Skip to Content

Lisa Bjurwald, som själv arbetar för vänsterextrema Expo, sprider lögner om Nya Tider.

Alternativmedia farligare än IS-terrorister – för vem?

Bokmässor där bara de egna åsikterna tillåts, skrämselpropaganda och osakliga påhopp utan möjlighet till replik – tonläget från de politiskt korrekta börjar bli allt mer uppskruvat i takt med att Nya Tider vinner terräng.

Publicerad: 1 april, 2017, 19:59

 • Svenska

Läs även

Att systemmedias journalister bävar för att sanningen ska hinna ifatt dem har de tydligt visat genom sina hysteriska reaktioner på de sakliga bemötanden av deras falska nyheter som Nya Tider regelbundet publicerar. Angreppen har dock den senaste tiden nått en ny bottennivå. När man inte hittar något konkret att kritisera i tidningen så tar man till påhittade historier.

Det grövsta övertrampet hittills är Lisa Bjurwald, som i tidningen Journalisten skriver att ”Nya Tider planerar att hota journalister i deras egna hem”. Bjurwald får gärna presentera denna planering, för det är mer än vad jag eller redaktionen känner till.

Troligen syftar Bjurwald på hur den privata åsiktspolisen Expo, där hon dessutom tidigare arbetat, beskrev ett intervjuförsök som Bechir Rabani gjorde hos Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och tidningens reporter Diamant Salihu. Tanken var att fråga dessa hur de försvarar Expressens metoder att hänga ut privatpersoner med namn och bild, göra hembesök hos dem och fotografera dem mot deras vilja. Det senaste exemplet på denna metod är när Salihu åkte hem till Fabian Fjälling som bedrivit medborgarjournalistik och ställt frågor till makthavare – något som det är varje medborgares rätt att göra.

Det spelar ingen roll att Bechir Rabani är palestinier och inte alls var hotfull, journalisterna och kulturvänstern skriker ändå högt om ”högerextremister” som ”hotar journalister”. Att Sanna Hill fotade händelsen fick Expo dessutom helt felaktigt till att Nya Tider stod bakom intervjuförsöket – alltså ”hoten”.

Expo startades av våldsdömda rasister som hatar vita, det har varit våldssekten AFA:s språkrör. Vi svarar därför aldrig när Expo ringer oss med frågor, utan förklarar bara detta för dem. Nu har dock denna skröna nått Journalisten, Journalistförbundets tidning, som sprider den vidare.

Man kan fråga sig varför Lisa Bjurwald inte riktar sin kritik mot Expressen i stället. Expressen publicerar vanemässigt både namn och bild på personer som inte ens är dömda och ibland inte ens åtalade, bara misstänkta – tvärtemot de pressetiska reglerna som tidningen bekänner sig till. Något sådant skulle Nya Tider aldrig göra.

Expressen hänger ut privatpersoner för att de anonymt skrivit något på nätet som tidningens ledning inte gillar. Man skickar sin vapenbrottsdömde reporter för att överraska dem i deras hem med en kamera. Så har aldrig Nya Tider arbetat.

Expressen har flera gånger klandrats av PO och dess ansvarige utgivare har dömts för förtal, bland annat av Mikael Persbrandt. Expressens chefredaktör och två av hans medarbetare har dömts för vapenbrott. Nya Tider har aldrig fällts för något tryckfrihetsbrott och dess redaktörer är ostraffade. Så varför är Expressen okej, Lisa, men inte Nya Tider?

Lisa Bjurwald berättar i samma artikel att hon ska anordna en ”konkurrerande bokmässa” mittemot den ordinarie. Trots att hon är tydlig med att Nya Tider och andra som inte tycker som hon inte ska få vara med där, kallar hon den ”ett neutralt evenemang”. Varför inte bara erkänna att man inte klarar av att det finns åsikter som man inte delar och vill låtsas som att dessa inte finns genom att stänga dem ute?

I systemmedia klagas det mycket över ”hat”, men vad är egentligen några arga kommentarer på nätet från frustrerade medborgare som genomskådat de falska nyheterna de dagligen matas med, mot det som Expressen och liknande tidningar gör mot regimkritiska medborgare? Etablissemangets medier skandaliserar människor så att de förlorar jobb, vänner, utbildning och kanske tvingas flytta från sitt hem. Angreppen i systemmedia följs ofta upp av attacker från journalisternas meningsfränder på gatan, som kastar stenar och rökbomber genom barnfamiljers fönster, som sprejar sina slagord på offrens husfasad och som sätter upp affischer med lögner om personen. Detta drabbar i princip uteslutande regimkritiker eller dem som avviker från åsiktskorridoren.

