Skip to Content

Cissi Wallin sitter i sin paradvåning på Södermalm och kritiserar ”svennebanan” på landet som inte vill att barnen ska tvångs­integreras i mångkulturen. Foto: Privat/Instagram
LEDARE

Ännu ett hån från vår överhet

PappersupplaganNya Tider v. 16

I den senaste attacken från det mediala etablissemanget anklagas föräldrar i Filipstad för att ge rasbiologin ett ansikte, och vara efterblivna i största allmänhet, för att de inte vill att deras barn ska omplaceras till skolor som domineras av utomeuropeiska barn. Från sin stora våning på Södermalm öser ”medieprofilen” Cissi Wallin galla över dessa föräldrar, trots att hon knappast själv skulle placera sina barn i en sådan skola. Faktum är att Filipstads föräldrar naturligtvis agerar helt rationellt och har all rätt att protestera mot att deras barn används som spelpjäser i politiska projekt.

Publicerad: 21 april, 2021, 15:29

  • Svenska

Läs även

Möjligen är det endast en provokation, en ”trollning” för att skapa vrede och uppmärksamhet, från en person vars gärning kanske kan sammanfattas som ”medieprofil”. Vad som gick genom huvudet på Cissi Wallin när hon skrev att ”Det får ni tugga i er, Svennebanan-föräldrar” spelar mindre roll, då mönstret är bekant.

Gång på gång förklarar dessa bättre människor, välbärgade och väl förskansade på Södermalm eller Östermalm, hur oroliga människor ute i landet helt enkelt är förtappade när de inte förstår mångkulturens och massinvandringens välsignelse.

I den aktuella krönikan, publicerad i Expressen den 7 april, ger Cissi Wallin sig på föräldrar i värmländska Filipstad som motsätter sig kommunens tvångsintegration av deras barn. Konkret handlar det om att alla barn från förskola till årskurs tre ska gå i skolor där i dag mer än hälften av barnen har annat modersmål än svenska. Omorganisationen sker inte för att på något sätt gynna de svenska barnen, som i stället ska användas som verktyg för att integrera de utländska eleverna.

Upprörda föräldrar har samlat underskrifter för att få igenom en folkomröstning i frågan. Trots de styrande vänsterpartiernas motstånd lyckades man samla ett så stort stöd att politikerna tvingas att anordna en folkomröstning, men för att den ändå ska bli betydelselös har kommunfullmäktige valt att lägga den först efter att barnen redan påbörjat höstterminen enligt det nya systemet.

Detta faktum får Cissi Wallin att nöjt raljera om hur barnen till de förkastliga föräldrarna i Filipstad minsann kommer att ”tvingas inter­agera med barn med annan hud- och hårfärg”, trots att man ”på allvar är så rädd för att ens barn ska möta andra människor”.

Cissi har inte alltid bott i en stor lägenhet på Södermalm med en förmögen make, utan är uppvuxen i ett Uddevalla som då fortfarande var relativt homogent, kanske lika homogent som den stadsdel dit hon nu tagit sig. Hon kan i alla fall berätta att hon gick på en skola utan en enda person med invandrarbakgrund, och trots att hon och hennes kamrater gärna åt kebabpizza, kände de inga barn vars föräldrar drev pizzeria, vilket i hennes värld tydligen är vad utländska föräldrar gör.

Hur som helst kan hon nu dra slutsatsen att på sådana platser, utanför Stockholm, är situationen att ”både tid och luft tycks ha stått stilla i decennier”, vilket är orsaken till ”normaliseringen av rasism” och att människorna där ”ger rasbiologiska idéer ett ansikte”.

I verkligheten är förstås dessa utläggningar rent nonsens, som inte har någonting med föräldrarnas oro att göra. De vill helt enkelt inte se sina egna barn användas som politikernas spelpjäser i meningslösa försök att ”förbättra integrationen” – en integration som varit katastrof från dag ett.

