Skip to Content

Horst Seehofer (CDU), inrikesminister, vill skärpa rutinerna kring avvisade migranter. Foto: Olaf Kosinsky/Wikipedia
UTRIKES

240 000 som nekats asyl dröjer med att lämna Tyskland

PappersupplaganNya Tider v. 17

Endast en tiondel av alla som fått avslag på sin asylansökan den senaste tiden i Tyskland har lämnat landet. Nu lägger regeringen fram ett förslag om utökade möjligheter till tvångsförvar för att lösa situationen. Samtidigt kan aktivistiska flyktingorganisationer förlora rätten till statsbidrag.

Publicerad: 27 april, 2019, 16:28

 • Svenska

Läs även

I anslutning till den stora invandringsvågen 2015 till flera europeiska länder, meddelade såväl den tyske inrikesministern Thomas de Maizière som hans svenske kollega Morgan Johansson, att hälften av de asylsökande inte torde ha hållbara asylskäl. Den 28 mars i år rapporterade tyska medier uppgifter från den tyska myndigheten för migration och flyktingar (BAMF) att det fortfarande finns inte mindre än 240 000 ”utresepliktiga” i Tyskland, det vill säga utlänningar vars asylansökan avslagits.

Liksom i Sverige förväntar sig myndigheterna att de på eget initiativ lämnar landet. Under 2018 var det dock enbart 23 600 utresepliktiga som utvandrade, det vill säga mindre än en tiondel.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • john ponzer

  240.000 ? Det är en uppskattad siffra, en som de med viss trovärdighet kan motivera. Sanningen kan se helt annan ut. Die Welt: ”De oregistrerade Utlänningarna är den obekannta storleken pâ migrationen. Die unregistrierten Ausländer sind die unbekannte Größe der Migration. Däribland âterfinns framförallt ”flyktingar” som avser söka asyl i ett annat land eller är rädda för utvisning. I Tyskland lever omkring 1,5 miljoner ”utlänningar med behov av asylförfarande”. Även den siffran kan vara osäker. Vilka är f.ö. de andra länder de vill söka asyl i? Sverige?.
  Situationen hos oss riskerar vara än värre än i Tyskland och mycket värre än vad ”vâra” ”myndigheter” upplyser oss om, men ännu värre och troligare är att ”vâra” ”myndigheter” inte har ett susning om det verkliga antalet i Sverige. Frâgan är vilken roll det spelar, när man varken har vilja att spâra dessa illegala som uppehâller sig här ELLER resurserna att utvisa dem.

  • Knutkalas

   troligen har dom räknat alla illegala som finns i hela EU men jak skulle vilja veta land för land

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend