Skip to Content

Offentligt bönemöte i Clichy-la-Garenne, Frankrike. Foto: RT.
DANMARK

76 procent av danska muslimer vill förbjuda islamkritik

PappersupplaganNya Tider v. 22

I en undersökning utförd av det danska justitiedepartementet uppger 76 procent av landets muslimer, från både första och andra generationen, att det bör vara olagligt att kritisera islam.

Publicerad: 29 maj, 2020, 09:55

  • Svenska

Läs även

Resultatet fick Danmarks integrationsminister, socialdemokraten Mattias Tesfaye, att uppmana invandrare som inte respekterar danska värderingar att lämna landet. Till Jyllands-Posten säger han:

− Det har kommit människor till Danmark för att ta del av vårt välstånd och vår trygghet, men som inte accepterar att det bygger på friheter, som exempelvis yttrandefrihet. Vi kan kritisera politiker, religioner och makthavare av olika slag. Det finns inte någon som är skyddad från kritik. De länder där man inte har den rätten är länder där det går dåligt.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    Ja, vem har sett till att vi har översvämmats av muslimsk invandring? Det behövs inte så mycket tankeverksamhet för att förstå vem/vilka som ligger bakom det här invasiva inflödet av en religion som inte passar västerländska värderingar? Svenska kyrkan är en del av Elitens strategi att haverera nationalstaten. Hur behandlas kristna i muslimska länder? Alldeles riktigt! Och precis likadant kommer det svenska folket att bli behandlat? Det alltför generösa barnbidragen ger muslimerna möjligheter att föda barn i en strid ström, så länge kvinnan är fertil, men det hindar förstå inte mannen att ha ett ”tjog” fruar till? Muslimerna är att likna vid göken som lägger ägg i andra mindre fåglars bo och knuffar ut bobyggarens ungar. Göken är således en parasit, samma som muslimerna i Sverige.Vänta bara till muslimerna dominerar i kommunerna? Vi är på god väg.

  • burnedout

    När kommer SVT’s nya barnprogram för förskolebarn: ”Mustafa söker Fru” ?

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Det mongoliska böldpestutbrottet nu också upptäckt i Kina

UTRIKESKina har rapporterat ett fall av böldpest i inre Mongoliets autonoma region. Nyheten sammanfaller med en rapport från den angränsande Mongoliska republiken där hälsomyndigheterna har identifierat två fall.

Gå till arkivet

Send this to a friend