snart är det er tur.!!!
  Googla på Tishko Shabaz så finns det foton…på den Irakiske ” drömprinsen ”
  Ps..Denne man arbetade inom Hemtjänsten !!!!! Ds

 • RL, Vallentuna

  När Tommies vänner ville ha en minnesstund kallar MSM det för ” nazidemonstration ” och landshövdingen säger att om hon varit hemma skulle hon försökt stoppa Tommies vänner. En riktigt usel kvinna. Givetvis (S) märkt.
  Man blir rejält ilsken över Berit Högmans agerande.
  En svensk ung man mördas bestialiskt av en asylmissbrukare och en svensk myndighetsperson förminskar och hånar…..jag kan knappast vänta tills Berit H. får möta rättvisan.
  Tillsammans med alla andra (S) småpåvar .

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend