Skip to Content

Manifestation den 30 november med fackeltåg på 300-årsdagen av hjältekonungens dödsdag kommer att hållas i Kungsträdgården i Stockholm vid Karl XII:s staty. Foto: Arkiv
INRIKES

300-årsminnet av Karl XII

PappersupplaganNya Tider v. 47

För första gången på många år kommer en manifestation med kransnedläggning att ske vid Karl XII:s staty i Kungsträdgården. Det är organisationen Nordisk Ungdom som står som arrangör, men själva manifestationen ska vara organisatoriskt obunden. ”Toppen, det behövs!” säger Anders Klarström, Sverigedemokraternas förste partiledare och den som arrangerade Karl XII-manifestationer på 1990-talet.

Publicerad: 22 november, 2018, 17:11

 • Svenska

Läs även

Fredagen den 30 november anordnar Nordisk ungdom i samarbete med Skandinaviska Förbundet en manifestation på 300-årsdagen av Karl XII:s död. Fredrik Hagberg, talesman för Nordisk ungdom, anser att Karl XII är en viktig symbol för Sverige och dess historia:

– Det är en del av vår historia som står i Kungsträdgården. En symbol för förlorad manlighet, förlorat mod. Trots sin ringa ålder så tvekade Karl XII inte att leda försvaret av Sverige, och det framgångsrikt.

Han får medhåll av Anders Klarström, Sverigedemokraternas förste partiledare och den som ledde SD:s manifestationer den 30 november under det tidiga 1990-talet. För Nya Tider berättar han att SD högtidlighöll hjältekonungens minne och samtidigt den svenska stormaktstiden, en tid med en helt annan samhällsanda.

– Karl XII förtjänar all respekt. Sverige angreps från alla håll, man tog chansen efter Karl XI:s frånfälle. Det var en heroisk tid, Sverige vann till exempel en lysande seger vid Narva år 1700, vilket var högst oväntat.

Karl XII har varit en viktig symbol för svensk patriotism under lång tid. Detta inte bara för att konungen regerade Sverige då vi var en europeisk stormakt, med landområden i Finland, Baltikum och det som i dag är Tyskland, utan också för att Karl XII var en man av föredömlig karaktär.

Han stred i fronten, han delade soldaternas vedermödor och bar inte den sedvanliga peruken, som alla gjorde vid den tidens hov. En av de få förmånerna han fick var att han kunde byta uniform var fjortonde dag, något som de vanliga soldaterna inte kunde. Karolinerna såg verkligen upp till honom – han fruktade intet, han var modig tillika handlingskraftig, en sann förebild för oss än i dag.

– Det är 300 år sedan, och statyn är rätt plats, vi accepterar inget annat, säger Hagberg.

Trots att vänstern i dag försöker göra Karl XII till en symbol för mångkulturen, står faktum klart att han symboliserar den pliktkänsla, trofasthet och moral som bar upp Sverige som stormakt. Många ser honom och hans karoliner som en hjälte som förhindrade att Sverige slutade som en rysk vasallstat.

Det är inte för inte som Esaias Tegnér år 1818 tillägnade honom dikten ”Kung Karl den unge hjälte”. Det var i en anda av spirande fosterlandskärlek och Karl XII personifierade denna anda mer än någon annan.

Under det sena 1900-talet hölls manifestationerna levande av Narvaförbundet i Stockholm och 30 novemberföreningen i Lund. I Stockholm lät Werner Örn sy upp karolineruniformer för manifestationen, när Skansen slutade att låna ut sina.

Attackerna från extremvänstern blev dock allt värre. År 1991 samlades 5 000 motdemonstranter i Kungsträdgården när SD med 800 man skulle tåga dit från Slussen.

I stället för att skingra motdemonstrationen, vars tillstånd hade löpt ut, valde polisen att stoppa patrioterna. När dessa ändå försökte tränga sig fram till Karl XII:s staty, gick polisen hårt åt med kavallerichock och batonger. Några grupper lyckades dock smita förbi poliskedjorna och det blev under kvällen omfattande bråk i Kungsträdgården.

Under det tidiga 2000-talet hölls minnet levande genom Nationaldemokraternas demonstrationståg, som trotsade polisförbuden, men till Kungsträdgården kom man inte. Manifestationerna hölls i stället utanför Riddarholmskyrkan där Karl XII ligger begraven. Nordisk ungdom har på senare år genomfört några mindre fackeltåg, bland annat i Gamla stan. Det är alltså första gången på flera decennier som en manifestation kommer att hållas vid Karl XII:s staty.

– Vi samlas klockan 19 i Humlegården och tågar sedan till Kungsträdgården, där vi lägger ned kransar, berättar Hagberg.

– Manifestationen är inte organisationsbunden, alla är välkomna, meddelar han. Inga plakat eller organisationsflaggor är tillåtna, man kommer bara att dela ut facklor till deltagarna.

