Skip to Content

Cissi Wallin sitter i sin paradvåning på Södermalm och kritiserar ”svennebanan” på landet som inte vill att barnen ska tvångs­integreras i mångkulturen. Foto: Privat/Instagram
LEDARE

Ännu ett hån från vår överhet

PappersupplaganNya Tider v. 16

I den senaste attacken från det mediala etablissemanget anklagas föräldrar i Filipstad för att ge rasbiologin ett ansikte, och vara efterblivna i största allmänhet, för att de inte vill att deras barn ska omplaceras till skolor som domineras av utomeuropeiska barn. Från sin stora våning på Södermalm öser ”medieprofilen” Cissi Wallin galla över dessa föräldrar, trots att hon knappast själv skulle placera sina barn i en sådan skola. Faktum är att Filipstads föräldrar naturligtvis agerar helt rationellt och har all rätt att protestera mot att deras barn används som spelpjäser i politiska projekt.

Publicerad: 21 april, 2021, 15:29

  • Svenska

Läs även

Möjligen är det endast en provokation, en ”trollning” för att skapa vrede och uppmärksamhet, från en person vars gärning kanske kan sammanfattas som ”medieprofil”. Vad som gick genom huvudet på Cissi Wallin när hon skrev att ”Det får ni tugga i er, Svennebanan-föräldrar” spelar mindre roll, då mönstret är bekant.

Gång på gång förklarar dessa bättre människor, välbärgade och väl förskansade på Södermalm eller Östermalm, hur oroliga människor ute i landet helt enkelt är förtappade när de inte förstår mångkulturens och massinvandringens välsignelse.

I den aktuella krönikan, publicerad i Expressen den 7 april, ger Cissi Wallin sig på föräldrar i värmländska Filipstad som motsätter sig kommunens tvångsintegration av deras barn. Konkret handlar det om att alla barn från förskola till årskurs tre ska gå i skolor där i dag mer än hälften av barnen har annat modersmål än svenska. Omorganisationen sker inte för att på något sätt gynna de svenska barnen, som i stället ska användas som verktyg för att integrera de utländska eleverna.

Upprörda föräldrar har samlat underskrifter för att få igenom en folkomröstning i frågan. Trots de styrande vänsterpartiernas motstånd lyckades man samla ett så stort stöd att politikerna tvingas att anordna en folkomröstning, men för att den ändå ska bli betydelselös har kommunfullmäktige valt att lägga den först efter att barnen redan påbörjat höstterminen enligt det nya systemet.

Detta faktum får Cissi Wallin att nöjt raljera om hur barnen till de förkastliga föräldrarna i Filipstad minsann kommer att ”tvingas inter­agera med barn med annan hud- och hårfärg”, trots att man ”på allvar är så rädd för att ens barn ska möta andra människor”.

Cissi har inte alltid bott i en stor lägenhet på Södermalm med en förmögen make, utan är uppvuxen i ett Uddevalla som då fortfarande var relativt homogent, kanske lika homogent som den stadsdel dit hon nu tagit sig. Hon kan i alla fall berätta att hon gick på en skola utan en enda person med invandrarbakgrund, och trots att hon och hennes kamrater gärna åt kebabpizza, kände de inga barn vars föräldrar drev pizzeria, vilket i hennes värld tydligen är vad utländska föräldrar gör.

Hur som helst kan hon nu dra slutsatsen att på sådana platser, utanför Stockholm, är situationen att ”både tid och luft tycks ha stått stilla i decennier”, vilket är orsaken till ”normaliseringen av rasism” och att människorna där ”ger rasbiologiska idéer ett ansikte”.

I verkligheten är förstås dessa utläggningar rent nonsens, som inte har någonting med föräldrarnas oro att göra. De vill helt enkelt inte se sina egna barn användas som politikernas spelpjäser i meningslösa försök att ”förbättra integrationen” – en integration som varit katastrof från dag ett.

Precis som vilka föräldrar som helst, vill de ge sina barn bästa tänkbara miljö att växa upp i och de bästa förutsättningarna inför det framtida livet. De tror inte att barnen gynnas av att gå i klasser där över hälften av eleverna har utländsk bakgrund, och där många är nyanlända utan några större kunskaper i det svenska språket. Föräldrarna har naturligtvis alldeles rätt, och det handlar inte särskilt mycket om huruvida man ska behöva möta andra hud- och hårfärger.

Det finns ett roligt inslag i SVT:s serie ”Klass 9A” från 2008, där en klass på Johannesskolan i Malmö skildras. Skolan har haft bland de sämsta studieresultaten i Sverige, men med hjälp av åtta särskilt utvalda lärare ska denna klass bli ”en av Sveriges tre bästa”. I programmet säger 15-årige Ala, av allt att döma med ursprung i Mellanöstern, att det inte kommer att hända. På den svenske reporterns fråga varför, svarar han:

– Det är för många blattar. Det är sant. Du vet själv inne i ditt huvud, men du vågar inte säga det. Det är sant. Du kan säga det, jag blir inte arg.

