Skip to Content

Affischen har satts upp i Bologna och gruppens Facebooksida. Foto: Facebook

Affischer uppmanar till mord på Matteo Salvini

Digital utgåva

Ett universitetskollektiv uppmanar till att mörda den italienska inrikesministern Matteo Salvini.

Publicerad: 2 oktober, 2018, 17:11

  • Svenska

Läs även

Den vänsterextrema gruppen Collettivo Universitario Autonomo (CUA) satte upp affischer på ett universitetsevenemang i Bologna i veckan med bildtexten ”Mördare. Ta sikte på detta,” och som visar en bild av Salvini med ett sikte runt huvudet, rapporterade Il Giornale.

Gruppen förklarade i ett Facebookinlägg: ”Idag, från via Zamboni i hjärtat av universitetsområdet, stiger ett skri av fientlighet och förakt för rasism och den rasistiska politiken som den nya inrikesministern har infört och de senaste månaderna ökat.”

Gruppen hävdar att Salvini främjar ”hat, utslagning och vit makt” på grund av hans syn på invandring.

Salvini svarade på sociala medier: ”I Bologna riktar de vanliga bortskämda ungarna siktet mot på mig med titeln ’mördare’. Vilken smärta. Jag tror att några månader av civil- eller militärtjänst skulle göra dem gott, vad tycker ni?”

Virgilio Merola, borgmästare i Bologna, slog också ner på affischerna och sa: ”Bologna hotar inte och hatar inte någon. Den som gör det är mot Bologna. Jag håller helt klart inte med Salvinis politik, men jag behöver inte uttrycka mig hatfyllt.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend