Skip to Content

Här skedde gruppvåldtäkten i Indien. Bild: Google Maps
UTRIKES

19-åring dog efter brutal gruppvåldtäkt

Digital utgåva

En 19-årig indisk kvinna har dött av de skador hon ådragit sig under en brutal gruppvåldtäkt. Kvinnan som tillhör en av de lägre kasterna i Indiens kastsystem överfölls på ett fält i delstaten Uttar Pradesh av fyra män från en av de högre kasterna. Efter den brutala gruppvåldtäkten ströps hon och fick nacken bruten. Efter två veckors intensivvård avled hon slutligen till följd av sina skador. Nu väcks starka röster i Indien mot de grova sexualbrotten.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 14:15

  • Svenska

Läs även

Det var under onsdagen den 14 september som den 19-åriga kvinnan gått för att samla in djurfoder vid ett av fälten i närheten av sin hemby Hathras i delstaten Uttar Pradesh i Indien. Hon skall där ha blivit överfallen av fyra män som därefter gruppvåldtog henne och för att undanröja henne skall de ha strypt henne med hennes egna kläder. Hon hittades senare av sin mamma där hon låg på fältet rapporterar tidningen The Hindu.

Brottet har rört upp starka känslor i landet som sedan dess skakats av landsomfattande protester mot sexuellt våld och för ökade rättigheter för personer tillhörandes den lägsta kasten i Indiens uråldriga kastsystem, dalit-kasten, ibland även kallade ”kastlösa”. En av anledningarna är att förövarna specifikt gett sig på en dalit och själva tillhör en högre kast. En annan anledning är att det till synes skett påtryckningar på både polisen och rättsväsendet från inflytelserika män till försvar för gruppvåldtäktsmännen. Dessa har nu gripits och står åtalade för gruppvåldtäkt och mord, för vilket Indien har infört dödsstraff i straffskalan efter många uppmärksammade och brutala våldtäkter och mord.

Dog efter två veckors intensivvård

Kvinnan vårdades initialt vid det lokala Aligarh sjukhuset vars vårdkapacitet inte ansågs tillräcklig för att kunna hjälpa henne. Enligt Fakhrul Hoda, chef vid neurokirurgiska avdelningen vid sjukhuset hade offret fått bestående skador på ryggraden på grund av frakturer i andra och tredje nackkotorna. Skadorna hade lämnat henne paralyserad från nacken och ner. Det hade förekommit rykten om att hon fått tungan utskuren av förövarna men enligt Hoda så tydde skadorna på tungan snarare på att den kommit i mellan hennes tänder när hon strypts. ”Det händer i sådana fall”, sade han till The Hindu.

I tisdags i veckan avled hon slutligen av sina skador, men inte innan hon lyckats namnge flera av förövarna. Hennes död har lett till omfattande protester över Indien, och främst i Delhi har stora folksamlingar demonstrerat utanför regerings- och myndighetsbyggnader med krav på hårdare tag mot de grova sexualbrotten men även reformer i rättsväsendet som enligt kritiker ofta blundar för brott begångna mot de lägsta kasterna i Indien.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”Allvarlig situation”: Över 150 pensionerade amerikanska generaler undertecknar brev som angriper Bidens administration

UTRIKESDet verkar vara ett tidens tecken att uniformerad personal kritiserar landets ledning i öppna brev. Efter tre uppmärksammade fall i Frankrike har nu turen kommit till USA. Över 150 före detta militära chefer har undertecknat ett brev där de beskriver hot mot landets ”överlevnad”, på grund av Bidens administrations politik. De varnar för att USA är i ”djup fara” efter ett ”fullskaligt angrepp på våra konstitutionella rättigheter”. De tillägger att nationen är i kamp mot ”socialism och marxism”.

AfD går till val på invandrings­stopp och upphävda restriktioner

TYSKLANDHelgen den 10-11 april samlade Alternativ för Tyskland (AfD) över 550 delegater från hela landet i Dresden, för att fastställa ett valprogram inför det kommande valet till Förbundsdagen. Slutresultatet ses som en seger för en mer hårdför falang, med krav på utträde ur EU, mycket begränsad invandring och ett upphävande av de restriktioner som införts med hänvisning till Covid-19.

Ryssland dubbar officiellt USA och Tjeckien som ”ovänliga” stater

UTRIKESDen ryska regeringen säger att amerikanska ambassaden inte längre kan anställa lokal personal enligt en lag president Putin undertecknade förra månaden.

Tesla stoppar betalning med Bitcoin – kryptovalutan föll i värde

UTRIKESEfter att Tesla stoppat betalningar med kryptovalutan Bitcoin, då man menar att den är miljöskadlig, föll Bitcoin i värde med cirka 12 procent men har sedan dess återhämtat sig lite. Tesla kommer dock inte att sälja av de Bitcoin man äger skriver biltillverkarens VD Elon Musk på Twitter. Värdeminskningen av Bitcoin efter utspelet tros vara runt 3 000 miljarder kronor på världsplan.

Sex av tio franska poliser redo att rösta på Marine Le Pen i andra omgången 2022

UTRIKESPartiledaren för Rassemblement National (RN) ligger högt i gunst bland polisen redan i den första omgången av det franska presidentval som ska hållas 2022 och slår både Xavier Bertrand och Emmanuel Macron. Samtidigt ansluter sig den franska polisen till militären och publicerar ett eget öppet brev till landets ledning.

Vit makt eller svart brottslighet?

UTRIKESAttackerna mot asiater ökar i USA. Under första kvartalet 2021 var det 164 procent fler så kallade hatbrott mot asiatiska amerikaner än under samma period förra året.

Biden: ”Värsta attacken sedan inbördeskriget” när Trumps anhängare stormade Kapitolium

UTRIKES”Den värsta attacken mot amerikansk demokrati sedan inbördeskriget”, sade Joe Biden om incidenten den 6 januari, då anhängare till dåvarande president Trump tillsammans med vänsteraktivister trängde sig in i kongressbyggnaden.

Philippe de Villiers talar ut i BFM TV:s studio.

UTRIKESDet blir ord och inga visor när författaren och politikern Philippe de Villiers får tala ut. Han tillhör en av Frankrikes äldsta adelsfamiljer och många familjemedlemmar har innehaft höga militära poster. Philippe de Villiers är ordförande i Mouvement pour la France (Rörelsen för Frankrike) och har suttit i Europaparlamentet. I ett långt samtal med Appoline de Malherbe (BFM TV) för några veckor sedan framförde han sina reflektioner och synpunkter kring den befintliga situationen i Frankrike. Nu var det Bruce Toussaint som på Kristihimmelsfärdsdagen samtalade med den upprörde franske patrioten i direktsändning.

Gå till arkivet

Send this to a friend