Skip to Content

Marinkåren är en av de mest skeptiska av USA:s sex försvarsgrenar. Nyhetsstjänster som USA Today uppger att cirka 40 procent av marinkårssoldaterna sagt att de inte vill ta covid-vaccinet. Detta anses vara en orsak till att Pentagon nu gjort vaccinet obligatoriskt. Pentagon uppgav den 18 augusti att 73 procent av flottans personal var vaccinerad med två doser, medan siffran för armén bara var 40 procent. Foto: marines.com
USA

Amerikansk marinofficer slår larm: Obligatoriskt covid-vaccin för militären kommer skapa en nationell säkerhetskris

PappersupplaganNya Tider v. 35

En officer inom den amerikanska flottan varnade i mitten på augusti för ett ”allvarligt nationellt säkerhetshot” om supermaktens militär påtvingas obligatoriska massvaccinationer för alla amerikanska soldater. Den 23 augusti, samma dag som USA:s livsmedels- och läkemedelverk FDA godkände Pfizers covid-vaccin Comirnaty, kom beslutet att vaccinen blir obligatoriska för hela USA:s försvarsmakt. En förutsättning för att kunna göra detta var just att vaccinen godkändes, ett nödgodkännande räckte inte. Det var inte bara Pentagon som agerade med blixtfart, utan vaccinindustrin, toppolitiker och inte minst systemmedia var direkt ute och trummade in samma budskap: Nu finns det inte längre något skäl för ”vaccin-tveksamma” att inte skynda till sprutorna. Det är dock inte bara höga militärer som nu uttrycker oro för utvecklingen.

Publicerad: 1 september, 2021, 15:29

  • Svenska

Läs även

I en promemoria som skrevs måndagen den 9 augusti meddelade Biden-administrationens försvarsminister Lloyd Austin sin avsikt att kräva covid-vaccination för all militärpersonal.

Det skedde efter att president Joe Biden den 29 juli bad Austin att se över om covid-vaccinet kunde läggas till i listan över obligatoriska vacciner för soldaterna. Anledningen till att begäran ställdes just den dagen var att det då påstods ha skett ett större utbrott av den så kal­la­de deltavarianten, något flera av världens främsta forskare har varnat för att just covid-injektionerna ligger bakom. En av de som varnar för detta är den kände franske vaccinexperten professor Christian Perronne, som vi återgav förra veckan (se NyT v.34/2021). En annan är den franske virologen och Nobel-pristagaren i medicin Luc Montagnier (se NyT v.22/2021).

Marinkåren är en av de mest skeptiska av USA:s sex försvarsgrenar. Nyhetsstjänster som USA Today uppger att cirka 40 procent av marinkårssoldaterna sagt att de inte vill ta covid-vaccinet. Detta anses vara en orsak till att Pentagon nu gjort vaccinet obligatoriskt. Pentagon uppgav den 18 augusti att 73 procent av flottans personal var vaccinerad med två doser, medan siffran för armén bara var 40 procent. Foto: marines.com

 

Amerikanska soldater som vägrar att underkasta sig kravet på att låta sig injiceras med covid-vaccinen riskerar att ställas inför krigsrätt, ges fängelsestraff och avsked. Det sista är inte bara vanhedrande för de flesta militärer, utan innebär även att de förlorar alla försäkringar, livstids sjukvård ifall de skadats i tjänsten och behöver det efter avslutad tjänstgöring samt inte minst sin pension. För yrkessoldater som varit anställda i många år rör det sig om stora summor och i vissa fall livsav­görande förmåner.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Christer Ericsson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Passionerat om jämtska

KULTURJämtskan är ett av Sveriges genuina folkmål och vissa menar att det mer är ett eget språk än en dialekt. Det finns runt 30 000 talare och kanske dubbelt så många förstår jämtska. En svårighet för jämtskans bruk och bevarande har länge varit att det saknats ett enhetligt skriftspråk. År 1995 författade Akademien för jamska en vägledning för hur man ska skriva, men den som verkligen gått till botten med skriftspråket är Håkan Roos, fil. mag. i nordiska språk, som nyligen gett ut en bok i ämnet. Frågan är i hur god jord den faller hos de jämtsktalande.

Ökad elförbrukning, obalanser och risk för avveckling av kärnkraften trycker upp elpriset

ANALYSRegeringen har under det senaste året satsat hårt på ett antal olika projekt som går ut på att öka elektrifieringen av allt från transporter till tunga industriella processer. Samtidigt inleds en storskalig satsning på elektrifiering av både gods- och persontransporter på väg. Expansionen av energislukande datorhallar kräver också enorma mängder el. Bara dessa tre sektorer kräver tillsammans tillskott på el motsvarande cirka 70-80 procent av nuvarande elkonsumtion i Sverige fram till 2030. Samtidigt agerar regeringen för att snabbavveckla kärnkraften, cirka 30 procent av Sveriges elproduktion.

Australien ska utestänga ovaccinerade från ekonomin

AUSTRALIENAustralien planerar för att pandemin fortsätter i många år. ”Det kommer att komma olika direktiv om olika scheman för vilka doser man ska ta”, meddelade hälsovårdschefen Kerry Chant på ett pressmöte nyligen. I delstaterna byggs nya karantänanläggningar för tusentals människor, vissa blir inte klara förrän i mitten av nästa år. Samtidigt säger Victorias premiärminister Dan Andrews att man ska ”lock out” ovaccinerade från landets ekonomi.

20 gripna i protest mot nedstängningar och ”HBTQ +-propaganda” i Litauen

UTRIKESPolisen i Vilnius frihetsberövade 20 personer efter en demonstration med tusentals deltagare mot Covid-19-restriktioner och vad demonstranter kritiserade som ”HBTQ+-propaganda”.

Tyska socialdemokraterna mot seger i valet

UTRIKESI april verkade det som att det tyska miljöpartiet skulle bli störst, men sommaren gav Unionen ledarpositionen åter. Kort därpå vände den tyska opinionen fullständigt. SPD och Olaf Scholz blir under alla omständigheter valets vinnare den 26 september.

Snabb överblick över dagens spelbonusar

Mycket har hänt sedan staten öppnade upp den svenska spelmarknaden, numera finns det en bra bit över hundra spelsidor med svensk licens med. Ett stort utbud är alltid välkommet, men det är också svårare att hitta den där sajten som passar en allra bäst. Ett enkelt sätt att underlätta jakten är att kika in på informationssidan Casinobonusar.nu.

Nederländerna: Tiotusentals i rekordstor protest mot covid-tyranni och vaccinpass

NEDERLÄNDERNAUppemot hundratusen holländare samlades första söndagen i september för att protestera mot covid-diktatur, påtvingade injektioner och vaccinpass. Den flera kilometer långa protestmarschen leddes av pensionerade officerare och soldater, vilket både är starkt symboliskt och en viktig markering mot den alltmer impopulära Rutte-administrationen. Myndigheterna försökte förgäves få folk att stanna hemma och polisen smälte undan när folkmassorna blev dem övermäktiga. Demonstrationen hade en mycket bred uppslutning och partiledaren Thierry Baudet höll ett bejublat brandtal inför tusentals människor.

Drama under norsk rösträkning!

UTRIKESSegerstämning hos Arbeiderpartiet – men Senterpartiet vann valet. Trots tapp från 2017 firade man ordentligt hos Ap. Regeringspartiet H tappade mest stöd och V, KrF, MDG vägde fram och åter under spärrgränsen medan räkningen pågick.

Gå till arkivet

Send this to a friend