Skip to Content

INOM MEDIEVÄRLDEN är journalister så fascinerade av uppseendeväckande sexualitet, att vi ständigt matas med nya reportage och program kring den nya könsneutrala sexualiteten, HBTQ-temat och böglobbyn, menar debattör Alf Ronnby. Bild från årets Prideparad. Foto: Nya Tider

Alf Ronnby: Ett allt märkligare västsamhälle

I samhällen som befinner sig i upplösning eller förvirring utvecklas märkliga beteenden och åsikter. När allt flyter tappar tidigare moraliska koder, värden och rättesnören sin styrande och reglerande kraft. Under Västromerska rikets skälvande slutfas fick människorna uppleva detta och muslimska horder kunde enkelt ta över de Nordafrikanska regionerna. Alf Ronnby sätter fingret på dagens dilemman.

Publicerad: 18 augusti, 2014, 12:38

  • Svenska

Läs även

Dagens Europa befinner sig i kris, ekonomiskt, moraliskt och socialt. I krisens tecken passar EU-politiker på att centralisera och skapa överstatlighet utan att folken har stort inflytande på detta. Krisens dialektik uppvisar allt starkare spänningar i olika länder: å ena sidan starka högerkrafter på frammarsch och å den andra ytterligheten den totala värderelativismen eller social­nihilismen, där inget är vad det varit och allt ska vrängas ut och in och omstöpas. Unga människor slutar att tro på framtiden och lever i nuet. Första­gångsväljare i Sverige tror inte längre på politiker. Intresset för sex och droger ökar markant, samtidigt som andra ägnar sin tid åt att berika sig. Girigheten sitter i högsätet.

En reflex av att den moraliska kompassen snurrar runt är bråket kring symboler, bilder och historiska gestalter. Vi har seriefiguren Tintin som historierevisionisterna i Sverige vill rensa ut från våra bibliotek. Andra vill inte visa den tecknade filmen ”Liten skär och alla brokiga”, där ”lilla hjärtat”, en liten svart flicka, anses rasistiskt framställd. Det går nu inte att sälja ”Kinapuffar” och ”Negerbollar”. Och författaren Astrid Lindgren beskylls för att ha varit rasistisk i Pippi Långstrump. Historierevisionism känner vi till från diktaturer.

Starka krafter arbetar metodiskt på att upphäva könsroller, och som yra höns ersätta ”han” och ”hon” med det relativistiska ”hen”. Miljöpartiet, ett snyftigt socialkramarparti, liksom Vänsterpartiet, som numera utmärker sig genom att ställa HBTQ-frågorna främst tillsammans med omsorgen om illegala papperslösa, vilka snikit sig in, faller in i denna moderna skara av politiskt korrekta. Miljöpartiet kommer i sitt nya partiprogram gå över till hen – som i höna. Och dessa båda partier vill införa ett tredje kön i juridiken.

Inom massmedievärlden (inte minst i Sveriges Television, SVT) är journalister och kultursnubbar så fascinerade av uppseendeväckande sexualitet, att vi ständigt matas med nya reportage och program kring den nya könsneutrala sexualiteten, HBTQ-temat och böglobbyn.

Det är ett välkänt fenomen att i ett samhälle på dekis är många besatta av verklighetsflykt, berusning och sexualitet. Ett tydligt tecken på detta är dagens upptagenhet av homosexualiteten. När man på skolor i Malmö visade en film om homosexuella och mötte motstånd från en grupp 14-åriga elever som tyckte det var äckligt med homosexuella, blev lärare chockade och uttryckte: ”har vi inte kommit längre!”. Det vill säga kommit längre i nedmonteringen av vad många anser är ett moraliskt anständigt samhälle. På en skola i Sorunda norr om Nynäshamn fick en elev inte godkänt i biologi då hon på lektionen sagt ”det är onormalt att vara homosexuell”. Det visar att i det här landet – där politiskt korrekta gärna skryter med åsikts- och yttrandefrihet – får vi inte längre ha en kritisk inställning till homosexualitet eftersom homo- och böglobbyn haft stora framgångar med att förvrida synen hos det politiska etablissemanget. Där har man köpt föreställningen att homosexualitet är något medfött och därför ska räknas till mänskliga rättigheter. Men homosexualitet är delvis ett inlärt beteende, vilket till och med börjar erkännas av homolobbyn (då man vunnit kampen om politikeropinionen) och lesbiska feminister har gett ut en handledning i konsten att bli lesbisk (En liten handbok i konsten att bli lesbisk av Matilda Tudor och Mian Lodalen).

