Nya Tider på SVT Kulturnyheterna, 25 september 2013.
Nya Tider på SVT Kulturnyheterna, 25 september 2013.

Uppmärksamheten kring Nya Tider

De senaste dagarna har det uppmärksammats att Nya Tider ansöker om presstöd. Det har cirkulerat ett antal felaktiga påståenden om tidningen och vi vill här reda ut eventuella frågetecken.

Varför finns Nya Tider?

Det finns idag en mycket stor efterfrågan på alternativ media. Det beror helt enkelt på att folk känner sig lurade av de stora medierna. Flera forskare, bland andra professor Jonathan Friedman, har visat att den politiska korrekthet som råder i media skapar en odemokratisk anda i samhället.

Politisk korrekthet handlar inte om höger eller vänster utan om ett sätt att kontrollera folk och deras tänkande. – Jonathan Friedman, professor i socialantropologi vid Lunds Universitet.

Det finns en politisk korrekthet som gör att vissa åsikter aldrig får komma fram, att vissa politiska frågor aldrig diskuteras. Man kan tala om en ”demokratur”, som utåt fungerar som en demokrati – de demokratiska institutionerna finns på plats – men eftersom etablerad media har en agenda och snedvrider den information man förmedlar, så kan inte väljarkåren göra välinformerade val.

Här fyller Nya Tider och andra alternativa nyheter en stor uppgift: att rapportera objektivt och sanningsenligt om sådant som media censurerar, snedvrider eller direkt ljuger om.

 

Exempel på alternativa nyheter

I Nya Tider vecka 25 rapporterade vi om det årliga mötet för Bilderberggruppen som hölls 6-9 juni. Bilderbergarna är en tidigare topphemlig och fortfarande ljusskygg lobbygrupp för globalism, där superrika finansherrar frotterar sig med politiker från hela världen. Trots att mötet samlade ett hundratal dignitärer, lyste rapporteringen med sin frånvaro i svensk press, frånsett några notiser om att Stefan Löfvén deltog.

I Nya Tider vecka 26 kunde vi påvisa hur journalister på både DN och TT ljög om invandringens kostnader respektive storlek.

I Nya Tider vecka 30 avslöjade vi hur rapporteringen kring Trayvon Martin-fallet härrörde ur amerikanska massmediers illa maskerade samarbete med PR-byrån Julison Communications, som anlitats av kärandesidan. Svensk gammelmedia kopierade i stort sett sina uppgifter från sina amerikanska motsvarigheter, och vidareförmedlade därmed okritiskt den bild av fallet som PR-byrån skapat.

I Nya Tider vecka 34 berättade vi detaljer kring ”rasistdådet” i Australien där två svenskar blivit misshandlade av åtta personer. Gammelmedia hade inte brytt sig om att nämna att det var etniska svenskar som blev utsatta för rasistdådet av åtta aboriginer.

I Nya Tider vecka 39 berättade vi om de två journalister som släppts ur fångenskap hos rebellerna i Syrien, och som samstämmigt vittnade om ett samtal som visade att det var rebellerna, inte Assadregeringen, som låg bakom gasattacken i Damaskus. Med världsläget ytterst spänt, valde en samstämmig svensk journalistkår att förtiga trovärdiga vittnesmål som potentiellt kunde avvärja ett tredje världskrig, trots att de togs upp av utländsk press. Vi ställde dessutom de ansvariga på Aftonbladet, Expressen och DN mot väggen med våra frågor.
I samma nummer kunde vi även avslöja att DN ljugit om att Assad skulle ha erkänt gasattacken i en intervju med en amerikansk journalist.

Det ovanstående är bara några av de exempel där vi kunnat påvisa direkta lögner eller uppenbart mörkande från gammelmedias sida. Det finns åtskilligt mer av den varan, vilket visar på ett stort behov av Nya Tider och andra alternativa nyhetskanaler.

 

Nya Tider.
Nya Tider.

Har Nya Tider någon agenda?

Nya Tider rapporterar objektivt och sanningsenligt, bara det i sig är revolutionerande i ett förljuget debattklimat. Journalistyrkets anseende är i botten och tilliten till media bland svenskar är den lägsta i hela Europa. Det har gått så långt att utländska tv-bolag skickar hit tv-team för att göra inslag om den svenska censuren. Nya Tiders ”agenda” är att rapportera objektivt och sanningsenligt, i synnerhet om de saker som de stora massmedierna förtiger.

Det finns en stor efterfrågan på sanningsenliga nyheter, folk har helt enkelt tröttnat på att bli förda bakom ljuset. Någon uttalad politisk färg eller profil har inte Nya Tider. Att Nya Tider är partipolitiskt oberoende är en självklarhet i detta sammanhang.

Att etablissemangsmedia har en agenda intygas däremot av några av journalisterna själva, som vågat ta bladet från munnen.

Jag tillhör en yrkesgrupp som har förskönat det riktigt ordentligt skulle jag vilja säga och har hållit inne med väldigt mycket, och dolt mycket. Det är ett av de värsta sveken som vi journalister har gjort oss skyldiga till under de åren jag har jobbat i alla fall. – Janne Josefsson, reporter på SVT:s Uppdrag granskning, i Sveriges Radio den 16 maj 2010.

 Eliten av skribenter och tyckare tillhör en övre medelklass som inom sina reservat ostört kan värna om sina ideologiska konstruktioner och rynka på näsan åt enklare varelsers intolerans. På SVT kallade vi den genomsnittliga tittaren för Nisse i Hökarängen. – Gunnar Sandelin, SVT-reporter.

Denna ”journalistelit” litar uppenbarligen inte på att läsarna själva ska kunna bilda sig en uppfattning som skiljer sig från den egna agendan. Man kallar det för ”ansvarsfull journalistik”, vilket i praktiken betyder att man filtrerar nyheterna genom ett politiskt korrekt filter.

 

Odemokratisk?

Vi har fått frågan om vi är en demokratisk tidning och om vi ställer upp på en demokratisk värdegrund. Som professor Jonathan Friedman skriver, så är likriktningen inom svensk media en stor fara för demokratin. Nya Tider, som kompletterar det etablissemangsmedia utelämnar, utgör därmed ett viktigt tillskott till demokratin.

För oss handlar demokrati om folkstyre, inte någon pådyvlad värdegrund. När Schweiz för något år sedan i en folkomröstning förbjöd minareter, så gick svenska proffstyckare i taket och hävdade att detta var odemokratiskt. Men det var inte förfarandet man invände emot, utan kritiserade själva resultatet för att vara odemokratiskt. Då, tycker vi, blandar man in något i demokratibegreppet som inte hör hemma där. Demokrati handlar om en beslutsprocess och rätten att tycka olika och respektera varandra för det. Om etablissemanget tycker att det är odemokratiskt att ha en viss åsikt, till exempel i frågan om minaretbyggen, så är man verkligen ute på ett sluttande plan. Man är på väg mot diktatur med ”demokrati” som förevändning.

Men återigen, kritiken handlar i själva verket inte alls om demokrati eller inte. Kommunistiska tidningar har fått presstöd i åratal, trots att de förespråkar proletariatets diktatur. Det handlar i grund och botten om att etablissemangets media är livrädda för konkurrens – hur ska man kunna hävda sig mot någon som genomskådar deras lögner?

 

SR har fel om mittuppslag

I P1 Morgon hävdar reportern Fernando Arias att han på Kungliga Biblioteket tittat i Nya Tider och att alla tre mittuppslagen handlar om brottsfall med utländska gärningsmän. Det stämmer dock inte, mittuppslagen kan ses här nedan.

NyT v1/2013
NyT v1/2013
NyT v2/2013
NyT v2/2013

 

NyT v3/2013
NyT v3/2013

 
Rapporterar ni bara om brottslingar med invandrarbakgrund?

