Skip to Content

Horst Seehofer (CDU), inrikesminister, vill skärpa rutinerna kring avvisade migranter. Foto: Olaf Kosinsky/Wikipedia
UTRIKES

240 000 som nekats asyl dröjer med att lämna Tyskland

PappersupplaganNya Tider v. 17

Endast en tiondel av alla som fått avslag på sin asylansökan den senaste tiden i Tyskland har lämnat landet. Nu lägger regeringen fram ett förslag om utökade möjligheter till tvångsförvar för att lösa situationen. Samtidigt kan aktivistiska flyktingorganisationer förlora rätten till statsbidrag.

Publicerad: 27 april, 2019, 16:28

 • Svenska

Läs även

I anslutning till den stora invandringsvågen 2015 till flera europeiska länder, meddelade såväl den tyske inrikesministern Thomas de Maizière som hans svenske kollega Morgan Johansson, att hälften av de asylsökande inte torde ha hållbara asylskäl. Den 28 mars i år rapporterade tyska medier uppgifter från den tyska myndigheten för migration och flyktingar (BAMF) att det fortfarande finns inte mindre än 240 000 ”utresepliktiga” i Tyskland, det vill säga utlänningar vars asylansökan avslagits.

Liksom i Sverige förväntar sig myndigheterna att de på eget initiativ lämnar landet. Under 2018 var det dock enbart 23 600 utresepliktiga som utvandrade, det vill säga mindre än en tiondel.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Axel W. Karlsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • john ponzer

  240.000 ? Det är en uppskattad siffra, en som de med viss trovärdighet kan motivera. Sanningen kan se helt annan ut. Die Welt: “De oregistrerade Utlänningarna är den obekannta storleken pâ migrationen. Die unregistrierten Ausländer sind die unbekannte Größe der Migration. Däribland âterfinns framförallt “flyktingar” som avser söka asyl i ett annat land eller är rädda för utvisning. I Tyskland lever omkring 1,5 miljoner “utlänningar med behov av asylförfarande”. Även den siffran kan vara osäker. Vilka är f.ö. de andra länder de vill söka asyl i? Sverige?.
  Situationen hos oss riskerar vara än värre än i Tyskland och mycket värre än vad “vâra” “myndigheter” upplyser oss om, men ännu värre och troligare är att “vâra” “myndigheter” inte har ett susning om det verkliga antalet i Sverige. Frâgan är vilken roll det spelar, när man varken har vilja att spâra dessa illegala som uppehâller sig här ELLER resurserna att utvisa dem.

  • Knutkalas

   troligen har dom räknat alla illegala som finns i hela EU men jak skulle vilja veta land för land

FPÖ lämnar österrikisk regeringskoalition efter ”skandalvideo”

UTRIKESSamtliga ministrar från Österrikes frihetliga parti, FPÖ, lämnar regeringen i svallvågorna efter ett medialt blåsväder som bröt ut under helgen. Samarbetet med borgerliga ÖVP knakade rejält i fogarna då en hemlig videoinspelning avslöjade hur den nu avgångne vicekanslern och partiledaren Heinz-Christian Strache förhandlat med en ryska med påstådda oligarkkopplingar. Nu frågar sig många vem som ligger bakom den iscensatta videon och vilka följder det får för det stundande EU-valet.

Terrordebatt i riksdagen

RIKSDAGENAdam Marttinen (SD) anklagade i en riksdagsdebatt om terrorism den sittande regeringen för att agera passivt när IS-terrorister återvänder från slagfältet i Syrien och Irak. Han krävde att utländska terrorister ska kunna utvisas på livstid från Sverige. Under debatten ifrågasatte Marttinen också Vänsterpartiets kopplingar till vänsterns terrororganisation AFA, en grupp som han tycker att det borde vara kriminellt att engagera sig i.

Pensionärerna kommer!

OPINION: DAN AHLMARKPensionärerna har glömts bort i ett samhälle som hela tiden lyfter fram unga karriärister med ett levebröd att riskera om de tänker allt för självständigt. Men pensionärerna är många – väldigt många till och med. Och arga – hur arga kan vi snart komma att bli varse om, menar forskaren och affärsutvecklaren Dan Ahlmark.

Försvarsberedningens rapport ett paradigmskifte

FÖRSVARETFörsvarsberedningen presenterade sin rapport den 14 maj. Förslagen innebär omfattande organisationsförändringar och målsättningar som definitivt bryter med det tidigare utdömda insatsförsvaret. Detta är de första stegen till att återupprätta invasionsförsvaret. Försvarsberedningen är däremot till skillnad från förra gången oenig och det gäller ett infekterat bråk om skrivningar avseende finansiering där åsikterna går isär vad som gäller.

Patriotisk styrkeuppvisning i Milano

EU-valetFler än 30 000 samlades när Salvinis nya, patriotiska allians samlades i Milano för en kraftmanifestation.

Den som bakar kakor för ”extremhögern” får ej ha uppdrag i kyrkan

TYSKLANDDen evangeliska kyrkans ledning i delstaterna Berlin och Brandenburg kräver politisk kontroll av sina medlemmar inför valet till kyrkoråd och styrelser i delstaterna, som hålls i november. Detta framkommer i kyrkans nya handledning och dess avsnitt om uteslutning ur kyrkoförsamlingarnas styrelser.

Rockefeller – En klimat-smart historia

BOKRECENSIONJacob Nordangård har undersökt Rockefellerklanens politik och agerande under nästan 150 år och fem generationer. Resultatet är boken Rockefeller – En klimat­smart historia, som släpptes på Earth Day den 22 april. Nordangård visar att familjen Rockefeller sedan lång tid tillbaka agerat ytterst välplanerat och målmedvetet. Det handlar om mycket mer än att tjäna ofattbart mycket pengar. På den här nivån är pengar inte längre målet. Pengar är däremot ett redskap för att få makt – stor makt – om möjligt världsherravälde.

Nya Tider Play – en ny flank i mediakriget

LEDARE

Gå till arkivet