NyT: Ni har tidigare häcklat Moderaterna och bland annat gjort affischer där partiledaren Ulf Kristersson talar ur skägget. Är moderater också välkomna?
– Ja, de stackars moderater som röstat på Ulf Kristersson och nu skäms är välkomna tillbaka in i värmen igen.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Det kommer säkert många svenskar till Kungsträdgården och 300 års minnet av Karl XII död. Däremot lär inte några av våra fega politiker närvara som, Fredrik Reinfeldt, Ulf Kristersson, Jonas Sjöstedt, Annie Lööf och inte heller den Sverige fientlige Jan Björklund. Den sistnämnde spyr galla så fort han hör ordet – Nationalism.
  Vårt land hade inte funnits på kartan om Karl XII haft Jan Björklunds “ryggrad” utan gråtande givit upp svensk suveränitet? Alltså, exakt vad han gör idag då han lämnar över vår nation i händerna till parasiterna i Bryssel!

 • Oligarker, kungar, kalifer och diktaturer har oftast gått sina egna ärenden och adelns, sällan folkens. Det är det svenska folket och de svenska soldaterna som fått betalat med svett, blod och tårar, men inkasserat smulor för sin s.k. “patriotiska” insats.

  Vinster av krig och fältslag har gått i osvenska ätters och adels fickor, vilka sedan i högfärd förlustat sig på olika vis på det svenska folkets och andra folks bekostnad.

  För det svenska folket har de här utländska stropparna blott haft förakt att bjuda och idag är de på väg att förstöra Sverige i sin satans EU-vurm. Mitt förakt går således i motsatt riktning och detta helsvenska förakt är, i min mening, mer patriotiskt.

  • Björn Larsson

   Karl XII är den totala motsatsen till detta.

   • Evidens?

    • Björn Larsson

     Frans G Bengtsson

     • Namnet på en poetisk, krigsromantiker och antidemokrat, som ev. halicunierade fram en poetisk historia, är sannerligen ett tunt evidens, helt oavsett hur många leenden han lyckas åstadkomma hos den vilseledda befolkningen, men visst är jag öppen för citat som ev. hänvisar till historiska evidens av Frans G Bengtsson. Det är bara att ciera!

     • Björn Larsson

      Carl Benedich, François-Marie Arouet. Välj en historiker som skrivit om Karl XII! Vad har DU för referens för din lögn? Någon homosexuell pedofil kommunist du hittat på det kommunala indoktrineringsbiblioteket?? Förnekar du att Sverige, när Karl XII var 17 år, överfölls av samtliga grannländer?? Vad gjorde du själv när du var 17 år, segrade du vid Narva med 1 mot 10? Menar du att villkorslös kapitulation under tsarens livegenskap hade varit att föredra framför att göra motstånd, och att Karl XII:s motstånd skrev unik segerhistoria? Vet du ens själv vad du menar, eller inser din egen hjärna åtminstone att du är komplett obildad och totalt självmordsgalen?

    • ab

     lägg ner martin!!!!!!!!!
     detta handlar inte om socioekonomiska aspekter och konsekvenser av maktutövning och krig.
     lägg ner din marxistiska retorik. relativisering duger inte här.
     karl XII är en symbol för sverige och svenskarna.
     karl XII är en symbol för svensk motståndsvilja och dådkraft.
     nu samlas patrioter kring denne hjälte.
     nu samlas patrioter kring denna symbol för motstånd.
     nu är tid att vara eniga och inte släppa en jävel över bron.
     nu är tid att befria landet från ockupation och ockupanter.
     länge leve hjältekonungen. länge leve sverige. länge leve svenskarna.

    • Björn Larsson

     Varför är det bara marxister, klimatdomedagare och DU som kallar politik “vetenskaplig”? Är det för att ingen av er har ens den minsta kännedom om vad den vetenskapliga metoden, respektive politik, ÄR för någonting? Eller är det för att ni är psykopater som använder stora ord för att lura er enda åhörarskara, de helt obildade idioterna? Eller är du bara spritt språngande galen?

 • birger birgersson

  Karl den XII var en lysande befälhavare, bra officer, bra soldat men knappast en lysande politisk strateg. Vi skall dock inte glömma att kungen bara var 17 år när han tillträdde och Sveriges fiender då såg sin chans. Sverige hade kanske världens bästa elitarmé i Karolinerna, samtidigt som de kanske även hade de bästa befälhavarna och militära strategerna.

  Det första krigsslagen mot Danmark var i mycket lysande och de fick också en billig fred utan landavträdelser. Sverige bort krävt Bornholm av rent strategiska skäl. Slaget vid Narva var lysande med den snabba svenska attacken på fiendens svaga sidor, vilket segern gjorde att ryssarna hamnade i tumult. Segern var i det närmaste total. Någon fred gjordes dock inte, utan en fortsättning fortsatte mot Sachsen/Polen. Det anser jag var det stora misstaget. De skulle fortsatt rakt in i Ingermanland och gjort halt strax utanför det just påbörjade projektet S:T Petersburg och där börjat förhandla med Ryssland. Naturligtvis borde Sverige accepterat landavträdelse och givit Ryssland tillgång till en Östersjöhamn. Jag tror utan problem att de kunnat förhandlat sig fram till att t.ex kunnat få territorium fram till Onega, upp till Ishavet och kanske hela Kolahalvön. Karl den XII ansåg att all mark han ärvt var en gåva från Gud och var inte förhandlingsbart. En typisk åsikt för en “pojkspoling” med liten erfarenhet.

