Skip to Content

Här skedde gruppvåldtäkten i Indien. Bild: Google Maps
UTRIKES

19-åring dog efter brutal gruppvåldtäkt

Digital utgåva

En 19-årig indisk kvinna har dött av de skador hon ådragit sig under en brutal gruppvåldtäkt. Kvinnan som tillhör en av de lägre kasterna i Indiens kastsystem överfölls på ett fält i delstaten Uttar Pradesh av fyra män från en av de högre kasterna. Efter den brutala gruppvåldtäkten ströps hon och fick nacken bruten. Efter två veckors intensivvård avled hon slutligen till följd av sina skador. Nu väcks starka röster i Indien mot de grova sexualbrotten.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 14:15

  • Svenska

Läs även

Det var under onsdagen den 14 september som den 19-åriga kvinnan gått för att samla in djurfoder vid ett av fälten i närheten av sin hemby Hathras i delstaten Uttar Pradesh i Indien. Hon skall där ha blivit överfallen av fyra män som därefter gruppvåldtog henne och för att undanröja henne skall de ha strypt henne med hennes egna kläder. Hon hittades senare av sin mamma där hon låg på fältet rapporterar tidningen The Hindu.

Brottet har rört upp starka känslor i landet som sedan dess skakats av landsomfattande protester mot sexuellt våld och för ökade rättigheter för personer tillhörandes den lägsta kasten i Indiens uråldriga kastsystem, dalit-kasten, ibland även kallade ”kastlösa”. En av anledningarna är att förövarna specifikt gett sig på en dalit och själva tillhör en högre kast. En annan anledning är att det till synes skett påtryckningar på både polisen och rättsväsendet från inflytelserika män till försvar för gruppvåldtäktsmännen. Dessa har nu gripits och står åtalade för gruppvåldtäkt och mord, för vilket Indien har infört dödsstraff i straffskalan efter många uppmärksammade och brutala våldtäkter och mord.

Dog efter två veckors intensivvård

Kvinnan vårdades initialt vid det lokala Aligarh sjukhuset vars vårdkapacitet inte ansågs tillräcklig för att kunna hjälpa henne. Enligt Fakhrul Hoda, chef vid neurokirurgiska avdelningen vid sjukhuset hade offret fått bestående skador på ryggraden på grund av frakturer i andra och tredje nackkotorna. Skadorna hade lämnat henne paralyserad från nacken och ner. Det hade förekommit rykten om att hon fått tungan utskuren av förövarna men enligt Hoda så tydde skadorna på tungan snarare på att den kommit i mellan hennes tänder när hon strypts. ”Det händer i sådana fall”, sade han till The Hindu.

I tisdags i veckan avled hon slutligen av sina skador, men inte innan hon lyckats namnge flera av förövarna. Hennes död har lett till omfattande protester över Indien, och främst i Delhi har stora folksamlingar demonstrerat utanför regerings- och myndighetsbyggnader med krav på hårdare tag mot de grova sexualbrotten men även reformer i rättsväsendet som enligt kritiker ofta blundar för brott begångna mot de lägsta kasterna i Indien.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Paris

Protester över hela världen mot vaccinpass och restriktioner

VIDEOUnder parollen World Wide Rally For Freedom anordnades lördagen den 24 juli gemensamma protester över hela världen. Över 180 städer hade anmält sig och utifrån det bildmaterial som arrangörerna fått in verkar uppslutningen ha varit enorm, upp till tiotusentals eller hundratusentals deltagare på sina håll. Även i städer som är i total lockdown bröt människor igenom poliskedjorna och ropa ”Frihet!”.

Minst 45 000 amerikaner har avlidit inom tre dygn efter covid-vaccination

COVID-19Visselblåsare med unik insyn i både USA:s rapporteringssystem för misstänkta biverkningar av vaccin, inklusive dödsfall, och olika sjukförsäkringssystem har slagit larm om att de egentliga siffrorna är minst fem gånger högre än de officiellt angivna, som redan de är höga. Det framkommer också någonting hitintills okänt, att det finns dolda parallella rapporteringssystem. Man känner sedan tidigare till att siffror i rapporteringssystemet VAERS är underrapporterade med 10-100 gånger. Läggs den offi­ciella statistiken i ett diagram ser vi hur illa det är och att fler dött från covid-vaccinen än alla andra vaccin sammantaget som någonsin rapporterats. Därför har nu en stämningsansökan lämnats in mot hälsomyndig­heterna om att de utsätter befolkningen för ”omedelbar, potentiellt livshotande skada”.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Hur säkra är vaccinerna om vaccinerade fortfarande blir smittade och smittar?

UTRIKESDen aggressiva marknadsföringen av covidvaccinpass och drakoniska sanktioner mot ovaccinerade världen runt går inte så smidigt som makthavarna hade hoppats. Vaccinerade personer kan fortfarande smittas och överföra sjukdom, så detta motsäger uppenbarligen argumentet att de ovaccinerade skadar andra. Och hur säkra är vaccinerna?

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

VIDEOAustraliens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Rondell under havet på Färöarna besågs av Drottning Margarethe

UTRIKESEtt nytt tunnelsystem som förbinder Färöarnas största öar fördelar trafiken genom en konstnärligt utsmyckad rondell under havet. Trafiklösningen, som är helt skyddad från alla väder, väckte stor uppmärksamhet först när den konstnärliga rondellen som ett PR-trick presenterades för Drottning Margrethe åtta månader efter trafiköppningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend