Skip to Content

Förbjuds. I Skurups nya ordningsstadga blir det förbjudet att tigga på gågatan i centrala Skurup, torget i centralorten, området kring tågstationen samt hamnen. Arkivfoto: Nya Tider
INRIKES

Ännu en Skånekommun inför tiggeriförbud

PappersupplaganNya Tider v. 24

Den 1 juni skrevs historia när ytterligare en kommun i Skåne, nämligen Skurup, vid ett sammanträde i kommunfullmäktige röstade igenom en ny ordningsstadga där man inför tiggeriförbud på utvalda platser. Tiggeriförbudet röstades igenom av Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Publicerad: 10 juni, 2020, 13:31

 • Svenska

Läs även

Den 1 juni var det dags för ännu en kommun att genom en ny ordningsstadga införa tiggeriförbud. Denna gång var det skånska Skurup nära Ystad. Motioner om att införa tiggeri­förbud hade röstats igenom redan i november 2019, men det var först nu när kommunen uppdaterar sin ordningsstadga som förslaget omsätts i praktiken.

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Johan Bolinder, var nöjd:

– Det här är egentligen ett verk av tidigare beslut tagna i fullmäktige och det är angeläget att tiggeriet upphör, sade Bolinder enligt tidningen Skånska Dagbladet vid fullmäktigesammanträdet på måndagskvällen den 1 juni.

Konkret ska tiggeriet förbjudas på gågatan i centrala Skurup, torget i centralorten, området kring tågstationen samt hamnen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BirgittaSvenne

  ”Tre barn och gravid” 2020 när det finns alla möjligheter att skydda sig från graviditet.

  • RL, Vallentuna

   Dessutom saknar dom bostäder . Bygger vindskydd av skräp. Kiss & bajs öppet . Allt är väldigt sorgligt. Obegripligt att inte allt tiggeri stoppats .

 • Dacke

  ”Jo, men de tigger för att de är fattiga” sa Fredrik Reinfeldt för några år sedan? Det är bevisat sedan lång tid att tiggeriet är organiserat. det är bara att ställa sig frågan, hur kan en fattig person förflytta sig från Rumänien till valfri ort i Sverige? Sedan kan man undra var någonstans befann sig tiggarna under den ”värsta ” coronatiden?

  • Swatch

   Vi vet vad Reinfeldt är för något, vi vet vad han går för och vet också vad belöningen kommer att vara för hans gärningar.

   • birgerr

    bankskurkarna betalar hans gärningar och räkningar

 • Swatch

  När skadan har skett är svårare att skydda sig mot än innan.
  Godhets maniker i Sverige (MP) vill öppna upp landet för alla, för de lever kvar i sagornas värld: ”Sverige är ett rikt land”

  • birgerr

   har varit

Orbán tvingar affärsbankerna att efterskänka räntan på lån året ut

UTRIKESÄn en gång har Ungerns premiärminister tvingat privatbankerna att ta ansvar för samhället under kristider. Sedan mars och ända fram till årets slut slipper alla ungrare betala ränta på sina banklån, en åtgärd som få andra länder lyckats driva igenom mot de ovilliga bankerna. Enligt Orbán medför detta en stor ekonomisk lättnad för ungrare med lägre inkomster under coronakrisen.

Ifrågasatte Näthatsgranskaren – hämtades av polis

Kjell Böhlin är journalisten som granskar Näthatsgranskaren. Här berättar han om hur han blev polisanmäld för bl.a. förtal, oförhappandes hämtad till förhör av polis och senare DNA-topsad.

Arkitekturen – nästa stora kulturstrid i Sverige?

REPORTAGEModernister och vänsterpolitiker menar att försök till demokratisk styrning över offentlig arkitektur är att jämföra med Nazityskland. Och de klassiska stilar som europeiska arkitekter har förfinat under tre tusen år för med sig otäcka värden. Men när allt fler förespråkare av de klassiska skolorna nu höjer sina röster så står modernisterna inte längre oemotsagda. Bland andra Sverigedemokraterna driver aktivt på med egna förslag på klassiska byggnader. ”Prisbilden är alltid högst där det inte är modernistiskt, många tycker att äldre arkitektur är väldigt vacker”, förklarar Peter Wallmark, gruppledare för SD i Stockholm.

Somalier överföll och våldtog pojke

INRIKESEn 16-årig somalisk medborgare med långt brottsregister överföll och våldtog en 12-årig pojke som var ute på promenad. Efter att pojken blivit våldtagen av somaliern lyckades han få somaliern att släppa honom genom att ge våldtäktsmannen sin veckopeng. En knapp månad efter våldtäkten av pojken försökte somaliern våldta även en 11-årig pojke, men föräldrarna till barnet lyckades gripa somaliern. Somaliern kommer dock att kunna fortsätta sin brottsliga bana i Sverige.

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Gå till arkivet

Send this to a friend