Precis som vilka föräldrar som helst, vill de ge sina barn bästa tänkbara miljö att växa upp i och de bästa förutsättningarna inför det framtida livet. De tror inte att barnen gynnas av att gå i klasser där över hälften av eleverna har utländsk bakgrund, och där många är nyanlända utan några större kunskaper i det svenska språket. Föräldrarna har naturligtvis alldeles rätt, och det handlar inte särskilt mycket om huruvida man ska behöva möta andra hud- och hårfärger.

Det finns ett roligt inslag i SVT:s serie ”Klass 9A” från 2008, där en klass på Johannesskolan i Malmö skildras. Skolan har haft bland de sämsta studieresultaten i Sverige, men med hjälp av åtta särskilt utvalda lärare ska denna klass bli ”en av Sveriges tre bästa”. I programmet säger 15-årige Ala, av allt att döma med ursprung i Mellanöstern, att det inte kommer att hända. På den svenske reporterns fråga varför, svarar han:

– Det är för många blattar. Det är sant. Du vet själv inne i ditt huvud, men du vågar inte säga det. Det är sant. Du kan säga det, jag blir inte arg.

Eleven byggde rimligen inte sin profetia på rasism eller rasbiologi, utan utgick från vad han själv såg på sin egen skola. Inte heller kom uttalandet från någon ”svennebanan” på en ort där tid och rum stått stilla i decennier, utan från självaste Malmö.

Det är naturligtvis lätt att på någon sorts teoretiskt plan tänka sig och förespråka att det ska blandas och att mångfald är ett vackert mål. Då kan man som Cissi Wallin säga att det handlar om möten med människor med andra livserfarenheter. Sannolikt har några av de föräldrar som nu vill se en folkomröstning också tänkt så en gång i tiden, och röstat på något av de partier som arbetat för att maximera inflödet från tredje världen till Sverige.

Men när det handlar om de egna barnen blir det plötsligt allvar och verklighet. Ingen tror heller att Cissi Wallin skulle sätta de två egna barnen i en skola i någon av Stockholms mer etniskt utsatta områden, platser där hon själv aldrig skulle bo och troligen aldrig besöker.

Till saken hör att Filipstad är en av de kommuner som knäckts av invandringen. Av de drygt 10 000 invånarna har nu över 2 000 utomeuropeisk bakgrund, och av dessa saknar 90 procent egen försörjning, något som Nya Tider skildrade i NyT v.17/2019. Utgifterna för inte minst försörjningsstöd var redan då så stora att kommunen inte klarade det ekonomiskt, utan gick med 30 miljoner kronor i förlust. Och nu ska alltså de svenska barnens skolgång förstöras.

Kampen för en folkomröstning och mot skolans omorganisering blir intressant att följa, då den är ett av alltför få exempel där svenskar verkligen samlar sig mot politikers vansinniga projekt i ”mångfaldens” namn. Nya Tider kommer att bevaka denna protest, som har kal­lats den första stora folkomröstningen om mångfaldsexperimentet sedan invånarna i skånska Sjöbo 1988 röstade nej till att ta emot migranter i kommunen.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kvinnofriden i världens modernaste land

OPINION: KARL H SANDIN

Är det verkligen ”för vårt bästa” att vi inte får veta hårda fakta?

LEDAREI massmedia, på Facebook, ja även från myndigheter ser man försök att sopa fakta under mattan, stoppa diskussion och svartmåla budbärare av obekväma uppgifter. Detta gäller inte längre bara invandring, utan flera andra områden.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Olympiska kommitténs märkliga prioriteringar

De Olympiska spelen var tänkta att främja fred i världen genom sport, så att rivalitet mellan länder kanaliserades på ett fredligt sätt. Denna tanke undermineras nu genom beslutet att förbjuda de ryska atleterna att tävla under sin nations flagga. I tider av ökade spänningar hotas de Olympiska spelens själva grundval, just när de behövs som mest.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Gå till arkivet

Send this to a friend