Skip to Content

GENERAL JOSEPH L. VOTEL är befälhavare för USA:s centralkommando CENTCOM. Han ses här peka ut från höjden Dahr Al Jabl nära Arsal i Libanon, där han i juni besökte den libanesiska 9:e brigaden. Det var där som Hizbollah månaden efter genomförde en framgångsrik offensiv mot terrorgruppen al-Qaida. Bakom Votel står den libanesiske generalen Joseph Aoun (med armarna i kors). Han var den 9:e brigadens befälhavare fram till den 8 mars i år då han utsågs till Libanons överbefälhavare. Vi vet nu anledningen till den fyrstjärnige amerikanske generalens besök för två månader sedan. Foto: DVIDS

Amerikanska specialstyrkor i Libanon

PappersupplaganNya Tider v. 34

Amerikanska kommandosoldater deltar nu i strider mot Islamiska staten och al-Qaida tillsammans med libanesiska specialstyrkor i gränsområdena mot Syrien. På andra sidan gränsen hjälper syriska armén och den libanesiska shiamilisen Hizbollah till. Detta är ett av de mest påtagliga exemplen på Trump-administrationens senaste omsvängning visavi konflikten i Syrien. Utvecklingen ses inte med blida ögon i Israel.

Publicerad: 25 augusti, 2017, 09:04

  • Svenska

Läs även

I månadsskiftet ryktades det om att amerikanska specialstyrkor setts i Libanons gränsområden mot Syrien. Den 3 augusti bekräftas uppgiften av det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon.

– Jag kan bekräfta närvaron av amerikanska specialstyrkor i Libanon, sade då Pentagons talesman Eric Pahon till den arabiskspråkiga USA-baserade satellitkanalen Al-Hurra.
– Våra specialstyrkor tillhandahåller utbildning och stöd till de libanesiska väpnade styrkorna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Gå till arkivet

Send this to a friend