Alla läsare av Nya Tider kan intyga att det finns många artiklar om brottslingar med svensk bakgrund. Vi kan nämna Leif ”Obelix” Johansson (v 35/2013), återfallsförbrytaren Per Svensson (v 32/2013) och ”Södermannen” John Svahlstedt (v 30/2013), för att ta några nyare exempel. Vi rapporterar även om invandrare i positiva sammanhang, till exempel advokaten Elisabeth Massi Fritz, som specialiserat sig på att företräda offer för skamkulturen (v 38/2013).

Vi förstår samtidigt att etablissemangets journalister chockas av att för en gångs skull få läsa oförvanskade nyheter, utan politiskt korrekta skygglappar. I åratal har de fört den svenska allmänheten bakom ljuset genom att till exempel vitpixla förövares ansikten. Ett av de extremaste exemplen var den brutala våldtäkt och utdragna misshandel som två svenska flickor blev utsatta för av ett gäng somalier nyårsnatten 2004. I Aftonbladets rapportering beskrivs gärningsmännen som tre svenskar och en finsk medborgare, illustrerade med fyra typiskt nordiska profilbilder. En direkt lögn. Ett aktuellt exempel är det rasistiska överfallet i Malmö på en svart man. Varför rapporterar inte gammelmedia om att de misstänkta förövarna är kurder?

Det är en enögdhet, där det är fritt fram att berätta att en gärningsman är ”pursvensk” eller har ”svenskt utseende”, men där det anses ”extremt” att berätta om en gärningsmans etniska bakgrund om han inte är svensk.

Nya Tider rapporterar objektivt och sanningsenligt om brott, oavsett gärningsmännens etniska bakgrund. I Ring P1 påstod Täppas Fogelberg att Nya Tider ”bara skriver om invandrare”, vilket kommer att anmälas till Pressens opinionsnämnd.

 

”Beskuren bild”?

SR Kulturnytt påstod i en artikel att Nya Tider har ”beskurit” en bild från en folkmusikfestival så att en svart kvinna som bar en fana inte syntes.

Folkmusikvärlden är en levande svensk kultur, den som Mona Sahlin säger inte finns och den som Reinfeldt säger bara är barbari. Det finns tiotusentals utövare om inte fler. Hur ofta rapporterar Kulturnytt och annan etablissemangsmedia därifrån?

Det säger en hel del, att det värsta man kunde hitta i vår tidning var att en av hundratals personer i en procession inte kom med på bild.

Svenska ungdomar utsätts varje dag för trakasserier i skolorna, de blir kallade för svennehora och värre, men då talar man aldrig om rasism. Men när en av hundratals personer i en procession inte kommer med, då tycker man att det är värt en alldeles egen artikel. Det skvallrar om vilket fokus gammelmedia har och varför det finns ett behov av en tidning som vår.

 

Vad tycker ni om presstödet?

Vi tycker att det är dåligt att skattetrycket i Sverige gör att folk inte har råd att köpa tidningar och att man därför måste sponsra dem via presstödet. Så länge detta system finns tycker vi dock inte att man ska värdera innehållet. Låt alla åsikter komma fram, det är bra för demokratin att alla kan få komma till tals och lägga fram sina åsikter, hur galna de än må vara.

 

Vad kommer det att betyda för er om ni får presstöd?

Nya Tider växer mycket snabbt. Det finns en stor efterfrågan på alternativa nyheter och det som håller oss tillbaka är att vi inte når ut till fler med att vår tidning finns. Med presstöd kan vi marknadsföra oss bättre. Idag ligger vi på 2000 prenumeranter, men 10 000 prenumeranter är inte omöjligt inom en överskådlig framtid.

Hittills har hela redaktionen arbetat så gott som ideellt. Prenumerationsavgifterna har bara gått till kostnader som tryck och distribution. Med presstöd kommer vi att kunna anställa fem eller sex personer och betala våra frilansande medarbetare.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Läs även:

Niondeklassare vann mot rektorn – skolavslutning i kyrkan räddades

Niondeklassare vann mot rektorn – skolavslutning i kyrkan räddades

🟠 Rektor Helene Lindberg hade beslutat att avgångseleverna i årskurs 9 på Öbergaskolan och Kyrkholmsskolan i Arjeplog skulle fira skolavslutning i Medborgarhuset istället för kyrkan. Så blev det emellertid inte. Efter högljudda protester från ungdomarna fick niondeklassarna fira avslutning i kyrkan tillsammans med föräldrar och släkt även detta år. När Nya Tider når rektor Helene Lindberg säger hon dock att traditioner ska förändras och anpassas efter ”en ny tid”, och att hon inte vill ha skolavslutning i kyrkan nästa år.