Så sent som i förra numret berättade vi om Ulrika som råkat ut för gatuvänsterns attacker. Själv har jag också blivit attackerad och det var bara tur att jag hann kasta mig in i min bil och därmed lyckades undvika allvarligare skador. Syftet med attacken var att skrämma mig till tystnad.

Till och med systemmedia erkänner att alla dessa attacker mot personer som inte ställer upp på åsiktskorridoren sker, men man kallar det då att vi ”rider på ett martyrskap”.

Å andra sidan räcker det alltså med att någon står med en mikrofon utanför dörren hos en journalist från systemmedia. Då blir det hysteriska reaktioner om ”hot”. Det visar mer än något annat att de som tillhör systemmedia mer än väl förstår att de lurat folket en gång för mycket.

Det är också därför man kan lansera en pjäs där man vill ”nyansera och förmänskliga IS-terrorister”, som en insändare i detta nummer uppmärksammar, men skriva spaltmeter om hur hemskt och ”hotfullt” det är att 25-åriga Sanna Hill fotade utanför Thomas Mattssons lägenhetsdörr. Och de har rätt på en punkt, det är inte IS-terrorister som kommer att beröva dem deras upphöjda ställning i samhället, utan det är alternativmedia som avslöjar deras lögner och alla de medborgare som kräver demokrati, sanning och rättvisa.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Ishockey&Fotboll

  Lisa Bjurwald är bara en obegåvad hycklerska. När får vi se henne skriva en indignerad krönika om Israels försvarsminister Avigdor Lieberman?
  Expos inflytande och direktkorridor till makten kommer att bli flera kapitel i framtida historieböcker. Såvida inte den islamska republiken blir införd.

 • Dacke

  I diktaturer har alltid “alternativ” media varit en nagel i ögat för etablissemanget och vi börjar skönja samma tendenser i Sverige.

 • KrugalSvylse

  Bjurwald och hennes gelikar är rent bokstavligen inte riktigt kloka. En så fullkomligt subjektiv verklighetsuppfattning måste handla om något slags narcissistisk störning.

 • Nisse i Hökarängen

  De flesta journalister i det här landet verkar lida av någon sorts personlighetsstörning. Vi kan kalla detta kognitiv dissonans. Förhoppningsvis jobbar forskarna på att hitta någon form av botemedel.

 • Att Lisa Bjurwald beter sig på detta sättet är inte så underligt, det är ju hennes och Expressens livsnärv att komma med lögner för att manipulera människorna. Att svenska folket mer och mer vaknar och genomskådar detta är ett sundhetstecken. Att Axpressen och Aftonbladet inte följer de pressetiska reglerna är helt uppenbart. Endast när det gynnar deras förvrängda samhällsbild skall dessa regler användas.

 • Magnus

  En uppmaning till alla är att sluta sprida/dela artiklar från systemmedia/MSM.

 • PETER NYMAN

  Man får vara glad att man som fattigpensionär utan några politiska kopplingar,kan skriva vad man tycker om vad man vill.Men nu nr media och AFA börjar ta till fysiskt våld mot vanligt folk även äldre för att tysta dessa.Men jag skrämms inte för det.När det läggs 34.5MILJARDER på ensamkommande och fattigpensionären har 5.400/mån så anser jag att jag är i min fulla rätt att protestera.Även med AFAs våldshot hängande över mig.Om media vill hänga ut mig så skiter väl jag i det.Men snart föreslås väl att pensionen dras in om man protesterar.

 • salrol

  DDR 2,0!!!!

 • Demokratiministern

  I lögnens Rike är sanningen förräderi!

 • Parsifal

  Apropå hat och våldsbejakande vänsterextremism så har Fredrik Segerfelt skrivit en artikelserie om det på Timbros blogg Smedjan. De har titlarna: Det fina partiet, det fina våldet, det fina hatet och de fina forskarna. Ger en väldigt bra överblick och insyn i hur den våldsbejakande vänsterextremismen åkt i gräddfil i decennier i det svenska samhället. Se: timbro.se/smedjan/de-fina-forskarna och så vidare.

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Ett demokratiernas Förenta nationerna

OPINION Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Gå till arkivet

Send this to a friend