Socialdemokratiska Aftonbladet smutskastar en demonstration som kräver den socialdemokratiska regeringens avgång. I samma artikel svartmålas även Nya Tider. På bild Nya Tiders vice redaktör Sanna Hill och chefredaktör Vávra Suk.
Socialdemokratiska Aftonbladet smutskastar en demonstration som kräver den socialdemokratiska regeringens avgång. I samma artikel svartmålas även Nya Tider. På bild Nya Tiders vice redaktör Sanna Hill och chefredaktör Vávra Suk.

Aftonbladet ljuger om Nya Tider

Efter Folkets demonstration i Stockholm går socialdemokratiska Aftonbladet ut med en svartmålningskampanj mot alla som kräver den socialdemokratiska regeringens avgång. Även Nya Tider benämns med olika epitet. Detta är horribla och lögnaktiga påhopp, men den irrationella och hysteriska reaktionen tyder samtidigt på en stark oro inom systempressen.

Den 7 februari går Aftonbladet ännu en gång till rasande angrepp mot regimkritiker och alternativ media, i synnerhet Nya Tider. Vi kommer inom kort att skicka ett genmäle till Aftonbladet som vi av nödvändighet håller kort. Här ska vi ta ut svängarna lite mer för att belysa bakgrunden till påhoppet.

När vi kontaktar Aftonbladet vägrar de att införa en rättelse, det enda de går med på är att byta ut ”sajt” mot ”tidning” för att referera till Nya Tider.

Aftonbladet försöker att placera sina kritiska konkurrenter i fack för att själva framstå i bättre dager. Till skillnad från Aftonbladet är dock Nya Tider en politiskt oberoende tidning. Medan Aftonbladet är uttalat socialdemokratisk är vi inte knutna till någon organisation eller något parti. För att säkerställa vårt oberoende har vi till och med regeln att ingen i redaktionen får vara medlem i någon politisk organisation.

 

Aftonbladets nazistkopplingar

I sin smutskastning av den obekväma uppstickaren Nya Tider tar Aftonbladet till det värsta ord de vet: ”nazistisk”.

Nya Tider har totalt utkommit med över 150 nummer under de tre år tidningen funnits. Aftonbladet gör en stor poäng av att vi intervjuat representanter för Nordiska motståndsrörelsen (NMR), en nationalsocialistisk organisation, i två av dessa nummer. Första gången med anledning av att en av NMR:s representanter kuppat in sig i Ludvikas kommunfullmäktige på ett SD-mandat och andra gången efter att Dagens Nyheter precis haft ett 10 sidor långt reportage om organisationen, som då var på väg att bilda ett nytt parti.

Precis som med alla våra nyheter är vi noga med att vara sakliga, kritiska och höra båda sidor, bland annat intervjuade vi Ludvikas sverigedemokrater som var allt annat än glada att NMR kuppat in sig på en SD-lista.

Aftonbladets påståenden om ”positiva reportage” bottnar helt enkelt i att vi vägrar att skriva samma skeva svartmålningsartiklar som Aftonbladet. Våra läsare vill kunna bilda sig en egen uppfattning utifrån sakliga fakta.

Om det är någon som har ”nazistkopplingar” så är det Aftonbladet. Tidningen var under Andra världskriget protysk, enligt Expressen till och med ”antisemitisk, pronazistisk”. Aftonbladets kulturchef Karl Vennberg hade tydliga sympatier för Hitlertyskland. Han satt på sin post till 1975. För oss är det dock självklart att inte lyfta fram detta som någon sorts argument i vår journalistik. Det är osakligt och helt enkelt lågt. Precis som det bara är lågt när Aftonbladet – dessutom helt lögnaktigt – försöker använda en sådan retorik mot Nya Tider.

 

Känd propagandist bakom smutskastningen

Så vem är det då som ligger bakom den här smutskastningsartikeln? Skribenten heter Lisa Röstlund, en journalist som gjort sig känd för en rad oseriösa artiklar där hon driver sin egen politiska agenda, nödtorftigt maskerat som ”nyheter”.

För att ta några exempel:

I december 2012 försökte Röstlund koppla Sverigedemokraterna till Ku Klux Klan. Jimmie Åkessons dåvarande pressekreterare Linus Bylund hade på Twitter skämtat om sin sons Luciafirande som ”nån KKK-pryl med dagis” – förmodligen ett av de vanligaste skämten om Lucia, anspelande på de vita särkar som Luciafirandet och den amerikanska rasistorganisationen har gemensamt. I Sveriges samlade journalistkår var det en person, nämligen Röstlund, som var tillräckligt oseriös och propagandistisk för att ta tillfället i akt att på nyhetsplats koppla SD till ”lynchningar, mord och tortyr av svarta”.

I mars 2013 gjorde Röstlund på samma sätt en ”nyhetsartikel” av att migrationsminister Tobias Billström (M) sagt att de flesta gömda flyktingar bor hos sina landsmän ”som inte alls är blonda och blåögda”. Tidigare hade Billström påpekat att illegala invandrare faktiskt begår lagbrott och retoriskt frågat ”Ska den som döms för mord kunna strunta i sitt straff? Och ska ett företag som döms för miljöbrott kunna fortsätta släppa ut?” Röstlund utelämnade den uppenbart retoriska formuleringen och påstod istället att migrationsministern ”jämförde papperslösa med mördare”.

Fler exempel på när Lisa Röstlund gjort ”nyheter” av sin egen politiska agenda kunde nämnas. Hon har även mörkat relevanta uppgifter som inte stämde överens med det hon ville förmedla.