Homomaffian, liksom kulturrelativisterna, har med framgång drivit tesen om allas lika värde. Men detta är en vilseledande trossats. Verkligheten visar att alla människor inte har lika värde, annars skulle man inte avrätta mördare eller lägga ned enorm energi för att jaga pedofiler.

I EU och USA är samhället på väg att utvecklas till ett moras av avvikande moral och beteende i förhållande till den kristna läran och årtusenden av moraluppfattning bland vanligt folk. Det finns naturligtvis en viktig orsak till att både kristna och muslimer i årtusenden fördömt homosexualitet. Denna moralregel har haft funktionen att upprätthålla en slags balans i relationen mellan könen. Och orsakerna till det moraliska förfall vi nu ser i den kristna världen, är flykten från kristen tro och en hejdlös individualism i västvärlden, där allt ska var möjligt i en anarkistisk uppfattning om frihet.

I Tredje Moseboken, kapitel 20 ”Helighetslagen” står det:

”Om en man ligger med en annan man som med en kvinna, har de båda gjort något avskyvärt. De skall straffas med döden, skulden för deras död är deras egen.”

I dessa dagar har vänskap och solidaritet ersatts med girighet i de kretsar som kan berika sig. Man kan uppleva att det är en värld av business och marknad som gäller. Till och med i politiken anfräts språket av affärsvärldens vokabulär och anglicismer (vilket infekterar vårt språk över huvud taget). Socialdemokraternas partiledare, som gammal arbetare han är, kommer med en ”affärsplan” för hur sossarna ska ta makten igen. Uppenbarligen är det en avgrund inom svensk socialdemokrati mellan ordföranden Stefan Löfven och Håkan Juholt som inte platsade i gänget och sparkades ut i kylan av de politiskt korrekta.

Girigheten är som mest utbredd bland bankdirektörer och stora företagsledare. En svensk vd har i genomsnitt 17 gånger mer i inkomst än en industriarbetare. Toppchefer inom näringslivet har hela 46 gånger mer än en industriarbetare. Till detta kommer bonusar, som årligen kan uppgå till flera miljoner kronor. En vd tjänar i snitt fem miljoner och en industriarbetare 300 000 på ett år. 1980 var skillnaden mellan en topp-vd och en industriarbetare nio gånger. Girigheten handlar märkligt nog inte om pengarna i sig, men dess symbolvärde i den sociala konkurrensen.

Hos bankerna visar girigheten sitt fula tryne. Nordeas vd Christian Clausen tjänade 28 miljoner 2011 och under de fyra år han varit vd har han fått 40 miljoner. Banken förser honom med en paradvåning för mer än 30 miljoner i Stockholm och vid 60 års ålder kan han gå i pension och kvittera ut 100 miljoner. Det delvis statliga Nordea avsätter årligen ca 3 miljarder till bonusar för direktörerna. I dotterbolaget Capital Market hos Nordea fick sex direktörer vardera fem miljoner i bonus. SEB-bankens vd Annika Falkengren har också en stor lön att stoltsera med. Hon tjänar årligen 10-20 miljoner kronor och kommer att få en pension på 100 miljoner även hon.