  Hur sedan Karl den XII klarade av tvåfrontkrigen mot Sachsen/Polen är sedan en gåta men ett slutligt nederlag var ju helt naturligt. Det går aldrig att besegra större fiender i längden med att mestadels rekrytera soldater från de egna leden. Karl den XII:s fixering i att besegra och förödmjuka sina fiender var i fokus och långsiktiga strategiska politiska projekt lätt han andra hantera men dessa lyssnade han på med “halva örat”. Hans kanske främste politiska strateg och förhandlare Görtz, hade förhandlat fram många fredsalternativ.

  Med Karl den XII:s död försvann Sverige som regional stormakt. Senare med Jean Baptiste Bernadotte så fick vi en “nykter” statschef. Vi har också klarat oss från många krig, förvisso kanske mer tur en skicklighet men det hade knappast vart fallet om Karl den XII segrat och expanderat det Svenska riket efter landets förutsättningar.

  • Björn Larsson

   Att släppa fram ryssen till Östersjön hade varit en katastrof! Och det blev det ju också!! Ryssland var en vildmark som behövde skapas ordning i, och Karl XII, liksom Gustav II Adolf före honom, var beredd att göra det. Nu gjorde tsar Peter det istället. Men det självklara för Karl XII var att tåga till Moskva och utropa sig själv till tsar. Tsarens armé tillintetgjord och tsaren själv på flykt med rännskita. In i en ändlös granskog där inga trupper kunde försörjas. Det hotet var avvärjt. Helt rätt att ta sig an Polen härnäst, ingen samtida ansåg något annat. Polen hade lagt sig i Sveriges angelägenheter sedan över 100 år. Det var hög tid att en gång för alla ta hand om den saken genom att göra Polen till ett svenskt lydrike.

   Görtz var en bedragare som avrättades för penningförfalskning så fort kungen hade stupat.

 • Björn Larsson

  Självklart är den lilla hjärna du har imponerad av Marx och Engels och deras deterministiska framtidshistoria, som politiskt är samma sak som dagens marxisters hatpropaganda om den oundvikliga domedagen. Att både Marx och klimatpanikernas prognoser redan har falsifierats grundligt, det bekommer inte din lilla hjärna, den är så imponerad av det enorma tomrummet den åtnjuter inom ditt kranium. Gratis hyra för en lättlurad liten parasit.

  • Tja, Björn.

   För mig ser det ut som om Marx är på väg att få rätt. Monopolkapitalet har faktiskt koncentrerat makt och ägande hos sig själva nu och monopolkapitalismen är nu i princip global, förutom i kommuniststater som verkligen försöker vara kommunistiska, alltså inte det monopolkapitalistiska Kina där ojämlikheten ökar.

   Dagens globalistiska EU-vurmande s.k. “kulturmarxister” som inte angriper imperialismen, men är med på monopolkapitalets splittring av medborgarna genom massinvandringen av extrema sekter, samt stärkandet av högerpartiet SD med lögnen “rasism” är INTE “marxister”, men snarare massmedialt hjärntvättade “normkritiker”, med allt bisarrt som det sättet att tänka nturligtvis för med sig, vilket ex. kommunisterna Kajsa Ekis Ekman och Åsa Linderborg faktiskt ifrågasatt.

   Ateisten Marx var däremot medvetet “vänsternationell” i min mening, och hade väl närmast etnocentriska känslor, tycks det mig. Lasalle hade tydligen retat upp Marx på något vis och Marx visade då ex. en känsla av avsky för Lasalles afrohår, vilket han meddelade i en nedsättande ton till Engels i ett privat brev. Inte särskilt “kulturmarxistiskt” eller rättare sagt “normkritiskt” för den tidsperioden, eller hur, men faktiskt ganska rasistiskt, fastän han kanske alls inte såg ner på alla med afro-hår eller alls inte ville utrota dem, men kanske Marx var något mer lik sina landsmän i Pegida på just den punkten, fastän han var vänstervriden, sannolikt av moralfilosofiska och vetenskapliga skäl? Även Engels varnade för blandningen av folk, vilket helt riktigt splittrade det tyska folket i två läger, precis som svenskarna nu medvetet splittras i två läger, fastän lösningen är uppenbar. Skapa inte problemet, förvärra inte problemet och återställ Sverige, så gott det går, med fredliga medel.

   Vad du menar med att jag sprider “hatpropaganda om den oundvikliga domedagen” får du nog allt precisera! Jag har ingen klimatpanik personligen. Jag har läst Jakob Nordangårds vetenskapliga rapport om källan till klimatalarmismen, men även tagit del av skeptikers redovisningar och argument, som faktiskt håller. Men visst har livet på jorden fått börja om vid ett flertal tillfällen. Det är vetenskapligt bevisat, så att domedagen hotar oss är naturligtvis inte längre draget rakt ur arslet, såsom domedagssekterna gör.

