Skip to Content

Horst Seehofer (CDU), inrikesminister, vill skärpa rutinerna kring avvisade migranter. Foto: Olaf Kosinsky/Wikipedia
UTRIKES

240 000 som nekats asyl dröjer med att lämna Tyskland

PappersupplaganNya Tider v. 17

Endast en tiondel av alla som fått avslag på sin asylansökan den senaste tiden i Tyskland har lämnat landet. Nu lägger regeringen fram ett förslag om utökade möjligheter till tvångsförvar för att lösa situationen. Samtidigt kan aktivistiska flyktingorganisationer förlora rätten till statsbidrag.

Publicerad: 27 april, 2019, 16:28

 • Svenska

Läs även

I anslutning till den stora invandringsvågen 2015 till flera europeiska länder, meddelade såväl den tyske inrikesministern Thomas de Maizière som hans svenske kollega Morgan Johansson, att hälften av de asylsökande inte torde ha hållbara asylskäl. Den 28 mars i år rapporterade tyska medier uppgifter från den tyska myndigheten för migration och flyktingar (BAMF) att det fortfarande finns inte mindre än 240 000 ”utresepliktiga” i Tyskland, det vill säga utlänningar vars asylansökan avslagits.

Liksom i Sverige förväntar sig myndigheterna att de på eget initiativ lämnar landet. Under 2018 var det dock enbart 23 600 utresepliktiga som utvandrade, det vill säga mindre än en tiondel.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • john ponzer

  240.000 ? Det är en uppskattad siffra, en som de med viss trovärdighet kan motivera. Sanningen kan se helt annan ut. Die Welt: “De oregistrerade Utlänningarna är den obekannta storleken pâ migrationen. Die unregistrierten Ausländer sind die unbekannte Größe der Migration. Däribland âterfinns framförallt “flyktingar” som avser söka asyl i ett annat land eller är rädda för utvisning. I Tyskland lever omkring 1,5 miljoner “utlänningar med behov av asylförfarande”. Även den siffran kan vara osäker. Vilka är f.ö. de andra länder de vill söka asyl i? Sverige?.
  Situationen hos oss riskerar vara än värre än i Tyskland och mycket värre än vad “vâra” “myndigheter” upplyser oss om, men ännu värre och troligare är att “vâra” “myndigheter” inte har ett susning om det verkliga antalet i Sverige. Frâgan är vilken roll det spelar, när man varken har vilja att spâra dessa illegala som uppehâller sig här ELLER resurserna att utvisa dem.

  • Knutkalas

   troligen har dom räknat alla illegala som finns i hela EU men jak skulle vilja veta land för land

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

Midsommarfirande i Frankrike?

Nej, fransmännen firar generellt sett inte midsommar. Däremot så finns det ett allmänt medvetande om att sommarsolståndet infaller den 21 juni, något som inspirerade den dåvarande franske kulturministern, Jack Lang, att instifta dagen som ”Fête de la musique, Musikfesten 1982. I Sverige gäller ju att midsommarafton infaller på en fredag mellan den 19 och 25 juni, och i år sammanföll dagarna.

14 juillet 2019 – Frankrikes nationaldag i en ny utformning

UTRIKESTraditionsenligt firade Paris nationaldagen med en militärparad. Årets presentation av den franska militära kapaciteten blev annorlunda. Framför allt presenterades den fransk-tyska brigaden som ett embryo till det kommande militära samarbetet. Samarbetet – vad man vet i dagsläget – kommer också att omfatta Spanien. Följaktligen deltog även ett spanskt kompani i den storslagna paraden. Regeringsrepresentanter från tio EU-länder fanns med på hederstribunen; Jean-Claude Juncker som Europeiska Unionens höge kommissionär fanns naturligtvis med. Kansler Angela Merkel var en självklar gäst, men hennes korta tal till de franska vännerna avslöjade tydliga andningssvårigheter.

Svår olycka på topphemlig rysk atomubåt – 14 dödade ”hindrade en planetär katastrof”

UTRIKESEn tjock slöja av mystik omger den dödliga branden på den topphemliga ryska spionubåten som var byggd för att klara extremt stora djup. I kampen mot eldsvådan någonstans i Barents hav förolyckades 14 ryska ubåtsmän, samtliga officerare och hälften med kommendörs grad. Nya Tider sammanställer här känd fakta och skärskådar de mer eller mindre fantasifulla spekulationer som media fyllts av i skuggan av allt hemlighetsmakeri.

När inte ens Volvo-chefen kan hålla tyst längre …

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETGöteborg är för otryggt, menar Volvos vd Håkan Samuelsson, och det gör det svårt att rekrytera utländska experter. Nu hotar mångkulturen alltså hela Västsveriges födkrok, men fortfarande får man höra bortförklaringar som att ”Samuelsson borde läsa på” och trams som ”fler vuxna förebilder”.

Massinvandringen sätter spår i reserekommendationer rörande Sverige

UTRIKESBland annat Storbritannien, Australien och Nya Zeeland har ändrat sina reserekommendationer för de av sina medborgare som av olika anledningar vill resa till Sverige. Nu varnas öppet för gängrelaterad kriminalitet och terrorism kopplad till muslimsk extremism.

”Forskning” avfärdar ”högerpopulister” som icke kristna

UTRIKESDet kristet-social regeringspartiet i Bayern, CSU, lät strax före EU-valet i maj sin forskningsstiftelse ta initiativet till en rapport som försöker avfärda de ”populistiska” partiernas anspråk på att stå i ett gott förhållande till kristendomen. Populisterna skall inte anses vara verkliga kristna. Studien anses av många vara en politisk partsinlaga inför kommande delstatsval snarare än en vetenskaplig produkt.

Gå till arkivet

Send this to a friend