Skip to Content

Förbjuds. I Skurups nya ordningsstadga blir det förbjudet att tigga på gågatan i centrala Skurup, torget i centralorten, området kring tågstationen samt hamnen. Arkivfoto: Nya Tider
INRIKES

Ännu en Skånekommun inför tiggeriförbud

PappersupplaganNya Tider v. 24

Den 1 juni skrevs historia när ytterligare en kommun i Skåne, nämligen Skurup, vid ett sammanträde i kommunfullmäktige röstade igenom en ny ordningsstadga där man inför tiggeriförbud på utvalda platser. Tiggeriförbudet röstades igenom av Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Publicerad: 10 juni, 2020, 13:31

 • Svenska

Läs även

Den 1 juni var det dags för ännu en kommun att genom en ny ordningsstadga införa tiggeriförbud. Denna gång var det skånska Skurup nära Ystad. Motioner om att införa tiggeri­förbud hade röstats igenom redan i november 2019, men det var först nu när kommunen uppdaterar sin ordningsstadga som förslaget omsätts i praktiken.

Kommunstyrelsens ordförande, moderaten Johan Bolinder, var nöjd:

– Det här är egentligen ett verk av tidigare beslut tagna i fullmäktige och det är angeläget att tiggeriet upphör, sade Bolinder enligt tidningen Skånska Dagbladet vid fullmäktigesammanträdet på måndagskvällen den 1 juni.

Konkret ska tiggeriet förbjudas på gågatan i centrala Skurup, torget i centralorten, området kring tågstationen samt hamnen.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BirgittaSvenne

  ”Tre barn och gravid” 2020 när det finns alla möjligheter att skydda sig från graviditet.

  • RL, Vallentuna

   Dessutom saknar dom bostäder . Bygger vindskydd av skräp. Kiss & bajs öppet . Allt är väldigt sorgligt. Obegripligt att inte allt tiggeri stoppats .

 • Dacke

  ”Jo, men de tigger för att de är fattiga” sa Fredrik Reinfeldt för några år sedan? Det är bevisat sedan lång tid att tiggeriet är organiserat. det är bara att ställa sig frågan, hur kan en fattig person förflytta sig från Rumänien till valfri ort i Sverige? Sedan kan man undra var någonstans befann sig tiggarna under den ”värsta ” coronatiden?

  • Swatch

   Vi vet vad Reinfeldt är för något, vi vet vad han går för och vet också vad belöningen kommer att vara för hans gärningar.

   • birgerr

    bankskurkarna betalar hans gärningar och räkningar

 • Swatch

  När skadan har skett är svårare att skydda sig mot än innan.
  Godhets maniker i Sverige (MP) vill öppna upp landet för alla, för de lever kvar i sagornas värld: ”Sverige är ett rikt land”

  • birgerr

   har varit

Coronarelaterade åtgärder riskerar att slå ut många företag

INRIKESDe under våren och sommaren hårt drabbade besöks- och tjänstenäringarna åker på ytterligare en rejäl smäll när regeringen och Folkhälsomyndigheten lägger fram nya och strängare begränsningar för allmänna sammankomster. Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen att öka det maximala antalet personer vid allmänna sammankomster från 50 till 300. Den 17 november beslutade regeringen att chocksänka gränsen till 8 personer. Hoppandet ställer till det rejält för väldigt många företag och konkurserna antas därför öka dramatiskt. Hela näringslivet visar återigen en nedåtgående trend, enligt Konjunkturinstitutet.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Muslimsk gatubön blockerar gata på Östermalm

INRIKESMed kravet att hån mot religion skall kriminaliseras, samlades ett antal muslimer utanför den franska ambassaden i Stockholm, där de protesterade och genomförde en gatubön. Många har uttryckt irritation över kraven och blockerandet av gatan, men manifestationen fick bland annat stöd i Dagens Nyheter. I Frankrike har gatuböner ägt rum i flera år, ett fenomen som kritiserats av bland andra Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen.

11 miljarder till Göteborgs ”särskilt utsatta områden”

INRIKESDen kommunala bostadskoncernen Framtiden ska satsa 11 miljarder kronor på sex etniska enklaver i Göteborg som klassificerats som ”särskilt utsatta”. Målet är att Biskopsgården, Tynnered, Hjällbo, Bergsjön, Hammarkullen och Lövgärdet genom olika åtgärder ska komma bort från listan med Sveriges särskilt utsatta områden inom fem år. Som förebild har man området Gårdsten, som efter 22 år av insatser gick från ”särskilt utsatt” till ”riskområde”.

Vaccinet Sverige skall få är undermåligt – 62 procent effektivt

INRIKESSverige har tecknat ett avtal med Astra Zeneca om att köpa in sex miljoner doser av deras vaccin, förutsatt att det är säkert. Under måndagsmorgonen kom nyheten om att vaccinets effektivitetsgrad nu är fastställt och att resultatet beskrivs som en besvikelse. Vaccinet rapporteras bara vara 62 procent effektivt.

Sverige skickar pengar direkt till mobiler i Sudan

INRIKESDen svenska biståndsmyndigheten SIDA kommer att under ett år skicka pengar direkt till 34 miljoner sudanesers mobiler. De kommer att få cirka fem dollar per person i månaden, totalt cirka 218 miljoner kronor.

Två äldre utsatta för rån och rånförsök – polisen vägrar gå ut med signalement på gärningsmännen

INRIKESI måndags kväll blev en äldre kvinna utsatt för ett rån, och en timme senare utsattes en annan person, en äldre man, för ett rånförsök. Bägge händelserna skedde i västmanländska Kungsör. Flera polispatruller fanns senare på plats i samhället och kontrollerade flera personer, men ingen är än så länge gripen. När Nya Tider kontaktar polisens presstjänst lägger man genast locket på om eventuella signalement på gärningsmännen.

Spanjor som plundrat svenska kyrkor i decennier häktad ännu en gång

INRIKESEn spansk medborgare, som har begått brott i Sverige sedan 1970-talet, har gång på gång återvänt och sitter nu häktad för nya brott. Han riktar framför allt in sig på hembygdsgårdar och kyrkor, varifrån han stjäl antika föremål som sedan säljs genom auktionsfirmor. Till Nya Tider säger åklagare Eva Wintzell att Schengen-samarbetet, och dess öppna gränser, gör det svårt att stoppa den här typen av personer.

Gå till arkivet

Send this to a friend