   Vem har lurat dig att tro att jag lurats av klimatalarmisen eller undersökte du inte den saken innan du hade åsikter?

   • Björn Larsson

    Eftersom du är marxist så har du avsagt dig din egen vilja. Du vill det som dina älskade härskarpolitiker vill. Och de säger att klimatdomedagen kommer nu, ifall inte alla tvingas betala bort alla sina pengar till härskarpolitikerna så att de magiskt oförklarat kan beskydda oss. Precis som i Venezuela. Hade du haft en egen vilja så hade du ju inte kunnat vara socialist, eller hur? Att ha fri vilja är att vara kapitalist. Du har en gång för alla att ersätta din hjärna med såna som Annie Lööf som din överförmyndare. Sen bara önskedrömmer du precis vad fan du vill som din fantasilöshet klarar av att hitta på (nästan bara upprepningar av sånt auktoriteterna har sagt till dig, sällan någonting nytt eller eget, sånt vore att vara kapitalist) och förnekar hur jävla illa det går.

    Varför flyttar du inte till ditt socialistiska paradis Venezuela? Gud Chavez, dyrkad av alla svenska politiker och alla svenska journalister, och hans superhjälte Maduro har ju infört total socialism där, i det som var Sydamerikas rikaste land när den duon tog makten.

    • Varför undersöker du ingenting öppet och skeptiskt innan du har åsikter? Annars blir det bara osant storvulet och dominant tyckande, okritiskt draget rakt ur rektum, precis som vilken fulmedia som helst. Alla tycker antingen synd om dig eller skrattar ju åt dig när du håller på så.

     Jag kallar mig inte “marxist” och tror mer på ekologiskt hållbar vänsternationell demokrati. Jag tillhör ingen sekt, så jag är nog en av de få i Sverige som faktiskt INTE avsagt mig min egen vilja. Ditt beteende däremot tyder på någon form av sekttillhörighet.

     Själv har jag inga härskare över mig som jag tillbeder och vill dessutom införa mer inslag av en upplyst direktdemokrati i Sverige så att även du och alla andra slipper bli härskade med i framtiden av olika korkade inkrökta sekter och girigbukar.

     Har du låg förmåga i läsförståelse? Jag säger ju att jag INTE tror på “klimatdomedagen”, som monopolkapitalet försöker pådyvla oss via fulmedia, samtidigt som de fattar politiska beslut som går i rakt motsatt riktning, ex. tillväxt via massinvandring av barnavlande kulturer till ett arktiskt klimat, vilket ger med CO2-utsläpp.

     Jag beskriver tydligt på Vetenskapliga partiets blogg vilka faror som är evidenta, enligt vetenskapen, och där ingår inte klimatalarmismen som fokuserar på 0,0001% CO2. Vi varnar för helt andra och mycket farligare event.

     Du har fel. Alla har en vilja. Vissa vill koncentrera pengar och makt till sig själva. De är globalistiska monopolkapitalister. Andra vill ha mycket kapitalism, men ändå en fungerande nation, en demokrati och en välfärd åt de mer oturliga av sitt eget folk, de är mer normala nationella kapitalister. Andra vill fördela pengar och makt mer rättvist. De är vänsternationella demokratiska socialister. Vissa vill skapa total jämlikhet. De är kommunister. Vissa tycker det är viktigt att lämna en balanserad och rik natur till kommande generationer. De är ekologiskt hållbara.

     Jag är emot den politikeradel som folket valt att styra Sverige, särskilt de som odemokratiskt frotterar sig med monopolkapitalet och deras mediemoguler på Bilderberggruppens hemliga möten, ex. Bildt, Löfven och Lööf, samt de som gillas av monopolkapitalisten Soros i hans “open society”-dokument.

     Jag förnekar INTE hur djävla illa det går för Sverige, men försöker upplysa folket om varför det är så. I grunden tror jag att det beror på ovetskapen om de “osanningar” (sök i VP:s blogg på det ordet) som monopolkapitalet sprider och repeterar via sina fulmedier.

     Jag tror inte på några gudar, vare sig de som uppfunnits av schizofrener i Mellanösterns öknar, eller de som nya sekter ständigt uppfinner. Jag är vetenskapligt lagd och finner all sekterim lika löjlig som tron på Russells tekanna, även då “folkets stora beskyddare” tillbeds i kommunistiska stater. Detta är roten till despotism och således är jag emot det.

     Jovisst funderar jag ibland på att besöka och kanske flytta till en riktig socialism. Självklart, men det vore för mig ännu finare att ha det som i Sverige strax innan Palmemordet, d.v.s en mer balanserad nationell demokratisk socialism inom ett kapitalistiskt system, där vi stöttar olika länder lokalt mot den imperialism, som de utsätts för från monopolkapitalets girigbukar, vilket jag tror ger den allra bästa och rimliga mixen av fred, trygghet och olika friheter för alla, både i Sverige och i resten av världen.

     Utan en massa krig och misär slipper vi dessutom massmigrationen som mördat tusentals människor i Medelhavet och skapat störtfloder av tårar hos de anhöriga. Vi slipper även en massa balkongflygningar av flickebarn och våldtäkter i Sverige om olika kulturer inte krockar.

     • Björn Larsson

      Men om inte Annie Löfvén stjäl alla dina pengar, hur skulle det då kunna existera sånt som vård, skola, infrastruktur? Kan du förklara det? Då skulle det ju bli som det är i Schweiz och Singapore!

      Marxism är ju vetenskaplig, precis som klimatdomedagen. Det är därför ALLA marxister har blivit klimatdomedagstroende,. Förnekar du, Vetenskapliga Partiet, vetenskapen??? Vetenskap är ju per definition auktoritet i vit rock att lyda helt okritiskt, eller hur? Jag skiter i vad du “kallar dig”. Jag konstaterar att du ÄR marxist. Eller en vetenskaplig partist som du ljuger ihop det nu för att återanvända ett gammalt massmördande varumärke..

      ALLA politiker säger ju att klimatdomedagen är en sanning. Den är så sann att det t.o.m. är olagligt att kritisera den. Förnekar du att politik är vetenskaplig sanning? Vadan då ditt användarnamn?? Och om du är motståndare till invandring, varför gör du det inte tydligt att du är anti-socialist, för socialism=globalism betyder ju att förinta alla nationer?

      Monopol är omöjligt i oreglerad kapitalism, där varje individ får ta upp konkurrensen med vad som helst. Monopol skapas av våld, som utövas av staten. Politiska “regleringar” som det förskönas som av dig.

      Du trooor att fred, frihet, trygghet maximeras om vi använder Stefan Löfvén som vår härskare. Men du har ingen förklaring alls tid varför och hur det skulle kunna vara så. Du förnekar ALLA fakta som mycket tydligt, och nu akut farligt, visar att de tär PRECIS TVÄRTOM! Varje försök att undervisa dig om hur dödligt farlig du är med din slavmoral, bemöter du med din regurgurerade propagandaglosa “monopolkapitalism”, vilket är en självmotsägelse per definition. Du fattar ju ingenting! Du är ändå en som anstränger dig för att uttala dig om politik online. Nästan ingen annan svensk vågar göra det, vilket är ännu värre. Så det är uppenbart för mig att miljoner svenskar kommer att mördas och svälta ihjäl inom 15 år.

 • Björn Larsson

  Karl XII var inte “kanske precis lika stort offer”. Du vet ju ingenting om vad du uttalar dig om! Och det gäller generellt över hela linjen. Du är grundlurad att trooo att du är “välutbildad”, men du fattar ju ingenting. Du fattar inte varför ALLA socialistiska samhelveten har lett till folkmord och svältande fattigdom. Du fattar inte varför svenska staten har stöttat ALLA massmördande diktaturer under efterkrigstiden. Du fattar inte varför svenska staten misslyckas så patetiskt fiaskokatastrofalt med allt som den sysslar med. Du fattar inte varför EU nu kollapsar efter att ha samlat olöst kris på olöst kris på hög. Du fattar inte varför du snart kommer att förlora alla pengar och fonder som du lurats tro att du ägde med banken som mellanhand. Du bara trooor vad fan du vill och verkligheten bryr sig det minsta om det. Du har säkert ett diplom på väggen som bevisar hur lurad du är.

  Karl XII hade heder. Om någon utmanade honom på en duell, då kommer den att sluta med att en faller. Det vore ohederligt och ansvarslöst att sluta en fred som gynnar någon som orättfärdigt startat ett krig. Karl XII startade aldrig något krig. Han besegrade och förnedrade de som gjorde det. Det är den enda vägen till evig fred på Jorden!

  • Det är möjligt att jag är grundlurad. En sak vet jag, att jag ingenting vet, men som det ser ut så kan jag enbart betrakta evidens och bevis och skaffa mig en uppfattning med utgångspunkt från dem. Vi är helt klart eniga om att preping är logiskt.

   Tja, eftersom det säkert är din uppfattning att jag startade det här “kriget” så låter jag dig förnedra mig och vinna det, genom att säga att du har rätt och vet bäst. Jag är villig att göra det för fred på Jorden.

   Det viktiga är inte vad jag tycker om dig heller, men vad du tycker om dig själv, naturligtvis.

   • Björn Larsson

    Jag har rätt därför att jag har valt att informera mig. jag påstår ingenting som jag inte vet att jag har rätt om, om jag inte tydligt för det till en fråga. Men du kanske aldrig har fattat nånting om något, och därför inte känner till konceptet “att ha rätt”? Du kanske trooor att allt bara är en godtycklig åsikt. Att vara socialist är inte att ha en åsikt, det är att ha fel. ha fel om hur välstånd skapas, ha fel om hur barn uppfostras, ha fel om hur brottslighet bekämpas. Och därtill trooor socialisterna att det är en åsikt att ha fel, vilket är ytterligare ett fel.

 • Med en 4%-spärr, som de stora partierna skapat för att kväsa nya initiativ, så är bred valsamverkan av största vikt. Ohållbara argument mot valsamverkan är enbart löjligt.