Privat konsumtion har högsta värde och bankerna slår mynt av kundernas villighet att låna för konsumtionen. De lånar gladeligen ut en massa pengar som de inte har, vilket bland annat leder till lånebubblor. EU:s och USA:s ekonomiska kris beror bland annat på lånebubblor som spruckit och fått banker på fallrepet. Privat konsumtion slår nu ut nästan allt annat och därför går politikerna in för att främja den privata konsumtionen och dra ner på den offentliga och kollektiva.

Alf Ronnby

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Invandringens baksmälla

KRÖNIKADe öppna gränsernas apostlar försäkrade oss om att allt skulle bli så bra med migranterna. Vi behövde invandrarna för att klara servicen i den offentliga sektorn, eftersom vi föder för lite barn här hemma, som skall växa upp och ersätta dem som går i pension och skall försörjas. Att vi tog emot 163 000 asylsökande 2015 var inga problem – tvärt om!

Att inte tolerera de intoleranta

KRÖNIKAI Frankrike råder lagen om slöjförbud från förskolan upp till och med studenten sedan 2004. Fransmännen har en känsla för sitt land och framför allt för sin republik. Det är en sammanfattning av de värden man enats om att samhället skall stå för. Grundbultarna för samhället är att skolan skall vara obligatorisk, likvärdig och sekulär. Religionen var ett särintresse som inte skulle färga skolan, särskilt när man insåg att religionen hade en allt starkare politisk koppling. Men det är också en lag som säger nej till kippa och till exempel ett väl synligt katolskt kors.

En falsk bild av Sverige

OPINION: HENRIK PAETAUDen enda åtgärd de styrande och deras rapportörer i de ”etablerade” medierna tills vidare tycks ha enats om i detta skjutningarnas förlovade land är att skjuta budbäraren. Svenska folket har systematiskt och uppsåtligt förts bakom ljuset av dem vars uppgift det är att tjäna medborgarna och förvalta nationens kulturarv, som i dag mer än någonsin behövs som ledstjärna för ett vilselett folk. Det menar veckans debattör, Henrik Paetau.

Mångkultur = konflikter och blodbad

INRIKESSå har det hänt igen. En vit amerikan har skjutit ned ett antal civila, merparten av dem latinamerikaner, för att protestera mot undanträngningen och ersättandet av de vita amerikanerna. Han efterlämnade ett manifest där han skriver att han inspirerats av Brenton Tarrant, som massakrerade ett 50-tal muslimska invandrare i en moské på Nya Zeeland för fem månader sedan.

De skrattar åt svensk ”rättvisa” och svenska ”straff”

LEDAREReportaget i detta nummer handlar om de kriminella gäng som blivit uppmärksammade sedan en av de misstänkta mördarna friats trots omfattande bevisning. Det är inte bara en historia om en glidande bevisvärdering, utan ger en unik inblick i den kriminella världen.

Eliasson enfaldig om mångfald

OPINION: ROLF HILLEGREN

Verkligheten och ansvaret för nästa generation fick mig att bryta med vänstern

OPINION: FREDRIK LARSONMånga känner inte igen sitt land längre. En del flyttar. Andra känner vanmakt och förtvivlan. Att prata fritt är tabu. Rädsla för att yttra sig råder och lagstiftning används för att tysta människor, släcka ned plattformar och kväva debatter. Maktens förevändning är att komma åt hat – men de ser inte sitt eget. Och förtryck är en usel metod. Ordet är vårt viktigaste och mest kraftfulla verktyg och måste alltid skyddas. De kan välta hela civilisationer och få paradigm att skifta. De kan göra oss fria. Öppna våra hjärtan på riktigt, skriver Fredrik Larson, låtskrivare, sångare och bloggare sedan över tjugo år tillbaka.

Konstnär i fängelse – är det verkligen Sverige?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI Sverige kan man gå naken på gatan, så länge man är homosexuell. Stockholms tunnelbana ”pryds” av menstruerande kvinnor. Jesus nedsänkt i urin hyllas i självaste domkyrkan. Men politisk satir på elskåp och papperskorgar, det kan man inte acceptera.

Gå till arkivet

Send this to a friend