Skip to Content

Här skedde gruppvåldtäkten i Indien. Bild: Google Maps
UTRIKES

19-åring dog efter brutal gruppvåldtäkt

Digital utgåva

En 19-årig indisk kvinna har dött av de skador hon ådragit sig under en brutal gruppvåldtäkt. Kvinnan som tillhör en av de lägre kasterna i Indiens kastsystem överfölls på ett fält i delstaten Uttar Pradesh av fyra män från en av de högre kasterna. Efter den brutala gruppvåldtäkten ströps hon och fick nacken bruten. Efter två veckors intensivvård avled hon slutligen till följd av sina skador. Nu väcks starka röster i Indien mot de grova sexualbrotten.

Publicerad: 2 oktober, 2020, 14:15

  • Svenska

Läs även

Det var under onsdagen den 14 september som den 19-åriga kvinnan gått för att samla in djurfoder vid ett av fälten i närheten av sin hemby Hathras i delstaten Uttar Pradesh i Indien. Hon skall där ha blivit överfallen av fyra män som därefter gruppvåldtog henne och för att undanröja henne skall de ha strypt henne med hennes egna kläder. Hon hittades senare av sin mamma där hon låg på fältet rapporterar tidningen The Hindu.

Brottet har rört upp starka känslor i landet som sedan dess skakats av landsomfattande protester mot sexuellt våld och för ökade rättigheter för personer tillhörandes den lägsta kasten i Indiens uråldriga kastsystem, dalit-kasten, ibland även kallade ”kastlösa”. En av anledningarna är att förövarna specifikt gett sig på en dalit och själva tillhör en högre kast. En annan anledning är att det till synes skett påtryckningar på både polisen och rättsväsendet från inflytelserika män till försvar för gruppvåldtäktsmännen. Dessa har nu gripits och står åtalade för gruppvåldtäkt och mord, för vilket Indien har infört dödsstraff i straffskalan efter många uppmärksammade och brutala våldtäkter och mord.

Dog efter två veckors intensivvård

Kvinnan vårdades initialt vid det lokala Aligarh sjukhuset vars vårdkapacitet inte ansågs tillräcklig för att kunna hjälpa henne. Enligt Fakhrul Hoda, chef vid neurokirurgiska avdelningen vid sjukhuset hade offret fått bestående skador på ryggraden på grund av frakturer i andra och tredje nackkotorna. Skadorna hade lämnat henne paralyserad från nacken och ner. Det hade förekommit rykten om att hon fått tungan utskuren av förövarna men enligt Hoda så tydde skadorna på tungan snarare på att den kommit i mellan hennes tänder när hon strypts. ”Det händer i sådana fall”, sade han till The Hindu.

I tisdags i veckan avled hon slutligen av sina skador, men inte innan hon lyckats namnge flera av förövarna. Hennes död har lett till omfattande protester över Indien, och främst i Delhi har stora folksamlingar demonstrerat utanför regerings- och myndighetsbyggnader med krav på hårdare tag mot de grova sexualbrotten men även reformer i rättsväsendet som enligt kritiker ofta blundar för brott begångna mot de lägsta kasterna i Indien.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Supervalmätning skakar Norge innan stortingsvalet

UTRIKESKommunistpartiet Rødt och Miljöpartiet MDG kan för första gången nå över fyraprocentsspärren. De små borgliga regeringspartierna räddas kvar. Senterpartiet, som tidigare i år sågs som utmanare om statsministerposten, rasade obarmhärtigt hela sommaren. Arbeiderpartiet kan vinna valet och bilda ny regering.

Arga protester i Kanada inför valet – Trudeau ”inte välkommen på gatorna längre”

UTRIKESDen 20 september hålls det val i Kanada efter att premiärminister Justin Trudeau utlyst nyval. Hur valet går är långt ifrån avgjort, men vad som är desto tydligare är att det nu finns ett utbrett och argt motstånd mot den liberala regeringen, inte minst på grund av de restriktioner många beskriver som ”drakoniska”. Trudeau blir utbuad av upprörda folkmassor så snart han visar sig på gatorna.

Brittiska sjukvården angriper vita människor offentligt

UTRIKESI Storbritannien omyndigförklaras vita människor nu officiellt av den statliga sjukvården. Folkgruppens medlemmar ska känna sig obekväma är budskapet från den skattefinansierade institutionen. Men det raspedagogiska utspelet som författats av en svart kvinnlig mångfaldsspecialist har väckt vrede. Människor befinner sig redan i en obekväm situation eftersom pandemin försatt 13 miljoner av landets invånare i vårdköer.

Gå till arkivet

Send this to a friend