  AfS har dessutom en stor nackdel som SD inte hade. Det fanns inget annat högervridet missnöjesparti när SD växte till sig. Dessutom så mörkades inte SD i fulmedia, såsom AfS mörkas. SD hade den stora ynnesten av att bli kraftigt bespottade av den politikeradel-elit och fulmedia-adel-elit som folket hatar allt mer. Den ynnesten har inte AfS och kommer sannolikt heller inte få den, annat än genom att sälja sin själ till “girigbukarna” ex.genom att bli oerhört Israel-positiva, likt SD,

 • Jag föreslår Internet Archive, eller i alla fall andra ställen än Youtube, p.g.a. ägarförhållandena och den repression som de gått med på att genomföra mot ex. Granskning Sverige, på initiativ av svenska fulmedier som inte ville bli granskade.

 • Björn Larsson

  Du ljuger så att bara du själv tror på’t. Att med våld stjäla det mesta som alla arbetare som skapar sjukvård, utbildning och infrastruktur det påstår du “skapar” detsamma! Logik är uppenbarligen ett för svårt koncept för dig, men titta åtminstone på ALL erfarenhet av hur det går när ett folk förslavas under en furste som Maduro! Se hur det går i Sverige där majoriteten är komplett obildade av världens allra sämsta skola och massmedia, båda totalt förstatligt kontrollerade.

  Varför kan ni “vetenskapliga marxister” aldrig ge ett enda exempel på framgångsrik socialism? Ni brukade hylla Venezuela, för att det var Sydamerikas rikaste land innan Chavez tog över. Ni brukade hylla sosse-Sverige som surfat på den industrialisering som ägde rum 1850-1950 men som nu är ett åtlöje för hela världen och har Helvetet direkt framför sig. Var finns era framgångshistoriker? Varför är de allra mest kapitalistiska och opolitiska staterna i världen världens allra mest framgångsrika, som Singapore, Hong Kong, Schweiz, Liechtenstein? Du blundar ju med båda hjärnhalvorna samtidigt och har helt fel i allt du ljuger. Du tror att du kan lura mig, återigen ett fel, men vad ska du göra med verkligheten då? Ska du ljuga för den också när du inte har någonting att äta för att dina älskade psykopater till politikerpampar har stulit och förstört allting? Ska du ljuga för din egen mage, är det din framtidsplan?

  • Visst kan skatt vara stöld om man, som idag, beskattar de fattigaste och sänker ersättningar till de fattigaste, av vårt folk, samt strösslar pengarna på icke-barn och icke-flyktingar eller bygger sektbyggnader till folk som inte vill assimilera sig och som ser ner på svensk kultur, samtidigt som man sänker välfärden, samt att 90% av folkets förmögenhet sjunker stadigt, vilket den gjort sedan globaliseringen påbörjades och nationalstaten började demonteras.

   Men skatt har faktiskt i Sverige, innan bedragare tog över och lurade in oss i globalisering ens EU-medlemskap och började sälja ut folkets gemensamma egendom, samt strössla pengarna på monopolkapitalister och andra folk, faktiskt gått till välfärd.

   Men visst. Idag är skatt i princip stöld, men det beror på att folket låtit sig bedras genom fulmedierna, helt frivilligt. Idag finns det faktiskt bättre kanaler som ex. Nya Tider och andra friare medier som inte tycks vara i maskopi med bedragarna.

   Jag har inte varit i Venezuela så jag kan inte uttala mig om hur venezulanerna ser på sina ledare. Har du varit där och talat med dem? Varifrån har du fått din uppfattning om vad som sker i Venezuela? Har du tagit del av något som motsäger din uppfattning?

   Låga skatter inom fåtalet skatteparadis i ett frihandelsområde kan givetvis skapa en berikning av dessa skatteparadis. Det är uppenbart. Det har jag aldrig talat emot, men när allt fler stater inom frihandeln går samma väg så leder det till ett s.k. “race to the bottom” (jag noterar att du iNTE slagit upp ordet eller att du inte har förstått vad det betyder) i skatteintäkter som kan bekosta det gemensamma. Det är också evident.

   Att det är psykopater och politikerpampar som har stulit och förstört allting är jag enig i, men vissa har nog varit med i förstörelsen p.g.a. att de blivit lurade, såsom människor luras in i sekter.

   Min framtidsplan för Sverige bygger på moralfilosofin att vi bör göra det bästa för framtidens generationer i Sverige, samt att vi bör göra det hövligt, utan argumentationsfel och lögner när vi siskuterar, samt med vetenskapliga evidens som grund. Där tror jag att du har mycket att undersöka. Se mig gärna som en riktig lärare!

   • Björn Larsson

    Varför ljuger du att skatt, alltså att under hot om våld tvingas betala bort det mesta av det man skapar till PK-packet, skulle kunna vara “att ta hand om det gemensamma”? Vad är gemensamt med det??? Varför ger du inte bort alla dina pengar till mig så att jag, som dina älskade PKolitiker, kan göra vad fan jag vill med de pengarna utan att du har nånting att säga till om det? För det “gemensammas bästa”, som du formulerar det, grundlurad av uppenbara lögner från kända bedragare som du är och vill vara.