Röstlunds artikel om ”Folkets demonstration” innehåller så många fula propagandaknep att det skulle krävas en längre artikel än denna för att gå igenom dem. Som en röd tråd genom hela texten löper den beprövade propagandatekniken guilt by association.

Direkt efter att ha berättat om våldsamma angrepp på vad Röstlund kallar ”gatubarn” sätter hon rubriken ”SD-politiker huvudarrangör” i det uppenbara syftet att koppla SD till attackerna. Hon gör stor sak av att ”nazister” och ”huliganer” deltagit i demonstrationen. Hans Erling Jensen, en av talarna, presenteras för läsarna med ett argt inlägg mot muslimer som han påstås ha skrivit på Facebook för fyra år sedan, medan hans långvariga engagemang för bland annat gatubarn i Nepal utelämnas.

Vi skulle kunna jämföra med en annan politisk manifestation, i december 2013. Här kunde Aftonbladet inte bara ha räknat upp några påstådda extremister som deltog i demonstrationen utan att fråga arrangörerna om lov – flera av talespersonerna för manifestationen var samtidigt medlemmar i ett uttalat antidemokratiskt parti på yttersta vänsterkanten. Man hade inte heller behövt rota fram flera år gamla Facebookinlägg, eftersom det från scenen hetsades mot poliser och meningsmotståndare, och sjöngs om att de sistnämnda borde ”skickas till slakten”. Istället blev Aftonbladets Åsa Linderborg upprörd över borgerliga skribenters ”högmod” och ”sekterism” då de uttryckte motvilja mot att delta i extremvänsterns spektakel. Manifestationen hyllades i närmast extatiska ordalag i andra artiklar i Aftonbladet.

 

Lisa Röstlunds ohederliga metoder exponeras av Nya Tider

Vad beträffar Röstlunds särskilda smutskastning av Nya Tider, finns det förmodligen en väldigt enkel förklaring till att hon har ett särskilt horn i sidan till oss.

I september 2013 ställde Nya Tiders Dan Malmqvist nämligen besvärliga frågor till Röstlund med anledning av hennes och Aftonbladets ohederliga rapportering kring inbördeskriget i Syrien. Röstlund och hennes arbetsgivare hade då valt att mörka trovärdiga och namngivna vittnesmål om att islamistiska terrorister begått massmord, medan de däremot publicerade uppgifter från anonyma tredjehandskällor som gjorde gällande att regeringstrupperna var skyldiga. Det var en ytterst märklig nyhetsvärdering enligt alla objektiva kriterier.

Röstlund lade på luren när hon pressades på svar.

Två år senare passar hon på att dela in Nya Tider i ett politiskt fack där inte ens Expo är fräcka nog att försöka placera oss. Kanske sved det lite extra att vi ifrågasatte hennes yrkesetik i ett sammanhang som inte var relaterat till invandring eller andra politiskt korrekta spörsmål, utan helt enkelt avslöjade henne som en dålig journalist.

”Jag tror personligen inte att ärlighet alltid varar längst”, skrev Röstlund i en krönika i september 2011. Det var åtminstone sant.

 

Vi kommer inte att böja oss

Det är en hysterisk reaktion där Aftonbladet uppenbarligen griper efter halmstrån i en situation där den socialdemokratiska regeringen har historiskt lågt förtroende och väljarna allt oftare uttrycker sitt missnöje, som på Folkets demonstration.

Det är uppenbart att ett av Aftonbladets syften med denna osakliga smutskastning också är att försöka få Nya Tider att undvika vissa ämnen eller infallsvinklar i vår rapportering. Vi kommer aldrig att låta våra belackare diktera vad och hur vi skriver, var så säkra.

Sanna Hill, vice redaktör. Vávra Suk chefredaktör.
Sanna Hill, vice redaktör. Vávra Suk chefredaktör.
Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Stefan Löfven får sparken

Stefan Löfven får sparken

🟠 Efter en misstroendeomröstning på begäran av Sverigedemokraterna med röstsiffrorna 181 för och 109 emot förklarade riksdagen att man inte längre har förtroende för Löfven. Det är första gången i svensk historia som en regering fälls i en misstroendeomröstning. Statsminister Löfven har nu en vecka på sig att antingen utlysa nyval eller avgå, annars entledigas han av talmannen.

Jan Helin flyttar till Husby

Jan Helin flyttar till Husby

🟠 SVT:s mediedirektör Jan Helin, tidigare känd som chefredaktör på Aftonbladet, byter det idylliska villalivet i Bromma mot den invandrartäta förorten Husby, där han nyligen bosatt sig med familjen. Medieprofilen säger att han insett att det är hyckleri att ”gilla olika” bara på avstånd och att han hoppas att hans barn kommer att trivas i sin nya skola, där svenskar utgör en liten minoritet.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

🟠 Vávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

”Vi har kolliderat med ett okänt objekt”, meddelade man från bryggan på KNM Helge Ingstad, efter att fregatten kolliderat med en 250 meter lång tanker. I ett försök att rädda fartyget fästes det med vajrar vid klipporna, men dessa gick av och fartyget sjönk. Nu riktas skarp kritik mot Försvarets genuspolitik. Stillbild: NRK, Forsvarets forum nr 2/2017

Björn Söder: Alternativ media behövs!

🟠 Nya Tiders Jesper Johansson får en pratstund med Riksdagsledamot Björn Söder (SD) som menar att gammelmedia genom åren har fört det svenska folket bakom ljuset och att det är alternativ media som istället jobbar för att delge en mer sanningsenlig bild av vad som händer i Sverige.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.