Rasismen blir allt mer öppen

Rasismen blir allt mer öppen

🟠 Det blir allt vanligare att rasismen tillåts eller till och med uppmuntras. Och utvecklingen går fort. Har man ”fel” hudfärg, så saknar man tydligen rättigheter. Man kan bli sparkad bara för att lämna plats åt en person med ”rätt” hudfärg. Att diskriminera vita är numera inte bara accepterat, utan till och med påbjudet.

En dekadensteori – därför tillåts Sverige förfalla

En dekadensteori – därför tillåts Sverige förfalla

🟠 Sveriges styrande politiker ser sig som upplysta visionärer, redo att ta språnget in i den nationslösa framtiden. Att kulturkrockar snarare tilltar med den ökande mångkulturen skyler de över med att prata om utmaningar istället för att erkänna att det finns riktiga problem. Det skriver veckans debattör, docent Jan Tullberg, som pekar på att fakta har fått stå tillbaka för godhetssignalering och meningslösa mantran som ”allas lika värde”.

Nyhetsdygnet

Bilden av det överhängande ”klimathotet” skärskådas

🟠 BOKRECENSION I boken Borde man oroa sig för klimathotet? konfronterar filosofiläraren Staffan Mörner de påståenden om ett förestående ”klimathot” som konstant förmedlas som absoluta sanningar. Mörner har varit engagerad i miljöfrågor under större delen av sitt liv och skriver sedan flera år om just klimatfrågan i olika nätpublikationer. Bokens utgångspunkt är ett ifrågasättande av det dominerande narrativet, vilket gör att läsaren får en gedigen grundkurs i klimatfrågans olika delar, skriver recensenten Tobias Svensson.

Siknäsfortet – den viktigaste befästningen i Kalixlinjen

🟠 ”Man byggde skyddsrum i alla storlekar, från tremansskyddrum till 48-mans, och de var utspridda hela vägen mellan Torne och Kalix älvdalar. Totalt vid hela Kalixlinjen fanns plats för cirka 18 000 man i skyddsrum mot grov artillerield. Man talade om ett ’fördröjningssystem’, det vill säga vi kommer inte kunna stoppa en rysk invasion, men vi kan fördröja framdragandet” – Sten Ekman, författare.

Van Morrison – What’s it gonna take?

🟠 Förra årets hjärnskakningspanik bland musikkritiker handlade om att en av deras gunstlingar, den ofta geniförklarade Van Morrison, levererat ”felaktiga” svar på frågor som etablissemanget redan avgjort åt oss. På skivan sjöng han om att Covid-19 var en bluff och att media ägs av några som inte vill oss väl. Nu har Van Morrison återkommit med ännu en låtsamling och han backar inte en millimeter.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Mord i Östervåla

🟠 HISTORIA Den 19 februari 1896 hittades postmästaren och klockaren Johan Åkerlund svårt skadad i huvudet på postkontoret i Östervåla. Han avled några timmar senare. Undersökningen tydde på att han blivit huggen med en yxa. Brottet bedömdes vara ett rånmord trots att mördaren inte rört värdepapperna som legat framme, fullt synliga. Detta är första delen om Östervålamordet som är både ett olöst brott och en komplex gåta.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.
Info om casino utan spelpaus hittar du på Starwarscasinos.com
Läs allt om Jalla Casino bonus här – vi har all info om sidan och guidar dig igenom alla steg så du kan motta din bonus.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Annonser och SEO
salj[snabel-a]nyatider.nu

Artiklar (RSS)
© 2022 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.