    Jag förstår att ni “vetenskapliga marxister” ljuger att det går så bra i Venezuela så. Jag skulle kunna be DIG om källor för din uppfattning om Venezuela, men du skulle ju bara länka till någon massmördarsekt som DDR:s siste generalsekreterare Egon Krenz, dömd till fängelse för valfusk, är medlem i, och ingenting som ens har för avsikt att sprida någon form av information. Din ideologi säger ju att Stefan Löfvén är den ende som ska tillåtas använda sin hjärna, alla andra tvingas lyda hans order som egendomslösa och rättslösa slavar. Att vara socialist är per definition att INTE ha någon åsikt.

    Att låta arbetarna, de som skapar samhällets välstånd, behålla det välstånd de skapar, är ett “race to the top”! Det bevisar ju ALL historia, och man måste vara aktivt dum för att inte inse att det rent logiskt är en katastrof att införa en politisk adel som parasitisk mellanhand mellan producenter och konsumenter.

    Globalism är ett ord som är helt synonymt med socialism=internationalism. Globaliseringen infördes i Sverige av Tage Erlander, han som avskaffade folkhemmet och som alla medlemmar i förrädargenerationen (förödargenerationen) röstat på så länge de kunde, bilderberggruppsmedlemmen som startade massinvandringen och skapade PK-staten och regimmedia. Socialisten som totalförstörde Sverige (fast pensionärer är ju födda dementa och klarar därför inte av att fatta konceptet orsak och verkan, skyller psyksjukt allting på fria amerikanska entreprenörer och arbetare istället). Socialism är att förinta nationen. Lyssna en gång på vad sossarna tillsammans över hela världen, från Nordkorea till Kuba, sjunger 1:a maj om du inte tror mig.

    Du säger att du förstår att politiker har totalförstört samhället. Ändå vill du ha mer av samma. Alla förstår varför jag anser att du, artigt uttryckt, är knasig. Bara inte du själv.

    Din “framtidsplan” är en irrelevant fantasi, en verklighetsförnekande inbillning. Så mycket förstår du väl ändå? Har du aldrig tänkt tanken att människor kanske själva vet vad som är bäst för dem? Att du inte är en Gud som vet bäst om allting som alla hela tiden måste och inte får göra. Socialism är psykopati, översitteri och hänsynslös härskarlust för odugliga parasiter som själva inte klarar av att åstadkomma någonting av värde för andra.

 • Björn Larsson

  Socialism är helt synonymt med globalism. Socialisterna sjunger anti-nationalsången “Internationalen” under sina blodröda mördarfanor samtidigt över hela världen 1:a maj varje år. Socialism är monopolkapitalism. Eftersom socialism är att ha helt fel om allting i verkligheten så leder all socialism nödvändigtvis till folkmord. Se bara Sverige som socialismen förvandlat från världens rikaste och fredligaste land till okontrollerat eskalerande våld och på randen till finansiell ruin. Se Venezuela som ligger några år före oss, som under socialismen har förvandlats från det rikaste landet i Sydamerika med världens största oljetillgångar, till världens våldsammaste land med massvält och massflykt där oljeproduktion under socialistisk förvaltning snabbt är på väg att upphöra, liksom den tidigare snabbt växande bilindustrin helt har upphört att existera. Socialism betyder att produktion är omöjlig, och utan produktion dör alla människor. Se Sovjet som omvandlade värdefulla naturresurser till sopor och skrot, ju mer de arbetade desto fattigare blev de.

  En medlem av förrädargenerationen, en av de pensionärer som har totalförstört Sverige, står med sin rullator utanför livsmedelsbutiken där jag brukar handla och tigger med en slarvigt skriven skylt. Jag växlade några ord med honom och frågade vad han röstade på. Sossarna! Jag skyll dig själv då, idiotjävel! Att vara sosse är att frivilligt välja att svälta ihjäl, det vet ju alla av all erfarenhet under de 101 år som sosseriet har regerat något land. Detta utan något enda undantag. Svenska pensionärer är livsfarligt dumma i huvet, varenda en av dem. De är alla komplett obildade och fattar inte skillnaden mellan att ha en åsikt och att ha fel. De är hänsynslöst verklighetsförnekande massmördare som inte ens kan stava till logik och som aldrig använt sig av någon form av information överhuvudtaget. Nu har förrädargenerationen plundrat bort allt som de föddes med.

  Och du vill att jag ska vara “hövlig” mot dem? Ha! Jag pissar på deras gravar. De kommer att vara hatade av alla för all framtid. De lämnar inte efter sig ett enda dugg av värde. Svenska “journalister” är alla svårt efterblivna, de kan ju inte ens stava. om du hittar en nyhetsnotis utan skrivfel i Sydsvenska Bilbrandsbladet eller Götebombsposten så får du tipsa mig, jag ska då köpa ett lösnummer, klippa ur den och rama in den på väggen. Ett folk som låter sig luras av helt obildade analfabeter är ett idiotiskt folk vars genpool naturen kommer att städa upp genom selektion, alltså massdöd. Om 15 år kommer inte en enda dumsnäll svensk att finnas kvar i livet. Hjärnan är ett essentiellt organ för människan, den som vägrar använda det pliktar med sitt liv.