Eleven byggde rimligen inte sin profetia på rasism eller rasbiologi, utan utgick från vad han själv såg på sin egen skola. Inte heller kom uttalandet från någon ”svennebanan” på en ort där tid och rum stått stilla i decennier, utan från självaste Malmö.

Det är naturligtvis lätt att på någon sorts teoretiskt plan tänka sig och förespråka att det ska blandas och att mångfald är ett vackert mål. Då kan man som Cissi Wallin säga att det handlar om möten med människor med andra livserfarenheter. Sannolikt har några av de föräldrar som nu vill se en folkomröstning också tänkt så en gång i tiden, och röstat på något av de partier som arbetat för att maximera inflödet från tredje världen till Sverige.

Men när det handlar om de egna barnen blir det plötsligt allvar och verklighet. Ingen tror heller att Cissi Wallin skulle sätta de två egna barnen i en skola i någon av Stockholms mer etniskt utsatta områden, platser där hon själv aldrig skulle bo och troligen aldrig besöker.

Till saken hör att Filipstad är en av de kommuner som knäckts av invandringen. Av de drygt 10 000 invånarna har nu över 2 000 utomeuropeisk bakgrund, och av dessa saknar 90 procent egen försörjning, något som Nya Tider skildrade i NyT v.17/2019. Utgifterna för inte minst försörjningsstöd var redan då så stora att kommunen inte klarade det ekonomiskt, utan gick med 30 miljoner kronor i förlust. Och nu ska alltså de svenska barnens skolgång förstöras.

Kampen för en folkomröstning och mot skolans omorganisering blir intressant att följa, då den är ett av alltför få exempel där svenskar verkligen samlar sig mot politikers vansinniga projekt i ”mångfaldens” namn. Nya Tider kommer att bevaka denna protest, som har kal­lats den första stora folkomröstningen om mångfaldsexperimentet sedan invånarna i skånska Sjöbo 1988 röstade nej till att ta emot migranter i kommunen.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Är det antalet posthumanister i Jägarförbundet som räknas?

OPINION: MAGNUS STENLUNDÅtalet och den segdragna processen mot skogsägaren Karl Hedin är bara toppen på ett isberg. Det menar veckans debattör, författaren och programledaren Magnus Stenlund, som ger exempel på flera absurda insatser mot just jägare. Det han finner mest motbjudande är dock att politisk korrekthet nästlat sig in i ledning på själva den organisation som ska företräda Sveriges jägare, som tycks agera i någon form av feg förhoppning att de ska kunna blidka sina mobbare.

Alternativmedia knappar in på etablissemanget

LEDAREEnligt en rapport från Reuters har Sverige den största alternativmedian i Europa. Och den förklarar också systemmedias växande oro - flera av alternativ­medierna har redan vuxit om etablissemangets systemtrogna medier. Nya Tiders nätutgåva når hela 6 procent av befolkningen per vecka, trots att vi främst är en papperstidning.

Många elbilsägare byter till bränslebil

KRÖNIKAVar femte ägare av elbil eller laddhybrid i Kalifornien har bytt eller vill byta tillbaka till bensin- eller dieselbil. Orsaken är främst problem med att ladda bilarna.

Tysta dem!

KULTURDEBATTJag tror på den ensamma människan På henne som vandrar ensam Som inte hundlikt löper till sin vittring Som inte varglikt flyr för människovittring: På en gång människa och anti-människa

Konspirationsteoretiker betyder sanningssökare

KRÖNIKA

Plötsliga och förljugna reaktioner på våldet

DEBATTEtt antal kvinnomord under kort tid har väckt svenska mediers intresse, vilket har följts av politikernas intresse av att synas. Veckans debattör, journalisten Tobias Svensson, menar att politikernas plötsliga förfäran inför detta våld ekar något tomt, eftersom vi inte ser samma starka reaktioner vid annat våld i Sverige. Nu utmålas dessutom hela gruppen män som skyldiga, en paradoxal metod som vanligen används för att styra bort diskussionen från icke-svenskars överrepresentation. I denna våg av kvinnomord var fyra av fem icke-svenskar, vilket kan förklara varför användandet av ”män” och ”mäns våld mot kvinnor” blev starkare och än mer desperat än vanligt.

Jämlikhet i skolan uppnås inte genom att avskaffa ”rasistisk” matematik

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVirginia har beslutat att avskaffa högre kurser i matematik – för att bekämpa rasism. Precis som kommunisterna uppnådde ekonomisk jämlikhet genom att göra alla lika fattiga, vill vänsterliberalerna uppnå raslig jämlikhet genom att göra alla lika obildade.

Aborträttens demografiska konsekvens

OPINION: KARL H SANDINSamtidigt som 1,5 miljoner svenska barn sedan 1974 aldrig fick födas på grund av abort, har över en miljon invandrare, främst från Mellanöstern och Afrika, anlänt till vårt land bara under de senaste åren sedan migrantkrisen 2015. Veckans debattör, Karl H Sandin, pekar på att svenskt barnafödande nu också motarbetas med rent bisarra argument, som att barn från tredje världen har mer rätt till planeten än svenska barn.

Gå till arkivet

Send this to a friend