Amerikanska sjukhus förbereds för 96 miljoner infektioner och 480 000 dödsfall

Läckta dokument från en medicinsk konferens i USA uppger att sjukhus i USA förbereder sig för 96 miljoner coronavirusinfektioner. Samma dokument vill också att sjukhusen skall förbereda sig för att vårda 4,8 miljoner och kunna hantera 480 000 dödsfall från den nu pågående Covid-19 pandemin som drabbat USA och världen.

Doktor James Lawler, professor vid University of Nebraska Medical Center, presenterade den 26 februari de skrämmande beräkningarna för konsekvenserna i USA av den nu pågående pandemin. Det inför sjukhusledningar och sjukvårdspersonal vid webb-konferensen What Healthcare Leaders Need to Know: Preparing for COVID-19 (Sv: Vad hälsovårdsledare behöver veta: Förberedelser för COVID-19).

Siffrorna som låg till grund för beräkningen kallades ”Bästa-gissning-epidemiologi” och var bland annat följande:

  • R0=2,5 eller en dubblingstid på 7-10 dagar
  • Andelen smittade av befolkningen 30-40 procent
  • Antalet som behöver sjukhusvård 5 procent
  • Antalet som behöver intensivvård 1-2 procent
  • Dödligheten i förhållande till infekterade 0,5 procent

https://www.businessinsider.com/presentation-how-hospitals-are-preparing-for-us-coronavirus-outbreak-2020-3

Kommentar från utrikesredaktör Christer Ericsson:

De flesta siffror i den skrämmande beräkningen är tyvärr i flera fall mycket lägre än vad statistik, studier och rapporter från runt om i världen visat. R0 tros idag vara betydligt högre och de flesta länder har en dubblingstid på högst 6 dagar. Sverige har till exempel en dubblingstid på runt 2,5 dag. Det är 3-4 gånger värre än uppgivet av doktor Lawler.

Andelen smittade i befolkningen hoppades många så sent som i februari skulle bli 30 procent, men idag är det få som anger något annat än 60-80 procent. Tysklands kansler Angela Merkel sade nyligen att 60 till 70 procent av den tyska befolkningen kommer att smittas med coronaviruset. Samma uppskattning görs av de flesta länder idag. Det är minst dubbelt så illa som uppges i det läckta dokumentet.

Andelen som behöver sjukhusvård anges i de flesta rapporter från Kina och andra länder ligga snarare på 10-15 procent. Det är 2-3 gånger värre än i dessa beräkningar.

Andelen som behöver intensivvård uppges till 1-2 procent, men flera rapporter pekar på att det snarare handlar om runt 5 procent. Alltså 2-5 gånger så illa som uppges i det läckta dokumentet.

Andelen infekterade som avlider uppges av WHO själva till 3,8 procent och i Italien, som förra året rankades tvåa bland de bästa sjukvårdsländerna i världen, har andelen varit över 8 procent. Det är hisnande 7-16 gånger högre än de uppgivna siffrorna i det som kallats skrämmande beräkningar. Översatt till USA skulle det innebära dödstal som är närmast ofattbara att greppa.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

Avskaffa de moderna adelsprivilegierna

🟠 KRÖNIKA Vi härjedalingar har sett hur renägande samer i över hundra år flyttat fram sina positioner på andras bekostnad och riksdag, regering och lokalpolitiker falla till föga när renägarna drar rasistkortet. Det är tid att avskaffa renägarnas särrättigheter, som kan liknas vid adelsprivilegier.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Studier av asteroid bekräftar – värd ofantliga 88 triljoner kronor

🟠 VETENSKAP Asteroiden 16 Psyche har enligt nya studier och värmemätningar konstaterats innehålla ofattbara mängder dyrbara metaller vars samlade värde vida överstiger jordens samlade BNP. Bara asteroidens järninnehåll skulle med dagens värde motsvara 88 triljoner kronor, en summa som skrivs med 18 nollor. NASA planerar att skicka sonder för att studera asteroiden år 2026 och upptäckten öppnar upp för framtida gruvdrift av asteroider för att täcka jordens samtliga mineralbehov – för all överskådlig framtid.

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

🟠 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.