  Jimmie trÅkesson har förvandlat SD från ett nationalistiskt parti, det som jag en gång för länge sedan gick med i, till ett “socialistiskt konservativt” parti, vafan den självmotsägelsen nu ska betyda. Är ju helt synonymt med nationalsocialism för nationalism var på 1920-talet så extremt konservativ och anti-nationalistisk att deras uniformerade anhängare skulle ha tappat monokeln i grötfatet om de hört det motsatserna konservatism/nationalism och socialism kombineras av en uppenbar bedragare. SD utgör inget hopp om nånting alls. De är ett PK-parti som bara står i vägen för verklig nationalism, därför att svenska folket är världens mest obildade och lättlurade folk som ingenting alls fattar om samhälle eller historia, och som VILL massmördas därför att de tycker att det är “solidaritet” att inte ha det för bra.

  Att araporna skulle utgöra billig arbetskraft, haha, där måste du ju skämta! De arbetar ju INTE, och kan inte göra det. I USA klagar man på invandrarna just därför att de arbetar, de är ju latinamerikaner. Den situationen förekommer inte alls i Europa. Och EU tar hand om sig självt, jobbar nu intensivt på att upplösa sig själv så fort som möjligt genom att göra precis varenda sak helt fel för sitt eget intresse, så det problemet behöver vi inte bekymra oss om längre. Det tar MMM, Merkel, Macron och May hand om åt oss.

 • Björn Larsson

  Rättelse: Konservatism var anti-SOCIALISTISK på 1920-talet.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gäng belägger boende med utegångsförbud

BROTTI augusti uppmanade kriminella grupperingar boende i Tensta att inte vistas ute, och hotade dem med våld om de inte åtlydde utegångsförbudet. Händelsen i Tensta inträffade samtidigt som kriminella upprättade vägspärrar i Hammarkullen utanför Göteborg.

Ludvig, 14, brutalt misshandlad av f.d. SVT-chefens flyktingbarn

BROTT & KRIMINALFALL14-årige Ludvig blev i våras påhoppad och misshandlad av en syrisk invandrare som går på samma skola. Han berättade den 13 oktober om händelsen i SVT:s ”Veckans brott”. I programmet nämndes dock varken att gärningsmannen är invandrare eller att han är fosterbarn till före detta SVT-chefen Eva Hamilton.

Borås: 16-årig pojke skjuten i bröstet med hagelgevär – två jämnåriga invandrare häktade

BROTT & KRIMINALFALLEn 16-årig pojke blev skjuten i bröstet med ett hagelgevär i ett naturområde i utkanten av Borås. Innan dess ska han ha tvingats att ta av sig kläderna och försökt fly genom att hoppa i vattnet. Två jämnåriga ynglingar med bakgrund i Mellanöstern sitter nu häktade för mordförsök.

Läs studenternas brev om mångkulturella Tjärna ängar

BORLÄNGEDen 28 september skrev utländska gäststudenter ett kritiskt brev till ledningen för Högskolan i Dalarna, Borlänge, om hur de vantrivs med att behöva bo på studentboendet som ligger i det ökända området Tjärna Ängar. Läs här brevet i sin helhet.

Miljöpartister vill stoppa lokala slöjförbud

INRIKESTvå miljöpartistiska riksdagsledamöter, den klaninröstade somaliskan Leila Ali-Elmi samt Camilla Hansén, har nyligen lämnat in en motion där det föreslås att riksdagen skall ge uppdrag till regeringen att skapa en skyddsmekanism för religionsfrihet som kan hindra kommuner att införa lokala slöjförbud. De två miljöpartisterna menar att begreppet frihet dessutom måste börja problematiseras mer, om det exempelvis bara är den västerländska definitionen av kvinnans frihet som skall gälla i Sverige.

Hemkonservering – en värdefull kunskap som borde återerövras

HEM & HUSHÅLLI vårt moderna tidevarv har vi ofta föraktat och skrattat åt gamla tiders metoder och utrustning. När de moderna spisarna kom, försvann vedspisarna från köken. När kylskåp och frys gjorde sitt inträde i hemmen glömdes de gamla metoderna med bland annat kokkonservering bort. Det var ju så gammaldags och omodernt. Men faktum är att den gamla kunskapen när det gällde att förvara sin mat under en väldigt lång tid slår våra frysmetoder med hästlängder.

Nybyggda lägenheter skall gå till bidragstagare – svenskar skall betala

INRIKESKommunstyrelsen i Malmö har beslutat om att var femte nybyggd hyresrätt i staden skall öronmärkas för personer med försörjningsstöd eller gå direkt till bostadssociala insatser. Resultatet väntas bli mer invandrare i nybyggda områden vilket antas främja integrationen.

Gå till arkivet

Send this to a friend